Hoeveel geld scheelt een execution only hypotheek?

Met een execution only hypotheek bespaar je ongeveer 1500 euro. Maar wat moet je dan allemaal online zelf doen? In dit artikel leg ik alles op een simpele manier uit.

Advies Nederland biedt ook een tussenoplossing. Hulp of afstand. Dan betaal je de laagste prijs maar dan krijg je alsnog een stukje begeleiding. Lijkt je dat iets? Schrijf je dan bij ons in.

Hier kunt u ook gebruik maken van een gratis adviesgesprek.Execution only hypotheek

Voordelen execution only hypotheek Execution only hypotheek afsluiten

 • Besparing op de advieskosten – 50% minimaal
 • Regie in eigen hand – je bepaald alles zelf
 • Simpel en snel – akkoord binnen 24 uur
 • Tijdbesparend – overal ter wereld aan te vragen

Nadelen execution only hypotheek

 • Beperkt aantal aanbieders – acht stuks
 • Riskant – er is geen advies of begeleiding
 • Goedkoop kan uiteindelijk duurkoop zijn
 • De verplichte ervaringstoets

Execution only hypotheek aanbieders beste execution only hypotheek

 1. Advies Nederland – wij zelf ;-)
 2. ABN AMRO
 3. Executiononlyhypotheek.com
 4. Goedkoopstehypotheekadviseur.nl
 5. Hypotheek24
 6. Independer
 7. MoneYou

De vraag is natuurlijk: wie heeft de goedkoopste execution only hypotheek? Bij ons kunt u tegen het scherpste tarief afsluiten. Ergens anders goedkoper? Laat het ons weten. Wij geven u dan korting!

Execution only hypotheek

Voorwaarden execution only hypotheek

 • Je mag geen restschuld hebben
 • Geen uitkering of pensioen
 • Geen spaar of beleggingshypotheek
 • Je bent geen ZZP er
 • Je hebt geen inkomen

Wat is execution only hypotheek?

Het betekent letterlijk vertaald in het Nederlands: “alleen uitvoering of alleen verrichting”. Een execution only hypotheek wil niets anders zeggen dan dat u zelf een hypotheek afsluit, zonder het advies van een adviseur

Het gaat dus niet om een hypotheekvorm maar om een situatie. Wanneer u zelf een hypotheek afsluit hoeft u geen hoge advieskosten te betalen aan een adviseur. 

Hoe werkt een execution only hypotheek?execution only hypotheek afsluiten

Het is voordelig een exection only hypotheek maar is het ook verstandig?

Execution only afsluiten van een hypotheek is een financiële verplichting die de meeste mensen maar 1 à 2 keer in hun leven aangaan.

Het vraagt veel kennis van de hypotheek- en financiële markt die continue in beweging is. Lees meer over execution only.

Maar misschien beschikt u over voldoende kennis en heeft u geen behoefte aan advies? 

Vraag dan bij ons een execution only code aan. Hiermee kunt u vrijblijvend een testaanvraag doen! Liever een persoonlijk adviesgesprek?

Een execution only afsluiten tegen de laagste kosten? Meld u aan via het contactformulier voor een gratis online adviesgesprek!

Execution only hypotheek afsluiten

Er zijn een aantal situaties op te noemen waarbij het interessant kan zijn om te kiezen voor een execution only hypotheek.

Misschien bent u zelf werkzaam als hypotheekadviseur, of heeft u veel kennis van de hypotheek- en financiële markt, of bent u een starter op de woningmarkt. 

execution only hypotheek aanbieders

Wat als ik kennis van hypotheken heb?

In dat geval kunt u overwegen om zelf een hypotheek voor uw woning af te sluiten. Het afsluiten van een hypotheek zonder advies is natuurlijk veel goedkoper.

Een besparing qua kosten, het grote voordeel van het zelf afsluiten van een hypotheek.  kosten execution only hypotheek

Execution only hypotheek weetjes

Vergeet alleen niet dat u wel altijd de afsluitkosten moet betalen en stel dat u een verkeerde keuze maakt …. de financiële gevolgen op termijn kunnen u duur komen te staan!

Onder hypotheek informatie vind u alles over de verschillende manieren van afsluiten. Bij het zelf afsluiten van een hypotheek bent u zelf verantwoordelijk.

Tips voor een exection only hypotheek

Denk daarom ook goed na over alle mogelijke toekomstige scenario’s. Vanwege deze reden is er een kennistoetst. Deze bepaald of u capabel genoeg bent om een hypotheek zelf online af te sluiten. 

Lees meer over de online hypotheek en zijn voorwaarden. Wil je weten welke execution only hypotheek aanbieders er allemaal zijn?

Enkele bekende spelers zijn bijvoorbeeld de Rabobank of Ing. Neem contact met ons op voor de meeste uitgebreide mogelijkheden en lijst. execution only hypotheek aanbieders

Execution only hypotheek berekenen

Wanneer kan het zelf afsluiten van een hypotheek interessant en aantrekkelijk zijn? Is één situatie of meerdere situaties bij u van toepassing?

