Spaarhypotheek aflossen

U heeft een spaarhypotheek en u bent van plan om te gaan aflossen om uw maandlasten te verlagen? Pas op, een spaarhypotheek aflossen heeft fiscale gevolgen!

Laat u goed informeren in een adviesgesprek met de adviseurs van Advies Nederland. Zij beoordelen uw situatie en kunnen u exact vertellen wat aflossen op uw hypotheek voor invloed heeft op uw risicopremie, spaarverzekering of oversluitmogelijkheden.

Waarom een gratis hypotheekcheck?

De voordelen van Advies Nederland:

  • 100% onafhankelijk
  • Altijd een advies op maat
  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Online of bij u thuis

Hoe werkt Advies Nederland?

Stap 1: Aanmelden

Via het contactformulier kunt u zich opgeven voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek. Heeft u nog vragen? U mag ons altijd mailen via info@adviesnederland.nl

Stap 2: Het adviesgesprek

Onze adviseur brengt uw mogelijkheden in kaart. Deze bevindingen stuurt hij of zij in een op maat gemaakt adviesrapport naar uw e-mailadres.

Stap 3: Bedenktijd

Na het eerste gesprek met onze adviseur krijgt u alle tijd om na te denken over ons voorstel. Heeft u nog aanvullende vragen? Geen probleem.

Stap 4: Bemiddeling

Bij akkoord gaat onze adviseur voor u aan de slag om uw aanvraag in orde te maken. Onze adviseur helpt u in iedere stap van het proces.

Hoe werkt Advies Nederland?

Stap 1: Aanmelden

Via het contactformulier kunt u zich opgeven voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek. Heeft u nog vragen? U mag ons altijd mailen via info@adviesnederland.nl

Stap 2: Het adviesgesprek

Onze adviseur brengt uw mogelijkheden in kaart. Deze bevindingen stuurt hij of zij in een op maat gemaakt adviesrapport naar uw e-mailadres.

Stap 3: Bedenktijd

Na het eerste gesprek met onze adviseur krijgt u alle tijd om na te denken over ons voorstel. Heeft u nog aanvullende vragen? Geen probleem.

Stap 4: Bemiddeling

Bij akkoord gaat onze adviseur voor u aan de slag om uw aanvraag in orde te maken. Onze adviseur helpt u in iedere stap van het proces.

Spaarhypotheek aflossen 2023

Er zijn fiscale gevolgen bij een spaarhypotheek aflossen. Deze moet je weten om een beslissing te nemen of je wel of niet gaat aflossen.

Je kunt hier ook laten berekenen of aflossen gunstig is of niet.

Waarom een spaarhypotheek aflossen?Spaarhypotheek aflossen of niet

Door af te lossen, betaalt u uw verstrekker de hypotheeklening terug. Voordat de hypotheek wordt afgesloten, spreekt u met de bank af op welke manier dit gebeurt.

Voorheen kon u een aflossingsvrije hypotheek fiscaal voordelig afsluiten. De aflossing vindt plaats aan het einde van de looptijd.

Schrijf je hier in voor een gratis hypotheekadvies.

Het grote nadeel van een spaarhypotheek aflossen

De spaarhypotheek is een aflossingsvrije hypotheek met een verpande polis. Deze polis bepaalt op welke manier u het vermogen opbouwt waarmee u de hypotheek aflost.

De spaarhypotheek is tegenwoordig echter een verouderde hypotheekvorm.

Veel mensen willen deze dan ook versneld aflossen. Maar door de polis lukt dit vaak niet.

Daarbij is er altijd een aflosvrij deel waar een restschuld op komt. Kortom, er moet iets gebeuren. Schrijf u bij ons in voor een kosteloos hypotheekgesprek.

Onafhankelijk advies over het aflossen van een spaarhypotheek

Advies Nederland vertelt u graag meer over de mogelijkheden, kosten en gevolgen.

