Gegarandeerd het beste hypotheekadvies in 2019

Gaat u uw eerste huis kopen? Of heeft u al een lopende hypotheek en vraagt u zich af of een andere hypotheekvorm misschien beter bij uw huidige situatie past? Wij geven u onafhankelijk hypotheekadvies.

Op deze pagina vind u alle ins en outs over hypotheken. Wilt u liever persoonlijk geholpen worden? Maak dan gebruik van een gratis adviesgesprek. Schrijf u daarvoor in via het contactformulier.

 

Ja, ik wil een gratis adviesgesprek aangaan

 

Wat komt er allemaal tijdens een gratis adviesgesprek ter sprake: Gratis hypotheekadvies

 • Werkwijze adviseur.
 • Kosten voor advies en bemiddeling.
 • Dienstverleningsdocument (verplicht).
 • Nazorg (indien wenselijk).
 • Uw huidige en toekomstige financiële situatie.
 • Uw wensen en toekomstplannen.
 • Informatie over het af- of oversluiten van een hypotheek. Denk hierbij aan hypotheekvormen, hypotheekrente, bijkomende kosten, NHG.
 • Uw persoonlijke situatie verandert. Wat bij arbeidsongeschiktheid, werkloosheid, overlijden, scheiding of pensioen?
 • De fiscus, renteaftrek en de bijleenregeling.

Deskundig hypotheekadvies op maat

Misschien gaat u verhuizen of loopt uw aflossingsvrije hypotheek over enige tijd af. Zo zijn er vele situaties op te noemen waardoor u zich moet verdiepen in een complexe materie. 

Hypotheekregels die regelmatig veranderen, de regels van de fiscus, de hypotheekrente, de diverse hypotheekvormen. Allemaal factoren die afhankelijk van uw persoonlijke en financiële situatie bepalen wat u jarenlang qua maandlasten gaat betalen. 

 

Advies over het kiezen van een hypotheekverstrekker

 

De meerwaarde van een onafhankelijk hypotheekadviseur

Het belang en de meerwaarde van een passend hypotheekadvies is gelijk duidelijk. Een hypotheekadviseur is optimaal op de hoogte van alle actuele ontwikkelingen en mogelijkheden.

Een adviseur beschikt over de juiste tools waarmee hij voor uw situatie diverse hypotheek berekeningen kan maken. Nieuwsgierig geworden naar uw mogelijkheden? Uw hypotheekadviseur vergelijken op hypotheekadvies kosten? Vraag dan vrijblijvend en kosteloos een adviesgesprek aan!

Welke hypotheekadviseur?

Er zijn verschillende soorten adviseurs.

Hypotheekadvies

 • De assurantieadviseur van een bank, die de producten van de eigen bank aanbiedt.
 • Een onafhankelijke adviseur die voor meerdere geldverstrekkers bemiddelt.
 • Elke adviseur die verbonden is aan een aantal aanbieders.

Zoek in uw omgeving naar adviseurs die bij u passen. Check of men een vergunning heeft en voldoet aan de wettelijke eisen.

Dat wil zeggen: dat men voldoet aan de minimale opleidings- en ervaringsvereisten. Lees op Internet de reviews over adviseurs en maak meerdere oriëntatie afspraken.

Niet onbelangrijk, is er een persoonlijke klik?

Bereid het oriëntatie gesprek goed voor, lees het dienstverleningsdocument op de website door. Vraag ook altijd naar de kosten van een onafhankelijk hypotheekadvies. Kijk niet alleen naar de hypotheekadviseur die u het voordeligste advies kan geven.

Kijk naar het totaal en de kwaliteit van het advies

Kijkend naar de looptijd van een hypotheek, kan een goed hypotheekadvies online u duizenden euro’s schelen! Vraag direct een gratis hypotheekgesprek bij ons aan.

Welke hypotheekadviseur

Dienstverleningsdocument

Dit is een standaarddocument waarin staat beschreven welke werkzaamheden de hypotheekadviseur voor u kan verrichten. Bijvoorbeeld: hoeveel producten hij met elkaar kan vergelijken, of er alleen eigen producten worden geadviseerd of ook producten van andere aanbieders. 

Plus uiteraard de gemiddelde advieskosten van een hypotheekadvies. Een belangrijk document en zoals hierboven al staat beschreven, lees dit document ter voorbereiding goed door. Zo kunt u zich voor het eerste oriëntatie gesprek goed voorbereiden qua kosten en mogelijkheden.

Het is gelijk een handig hulpmiddel om de juiste vragen te stellen

Het is ook een document waarmee u uitstekend een aantal hypotheekadviseurs met elkaar kunt vergelijken. Tijdens het eerste oriëntatie gesprek is onze adviseur verplicht om u ook mondeling te vertellen wat het gehele advies traject inhoudt plus uiteraard de kosten.