Dan is het de moeite waard om een execution only hypotheek serieus in overweging te nemen.

 • Er is beschikking over voldoende kennis over de hypotheek- en financiële markt plus fiscale regels.
 • U wilt geld besparen door zelf uw hypotheek af te sluiten.
 • Tegen betaling heeft u advies gehad en besluit vervolgens om zelf een hypotheek af te sluiten.
 • U bent een starter op de woningmarkt. Indien u voor hypotheekrenteaftrek in aanmerking wilt komen heeft u op dit moment alleen maar de keuze tussen annuïteiten of lineaire hypotheek.
 • Je wilt zelf verantwoordelijk zijn voor de keuze qua hypotheekvorm inclusief de gevolgen (voorwaarden) van die keuze.

Execution only hypotheek tips

Let op, niet alle banken bieden de mogelijkheid aan om zelf uw hypotheekrente af te sluiten! Waar kan ik de exection only kennis en ervaringstoest doen?

Uiteraard bij Advies Nederland! Wij begeleiden u op alle mogelijke manieren. Daarbij kunt u via ons systeem alle aanbieders online met elkaar vergelijken. Simpel en kosteloos. 

Execution only hypotheek vergelijken
Execution only hypotheek berekenen

Er zijn situaties waarbij u heel goed moet nadenken of het afsluiten van een execution only hypotheek voor u wel de juiste optie is.

 • Er is sprake van een eigen bedrijf of u bent ZZP’er. Dat betekent dat u geen vast inkomen heeft. Daardoor gelden weer andere regels en voorwaarden. In dit geval is het raadzaam om een advies van een adviseur aan te vragen.
 • De vorige woning is met verlies of een overwaarde verkocht. Dit maakt het afsluiten van een nieuwe hypotheek complexer.
 • Een echtscheiding, helaas krijgt u met veel extra regels te maken. Geen eenvoudige situatie om zelf uw hypotheek af te sluiten.
 • U bent een doorstromer. Het zelf afsluiten van een hypotheek kan complexer zijn gezien u te maken heeft met uw eerder afgesloten hypotheek.

Twijfelt u over het zelf afsluiten van een hypotheek?

Maak een afspraak met onze adviseur en u krijgt een kosteloos advies op maat! Lees ook onze hypotheek online tips over banken zoals de ING, ABN AMRO en SNS

De kennis en ervaringstoets

U heeft besloten om een execution only hypotheek af te sluiten. Vanuit de Autoriteit Financiële Markten (AFM) bent u verplicht om eerst een kennis- en ervaringstoets te doen.

execution only hypotheek aanbieders

Dit klinkt misschien wat kinderachtig maar is ter bescherming van u zelf. U krijgt diverse vragen over hypotheken en de eventuele risico’s.

Waarom willen ze mijn kennis testen?

Het doel van deze toets is om te kijken of u zich voldoende bewust bent van de risico’s en eventuele gevolgen voor uw financiële situatie. 

Het eindresultaat kan u helpen bij de keuze om wel of misschien toch maar niet, zonder advies een hypotheek af te sluiten.

Wat kan ik er allemaal van verwachten?

Er bestaat geen standaard toets, iedere geldverstrekker kan hiervoor een eigen toets gebruiken. De uitslag is niet bindend. 

Bij een negatieve uitslag raadt de geldverstrekker u af om zonder advies een hypotheek af te sluiten maar kunt u er toch voor kiezen om zelf uw hypotheek af te sluiten. 

Wil je de execution only hypotheek vergelijken met de kosten van een hypotheekadvies? Het scheelt ongeveer 1000 euro op je complete hypotheek. execution only hypotheek abn amro

Execution only hypotheek aanvragen

Het is al een paar keer benoemd in diverse alinea’s: “de meerwaarde” van een execution only hypotheek is dat u geen advieskosten hoeft te betalen.execution only hypotheek vergelijken

En dat kan u al snel enkele duizenden euro’s voordeel opleveren. Een andere meerwaarde kan zijn dat u voldoende kennis van zaken heeft.

Wanneer is het verstandig om voor de execution only hypotheek te kiezen?

Dan kunt u zelf beoordelen en bepalen wat voor uw situatie de beste keuze is. Daarna kiest u voor uw eigen zelfstandigheid en neemt uw eigen verantwoordelijkheid!

Daarna heeft u voldoende inzicht in uw huidige en toekomstige financiële situatie, inclusief de eventuele risico’s. U weet wat er allemaal komt kijken bij het afsluiten van een hypotheek.

U moet kennis hebben van de wettelijke en fiscale regels

Tot slot de snelheid van het totale proces. U kunt direct online een zelf een hypotheek afsluiten en bent hierbij dus niet afhankelijk van een adviseur. 

Kan ik trouwens mijn oude hypotheek meenemen? Lees er meer over of schrijf u bij ons in voor een gratis adviesgesprek. 

Kosten execution only hypotheek

Heeft u goed over alle voor- en nadelen van een execution only hypotheek nagedacht? Heeft u besloten om zonder adviseur uw hypotheek af te sluiten?

