Waar kan ik mijn boeterente berekenen?

Gebruik voor boeterente berekenen nooit een online rekentool.

Het geeft een indicatie en is vaak niet juist, vraag een gratis berekening aan bij Advies Nederland.

Hoe werkt boeterente berekenen?

Een ander punt is dat ze geen rekening houden met je financiële situatie of persoonlijke hypotheekwensen.

Dit is voor zowel de korte als lange termijn niet wenselijk.

In het kort zal ik je op een simpele en snelle manier uitleggen welke mogelijkheden er wel zijn in 2018 om een boeterente te berekenen.

Heb je vragen? Neem dan contact met ons op!

Wil jij een gratis boeterente berekening?

Schrijf je dan nu in voor een adviesgesprek. Onze adviseur komt dan bij je langs om de besparing te berekenen. Onze dienst krijgt landelijk een 8,9 op Independer.

Ontvang gratis een onafhankelijke besparingsberekening

Laat simpel en gratis uw boeterente berekenen door onze hypotheekadviseur, De actuele hypotheekrente op de markt staat erg laag. Om die reden zijn er veel voordelen te behalen wanneer u uw hypotheekrente laat aanpassen.

Welke vormen van oversluiten heb je?

Het aanpassen van uw rente kan bijvoorbeeld via rentemiddeling of het oversluiten van uw hypotheek. Door het vroegtijdig aanpassen van uw hypotheek krijgt u te maken met boeterente.

Onze adviseur zal voor u de boeterente berekenen. Dat is een gratis dienst die wij bieden. Recent is bekend geworden dan banken vaak de verkeerde boeterente aan hun klanten berekenen.

Waarom boeterente berekenen onafhankelijk?

Geldverstrekkers gaan voor de hoofdprijs terwijl dit contractueel helemaal niet mag. Dit belangrijke nieuws heeft op alle voorpagina’s gestaan.

Laat u niet bang maken door geldverstrekkers.

De rente staat namelijk op het laagste punt in tientallen jaren. De kans dat u kunt besparen is nog nooit zo groot geweest.

Schrijf u snel bij ons voor een kosteloze hypotheekrente berekening.

Hypotheek boeterente berekenen

Wat is een boeterente precies? Wanneer u voortijdig uw hypotheek wilt aanpassen, kan dit niet altijd zonder slag of stoot. Er zijn altijd een aantal nadelen aan verbonden.

Een boete is één van deze nadelen. Bij het afsluiten van een hypotheek, kunt u kiezen voor een vaste rentevorm. Hierbij spreekt u een rentevaste periode af.Boeterente berekenen

Wat ga ik betalen?

Tijdens deze periode betaalt u maandelijks een vaste hypotheekrente. Dit kan gedurende 1, 5, 10, 15, 20 of 30 jaar zijn.

Deze afspraken met uw hypotheekverstrekker legt u vast. U heeft tijdens deze jaren zekerheid over uw maandlasten.

Voorwaarden boeterente berekenen

Uw verstrekker verwacht dan een vast bedrag aan rente van u te ontvangen. Wanneer u besluit om uw hypotheek te veranderen tijdens deze periode, worden deze inkomsten onderbroken.

Op dat moment wordt van u verwacht het verlies te betalen. Dit gebeurt in de vorm van een boete. Boeterente berekenen aflossen hypotheek? Vraag direct een gratis berekening aan via het contactformulier!

Boeterente rentemiddeling berekenen

Rentemiddeling is één van de manieren waarop uw hypotheekrente aangepast kan worden. Dit gebeurt gedurende de looptijd van uw rentevaste periode.

Uw huidige rentetarief zal gemiddeld worden met de marktrente die dan geldig is. Dit is alleen zinvol wanneer de nieuwe marktrente lager ligt dan uw hypotheekrente.

Wat levert dit op aan voordeel?

Uw hypotheek blijft hetzelfde, net als de geldende voorwaarden. Omdat u tijdens de rentevaste periode uw rente wilt verlagen, zult u een boeterente moeten betalen.

Aangezien het inzetten van rentemiddeling alleen zinvol is tijdens de vaste renteperiode, is een boete onvermijdelijk.

Hoe hoog zal mijn boete worden?

De hoogte van deze boete is afhankelijk van de resterende periode en het verschil tussen uw oude en nieuwe rentepercentage.

Aan de hand van deze gegevens kunt u uw boeterente berekenen. Het beste kunt u deze laten vaststellen door een expert.

Boeterente oversluiten berekenenUw boete hoeft na middeling niet in één keer betaald te worden. Betaling gebeurt verspreid over uw nieuwe rentevaste periode.

Boeterente oversluiten hypotheek berekenen.

Boeterente oversluiten berekenen

Een hypotheek oversluiten is een meer ingrijpende methode om deze aan te passen. U verandert namelijk niet een enkel onderdeel zoals bij rentemiddeling.

Uw gehele hypotheek wordt overgezet naar een andere verstrekker. De verandering is vooral ingrijpend wanneer u bijvoorbeeld van een aflossingsvrije hypotheek overstapt naar een annuïteitenhypotheek.

Rentemiddeling of oversluiten

Oversluiten is vooral verstandig na uw rentevaste periode. Op dat moment zijn er meer mogelijkheden! Daarnaast is er geen boeterente waar u rekening mee hoeft te houden.

Soms is de situatie echter niet houdbaar en sluit u over tijdens de vaste renteperiode. Wellicht vereist u nieuwe voorwaarden die beter bij u passen.

Wat gaat mij dit kosten?

Dan behoort het betalen van een boeterente tot de gevolgen. U lost immers uw hypotheek eerder af dan afgesproken.

Wederom is uw boeterente berekenen afhankelijk van uw rentevaste periode en de hypotheekrente die u heeft afgesproken.

De boete betaalt u als eenmalig bedrag en is fiscaal aftrekbaar. Is boeterente aftrekbaar of niet?

Berekenen boeterente voorbeeld

Een boeterente berekenen gaat tegenwoordig altijd via de Contante Waarde methode.

Tijdens uw rentevaste periode kan jaarlijks altijd een deel van uw hypotheekschuld boetevrij worden afgelost.

boeterente meefinancieren aftrekbaar

Dit is bij de meeste hypotheekverstrekkers tussen de 10% tot 20% van uw lening. Over dit deel wordt geen boete gerekend.

Hoe werkt boeterente berekenen?

Vervolgens wordt gekeken naar de hoeveelheid tijd die resteert van uw rentevaste periode. Het verschil tussen de rente die u betaalt en de huidige rente die uw hypotheekverstrekker aanbiedt, wordt berekend.

Ligt de huidige rente hoger dan de rente die u betaalt?

Dan wordt er geen boeterente in rekening gebracht. Voor elke afzonderlijke betaling die u doet, moet worden bekeken hoeveel rente uw verstrekker zal mislopen.

Al deze misgelopen inkomsten samen, zullen uw uiteindelijke boeterente vormen. Hoe hoger uw hypotheek, hoe hoger uw boeterente.

Hypotheekvoorwaarden boeterente berekenen

Ten slotte kunnen de hypotheekvoorwaarden ook zorgen voor veranderingen in uw boete. Toch is je hypotheekrente wijzigen vaak de beste optie.

De rente staat namelijk erg laag! Welke boeterente berekenen AFM regels zijn er? Bekijk ze allemaal in ons overzicht en maak er gebruik van!

Aandachtspunten boeterente berekenenboeterente aftrekbaar waar invullen

  • Rentemiddeling gaat altijd gepaard met een boeterente. U betaalt deze als opslag op uw maandelijkse gemiddelde rentelasten. Laat eerst uw boeterente berekenen. Wellicht zijn de kosten hoger dan de baten.
  • Wilt u een boeterente voorkomen? Wacht dan met oversluiten totdat uw rentevaste periode is afgelopen. U kunt dan boetevrij aflossen en oversluiten.
  • Naast een boeterente komen er bij oversluiten extra kosten kijken, bijvoorbeeld voor een notaris.
  • Extra aflossen betekent dat u een boeterente moet betalen wanneer u boven uw boetevrij deel uitkomt. U betaalt vervolgens minder hypotheekrente en heeft dus minder fiscaal voordeel.
  • De boeterente en overige oversluitkosten zijn fiscaal aftrekbaar tot de maximale hoogte van uw eigenwoningschuld.
  • Door tijdelijk te kiezen voor een variabele rente kunt u een latere boeterente voorkomen. Op die manier heeft u tijd om uw opties te overwegen.

Formule boeterente berekenen

Er zijn situaties waarin u geen boeterente hoeft te betalen. Denk daarbij aan het verkopen van uw woning of aan het einde van uw rentevaste periode. Formule boeterente berekenen

Ook wanneer u ooit voor een variabele rente heeft gekozen, is er geen boeterente. In alle andere situaties is een boeterente berekenen wel zinvol.

Krijg direct inzicht in je besparingsmogelijkheden

Een precieze berekening van de kosten is erg belangrijk. Een adviseur van Advies Nederland gaat onafhankelijk te werk.

Voor een berekening kijken wij naar uw hypotheekschuld, -looptijd, -rente en het deel van uw hypotheek dat u boetevrij mag aflossen.

Hoeveel mag je boetevrij aflossen?

U mag tijdens de rentevaste periode tussen de 10% tot 20% van uw schuld boetevrij aflossen.

Komt u daarboven? Dan betaalt u boeterente.

Zoals u kunt zien, is het wel of niet moeten betalen van een boete geheel afhankelijk van uw situatie. Laat altijd een expert naar de mogelijkheden kijken.

Maak meteen een kosteloze afspraak en voorkom het maken van fouten!