Welke creditcard moet ik nemen?

De goedkoopste creditcard vinden en aanvragen is niet eenvoudig. Je hebt te maken met diverse varianten en natuurlijk verschillende aanbieders. Hoe vind je de beste creditcard?

Lening Nederland helpt je hierbij. Wij kunnen onze moderne systemen aanspreken om alle mogelijkheden voor jou onafhankelijk te vergelijken. Vervolgens vertellen wij je waar jij het meest voordelig uit bent.

Wil jij ook de goedkoopste creditcard aanvragen? Meld je aan voor een gratis consult met onze expert en binnen korte tijd weet jij waar jij het meest voordelig uit bent!Creditcard

5 belangrijke voordelen van een creditcard

 1. Al je aankopen zijn 180 dagen verzekerd
 2. Makkelijker shoppen bij buitenlandse webwinkels
 3. Altijd en overal veilig betalen
 4. Online inzage in je uitgaven
 5. Een vast bestedingslimiet

CreditcardEen creditcard wat is dat?

Laten we bij het begin beginnen: wat is een creditcard hoe werkt dat en wat kun je er nu precies mee? Heel makkelijk gezegd is een creditcard, of kredietkaart, een extra betaalmiddel.

Als creditcard houder heb je een pas in je bezit waarmee je online en offline betalingen kunt doen tot aan een maximaal bedrag. Je hebt namelijk een maximale bestedingsruimte.

Je kunt niet méér uitgeven dan de bestedingslimiet. Heb je een bestedingslimiet van bijvoorbeeld 1.000 euro? Dan kun je niet méér dan dat uitgeven met je creditcard.

Mastercard creditcard

Kun jij een creditcard aanvragen?

 • Singles
 • Samenwonenden
 • Gehuwden
 • Loondienst met tijdelijk contract
 • Loondienst met vast contract
 • Ondernemers en ZZP’ers
 • Studenten (speciale Studenten Card)
 • Freelancers
 • Uitzendkrachten

Creditcard online aanvragen

Tegenwoordig is het heel eenvoudig om via internet een kredietkaart aan te vragen. Er komt lang niet meer zo veel bij kijken als voorheen. Wel is het belangrijk om goed op te letten.

Niet iedere website voor creditcard aanvragen is betrouwbaar. Ga dus niet zomaar op zoek naar een online creditcard generator nl om een creditcard te bestellen. Goede kans dat je opgelicht wordt.

Je hebt nooit de zekerheid dat een online creditcard checker je daadwerkelijk de beste opties voorschotelt. Let dus ook op dergelijke vergelijkingen en ga niet zomaar ergens vanuit.

Waarom onze creditcard check?

 1. Je weet nooit zeker of de creditcard multitool onafhankelijk is
 2. De getoonde gegevens kunnen al verouderd zijn
 3. Er wordt in geen geval rekening gehouden met jouw wensen
 4. Je krijgt uitsluitend standaard aanbevelingen en geen maatwerk
 5. De betrouwbaarheid kan in de basis nooit worden bewezen

Een creditcard vergelijken op meerdere punten

Er zijn veel verschillende kredietkaarten. De meest bekende varianten zijn de creditcard Visa en de creditcard MasterCard, maar er zijn er nog zoveel meer dan alleen deze twee.

Juist omdat de mogelijkheden legio zijn is het belangrijk om goed te vergelijken, zodat je zeker weet dat je voor jou de beste en meest voordelige keuze maakt.

Maak het jezelf makkelijk en laat de vergelijkingen onafhankelijk uitvoeren door onze expert. Meld je direct online aan voor een gratis en geheel vrijblijvend telefonisch consult.

Welke verschillen zijn er bij creditcards?

 • Mogelijkheden in bestedingslimiet
 • Rente die je moet betalen
 • De vaste kosten per jaar
 • Specifieke voorwaarden
 • Eventuele extra opties van de kaart

Kenmerken creditcard

Het creditcard formaat is gelijk aan die van je reguliere pinpas. Op de kaart staat een creditcard number of een creditcard nummer, afhankelijk van je specifieke variant.

Dit nummer bestaat in de meeste gevallen uit 16 cijfers en het eerste cijfer staat altijd voor de maatschappij van wie je de kredietkaart afneemt. Visa heeft bijvoorbeeld begincijfer 4.