Lees de onderstaande tips goed door om het gehele proces van een hypotheek online afsluiten zo goed mogelijk te laten verlopen: Execution only hypotheek kosten

 • Zorg dat u uw huidige en toekomstige situatie, inclusief eventuele risico’s helder heeft.
 • Bedenk wat uw wensen voor nu en voor in de toekomst zijn.
 • Neem alle mogelijke toekomstige risico’s mee, wat als u wordt ontslagen, een scheiding of een overlijden!
 • Verdiep u goed in de materie, denk hierbij aan: hypotheekvormen, NHG, vaste of variabele rente, rentevaste periode, looptijd, geldigheidsduur van een renteaanbod, overbruggingslening, geld voor een verbouwing en verzekeringen.
 • Check, lees en vergelijk de hypotheekvoorwaarden goed. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de boeterente.
 • Zorg dat u alle benodigde documenten klaar heeft liggen.
 • Neem de tijd en neem geen overhaaste beslissingen. 

Hoe werkt een execution only hypotheek?

U heeft uw droomhuis gevonden en het voorlopig koopcontract is ondertekend! Het online afsluiten van uw execution only hypotheek kan gaan beginnen.execution only hypotheek ing

Wat staat u te wachten:

 • Het invullen van uw persoonlijke gegevens.
 • Het invullen van uw inkomsten en uitgaven. Bij uitgaven moet u denken aan: alimentatie, lopende leningen/krediet, studieschuld en roodstaan.

Op basis van al deze gegevens wordt berekend wat u maximaal kunt lenen

 • Vervolgens wordt bepaald hoeveel u nodig heeft om uw huis te kunnen kopen. U kunt maximaal 102% van de waarde van uw huis lenen. De informatie die u hier moet opgeven: de koopprijs van uw huis, gebruikt u eigen geld en zo ja, hoeveel? Verbouwen? NHG? Makelaar?
 • Zijn al uw inkomsten en uitgaven ingevuld, dan volgt de overlijdensrisicoverzekering. Afhankelijk van de gekozen hypotheekvorm is het wel of niet verplicht om deze verzekering af te sluiten. 

execution only hypotheek kostenVoorwaarden execution only hypotheek 

Tijdens het online afsluiten van uw execution only hypotheek zijn een aantal documenten nodig. Uw geldverstrekker heeft deze documenten nodig om uw aanvraag te beoordelen, controleren en uiteindelijk uw aanvraag natuurlijk te kunnen accorderen.

Zorg dat u al deze documenten klaar heeft liggenExecution only hypotheek

 • Geldig paspoort of ID-kaart
 • Uw laatste loonstrook
 • Indien van toepassing, samenlevingsovereenkomst
 • Jaaropgave
 • Pensioenoverzicht
 • Laatste bankafschrift
 • Overzicht spaarrekening
 • De (voorlopige) koopovereenkomst
 • Taxatierapport indien u een bestaand huis koopt
 • Verbouwingsspecificatie indien u gaat verbouwen 

Zelf execution only hypotheek regelen

Met een execution only hypotheek bespaart u op de advies kosten van een financieel adviseur. Dit kan al snel oplopen tot een paar duizend euro.

execution only hypotheek rabobankMaar ook zonder advies krijgt u te maken met bijkomende kosten. De kosten voor het daadwerkelijk afsluiten van uw hypotheek, de afsluitkosten.

Gemiddelde execution only hypotheek kosten

Gemiddeld ligt dit tussen de 400 à 700 euro. Ook voor andere producten die u moet of wilt afsluiten, bijvoorbeeld een overlijdensrisicoverzekering worden de kosten bij u in rekening gebracht.

 En in het meest negatieve. Stel dat u uiteindelijk een verkeerde keuze maakt tijdens het afsluiten van uw hypotheek! Dan kan het gebeuren dat u onverwachts voor hoge kosten komt te staan. 

Execution only hypotheek aanbieders vergelijken

Wilt u meer weten over aanbieders zoals Rabobank of Lloyds? Volg dat onze blogs. Maandelijks houden wij u op de hoogte over de ontwikkelingen binnen de markt.

Ook op het gebied van de execution only hypotheek veranderd er maandelijks iets. Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u dan ook in voor onze nieuwsbrief.execution only hypotheek verhogen

Kosteloos advies Execution only hypotheek

Ook een online hypotheekadvies kent zo zijn voor- en nadelen. Wanneer u kiest voor een execution only hypotheek, bent u zelf de verantwoordelijke regisseur en betaalt u geen advieskosten.execution only hypotheek abn amro

Aan de execution only hypotheek zitten ook risico’s

Het afsluiten van een hypotheek is en blijft een complex financieel proces. Voor het maken van de juiste keuzes moet u heel goed naar uw huidige en toekomstige financiële situatie kijken. 

Twijfelt u over het zelf afsluiten van een hypotheek zonder advies?

 Of wilt u toch eerst een vrijblijvend advies over het zelf afsluiten van een hypotheek van een financieel adviseur?

Wij bieden u een kosteloos adviesgesprek aan. Meld u hiervoor aan via het formulier rechts op onze website.execution only hypotheek ing