Hoeveel geld scheelt een execution only hypotheek?

Met een execution only hypotheek bespaar je ongeveer 1500 euro. Maar wat moet je dan allemaal online zelf doen? In dit artikel leg ik alles op een simpele manier uit.

Advies Nederland biedt ook een tussenoplossing. Hulp of afstand. Dan betaal je de laagste prijs maar dan krijg je alsnog een stukje begeleiding. Lijkt je dat iets? Schrijf je dan bij ons in.

 

Ja, ik wil mijn hypotheek execution only afsluiten!

 

Voordelen execution only hypotheek Execution only hypotheek afsluiten

 • Besparing op de advieskosten – 50% minimaal
 • Regie in eigen hand – je bepaald alles zelf
 • Simpel en snel – akkoord binnen 24 uur
 • Tijdbesparend – overal ter wereld aan te vragen

Nadelen execution only hypotheek

 • Beperkt aantal aanbieders – acht stuks
 • Riskant – er is geen advies of begeleiding
 • Goedkoop kan uiteindelijk duurkoop zijn
 • De verplichte ervaringstoets

 

10 gouden tips voor het afsluiten van een hypotheek

 

Execution only hypotheek aanbieders beste execution only hypotheek

 1. Advies Nederland – wij zelf ;-)
 2. ABN AMRO
 3. Executiononlyhypotheek.com
 4. Goedkoopstehypotheekadviseur.nl
 5. Hypotheek24
 6. Independer
 7. MoneYou

De vraag is natuurlijk: wie heeft de goedkoopste execution only hypotheek? Bij ons kunt u tegen het scherpste tarief afsluiten. Ergens anders goedkoper? Laat het ons weten. Wij geven u dan korting!

Execution only hypotheek

Voorwaarden execution only hypotheek

 • Je mag geen restschuld hebben
 • Geen uitkering of pensioen
 • Geen spaar of beleggingshypotheek
 • Je bent geen ZZP er
 • Je hebt geen inkomen

 

Aanmelden voor een gratis en onafhankelijk adviesgesprek

 

Wat is execution only hypotheek?

Het betekent letterlijk vertaald in het Nederlands: “alleen uitvoering of alleen verrichting”. Een execution only hypotheek wil niets anders zeggen dan dat u zelf een hypotheek afsluit, zonder het advies van een adviseur

Het gaat dus niet om een hypotheekvorm maar om een situatie. Wanneer u zelf een hypotheek afsluit hoeft u geen hoge advieskosten te betalen aan een adviseur. execution only hypotheek afsluiten

Dat is natuurlijk voordelig maar is het ook verstandig?

Het execution only afsluiten van een hypotheek is een financiële verplichting die de meeste mensen maar 1 à 2 keer in hun leven aangaan.

Het vraagt veel kennis van de hypotheek- en financiële markt die continue in beweging is. Lees meer over execution only.

Maar misschien beschikt u over voldoende kennis en heeft u geen behoefte aan advies? 

Vraag dan bij ons een execution only code aan. Hiermee kunt u vrijblijvend een testaanvraag doen! Liever een persoonlijk adviesgesprek?

Een execution only afsluiten tegen de laagste kosten? Meld u aan via het contactformulier voor een gratis online adviesgesprek!

 

Execution only hypotheek aanvragen

 

Execution only hypotheek afsluiten

Er zijn een aantal situaties op te noemen waarbij het interessant kan zijn om te kiezen voor een execution only hypotheek.

Misschien bent u zelf werkzaam als hypotheekadviseur, of heeft u veel kennis van de hypotheek- en financiële markt, of bent u een starter op de woningmarkt. 

execution only hypotheek aanbieders

Wat als ik kennis van hypotheken heb?

In dat geval kunt u overwegen om zelf een hypotheek voor uw woning af te sluiten. Het afsluiten van een hypotheek zonder advies is natuurlijk veel goedkoper.

Een besparing qua kosten, het grote voordeel van het zelf afsluiten van een hypotheek.  kosten execution only hypotheek

Execution only hypotheek weetjes

Vergeet alleen niet dat u wel altijd de afsluitkosten moet betalen en stel dat u een verkeerde keuze maakt …. de financiële gevolgen op termijn kunnen u duur komen te staan!

Onder hypotheek informatie vind u alles over de verschillende manieren van afsluiten. Bij het zelf afsluiten van een hypotheek bent u zelf verantwoordelijk.

Moet ik nog ergens op letten?

Denk daarom ook goed na over alle mogelijke toekomstige scenario’s. Vanwege deze reden is er een kennistoetst. Deze bepaald of u capabel genoeg bent om een hypotheek zelf online af te sluiten. 

Lees meer over de online hypotheek en zijn voorwaarden. Wil je weten welke execution only hypotheek aanbieders er allemaal zijn?

Enkele bekende spelers zijn bijvoorbeeld de Rabobank of Ing. Neem contact met ons op voor de meeste uitgebreide mogelijkheden en lijst. 

 

Execution only hypotheekaanbieders vergelijken

 

Execution only hypotheek berekenen

Wanneer kan het zelf afsluiten van een hypotheek interessant en aantrekkelijk zijn? Is één situatie of meerdere situaties bij u van toepassing?