Dan heeft een creditcard een CVC code. De creditcard CVC is op bepaalde punten te vergelijken met de pincode van je pinpas, maar er zijn wel belangrijke verschillen.

Wat moet je weten over deze creditcard code?

 • Deze zogenaamde creditcard pincode staat op de pas
 • Je vindt de code vaak aan de achterzijde – rechts
 • De meeste creditcards hebben een CVC van 3 cijfers
 • American Express Cards hebben een CVC van 4 cijfers
 • De CVC wordt gebruikt om betalingen te verifiëren
 • CVC staat voor Card Verification Code

Hoe zit het precies met de creditcard CVC?

Wanneer je een online betaling wilt verrichten met je kredietkaart, dan moet je diverse creditcard gegevens invoeren om de betaling daadwerkelijk uit te voeren.

De CVC, ook wel eens verward met een creditcard CVV, moet hierbij worden ingevoerd. Wanneer je deze code niet hebt, dan kan de betaling niet worden uitgevoerd.

Daarnaast moet je in verreweg de meeste gevallen ook de naam van de kaarthouder invullen, uiteraard het creditcard nummer en de geldigheid van de kredietkaart

De 4 belangrijkste punten om op te vergelijken

 1. Jaarlijkse bijdrage
 2. Kredietlimiet
 3. Service
 4. Rente

Waarschuwing: laat je kredietkaart nooit slingeren!

De CVC code, waarmee betalingen moeten worden geverifieerd, staat in de meeste gevallen aan de rechterzijde van je eigen handtekening, op de achterkant van de creditcard.

Dit betekent dat iedereen alle gegevens heeft om betalingen te kunnen doen wanneer zij jouw kredietkaart in handen krijgen. Laat je kredietkaart daarom nooit zomaar slingeren en leen deze niet zomaar uit.

Koop een creditcard etui of een speciale creditcard wallet om je kaart veilig in op te bergen en zorg ervoor dat deze voor niemand toegankelijk is. Diefstal kan je duur komen te staan.

Hebben ze dan geen verdere creditcard details nodig?

Voor online aankopen heeft men geen extra details van de kredietkaart nodig om gewoon aankopen te kunnen doen op jouw naam. Zij kunnen makkelijk met de creditcard online betalen.

Met het creditcard controlenummer, de CVC, kunnen zij ook van creditcard naar bankrekening over maken. Dit komt wel minder vaak voor, omdat het makkelijker te traceren is.

Stop je kredietkaart in een creditcard case die je bij je houdt of goed weglegt, zodat je alle risico’s uit de weg kunt gaan. Je wilt niet onterecht met een creditcard schuld komen te zitten.

Welke creditcard aanvragen?

 • Mastercard Classic Creditcard
 • Visa World Card creditcard
 • KNAB creditcard
 • Viabuy Prepaid Mastercard creditcard
 • American Express Flying Blue Creditcard
 • American Express Green creditcard
 • ANWB Visa creditcard
 • ANWB Silver creditcard
 • Bijenkorf creditcard

Creditcard hoe werkt het in de winkel?

Met een creditcard hotel betalen na een weekendje overnachten, een dinertje in een restaurant betalen of gewoon je boodschappen afrekenen met een creditcard. Het kan allemaal. Hoe werkt dat dan precies?

Dit is niet overal hetzelfde. Bij een hotel hebben ze bijvoorbeeld vaak een systeem waarmee zij gewoon het bedrag van je kredietlimiet op de kaart af kunnen schrijven. Supermarkten kunnen dit vaak niet.

Dan kun je de creditcard gebruiken als een pinpas. Je hebt dan gewoon een pincode, welke niet staat vermeld op de kaart, waarmee je gewoon in de winkel kunt pinnen als je wilt.

Kun je ook de creditcard gebruiken voor contant opnemen?

Ja, dit kan zeker. Bij banken in binnen- en buitenland kun je contant geld opnemen met je creditcard. Wel is er een dagelijkse limiet voor contanten op je kaart toegepast.

Deze dagelijkse limiet is bij iedere kaart anders, dus let hier goed op in de creditcard voorwaarden. Daarnaast kun je altijd beter pinnen met een pinpas dan met een creditcard.

Het is namelijk zo dat pinnen bij een bank veelal gratis is, maar voor contant opnames met een creditcard moet je betalen. Gemiddeld moet je hiervoor 4% van het bedrag betalen.

