Uw hypotheekrente 20 jaar vast zetten?

Een hypotheekrente 20 jaar vast zetten kan met een lage rentestand zeker verstandig zijn. Let wel op. De hypotheekrente kan per hypotheekverstrekker gigantisch verschillen.

Het is belangrijk dat jij de scherpste hypotheekrente krijgt. Om dat voor elkaar te krijgen zullen wij onafhankelijk moeten nakijken welke geldverstekker jou het beste rentevoorstel kan doen.

 

 

Wat worden mijn maandlasten bij een looptijd van 20 jaar?

Hypotheken zijn er in allerlei soorten en maten. De één kan op basis van zijn of haar inkomen wat meer lenen. De ander moet dankzij een tijdelijk werkverband maandelijks meer betalen.

Datgene wat per persoon sowieso altijd kan verschillen, is de hypotheekrente. Een hypotheekverstrekker biedt meerdere percentages aan die kunnen gelden bij verschillende situaties.

Daarnaast kunnen de risico’s die u qua inkomen en dienstverband meeneemt, zorgen voor een hoger of lagere hypotheekrente. Ook de keuze voor een variabele of vaste rente en rentevaste periode zullen bijdragen aan de hoogte van uw hypotheeklasten.

 

 

Hoe zit het precies?

Kunt u beter kiezen voor de goedkoopste hypotheekrente 20 jaar vast of toch een kortere periode? Voor degelijke en onafhankelijke informatie neemt u meteen contact op met Advies Nederland.

We kunnen uw vragen online beantwoorden, maar u ook persoonlijk en vrijblijvend te woord staan. U kunt gratis uw gegevens en vraag achterlaten via het contactformulier!

Meer weten? Bekijk dan welke rentevaste periode op dit moment het meest gekozen wordt.

Hypotheekrente bij 20 jaar vast

De hypotheekrente staat momenteel zo laag dat veel mensen op het nippertje nog een hypotheek willen afsluiten. Dankzij de aantrekkende economie is de verwachting dat de rentestanden binnen aanzienlijke tijd licht gaan stijgen. 

Hypotheekrente 20 jaar vast vergelijken

Waarom betaalt u eigenlijk hypotheekrente?

Door u een hypotheek te verstrekken, moet de bank geld lenen van klanten en andere banken. Ook over deze lening moet rente betaald worden.

Uw hypotheekrente dient als vergoeding voor deze rente. U kunt kiezen tussen een variabele of vaste rente.

De variabele rente is afhankelijk van de actuele marktrente en daarmee altijd veranderlijk.

Ga ik mijn rente 10 of 20 jaar vast zetten?

De vaste rente zet u gedurende bepaalde tijd vast. Dit kan 10 jaar zijn, maar u kunt ook kiezen voor de huidige hypotheekrente 20 jaar vast.

Dit betekent dat u een periode hetzelfde bedrag aan rente zult betalen. Daarmee heeft u zekerheid, vooral wanneer verwacht wordt dat deze gaan stijgen. Bekijk het verschil tussen 10 en 20 jaar vast.

Hypotheekrente 20 jaar vast historie

Voor een correcte hypotheekrente voorspelling in de nabije toekomst is het belangrijk te kijken naar het verleden. De ontwikkeling hypotheekrente 20 jaar vast in het verleden kan onze hypotheekadviseurs een hoop vertellen over wat er komen gaat.

Waar staat deze informatie?

Dit kunt u terug vinden in de historie van rentes. Uiteraard biedt het verleden geen garantie voor de toekomst, maar het is raadzaam om het mee te nemen.

In de jaren ’80 stond de hypotheekrente op een eenzaam hoogtepunt. Rentepercentages zo hoog als 13% waren aan de orde van de dag.

Sindsdien zijn de rentestanden, met uitzondering van een enkele piek, langzaam gedaald. Zo stond in 2015 de rente 10 jaar vast op 2%. 

Vergelijk dit eens met de rente in de jaren ’80!

Hoe komt dit? Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op de stand van de rente. Denk bijvoorbeeld aan politieke en economische ontwikkelingen. 

