Hypotheekrente verwachting 2017-09-07T10:57:16+00:00

Hypotheekrente verwachting

De afgelopen maanden is de drukste periode geweest sinds onze oprichting. Iedereen wil namelijk een nieuwe hypotheek afsluiten. Ook een lopende hypotheek oversluiten is populair. De hoofdreden hiervoor is natuurlijk de stijgende rente. Onze hypotheekrente verwachting is dan ook een verzameling van voorspellingen.

Het betreft prognoses van verschillende erkende hypotheekexperts. Zij delen dit jaar zelfs allemaal dezelfde mening. De hypotheekrente zal komende maanden stijgen. Het advies is dan ook om gebruik te maken van een onafhankelijk adviesgesprek. Dit kan met één van onze hypotheekadviseurs.

Deze kan een gratis controle uitvoeren op uw maandlasten en hypotheekvorm. Zodra er verbeteringsmogelijkheden zijn dan worden deze aan u gepresenteerd. Interesse in een vrijblijvend gesprek?

Vraag dan via het contactformulier een gratis hypotheekrente check aan!

Hypotheekrente verwachting

Hypotheekrente verwachting 2017

Stel, u wilt een hypotheek wilt afsluiten. Daar komt natuurlijk hypotheekrente bij kijken. Kiest u voor een vaste rente? Dan zult u ook een rentevaste periode moeten kiezen.

In een rentevaste periode betaalt u maandelijks hetzelfde bedrag aan rente. Deze keuze is afhankelijk van de hypotheekrente verwachting. Gaat de hypotheekrente dalen of stijgen? U kunt immers na de rentevaste periode duurder of goedkoper uit zijn.

Het is interessant om te weten wat de verwachting zal zijn. Bent u benieuwd naar onze voorspellingen? Neem dan contact op met onze adviseurs. Wij kunnen u helpen bij het maken van een juiste beslissing. Aan de hand van uw persoonlijke situatie zult u advies krijgen. Op basis hiervan kunt u bepalen of en hoe lang u uw rente vast wilt zetten.

Neem vandaag nog contact op. Dit kan via het contactformulier op deze pagina! Onze adviseur komt dan kosteloos bij u langs.

Wat houdt de hypotheekrente verwachting in?

Hypotheekrente is een begrip dat u vast wel eens bent tegen gekomen. Deze rente is het bedrag dat u maandelijks betaalt. Dit is de vergoeding voor uw hypotheek. Het bedrag wordt bepaald door het geldende rentepercentage.

Ook de koopsom van uw woning telt mee. Voor iedereen zal dit bedrag anders zijn. Dit komt omdat u een percentage van de koopsom betaalt. Per bank kan het rentepercentage verschillen. Wanneer u een hypotheek afsluit, moet u kiezen voor een variabele of vaste rente.

De variabele rente verschilt per maand. Bij een vaste rente betaalt u maandelijks hetzelfde bedrag. Daarbij zet u deze rente vast voor een bepaalde periode. Deze periode wordt ook wel de rentevaste periode genoemd. U kunt zelf kiezen hoe lang dit zal zijn.

Wat voor u het meest geschikt zal zijn, is nooit zeker. Dit hangt af van uw persoonlijke situatie en de hypotheekrente verwachting.

Hypotheekrente verwachting en variabele rente

Hypotheekrente verwachting en variabele rente

U kunt kiezen voor een variabele of vaste rente. Bij een variabele rente betaalt u maandelijks het  geldende percentage. Bij een variabele hypotheekrente kan het percentage dat u maandelijks betaalt veranderen.

Elke eerste dag van de maand wordt gekeken welk percentage geldig is. Aan het einde van de maand die daarop volgt, betaalt u de nieuwe rente. Natuurlijk kunt u op elk moment uw rente laten vastzetten.

De hypotheekrente verwachting is hierbij van belang. Dit komt omdat u er zeker van wilt zijn dat uw rente niet plotseling stijgt. U wilt immers niet eindigen met hogere maandlasten. Wat is voor u het meest geschikt? Dit hangt af van uw eigen voorkeuren en situatie.

Onze adviseurs kunnen samen met u kijken naar de mogelijkheden. Zo kunt u de juiste keuze maken. Wacht niet langer. Meld u bij ons aan!