Aandachtspunten bij het kiezen van een kredietkaart

 • Vergelijk altijd eerst de rente
 • Kies voor een kaart die echt bij je past
 • Lees altijd goed de voorwaarden door
 • Teken geen algemene voorwaarden zonder te lezen
 • Vraag geen creditcard in het buitenland aan
 • Kun je zonder creditcard? Vraag deze dan niet aan

Wat als ik een creditcard met spoed nodig heb?

Een creditcard spoed aanvraag is in veel gevallen mogelijk, maar dit betekent helaas niet dat je de creditcard ook direct kunt gebruiken. De creditcard moet toegestuurd worden.

Heb je snel een creditcard nodig of wil je met spoed een 2e creditcard aanvragen? Dan bekijken wij graag de snelste mogelijkheden voor je, waarbij wij natuurlijk ook op voordeel letten.

Schrijf je direct online in voor een gratis telefonisch consult en wij helpen je verder. Bij veel uitgevers van creditcards duurt het gemiddeld 5 werkdagen voor je de kaart binnen hebt.

Hoe zit het met de creditcard verzekering?

Eén van de belangrijkste creditcard voordelen is wel dat je aankopen voor 180 dagen verzekerd zijn. Dit is tenminste bij de meeste creditcards het geval. Hier heb je voordeel van.

Stel, je koopt iets online bij een buitenlandse webwinkel en je bestelling komt nooit aan, deze raakt onderweg vermist, wordt gestolen of je bestelling komt beschadigd aan.

Dan weet je zeker dat je goed verzekerd bent. Je krijgt het bedrag van de aankoop gewoon terug of je kunt natuurlijk een nieuwe bestelling plaatsen. Dat is maar net wat jij wilt.creditcard aanvragen

Belangrijkste creditcard nadelen

 • Je doet sneller / makkelijker impulsaankopen
 • De rentetarieven zijn bijzonder hoog
 • Schulden laat je makkelijker oplopen
 • Het kan lastig zijn om er weer vanaf te komen
 • Je moet jaarlijks betalen voor de kaart, ook bij geen gebruik

Wat is ICS dan precies en wat kan ik daarmee?

ICS, ofwel International Card Services, is de grootste uitgever van kredietkaarten in ons land. Deze onderneming, een dochteronderneming van de ABN AMRO Bank, beheerst de markt.

Dit wil zeggen dat een zeer groot deel van alle creditcards die worden uitgegeven afkomstig zijn van ICS, ook wel de Visa specialist genoemd. Toch geven zij ook Mastercard kaarten uit.

Je moet natuurlijk de uitgaven met je creditcard en de rente betalen. Je moet deze kosten voor en van je creditcard terugbetalen aan ICS. Het bedrijf zal alle bedragen bij jou innen.

Ik wil een creditcard zonder ICS, kan dat?

Er zijn mensen die bijvoorbeeld in een verleden een creditcard tijdelijk niet konden betalen, waarna ICS een incassobureau op hen af heeft gestuurd. Deze mensen willen geen ICS kaart meer.

Wil je een creditcard welke niet door ICS wordt uitgegeven? Dan blijven er nog maar een paar partijen over. Er zijn dus zeker wel mogelijkheden als je geen kaart van ICS wilt ontvangen.

Natuurlijk kunnen wij voor je beoordelen welke kredietkaart dan voor jou de beste optie is. Meld je direct online aan voor een gratis telefonisch consult met onze expert.

Voordelen van International Card Services

 • Grootste aanbieder van Nederland
 • Dochteronderneming van de ABN AMRO
 • Een goed gewaardeerde klantenservice
 • Altijd online inzage in je (kaart)gegevens
 • De enige aanbieder die spaarrente op de kaart biedt

Creditcard hypotheek voor- en nadelen

Creditcard en hypotheek: gaat dat wel samen? Dit ligt een beetje aan de volgorde van handelen. Heb je een hypotheek en wil je een creditcard, of heb je een creditcard en wil je een hypotheek?

Een creditcard aanvragen als je een hypotheek hebt is geen probleem. Natuurlijk is het wel belangrijk dat je voldoende inkomen hebt om aan de eisen te voldoen.

Een creditcard, en zeker een creditcard schuld, kan je wel in de weg zitten wanneer je een hypotheek wilt aanvragen. Dit is in de praktijk heel erg afhankelijk van de specifieke situatie.