Ook wanneer u uw spaarhypotheek wilt oversluiten, kunt u bij ons terecht.

Wij bieden onze diensten aan tegen zeer lage tarieven. Wat zijn de regels aflossen spaarhypotheek? Schrijf u dus snel in voor een kosteloos gesprek met onze adviseur!

Hoe werkt een spaarhypotheek aflossen?Spaarhypotheek aflossen

Met een spaarhypotheek wordt gespaard om vermogen op te bouwen voor de aflossing van de hypotheek.

De hypotheekschuld blijft gedurende de looptijd hetzelfde, aangezien de aflossing plaatsvindt aan het einde van de looptijd.

Aan de spaarhypotheek zit een verpand spaarproduct

U betaalt voor dit product een periodieke premie die gedeeltelijk op een geblokkeerde spaarrekening wordt geplaatst.

Heeft een spaarhypotheek aflossen fiscale gevolgen?

Over het vermogen dat is opgebouwd, ontvangt u van de bank spaarrente. Dit is een percentage dat van tevoren is bepaald. Veel spaarproducten blijken echter woekerpolissen te zijn.

Bij een woekerpolis worden meer kosten ingehouden op de premie dan aanvankelijk gecommuniceerd. Veel mensen willen dan ook hun oude spaarhypotheek aflossen of oversluiten.

Waarom willen ze dat?

Sinds dit jaar is het eenvoudiger om uw spaarhypotheek af te lossen. Voorheen was het zo dat u minimaal 15 jaar aaneengesloten moest sparen voordat u fiscaal voordelig uw hypotheek kon aflossen.

Momenteel heeft u altijd recht op deze belastingvrijstelling. Wilt u de spaarhypotheek aflossen berekenen? Vraag een berekening aan via onze adviseur. Hij zal deze gratis voor u maken. Schrijf u bij ons in.

Einde rentevaste periode spaarhypotheek aflossen

De meeste banken hebben een limiet wat betreft datgene wat u jaarlijks extra mag aflossen. Het percentage van uw hypotheekschuld dat u per kalenderjaar mag aflossen, ligt meestal tussen de 10% en 20%.

Wat als ik erboven kom?

Komt u boven dit percentage, dan betaalt u een boeterente.

Er zijn verschillende redenen waarom u uw bestaande hypotheek zou willen aflossen.

Wellicht heeft u genoeg van de aflossingsvrije hypotheek en wilt u een annuïteitenhypotheek of lineaire hypotheek afsluiten. Wij laten u graat het enorme verschil zien.

Wat zijn dit voor hypotheekvormen?

Dit zijn hypotheken waarbij u gedurende de looptijd aflost. Toch is het belangrijk om te laten berekenen of aflossen voor u fiscaal gezien voordelig uit zal pakken.

Een berekening kan deze vraag beantwoorden! Boetevrij aflossen, kan vervolgens op verschillende momenten plaatsvinden.

Is aflossen op een spaarhypotheek verstandig?

In veel gevallen niet. Er zijn namelijk een aantal hypotheekvormen die meer geschikt zijn voor aflossen. Onze hypotheekadviseur verteld u hier graag meer over.

Wanneer kan ik het beste een wijziging maken?

Eén van deze momenten is aan het einde van de rentevaste periode. Tijdens de rentevaste periode betaalt u een boeterente voor het voortijdig wijzigen van uw rente.

Uw spaarhypotheek aflossen bij verkoop is een andere boetevrije mogelijkheid. Is rentemiddeling spaarhypotheken interessanter dan meer aflossen?

Lees meer over een spaarhypotheek aflossen na 15 jaar of langer. Wilt u liever persoonlijk geadviseerd worden? Schrijf u dan in voor een kosteloze afspraak.

Spaarhypotheek aflossen met schenking

U ontvangt een schenking of een erfenis. Kunt u deze dan op een eenvoudige manier gebruiken om uw hypotheek af te lossen? Ja, dit is het geval! Wellicht wilt u een kleine spaarhypotheek aflossen.