Dit “moet” voor het adviesgesprek gebeuren

Ieder advieskantoor is ook verplicht om het dienstverleningsdocument op de website te plaatsen. Deze kunt u vinden onderaan deze pagina. Op zoek naar een onafhankelijk advies? Schrijf u dan direct bij ons in voor een persoonlijk gesprek of download onze checklist hypotheekgesprek

Voorbereiding hypotheekadviesgesprek, welke documenten? onafhankelijk hypotheekadvies

Wilt u samen of alleen kopen? Bereid u goed voor op het adviesgesprek.

Uw doel is uiteindelijk: een onafhankelijk hypotheekadvies dat optimaal past bij u als persoon en financiële situatie voor nu en in de toekomst. 

Afhankelijk van uw situatie is het verstandig om gelijk een aantal documenten mee te nemen. Bent u een starter dan zijn o.a. de volgende documenten van belang:

 • Kopie van uw geldig paspoort, identiteitskaart of een vreemdelingendocument.
 • Salarisspecificatie, werkgeversverklaring. Indien van toepassing: pensioenoverzicht of alimentatie.
 • Vermogen: saldo spaarrekening en eventuele andere documenten met uw vermogen.
 • Schulden: documenten waar uw schulden in staan.
 • Taxatierapport en koopovereenkomst van uw nieuwe woning.

Bij een verhuizing:

 • Kopie van uw geldig paspoort,vreemdelingendocument of ID kaart. 
 • Uw vermogen.
 • Uw schulden.
 • Alle officiële documenten van uw oude en nieuwe woning.

Bij oversluiten:

 • Kopie van uw geldig paspoort of identiteitskaart of vreemdelingendocument.
 • Uw vermogen.
 • Uw schulden.
 • Alle officiële documenten van uw huidige woning.

Voorbereiding hypotheekadviesgesprek, de inhoud 

Tijdens het advies gesprek komen zeer veel zaken ter sprake. Afhankelijk van de situatie kunnen er ook meerdere gesprekken nodig zijn. Bereid u zoveel mogelijk inhoudelijk voor op dit gesprek. U kunt dan tijdens het gesprek direct de meeste vragen beantwoorden.

En u voorkomt dat het u na 30 minuten duizelt door de hoeveelheid nieuwe informatie. Probeer tijdens het gesprek zelf de regie te houden. Vergeet niet dat de input voor een optimaal hypotheekadvies door u gegeven moet worden.

Onafhankelijk hypotheekadvies

Kan ik dit huis betalen? Een vraag die wij regelmatig krijgen. Al uw wensen en huidige financiële situatie wordt door onze adviseur eerst geïnventariseerd. Daarna kan hij aan de slag met de berekening.

Na een analyse van alle verkregen informatie wordt het hypotheekadvies opgesteld. Uw adviseur maakt een afspraak om het advies met u door te nemen en toe te lichten.

Ook in deze fase is het van groot belang dat u de volgende aandachtspunten positief kan beantwoorden. Is de toelichting en het advies duidelijk? Heeft u een antwoord gekregen op al uw vragen? Zo ja, pas dan gaat u akkoord met ons advies. 

Hypotheekadvies hypotheekverstrekkers

Na accordering selecteert uw hypotheek adviseur een aantal aanbieders kijkend naar de prijs, hypotheek- en verzekeringsvoorwaarden. Bespreek de gemaakte selectie en informeer hoe lang de offerte geldig is. Let hierbij goed op de voorwaarden.

Hoe verleidelijk het ook is om uw aandacht te richten op de actuele hypotheekrente en uw toekomstige maandlasten, de voorwaarden zijn net zo belangrijk. Weinig tijd? Wij bieden ook online hypotheekadvies. Vraag om meer informatie via het contactformulier. 

De hypotheek- en verzekeringsvoorwaarden

Niets is zo veranderlijk als uw toekomstige persoonlijke en financiële situatie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een gezinsuitbreiding, een verhuizing, scheiding, verbouwing, een promotie of ontslag etc.

Maar ook de huizenmarkt, fiscale regels en de hypotheekrente zijn continue in beweging. Allemaal onvoorspelbare factoren waar u misschien in de toekomst mee te maken kunt krijgen.

Kosten hypotheekadvies

Check en bespreek tijdens het hypotheekadviesgesprek alle mogelijke toekomstige scenario’s met onze hypotheekadviseur. Vergelijk daarbij de voorwaarden van de diverse aanbieders.

Dit om te voorkomen dat u in de toekomst onverwachts wordt geconfronteerd met inflexibele voorwaarden, hogere maandlasten of eventuele extra kosten en boeterente. 

De hypotheek- en verzekeringsvoorwaarden zijn dus van groot belang, zorg ervoor dat de voorwaarden voor nu en in de toekomst bij u passen.

Aanvraag hypotheekofferte

U heeft een keuze gemaakt qua hypotheekaanbieder en uw adviseur gaat de hypotheekofferte aanvragen. Ook voor de eventuele verzekeringen die u moet/wilt afsluiten wordt een offerte aangevraagd. Zijn de offertes binnen dan worden de documenten met u doorgenomen en besproken.