Een creditcard is een soort lening

Bij het aanvragen van een hypotheek wordt er gekeken naar overige financiële verplichtingen, zoals openstaande leningen, schulden en achterstanden.

Een creditcard wordt gezien als een soort lening. Je kunt er immers geld mee uitgeven dat niet van jou is. Je betaalt dit geld op een later moment met rente terug.

Hierdoor kan het zijn dat je maximale hypotheek lager uitvalt wanneer je in het bezit bent van een creditcard. Nogmaals, dit is wel per situatie verschillend. Wij checken het graag voor je. 

Wat voor andere leningen zijn er?

 • Achtergesteld krediet
 • Persoonlijke lening
 • Doorlopend krediet
 • Hypothecaire lening (hypotheek)
 • Minilening
 • Effectenlening

Kan ik een creditcard limiet verhogen?

In sommige gevallen is het mogelijk om het limiet op je creditcard te verhogen, maar dit is volledig afhankelijk van wat voor creditcard je hebt. Veel kaarten hebben een standaard limiet.

Het is natuurlijk ook niet alleen belangrijk of het in de basis mogelijk is om meer geld toe te voegen aan het limiet van jouw kredietkaart. Het moet ook nog eens verantwoord zijn.

Als jij financieel in zwaar weer verkeerd, dan lijkt het snel een oplossing om meer limiet op de creditcard te nemen, maar uiteindelijk worden je geldproblemen dan enkel groter.

Ik wil een creditcard zonder rente

Ja, dat willen we natuurlijk allemaal wel! Helaas, je moet altijd creditcard rente betalen wanneer je gebruik maakt van een creditcard. Hierin is één uitzondering, dat is de prepaid creditcard.

De prepaid creditcard is tegenwoordig erg populair en wij zullen er later ook nog op terugkomen. Helaas is het zo dat je met een echte creditcard altijd met rente te maken krijgt.

Wel kun je natuurlijk de rentestanden van diverse aanbieders vergelijken om zo voordelig mogelijk uit te zijn. Hier helpen wij je graag bij. Schrijf je in voor een telefonisch consult.

Voor wie zijn er speciale creditcards?

 • Studenten
 • Starters
 • Jongeren
 • Ondernemers
 • ZZP’ers

Wat is het voordeel van een creditcard Studenten?

De creditcard voor studenten is er in meerdere varianten, van verschillende aanbieders. De jaarlijkse kosten voor deze kredietkaarten voor jongeren vanaf 18 jaar zijn lager.

Hier staat tegenover dat de bestedingslimiet ook een stuk lager ligt. Met een studenten creditcard kun je dus minder uitgeven dan met een gewone creditcard.

Tot slot is de inkomenseis ook lager. Voor het aanvragen van een Studenten creditcard heb je dus een lager inkomen nodig dan voor een reguliere kredietkaart.

Dus een creditcard 18 jaar is toegestaan?

In principe mag iedereen vanaf de leeftijd van 18 jaar een creditcard aanvragen. Dit is dus inderdaad toegestaan. Wel is het aan te raden dit niet te doen als het niet echt nodig is.

Kun je gewoon je lasten betalen en daarnaast sparen voor de grotere uitgaven? Dan is dit in alle gevallen verstandiger dan het gebruik van een kredietkaart. Het is een soort lening.

Zoals bij iedere lening het geval is kost een kredietkaart geld. Je betaalt een maandelijks bedrag, maar je betaalt ook rente en extra rente voor het opnemen van contanten.

Hoe oud moet je zijn voor een creditcard?

 • Visa hanteert een minimale leeftijd van 18 jaar
 • MasterCard hanteert eveneens een minimale leeftijd van 18 jaar
 • American Express hanteert een minimale leeftijd van 21 jaar

Waar kan ik allemaal betalen met een creditcard?

Met een kredietkaart kun je eigenlijk alle kanten op. Betaal met een creditcard supermarkt boodschappen of maak een creditcard reservering in een hotel of restaurant, bijvoorbeeld.

Ga je op vakantie? Dan kun je je vlucht boeken met je creditcard. Sommige creditcards bieden je zelfs extra mogelijkheden, zoals de creditcard koppelen aan airmiles.