Op deze manier bent u er uiteraard meteen vanaf. U mag een schenking op een belastingvriendelijke wijze gebruiken om uw hypotheek af te lossen.

De schenking moet dan minimaal 100.000 euro bedragen en u als ontvanger moet tussen de 18 en 40 jaar oud zijn. U moet zich uiteraard houden aan het maximale percentage dat bij uw bank geldt.

Staat uit huis onder water?

Dan mag u bij sommige banken het verschil tussen de hypotheekwaarde en de woningwaarde boetevrij aflossen, ongeacht het percentage.

Een schenking kan daarnaast gebruikt worden om extra premie te storten. Zo voorkomt u dat uw huis onder water komt te staan.

Zo bouwt u sneller kapitaal op waardoor de hypotheek ook sneller afgelost kan worden. Hoe werkt een spaarhypotheek aflossen na 20 jaar? Laat u hierover adviseren door onze adviseur.

Extra aflossen spaarhypotheek gunstig

Of extra aflossen gunstig zal uitpakken, is per situatie verschillend.

Aflossen zorgt ervoor dat uw hypotheekschuld verlaagd wordt. Daarbij moet u oppassen dat u niet meer vermogen opbouwt dan u nodig heeft voor de uiteindelijke aflossing van uw hypotheek.

Op dat moment ontstaat namelijk overwaarde

Deze overwaarde moet gebruikt worden als investering in een nieuwe woning in het geval van verhuizing. Natuurlijk kunt u eventueel extra spaargeld of een schenking voor andere doeleinden gebruiken.

Moet u uw spaarhypotheek aflossen of extra premie storten?

Extra premie storten, zorgt ervoor dat u sneller vermogen opbouwt en dus de looptijd van uw hypotheek verkort. Door spaargeld als premie te gebruiken, kunt u daarnaast belastingheffingen vermijden.

U mag immers maar 10% tot 20% van uw lening extra aflossen, waardoor extra premie storten soms gunstiger is. Door onze adviseurs een berekening te laten maken, kunnen zij u adviseren over de juiste keuze.

Gevolgen spaarhypotheek aflossen

Uw spaarhypotheek aflossen of bijstorten. Wat het meest verstandig is, kan per situatie verschillen. U wilt uiteraard de mogelijkheid kiezen die voor u het meest voordelig zal uitpakken.

Het ligt uiteindelijk aan het rendement dat de keuze oplevert. Wij bieden u graag een gratis berekening van de verschillende opties aan, zodat we een advies op maat kunnen leveren!

Redenen om een spaarhypotheek af te lossen

  • Aflossen zorgt voor een lagere hypotheekschuld. Dit zorgt ervoor dat ook de hypotheekrente die u betaalt lager wordt. Ook zal het deel dat in aanmerking komt voor hypotheekrenteaftrek lager worden.
  • Extra aflossen, kan ervoor zorgen dat uw huis niet meer onder water staat. Het verschil in waarde kan zo worden rechtgetrokken. U kunt vervolgens bij verhuizing uw hypotheek meenemen.
  • Het eindkapitaal van uw spaarproduct mag niet uitkomen boven uw hypotheekschuld. Extra aflossen, zorgt er dus voor dat de looptijd van uw hypotheek verkort wordt. Vervolgens gaan ook uw maandelijkse lasten omlaag.

Berekenen spaarhypotheek aflossen

Moet u uw spaarhypotheek aflossen of niet? Wat voor uw spaarhypotheek het beste zal zijn, kan alleen bepaald worden wanneer u advies aanvraagt bij onze adviseurs.

Gaat u richting het einde van uw rentevaste periode?

Dan kan het lonen om te bekijken of aflossen en oversluiten naar een lineaire hypotheek een goede oplossing is. De aflossingsvrije hypotheek is namelijk sterk verouderd.

Er zijn momenteel hypotheekvormen die zorgen voor meer veiligheid en lagere lasten! Wellicht is het daarentegen beter om spaargeld of een schenking te gebruiken voor een extra storting.

