Hypotheek2018-08-28T21:53:02+00:00

Ontdek hier de beste hypotheek van 2018

In mijn artikel staan simpele maar handige tips over de hypotheek. In begrijpelijk taal leg ik precies uit welke hypotheken er allemaal zijn. Straks weet je precies wat voor jou het beste is om te doen en hoeveel je kunt lenen.

Heb je straks na het lezen of bekijken van mijn video nog vragen? Of wil je een hypotheek afsluiten of oversluiten?

Schrijf je dan nu bij ons in voor een gratis en onafhankelijk hypotheekgesprek.

 

Ja, ik wil een gratis hypotheekgesprek!

 

Uitleg over de hypotheek

De hypotheek is het financieel meest complexe product dat veel mensen afsluiten. Een huis kopen, dat is namelijk niet niks. Gaat het om de financiering van uw eerste woning, een nieuwe woning of het aanpassen van de hypotheek?

In al die gevallen is het verstandig om eerst bij ons advies in te winnen. En natuurlijk gratis berekeningen te (laten) maken.

Over het bedrag dat u maximaal mag lenen en over de maandlasten, zodat u goed weet waar u aan toe bent.

 


Het voordeel van onafhankelijk hypotheekadvies

Tip: kies voor een onafhankelijke hypotheekberekening. Los van banken en andere geldverstrekkers, die er belang bij hebben om u hun product te verkopen.Hypotheek

De hypotheek is een lening. Maar, het is niet zomaar een lening. Hier staat namelijk een eigen woning tegenover.

Dat brengt voordelen met zich mee, maar kan de situatie ook complexer maken.

Hoe werkt het precies?

Onafhankelijke adviseurs kunnen u alles vertellen over de hypotheek, zodat u precies weet wat dit voor u betekent.

En wat u maandelijks betaalt, netto en bruto. Wij zullen u kosteloos stap voor stap helpen! Vraag meteen een gratis hypotheekgesprek bij ons aan.

 


Hoe bereken ik mijn maximale hypotheek?

Het berekenen van de hypotheek die u maximaal kunt lenen. Hiervoor gelden normen, die stelt de overheid op. Aan de hand van die normen is het mogelijk om te berekenen wat u maximaal mag lenen.

Welke factoren hebben invloed op een berekening?

Op basis van uw brutojaarsalaris, eventueel samen met dat van uw eventuele partner, wordt de hoogte van uw maximale hypotheek bepaald.

Tip: het Nibud adviseert zo’n 30 – 35% van uw bruto inkomen te gebruiken voor de woonlasten, in de vorm van maandlasten voor de hypotheek of huur.

Hoeveel hypotheek u kunt krijgen hangt vooral af van het bruto jaarsalaris dat u verdient.

Hypotheek tips

Wat als ik meer ga verdienen?

Naarmate u meer verdient heeft u meer mogelijkheden om maandelijks een hoger bedrag aan rente en aflossing te betalen.

Het is bij de berekening van de hypotheek belangrijk om rekening te houden met uw mogelijkheden nu en in de toekomst.

Vooral indien u binnen 30 jaar met pensioen gaat is het risico groot dat uw jaarsalaris zal dalen. Het is belangrijk om te voorkomen dat u de hypotheeklening tegen die tijd niet meer kunt betalen.

 


Hoeveel kan ik maximaal lenen voor mijn hypotheek?

Let op: de maximale hypotheek is wat anders dan wat u ‘maximaal’ zou kunnen betalen. Er gelden maximale normen, aan de hand waarvan u nog altijd verantwoord kunt lenen. Boven die normen mogen (en zullen) banken u geen hypotheek verstrekken. Hypotheek gesprek

Leent u op 100% van uw mogelijkheden? Dan is dat maximaal, ten opzichte van wat er in uw situatie nog verantwoord is.

Wat is de beste looptijd voor een hypotheek?

Hypotheken hebben in Nederland gebruikelijk een looptijd van 30 jaar.

Dat betekent dat u nu een overeenkomst met de bank of een andere geldverstrekker aangaat, die tientallen jaren van kracht blijft.

Zorg er daarom voor dat u daar kritisch naar kijkt, samen met een hypotheekadviseur. Op die manier voorkomt u dat u belangrijke zaken over het hoofd ziet.