Je kunt je creditcard Frankrijk, Spanje, Polen, Australië, Verenigde Staten of in ieder ander land gebruiken. De Visa creditcards zijn bijvoorbeeld overal ter wereld goed geaccepteerd.

Hoe zit het met vreemde valuta?

Als je in het buitenland bent, dan kan het natuurlijk zijn dat je met een andere munteenheid moet betalen. Hoe werkt dit als je wilt betalen met een creditcard? Dit is heel eenvoudig.

Je hoeft zelf geen rekening te houden met een creditcard wisselkoers of iets in die richting, want het gaat allemaal vanzelf. Het juiste bedrag wordt in jouw valuta van je kaart geschreven.

Wil je bijvoorbeeld 10 dollar betalen? Gebruik je creditcard en de ontvanger krijgt daadwerkelijk 10 dollar. Bij jou wordt hetzelfde bedrag afgeschreven, maar dan in euro’s.

In welke valuta kan ik dan allemaal betalen?

 • Dinar
 • Frank
 • Dirham
 • Dollar
 • Kroon
 • Gulden
 • Manat
 • Kwacha
 • Peso
 • Roebel
 • Roepie
 • Pond
 • Shilling
 • Won
 • Nog heel veel meer!

Werkt mijn creditcard ook zonder handtekening?

Ja, een kredietkaart werkt ook zonder handtekening. Toch is het wel aan te bevelen om een creditcard handtekening te plaatsen. Dit is namelijk bedoeld voor extra beveiliging.

Zonder handtekening kan een ander makkelijker gebruik maken van jouw creditcard. Dit betekent in de praktijk dat mensen dingen kunnen kopen met jouw kaart zonder dat jij het weet.

Dit kan uiteindelijk leiden tot torenhoge schulden die je zelf helemaal niet gemaakt hebt. Het valt zeer lastig te bewijzen dat je de schulden zelf niet hebt gemaakt.

Moet ik op mijn creditcard maandelijks aflossen?

Wanneer je met je creditcard hebt betaald, dan moet je dit bedrag natuurlijk terugbetalen. Hoe dit precies gebeurt is per kredietkaart en per aanbieder anders geregeld.

De meeste banken die creditcards uitgeven koppelen de creditcard aan je bankrekening en incasseren een maandelijks bedrag voor de aflossing van de schuld op je creditcard.

In je kredietkaartvoorwaarden kun je nalezen of het aan jou is toegestaan om dit maandelijkse bedrag te verhogen of juist te verlagen wanneer je dit zou willen.

Welke kredietlimieten komen het meest voor?

 • 1000 euro (meestal studenten creditcard)
 • 1500 euro (vaak van Visa)
 • 2500 euro (veelal bij banken)
 • 2500 euro (eveneens vaak bij banken)

Moet ik kiezen uit Visa en Mastercard?

Een creditcard MasterCard of Visa komen inderdaad het meest voor, maar er zijn wel andere opties. Diverse bedrijfsgebonden kaarten, zoals die van de Bijenkorf, zijn aan Visa gebonden.

Dit betekent niet dat je echt geen andere keuze hebt dan alleen een MasterCard of een Visa creditcard. Een andere optie die voor je openligt is bijvoorbeeld de kaart van American Express.

Wil jij weten welke mogelijkheden je allemaal hebt? Meld je dan via het online formulier bij ons aan en je krijgt van ons een gratis en vrijblijvend telefonisch consult met onze expert.

Wordt alles tegenwoordig online geregeld?

Het aanvragen van een creditcard wordt tegenwoordig inderdaad in verreweg de meeste gevallen volledig online geregeld. Je kunt de kredietkaart makkelijk online aanvragen.

Je krijgt vervolgens de kaart opgestuurd en je ontvangt een creditcard login voor de online omgeving die hoort bij jouw specifieke kredietkaart. Hier vind je alle nodige informatie.

Natuurlijk kun je in de meeste gevallen ook online contact opnemen met de klantenservice. Wil je dit echt niet? Dan is er bij de meeste aanbieders ook een telefonische klantenservice beschikbaar.

Wat staat er allemaal in je creditcard login omgeving?

 • Je persoonlijke gegevens
 • Details van je kredietkaart
 • Gegevens van de aanbieder
 • Service informatie
 • Betalingen die zijn verricht
 • Openstaand saldo
 • Ontvangen betalingen (aflossingen)
 • Rentetarief
 • Algemene voorwaarden (meestal)

Ik wil een creditcard zonder inkomenseis, kan dat?