Hypotheekrente verwachting en de rentevaste periode

Het is belangrijk om te bekijken wat de verwachtingen wat betreft hypotheekrente zijn. Wanneer u kiest voor een vaste rente, kiest u ook voor een rentevaste periode. De meeste mensen zetten hun hypotheekrente vast voor 10 jaar.

Dit is niet te lang en toch geeft het de komende tijd zekerheid. De hypotheekrente verwachting voor de komende 10 of 20 jaar is belangrijk. Aan de hand van deze verwachting kunt u een betere keuze maken. De rentevaste periode is daarnaast afhankelijk van andere factoren.

Zo moet u denken aan uw hypotheekvorm en -lening. Ook uw inkomen is van belang. Samen met onze adviseurs kunt u een analyse maken van uw mogelijkheden. U wilt niet opeens in de problemen komen na uw rentevaste periode. Het is goed mogelijk dat de rentestand stijgt. Dit zie je namelijk terug in de hypotheekrente trend van dit moment.

In een vrijblijvend gesprek kunt u de laagste rente laten berekenen door onze adviseur. Schrijf u dus meteen in voor een kosteloos gesprek.

Hypotheekrente verwachting factoren

U moet kiezen tussen een variabele en vaste rente. Zoals gezegd is de hypotheekrente verwachting belangrijk! De hypotheekrente staat tegenwoordig laag. Veel mensen willen gebruikmaken van deze lage rentestand.

U kunt de rente vast laten zetten voor een rentevaste periode. Dan betaalt u een laag percentage. Het is mogelijk dat het percentage nog verder daalt. Dan zou een variabele rente voordelig kunnen zijn. Wat zijn de factoren die dit bepalen? Tegenwoordig is er weinig economische groei in de Eurolanden. De Europese Centrale Bank (ECB) probeert het lenen van geld te stimuleren.

Zo zijn er nog een aantal andere zaken die de lage hypotheekrente veroorzaken. We kunnen het beste kijken naar de geldmarktrente (Euribor) voor de korte rentevaste periodes. De kapitaalmarktrente zegt meer over de lange rentevaste periodes.

Hypotheekrente verwachting komende jaren Hypotheekrente verwachting komende jaren

Zowel de geldmarktrente als de kapitaalmarktrente staan laag. Het laagste percentage staat op zo’n 1,25%. De nadruk ligt op de dalende kapitaalmarktrente.

Hierdoor wordt de lange rentevaste periode aantrekkelijker. Om deze reden kiezen mensen ervoor hun hypotheekrente vast te zetten. Wanneer we kijken naar de hypotheekrente verwachting voor de komende tijd, blijft de rente laag. Wellicht daalt deze nog iets.

Dit komt door versterking van oude maatregelen van de ECB. Ook het lage vertrouwen van de consument is belangrijk. Kijkend naar komende jaren, is het mogelijk dat er nieuwe maatregelen komen. De verwachting is dat de korte hypotheekrente stabiel blijft.

De lange hypotheekrente zal mogelijk verder dalen. Rentes stijgen pas als het vertrouwen stijgt in de economie. Laat ons bekijken wat dit voor u betekend.

Onafhankelijk advies hypotheekrente verwachting

Bent u benieuwd wat de hypotheekrente verwachting voor u zal betekenen? Vraag advies aan één van onze adviseurs. Wij houden de ontwikkeling van de hypotheekrentes nauwlettend in de gaten. Daarom kunnen wij voor u een op maat gemaakt plan samenstellen.

Tijdens een eerste vrijblijvend gesprek zullen wij uw situatie inventariseren. Aan de hand van uw wensen adviseren wij u over de juiste keuze. Zo kunnen wij wellicht rentemiddeling toepassen.

U kunt profiteren van de lage rentestand. Ook wanneer u een nieuwe hypotheek wilt afsluiten, kunnen wij u helpen. U wilt immers weten of u een variabele of vaste rente moet kiezen. Het advies van Recht Op Advies is altijd onafhankelijk. Wij handelen niet namens een bank. Zo kunnen wij u voorzien van een objectieve rentevergelijking.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen doen? Neem dan vandaag nog contact met ons op!