 

Ja, ik wil een gratis adviesgesprek!

 

Maandlasten hypotheek: maak een betaalbare keuze

Een van de meest belangrijke zaken is de maandlast. Die hangt af van de hoogte van de hypotheeksom, net als van een paar andere factoren.

We onderscheiden een bruto en een netto maandlast, die samen kunnen bestaan uit een combinatie van rente en eventuele aflossingen.

Tip: wilt u met een hypotheek sinds 2013 in aanmerking komen voor hypotheekrenteaftrek? Zorg er dan voor dat u de hypotheek in maximaal 30 jaar volledig aflost. Dat kan met een lineaire of een annuïtaire financiering.

Hypotheek

Hoe belangrijk is de hypotheekvorm?

Het is altijd de moeite waard om hier kritisch naar te kijken, op het moment dat u een huis wilt kopen.

We zetten de twee belangrijkste vormen voor u onder elkaar:

 • Annuïtaire hypotheekvorm
  De meest populaire keuze op dit moment. Een hypothecaire lening waarbij u een vaste bruto maandlast betaalt. U start met relatief lage netto maandlasten, die gaandeweg verder oplopen. In lijn met de te verwachten loonontwikkeling, met name bij starters.
 • Lineaire hypotheekvorm
  De tweede hypotheekvorm die recht geeft op hypotheekrenteaftrek. Met een vast bedrag aan aflossing per maand. U start met relatief hoge netto maandlasten, die gaandeweg afnemen. Om direct vanaf het begin veel af te lossen, zodat de hypotheekschuld snel terugloopt.

 


Het maken van een weloverwogen hypotheek keuze

Uiteraard heeft u de keuze uit een aantal andere hypotheekvormen. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan een:

 • Aflossingsvrije hypotheek Hypotheek nieuw
 • Beleggingshypotheek
 • Bankspaarhypotheek
 • Meegroei-hypotheek
 • Levenhypotheek.

Let op: de execution only hypotheek is geen aparte vorm, maar heeft betrekking op de wijze van afsluiten. Er is dan geen sprake van advies.

Is execution only voor iedereen geschikt?

Nee, er is namelijk geen specialist die met u meekijkt naar dit financieel complexe product, met een gebruikelijke looptijd van 30 jaar.

De maandlasten van de hypotheek hangen af van de hypotheekvorm, de hoogte van het hypotheekbedrag en uw fiscale situatie.

Een onafhankelijk hypotheekadviseur kan u helpen de bruto en netto maandlasten te berekenen. Zowel voor nu als in de toekomst, zodat u gedurende de gehele looptijd goed weet waar u aan toe bent.

Onafhankelijke berekening: advies over de hypotheek

Een goede keuze maken voor de hypotheeklening en benieuwd wat daarbij komt kijken? Het is verstandig om hypotheekadvies in te winnen.

Bijvoorbeeld over de hypotheekvorm en de maximale hypotheek, net als over de bruto en netto maandlasten.

Vergelijk de verschillende soorten hypotheken en bespreek samen de huidige en toekomstige mogelijkheden om een eigen huis te kopen.hypotheek nederland

Wat is de meerwaarde van een hypotheekadviseur? 

Op die manier spelen zowel de maandlasten als de maximale hypotheek een rol. Een adviseur is er verder om bijvoorbeeld de hypotheekvoorwaarden goed door te nemen.

Want, hoe zit het met een verhuisregeling en welk percentage mag u jaarlijks boetevrij extra aflossen? Hypotheek contact

Wat gebeurt er als uw schuld-waardeverhouding in uw voordeel verandert en hoe lang kunt u de hypotheekrente het best vastzetten?

Krijg direct antwoord op al uw vragen

Belangrijke vragen als het gaat om een hypotheeklening, waar u waarschijnlijk zelf niet volledig antwoord op kunt geven. Het is daarom verstandig om onze adviseur in te schakelen.

Die kan u helpen het hypothecaire krediet samen te stellen, de diverse geldverstrekkers te vergelijken en daar uiteindelijk een goede keuze uit te maken.    

 

Aanmelden gratis hypotheekgesprek!