Aflossingsvrije hypotheek oversluiten 2017-08-31T13:31:25+00:00

Aflossingsvrije hypotheek oversluiten

Bijna iedereen wil tegenwoordig de aflossingsvrije hypotheek oversluiten. Op deze pagina vindt u alle voor en nadelen van de aflossingsvrije hypotheek. De nieuwe hypotheekregels hebben een direct effect op bepaalde hypotheekvormen.

Mocht u een aflossingsvrije hypotheek willen oversluiten dan houden wij ons aanbevolen. Wij kunnen op een onafhankelijke manier iedereen voorzien van een deskundig hypotheekadvies. In een kosteloos en vrijblijvend gesprek nemen wij graag alle mogelijkheden met u door.

In de meeste gevallen kunnen wij aanzienlijke verbeteringen aanbrengen op de hypotheek. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Meldt u dan aan voor een adviesgesprek. Laat elke hypotheek kosteloos nakijken door Advies Nederland.  Aflossingsvrije hypotheek oversluiten

Aflossingsvrije hypotheek oversluiten of meenemen 

In 2013 kwamen er nieuwe regels voor de aflossingsvrije hypotheek. Nieuwe hypotheken kunnen geen gebruik meer maken van de hypotheekrenteaftrek. Deze regel is niet van toepassing op de oude aflossingsvrije hypotheken.

Maar kan je nog wel een aflossingsvrije hypotheek oversluiten? Ja, de hypotheek oversluiten zorgt vaak voor enorme voordelen. In veel gevallen balen huiseigenaren van de kans op een restschuld. Bij een aflossingsvrije hypotheek wordt uiteraard niet afgelost op de hypotheekschuld.

Hierdoor kunnen er aan het einde van de looptijd enorme problemen ontstaan. Dit komt voornamelijk door een daling in het inkomen. De meeste mensen hebben tegenwoordig een slecht pensioen. Het is dan niet wenselijk om hoge maandlasten te houden.

Om dit te voorkomen kunt u de aflossingsvrije hypotheek oversluiten naar een andere hypotheekvorm. Tegenwoordig wordt er vaak gekozen voor een veilige variant zoals de spaarhypotheek. Welke hypotheek het beste bij u past zal moeten blijken uit onze inventarisatie.

Aflossingsvrije hypotheek oversluiten bij verhuizing

Er kan gekozen worden om de aflossingsvrije hypotheek over te sluiten i.p.v. mee te nemen. Een aflossingsvrije hypotheek oversluiten kan dan zonder gevolgen voor de hypotheekrenteaftrek. De kosten zullen beperkt zijn op het moment dat je verhuist.

Er zal namelijk geen boeterente berekend worden door de hypotheekverstrekker. De enige kosten waarmee je te maken krijgt zijn de afsluit en advieskosten. Deze zijn bij Advies Nederland zeer voordelig. Of het oversluiten van een aflossingsvrije hypotheek verstandig is, hangt af van de nieuwe hypotheekrente. Deze staat tegenwoordig erg laag waardoor er al snel grote voordelen behaald kunnen worden.

Het is altijd belangrijk om te kiezen voor goede voorwaarden en de mogelijkheid tot aflossen. Hierdoor zullen een hoop problemen voorkomen worden. Neem dan ook goed de tijd om een nieuwe hypotheek uit te zoeken. Wij bieden informatie over alle hypotheekvormen.

Hierdoor kunt u zich goed voorbereiden op het persoonlijke gesprek met onze hypotheekadviseur.

Aflossingsvrije hypotheek oversluiten naar andere hypotheekvorm Oversluiten aflossingsvrije hypotheek

Een aflossingsvrije hypotheek is vaak op de lange termijn geen juist keuze. Een aflossingsvrije hypotheek oversluiten brengt voor diverse voordelen. Een voordeel van de aflossingsvrije hypotheek waren vaak de maandlasten. Ook voorkomt het een restschuld

Tegenwoordig staat de hypotheekrente zo laag dat een overstap snel is gemaakt. Het is zonde om 30 jaar lang te betalen en uiteindelijk de woning niet te bezitten.

De aflossingsvrije hypotheek is eigenlijk een levenslange verbintenis met de bank. Bij een spaar of annuïteitenhypotheek ligt dit anders. Deze hypotheekvormen zorgen ervoor dat de woning op de einddatum afgelost zal worden. Wat is er nou fijner dan hypotheekvrij te kunnen leven.

Om dit voor elkaar te krijgen moet u de aflossingsvrije hypotheek oversluiten. Wij zullen u helpen om dit te realiseren. 

Aflossingsvrije hypotheek oversluiten? Wij kunnen bemiddelen in de laagste hypotheekrente van Nederland!