U krijgt vervolgens enige dagen de tijd om alles in alle rust nogmaals door te lezen. Gaat u akkoord met de diverse offertes? Dan volgt bijna de laatste fase van het hypotheekadvies: de ondertekening van de offertes. Laat uw hypotheek berekenen door onze adviseur!

Kosten hypotheekadvies 

Op 1 januari 2013 is het provisieverbod ingevoerd. U moet uw adviseur direct betalen voor het hypotheekadvies en de bemiddeling. Voor 2013 betaalde u deze kosten ook, maar versleuteld in de hypotheek en verzekeringen. 

De adviseur ontving hiervoor provisie. De adviseur is nu niet meer afhankelijk van de aanbieder voor zijn beloning. Het belang van de klant staat centraal.

Het eerste oriëntatie gesprek is gratis

Meerdere offertes bij diverse hypotheekadviseurs aanvragen is uiteraard mogelijk maar tegen betaling. Een adviseur kan een vast bedrag vragen voor de aangeboden diensten of een x-bedrag per uur.

Het volledige traject kost gemiddeld 20 à 30 uur. Met een vast bedrag weet u waar u aan toe bent, gemiddeld ligt dit tussen de 1500,- en 3000,- Euro. 

Werkt uw adviseur met een uurloon, maak dan vooraf duidelijke afspraken en leg dit schriftelijk vast. Het uurtarief ligt gemiddeld tussen de 80,- à 175,- Euro. Vraag direct bij ons een gratis hypotheekofferte aan!

Kostenstructuur tijdens looptijd

Informeer tijdens het oriëntatie gesprek ook wat uw adviseur rekent voor het aanvragen van een tweede hypotheek, een nieuwe rentevaste periode of het oversluiten van uw hypotheek. 

De hypotheekadviseur is verplicht om ook deze kosten in het standaard dienstverleningsdocument op de website te plaatsen. De verschillen qua kosten van de diverse hypotheekaanbieders zijn vaak enorm. 

Een aandachtspunt dat u zeker moet meenemen bij uw uiteindelijke keuze van hypotheekadviseur waarmee u het hypotheekadvies traject ingaat. Van hypotheekadvies ING tot alle hypotheekverstrekkers wij kunnen u helpen! Neem snel contact met ons op. 

Besparing op kosten hypotheekadvies

Wilt u besparen op de kosten van een hypotheekadvies? Dan is het zeker de moeite waard om u eerst goed voor te bereiden. Hoe meer kennis u over hypotheken heeft, hoe minder advies gesprekken u misschien nodig heeft. 

Verdiep u online in de diverse hypotheekvormen en de hypotheekrenteaftrek. Vergeleken met een paar jaar geleden is de keuze op dit moment veel eenvoudiger en makkelijker geworden.  

Hypotheekadvies en de fiscus hypotheekadvies aanvragen

Een aantal financieringskosten mag u eenmalig van de belasting aftrekken of meefinancieren in uw hypotheek. De hypotheekadvies kosten zijn dus aftrekbaar. 

De advieskosten voor eventueel af te sluiten verzekeringen bij uw hypotheek zijn niet aftrekbaar.

Voor het afsluiten van een hypotheek mag u de volgende kosten aftrekken:

 • Bemiddelingskosten voor het krijgen van uw hypotheek of lening, zoals de advies- en afsluitkosten.
 • Notariskosten en kadastrale rechten voor de hypotheekakte, inclusief btw
 • De taxatiekosten (alleen om een lening te krijgen)
 • Kosten van de aanvraag van een Nationale Hypotheek Garantie
 • Bouwrente over de periode na het sluiten van de voorlopige koopovereenkomst
 • Kosten van nieuwbouwdepot of verbouwingsdepot (onder voorwaarden).

Gratis hypotheekadvies aanvragen

Natuurlijk willen wij u graag helpen om de juiste keuze te maken. Over het algemeen zien wij onze klanten meerdere malen. In eerste instantie komen wij een kosteloze hypotheek berekening bij u maken. 

De resultaten hiervan kunt u teruglezen in ons onafhankelijke hypotheekadvies. Na het inzien van alle mogelijkheden kunt u (op een later tijdstip) aangeven of u gebruik wilt maken van onze diensten.

Daar toe bent u overigens niet verplicht. Het staat u vrij om te kiezen voor een andere aanbieder of tussenpersoon. Uiteraard hopen wij dat u keuze op ons valt.

Hypotheekadvies met begeleiding

Mocht u wel kiezen voor onze dienstverlening dan zullen wij u volledig begeleiden. Onze tarieven staan vermeld bij het dienstverleningsdocument (onder aan deze website).

Een zeer transparante werkwijze die voor iedereen toegankelijk is gemaakt. Wilt u onafhankelijk geadviseerd worden? Meldt u dan bij ons aan via het contactformulier voor een persoonlijk en onafhankelijk hypotheekadvies.

 

Maak nu een afspraak met onze hypotheekadviseur