Krijg ik dan een kortere looptijd?

Zeker. Zo wordt uw hypotheeklooptijd verkort en bent u sneller van uw schuld af. U kunt meteen een adviesgesprek bij Advies Nederland aanvragen.

Dit kan door uw gegevens via het contactformulier achter te laten. Wij plannen dan zo snel mogelijk een afspraak met onze adviseur bij u in de buurt in!

Spaarhypotheek aflossen of oversluiten

De hypotheekrente staat lager dan ooit. Een nadeel voor je spaargeld maar wel fijn voor woningeigenaren. Behalve als je een spaarhypotheek hebt. Dan verdwijnt het voordeel al snel. Veel mensen willen de spaarhypotheek aflossen.

Maar is dat wel zo verstandig om te doen?

Zeker omdat de hypotheekrente zo laag staat.

Hoe zit het met een spaarhypotheek oversluiten?

Al deze zaken neemt onze hypotheekadviseur vrijblijvend met u door.

Alle spaarhypotheken kunnen kosteloos worden nagekeken. Vraag een persoonlijk en kosteloos adviesgesprek bij ons aan! Schrijf u bij ons in via het contactformulier.

Spaarhypotheek aflossen of inleggen

Op dit moment merkt u weinig van de lage rentestand. Alle voordelen van de spaarhypotheek komen zowat te vervallen. Dit komt door de stijging van de spaarpremie.

Doordat u minder rente betaalt, zult u ook minder krijgen aan hypotheekrenteaftrek. Mocht uw rentevaste periode meer dan zeventig procent voorbij zijn, dan kunt u beter contact met ons opnemen.

Spaarhypotheek aflossen bij verkoop

Er zijn namelijk betere alternatieve dan een spaarhypotheek aflossen. Een simpel voorbeeld hiervan is de annuïteitenhypotheek. Een kleine greep uit de mogelijkheden van Advies Nederland.

Wij informeren u graag over alle hypotheekvormen en de beste manier om af te lossen. Lees hier meer over een spaarhypotheek aflossen bij verkoop.

Spaarhypotheek aflossen berekenen

Je kunt alle rekentools van Advies Nederland gratis gebruiken.

Is een hypotheek aflossen wel zo verstandig?

Uit de berekening blijkt vaak van niet. Het verlaagt wellicht de hypotheek maar er spelen meer zaken.

Een spaarhypotheek bestaat namelijk uit twee delen:

  • Hypotheekschuld
  • Spaarpot

De spaartegoeden worden gebruikt om de hypotheek af te lossen. Dit zal gebeuren om de einddatum. Over de inleg van je spaarhypotheek ontvang je rente. Maar over de schuld is ook hypotheekrente verschuldigd. Maar de rente staat op dit moment erg laag!

Dat zorgt voor problemen bij spaarhypotheken

In sommige gevallen is een omzetting een verstandige keuze. Uiteraard moet dat eerste deskundig worden berekend. Maak daarom een vrijblijvende afspraak met één van onze hypotheekadviseurs.

Mocht u in plaats van willen aflossen willen verbouwen kijk dan eens naar Renovlies behang of Glasvezelbehang.

Spaarhypotheek aflossen verstandig of niet?

Extra aflossen lijkt geweldig maar financieel is het niet altijd de beste keuze. Ook als het een spaarvariant betreft. De spaarhypotheek omzetten naar annuïteiten, is dan vaak beter.

Veel consumenten vinden het vaak ingewikkeld. Daarom zorgen wij altijd voor begeleiding. Ons overzicht is door iedereen te volgen. Hier staat duidelijk op wat de verschillen zullen zijn.

Het aflossen van een spaarhypotheek is dus niet altijd verstandig. Wilt u nu ook eens duidelijkheid? Of een spaarhypotheek omzetten?

Vraag dan meteen een persoonlijk gesprek aan.