Vinden er vergelijkbare ontwikkelingen plaats als in het verleden? Dan kunnen de rentes stijgen. Vergelijk de ABN, ING, Rabobank en Aegon hypotheekrente 20 jaar vast percentages. Dit kunt u via ons platform onafhankelijk en vrijblijvend doen. 

Actuele hypotheekrente 20 jaar vast

Momenteel staat de hypotheekrente op een dieptepunt. Dit komt door de economische crisis die in 2008 voor het eerst merkbaar was. Europese banken hielden de hypotheekrente laag om de economie te verbeteren. Steeds meer mensen gingen hypotheken afsluiten.

De economie wordt daardoor gestimuleerd

Het gaat nu dan ook een stuk beter. De verwachting is dat de hypotheekrente niet verder meer kan dalen en zelfs licht zal gaan stijgen. In tijden van hoge hypotheekrentes is het verstandig om te kiezen voor een korte rentevaste periode.

Het is dus vanzelfsprekend dat wanneer de rente laag staat, een lange periode gunstiger zal zijn. U kunt het beste op zoek gaan naar de laagste hypotheekrente 20 jaar vast of 10 jaar vast.

Hoe langer de rentevaste periode, hoe hoger uw rente zal zijn. U heeft daarbij wel de zekerheid dat u niet plotseling meer gaat betalen wanneer de hypotheekrente stijgt.Hypotheekrente 20 jaar vast

Hypotheekrente 20 jaar vast verwachting

Wanneer u kiest voor een langere rentevaste periode is het verstandig om te kijken naar onze hypotheekrente verwachting voor de komende jaren. Zal de gemiddelde hypotheekrente 20 jaar vast over een tijdje hoger of lager zijn dan nu?

Het is onvermijdelijk dat de rente in de nabije toekomst gaat stijgen. De maatregelen die ten tijde van de economische crisis door banken werden genomen, zullen tot eind 2017 behouden worden.

Dit zal dan wel in afgezwakte vorm zijn

Er is sprake van lichte inflatie, waardoor ook de rente licht zal stijgen. Momenteel is het dus gunstig om voor langere tijd uw rente vast te zetten. 

U kunt zo profiteren van de huidige rentetarieven. Of de percentages tot ongekende hoogten zullen stijgen als in de jaren ’80 is moeilijk te zeggen. 

Onafhankelijk hypotheekrente advies

Aangezien de hypotheekrente beïnvloed wordt door verschillende factoren kan het in de toekomst zomaar gedaan zijn met de lage rentes. Bekijk ook wat rentemiddeling voor u kan betekenen via onze adviseur. Alles voor de laagste maandlasten!

Hypotheekrente 10 of 20 jaar vast?

Het is dus aan te raden om uw hypotheekrente voor langere tijd vast te zetten. Maar moet u dan kiezen voor een periode van 10 jaar vast of 20 jaar vast?

Lange tijd is een rentevaste periode van 10 jaar het meest populair geweest. Rond 2015 kozen mensen echter steeds vaker voor een periode van 20 jaar.

Het verschil tussen de daarbij geldende rentepercentages is momenteel minimaal. U zult dus moeten kijken naar de verdere voordelen. Kiezen voor een langere rentevaste periode heeft tot gevolg dat u meer kunt lenen.

Daarbij is de verwachting dat de hypotheekrente in de toekomst zal gaan stijgen

Uw hypotheekrente 20 jaar vast zetten, betekent dat u langer de zekerheid van lage maandlasten heeft. U zult wel rekening moeten houden met eventuele toekomstplannen.

Wellicht is het niet nodig om voor lange tijd uw rente vast te zetten. Laat u eerst adviseren door onze hypotheekadviseur!

Hypotheekrente 20 jaar vast vergelijken

De keuze voor een vaste rente en rentevaste periode begint met het laten maken van een berekening. Op die manier weet u wat u kunt lenen en bij welke periode u de laagste maandlasten zult hebben.

De hypotheekadviseurs van Advies Nederland maken voor u een heldere berekening aan de hand van uw huidige situatie.

Bent u daarbij op zoek naar de beste hypotheekrente 20 jaar vast?

Dan maken we uiteraard een onafhankelijke vergelijking van alle hypotheekverstrekkers. Naast de hypotheekrente, vergelijken we ook de voorwaarden die aangeboden worden.

U wilt immers dat uw hypotheek past bij uw gezinssituatie en eventuele plannen in de toekomst. Wilt u eerst vrijblijvend uw hypotheekrente vergelijken?

Dat kan! U kunt uw gegevens achterlaten op deze pagina. Onze medewerkers nemen dan zo snel mogelijk contact met u op voor het maken van een gratis afspraak!

Hypotheekrente 20 jaar vast afsluiten

Tegenwoordig kun je de hypotheekrente 20 jaar vast zetten tegen een historisch lage rente! Advies Nederland is expert in het vergelijken van hypotheekrentes.

Daarbij zullen wij deskundig kijken naar de beste hypotheekvorm. Hierdoor is de hypotheek in balans en bent u de komende jaren verzekerd van een goede hypotheek.

Wij informeren elk jaar tienduizenden huiseigenaren per jaar.  Ons advies is altijd onafhankelijk en vrijblijvend. Hierdoor kunt u gemakkelijk nagaan welke mogelijkheden er voor u zijn.

Bent u opzoek naar de laagste hypotheekrente 20 jaar vast percentages?

Dan helpen wij u graag. Dat doen wij in een kosteloos adviesgesprek die door iedereen is aan te vragen! Schrijf u direct bij ons in via het contactformulier.Hypotheekrente 20 jaar vast annuïteit

Hypotheekrente 20 jaar vast vergelijken

Ons systeem kan direct laten zien welke hypotheekrente voor 20 jaar het meest interessants is. Dat komt omdat wij alle hypotheekverstrekkers met elkaar kunnen vergelijken.

Wij kijken naar:

  • Hypotheekwensen van de klant
  • Hypotheekrente 20 jaar vast
  • Hypotheekrente vergelijken
  • Hypotheekvormen
  • Kostenstructuur per verzekeraar
  • Eindkapitalen

Al deze punten worden onafhankelijk bekeken met ons nieuwste programma. Wij garanderen een hypotheek die volledig overeenkomt met uw wensen.

Wij zorgen voor een hypotheekrente vergelijking van het hoogste niveau. Alles komt aan bod en kosten worden transparant vermeldt.

Hypotheekrente 20 jaar vast NHG

Je kunt de hypotheekrente 20 jaar vast zetten met en zonder NHG. Uit onze hypotheekanalyse zal blijken waar uw mogelijkheden liggen. NHG is uiteraard interessant vanwege de voordelen.

Deze kunt u nog eens nalezen op onze site. Uiteraard zal onze hypotheekadviseur er ook naar kijken. Het is immers een goede mogelijkheid om een rentevoordeel te behalen.

Elke kans moet nader worden onderzocht

Op deze manier zullen wij de laagste hypotheekrente voor 20 jaar vast percentages inzichtelijk krijgen. Uiteraard kunt u ook kiezen voor een andere rentevaste periode.

Hebt u al een hypotheek lopen? Laat ons dan de hypotheekrente verlagen voor de komende 20 jaar! Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Hypotheekrente 20 jaar vast annuïteit 

Je kunt een annuïteitenhypotheek afsluiten met een hypotheek rentevaste periode van 20 jaar. Advies Nederland is erg gecharmeerd van deze vorm en helpt u er graag bij.

Een hypotheek afsluiten in annuïteiten is meestal een verstandige keuze. Toch zijn er nog een aantal andere vormen die wij graag bespreekbaar maken.

Welke het uiteindelijk wordt is afhankelijk van uw keuze. Wij zorgen uitsluitend voor de informatie zodra u een weloverwogen keuze kunt maken.

Hypotheekrente 20 jaar vast aflossingsvrij

Wij zijn geen voorstander van de aflossingsvrije hypotheek. Uiteindelijk zal iedereen met deze vorm balen op de einddatum. Er wordt niets afgelost waardoor u levenslang betaald voor uw woning.

Omdat de hypotheekrente voor de komende 20 jaar vast zo gunstig staat, kunt u ook kijken naar de andere vormen. De maandlasten hoeven helemaal niet hoog te zijn!

Het is belangrijk om alle mogelijkheden tegen elkaar af te wegen. Daar ligt dan ook meteen de expertise van Advies Nederland.