Dan is het de moeite waard om een execution only hypotheek serieus in overweging te nemen.

 • Er is beschikking over voldoende kennis over de hypotheek- en financiële markt plus fiscale regels.
 • U wilt geld besparen door zelf uw hypotheek af te sluiten.
 • Tegen betaling heeft u advies gehad en besluit vervolgens om zelf een hypotheek af te sluiten.
 • U bent een starter op de woningmarkt. Indien u voor hypotheekrenteaftrek in aanmerking wilt komen heeft u op dit moment alleen maar de keuze tussen annuïteiten of lineaire hypotheek.
 • Je wilt zelf verantwoordelijk zijn voor de keuze qua hypotheekvorm inclusief de gevolgen (voorwaarden) van die keuze.

Execution only hypotheek tips

Let op, niet alle banken bieden de mogelijkheid aan om zelf uw hypotheekrente af te sluiten! Waar kan ik de exection only kennis en ervaringstoest doen?

Uiteraard bij Advies Nederland! Wij begeleiden u op alle mogelijke manieren. Daarbij kunt u via ons systeem alle aanbieders online met elkaar vergelijken. Simpel en kosteloos. 

Execution only hypotheek vergelijken
Execution only hypotheek berekenen

Er zijn situaties waarbij u heel goed moet nadenken of het afsluiten van een execution only hypotheek voor u wel de juiste optie is.

 • Er is sprake van een eigen bedrijf of u bent ZZP’er. Dat betekent dat u geen vast inkomen heeft. Daardoor gelden weer andere regels en voorwaarden. In dit geval is het raadzaam om een advies van een adviseur aan te vragen.
 • De vorige woning is met verlies of een overwaarde verkocht. Dit maakt het afsluiten van een nieuwe hypotheek complexer.
 • Een echtscheiding, helaas krijgt u met veel extra regels te maken. Geen eenvoudige situatie om zelf uw hypotheek af te sluiten.
 • U bent een doorstromer. Het zelf afsluiten van een hypotheek kan complexer zijn gezien u te maken heeft met uw eerder afgesloten hypotheek.

Twijfelt u over het zelf afsluiten van een hypotheek?

Maak een afspraak met onze adviseur en u krijgt een kosteloos advies op maat! Lees ook onze hypotheek online tips over banken zoals de ING, ABN AMRO en SNS

De kennis en ervaringstoets

U heeft besloten om een execution only hypotheek af te sluiten. Vanuit de Autoriteit Financiële Markten (AFM) bent u verplicht om eerst een kennis- en ervaringstoets te doen.

execution only hypotheek aanbieders

Dit klinkt misschien wat kinderachtig maar is ter bescherming van u zelf. U krijgt diverse vragen over hypotheken en de eventuele risico’s.

Waarom willen ze mijn kennis testen?

Het doel van deze toets is om te kijken of u zich voldoende bewust bent van de risico’s en eventuele gevolgen voor uw financiële situatie. 

Het eindresultaat kan u helpen bij de keuze om wel of misschien toch maar niet, zonder advies een hypotheek af te sluiten.

Wat kan ik er allemaal van verwachten?

Er bestaat geen standaard toets, iedere geldverstrekker kan hiervoor een eigen toets gebruiken. De uitslag is niet bindend. 

Bij een negatieve uitslag raadt de geldverstrekker u af om zonder advies een hypotheek af te sluiten maar kunt u er toch voor kiezen om zelf uw hypotheek af te sluiten. 

Wil je de execution only hypotheek vergelijken met de kosten van een hypotheekadvies? Het scheelt ongeveer 1000 euro op je complete hypotheek. 

Execution only hypotheek aanvragen

Het is al een paar keer benoemd in diverse alinea’s: “de meerwaarde” van een execution only hypotheek is dat u geen advieskosten hoeft te betalen.execution only hypotheek vergelijken

En dat kan u al snel enkele duizenden euro’s voordeel opleveren. Een andere meerwaarde kan zijn dat u voldoende kennis van zaken heeft.

Wanneer is het verstandig om voor de execution only hypotheek te kiezen?

Dan kunt u zelf beoordelen en bepalen wat voor uw situatie de beste keuze is. Daarna kiest u voor uw eigen zelfstandigheid en neemt uw eigen verantwoordelijkheid!

Daarna heeft u voldoende inzicht in uw huidige en toekomstige financiële situatie, inclusief de eventuele risico’s. U weet wat er allemaal komt kijken bij het afsluiten van een hypotheek.

U moet kennis hebben van de wettelijke en fiscale regels

Tot slot de snelheid van het totale proces. U kunt direct online een zelf een hypotheek afsluiten en bent hierbij dus niet afhankelijk van een adviseur. 

Kan ik trouwens mijn oude hypotheek meenemen? Lees er meer over of schrijf u bij ons in voor een gratis adviesgesprek. 

Kosten execution only hypotheek

Heeft u goed over alle voor- en nadelen van een execution only hypotheek nagedacht? Heeft u besloten om zonder adviseur uw hypotheek af te sluiten?

Lees de onderstaande tips goed door om het gehele proces van een hypotheek online afsluiten zo goed mogelijk te laten verlopen: