Geld lenen met BKR

Advies Nederland geeft je meer informatie over geld lenen met BKR, over de mogelijkheden en de belangrijkste redenen om een lening af te sluiten. Natuurlijk kunnen wij jou ook persoonlijk adviseren wanneer je hier behoefte aan hebt.

Onze financieel adviseur zit voor je klaar. Je kunt een online aanvraag doen over geld lenen met BKR codering. 

Snel en eenvoudig geld lenen met BKR - aanvragen binnen 24 uur

Redenen om geld te lenen

Veel mensen willen bijvoorbeeld 5000 euro lenen met BKR codering en krijgen te horen dat dit niet mogelijk is. Dit heeft niet altijd te maken met de registratie bij het Bureau Krediet Registratie (BKR), maar kan ook een andere reden hebben.

Een gebrek aan inkomen zorgt bijvoorbeeld ook voor een afwijzing. Waarom willen mensen 5000 euro lenen met BKR codering? Hieronder vind je de belangrijkste redenen die bij aanvraag worden doorgegeven:

  • Het geld wordt gebruikt voor de aanschaf van een auto
  •  De lening wordt ingezet om meerdere andere leningen mee af te lossen
  • De geldlening is nodig om witgoed te vervangen
  • Het extra geld is noodzakelijk voor een verhuizing
  • De lening wordt aangevraagd om incassobureaus of deurwaarders te kunnen betalen

Snel geld lenen zonder BKR-toetsing bij ons

Wat als geld lenen spoed heeft?

Snel geld lenen met BKR codering is zelden mogelijk, al is dit wel afhankelijk van het soort registratie dat je hebt. Veel mensen die een lening willen afsluiten terwijl zij een BKR codering hebben willen dit met spoed doen.

Dit wil zeggen dat zij het geld liever vandaag dan morgen op de bankrekening hebben staan. Hier is een belangrijke reden voor. Mensen willen snel geld lenen met BKR registratie omdat zij geldproblemen willen oplossen.

Heeft iedereen met een registratie financiële problemen?

Betekent dit dat iedereen met een registratie geldproblemen heeft? Nee, zeker niet. Wel is het zo dat een aanzienlijk deel van de personen met een codering bij het BKR het financieel moeilijk hebben.

Als geld lenen met BKR spoed heeft, dan betekent dit in de meeste gevallen dat er per direct een schuld moet worden afgelost of dat men geen geld meer heeft om boodschappen te doen. 

Dit is precies ook de reden waarom dergelijke aanvragen vaak worden afgekeurd. Deze mensen zijn namelijk over het algemeen niet in staat om de lening terug te betalen.

Kredietverstrekkers willen zelf natuurlijk zo min mogelijk risico lopen. Wanneer er met spoed geld lenen nodig is, dan is het risico vrij groot dat de terugbetalingen niet volgens afspraak verlopen.

Eenvoudig online aanvragen voor geld met BKR

Geld lenen met BKR codering H

Wat veel mensen niet weten is dat er meerdere soorten BKR registraties zijn. Je kunt een A1 of A2 registratie hebben, maar ook een A3, A4 of A5 codering. Daarnaast is er de codering H en geld lenen met BKR codering H is in veel gevallen wel mogelijk. Wanneer je een A-codering hebt is dit een stuk lastiger.

Waarom is geld lenen met KBR codering H nu makkelijker dan met codering A? Dit heeft te maken met het feit dat H voor ‘Herstelmelding’ staat. Het betekent dat je geldproblemen hebt gehad in het verleden, maar dat je nu financieel weer op de rit bent.

Je hebt geen schulden of achterstanden meer. Ook heb je geen lopende leningen meer. Dit betekent dat de kans groter is dat je een lening af kunt sluiten met deze codering dan met andere coderingen.

Kun je geld lenen met BKR en uitkering?

Is geld lenen met BKR en uitkering mogelijk?

Dit zal in de praktijk heel lastig worden, maar onmogelijk is het niet. Bij diverse kredietverstrekkers kun je een lening afsluiten wanneer je een BKR registratie hebt en je een uitkering ontvangt als inkomstenbron.

Hierbij geldt wel dat het belangrijk is dat je een H-codering hebt en geen A-codering. Heb je een A-registratie bij het Bureau Krediet Registratie? Dan is de kans bijzonder klein dat je een lening kunt afsluiten.

Ook is het belangrijk dat je uitkeringsbedrag maandelijks hoog genoeg is en garanties biedt dat je de lening kunt terugbetalen aan de kredietverstrekker.

Mensen met een arbeidsongeschiktheidsuitkering ontvangen bijvoorbeeld vaak een hogere uitkering, waardoor zij de financiële last van een lening in veel gevallen goed kunnen dragen.

Particulier geld lenen zonder BKR toetsing

Geld lenen met negatieve BKR registratie blijft lastig. Particulier geld lenen zonder BKR toetsing heeft daarom vaak de voorkeur van mensen die een registratie hebben. Er zijn wel enkele kredietverstrekkers die geldbedragen lenen zonder hierbij een toetsing te doen.

Vaak gaat het dan om verstrekkers van minileningen tot 300, 500 of bijvoorbeeld 700 euro. Bedragen van enkele duizenden euro’s worden vrijwel nooit verstrekt zonder een BKR toetsing te doen. 

De kredietverstrekkers lopen een groot risico door geld te lenen aan personen zonder dat er een BKR toetsing plaatsvindt. Zij kunnen de risico’s voor zichzelf verkleinen door uitsluitend relatief kleine bedragen te lenen.

Geld lenen met BKR bij een bank

Geld lenen met BKR bij ING, bij de Rabobank of bijvoorbeeld ABN AMRO is bijzonder lastig. Banken hanteren over het algemeen de meest strenge regels als het gaat om uitgifte van leningen.

De ING wijst kredietaanvragen of rood staan op de betaalrekening af wanneer je een BKR-registratie hebt, ook als het om een H-codering gaat. Dit is slechts een voorbeeld.

Het valt niet mee om bij een bank een lening af te sluiten met een codering. Banken doen altijd een BKR toetsing, dus je komt er eigenlijk niet omheen.

In de meeste gevallen heb je dan ook de grootste kans op goedkeuring bij de kleinere en minder bekende kredietverstrekkers. Uiteraard moet je hierbij wel goed letten op de betrouwbaarheid van de betreffende partij.

Wil jij geld lenen met BKR codering?

Geld lenen met BKR registratie is niet eenvoudig, maar ook zeker niet in alle gevallen onmogelijk. Advies Nederland denkt graag met je mee. Je kunt bij ons een gratis adviesgesprek aanvragen met onze financieel adviseur.

In veel gevallen kun je bij een eigen huis ook de overwaarde van je woning opnemen! Vraag een gratis adviesgesprek aan voor meer informatie over de mogelijkheden.