Niet iedereen kan zomaar een creditcard aanvragen. Omdat een kredietkaart wordt gezien als een soort van lening moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen om er eentje te kunnen krijgen.

Dit betekent ook dat je een minimum inkomen nodig hebt. Het inkomen moet je kunnen overleggen. Een creditcard zonder inkomenseis is in principe niet mogelijk.

Ben je student? Dan kun je wel een kredietkaart krijgen tegen een inkomenseis die een stuk lager ligt dan de inkomenseis die geldt voor de andere, reguliere creditcards.creditcard abn

Mag ik een kaart van iemand anders gebruiken?

Mag je een creditcard partner gebruiken en is het toegestaan om de creditcard van je ouders voor betalingen te gebruiken? Hier is in de praktijk eigenlijk geen eenduidig antwoord op.

Ja, in principe is het toegestaan om de kaart van iemand anders te gebruiken. Je kunt ermee betalen in binnen- en buitenland. Dit mag, maar dan heb je wel expliciete toestemming nodig.

Heb je geen toestemming op de creditcard van iemand anders te gebruiken en doe je het toch? Dan kan deze persoon je aanklagen voor diefstal. Je moet dan voor de rechter verschijnen.

Waarom willen mensen een creditcard?

 • Om in-app aankopen te doen
 • Voor het betalen aan buitenlandse webwinkels
 • Wat extra geld achter de hand
 • Een extra betaalmiddel in de portemonnee
 • Om het einde van de maand te overbruggen
 • Verzekerd laten versturen van producten

Kan ik een creditcard ZZP aanvragen?

Als ZZP’er zijn er zeker mogelijkheden tot het aanvragen van een creditcard. Wel zijn de regels hiervoor bij iedere aanbieder anders, dus het is goed om te vergelijken.

Zo zijn er aanbieders die minimaal 3 boekjaren van je willen zien voordat je een creditcard kunt aanvragen met succes. Kun je dit niet, dan houdt het op. Dit is niet overal zo.

Andere aanbieders zijn de laatste jaren een stuk soepeler geworden voor ZZP’ers. Wij controleren graag waar jij het best terecht kunt. Meld je aan voor een gratis consult.

Kun je een creditcard uitzendkracht aanvragen?

Ook als uitzendkracht, tijdelijke kracht, detacheringsmedewerker of bijvoorbeeld freelancer kun je een kredietkaart aanvragen. Hierbij geldt ook dat vergelijken de moeite waard is.

Niet iedere aanbieder van kredietkaarten hanteert dezelfde regels en standaarden voor acceptatie. Wij kunnen voor je checken waar jij de beste kans maakt.

Schrijf je online in middels het inschrijfformulier en wij zorgen ervoor dat onze expert contact met je opneemt voor een gratis telefonisch consult.

Het stappenplan van Advies Nederland

 1. Meld je aan via het online inschrijfformulier
 2. Ontvang een gratis consult per telefoon
 3. Ontvang de 3 beste opties per mail
 4. Maak je keuze voor een kredietkaart
 5. Vraag de goedkoopste creditcard online aan

Creditcard debitcard: wat is het verschil?

Je hebt tegenwoordig creditcards en debitcards. Wat is nu het verschil? Een creditcard heeft een bestedingslimiet, bijvoorbeeld een creditcard 1000 limiet. Dit mag je uitgeven en moet je terugbetalen met rente.

Een debitcard kent hetzelfde principe als de creditcard, alleen staat er geen bestedingslimiet op. Er staat in werkelijkheid helemaal geen geld op. Dat moet je namelijk eerst zelf doen.

Je moet de debitcard of de prepaid creditcard opwaarderen voordat je deze kunt gebruiken. Dit betekent dat je ook nooit iets terug hoeft te betalen voor gedane betalingen met de kaart. 

Wanneer is een prepaid creditcard beter?

Je hebt in de basis dus de keuze uit een gewone kredietkaart en een prepaid kredietkaart. Er zijn belangrijke verschillen, zoals we je hierboven ook al hebben aangegeven. Welke kies je?

Dit is heel erg afhankelijk van het doel waarvoor je de kaart wilt aanvragen. Wil je eerst kopen en dan pas betalen? Dan heb je een echte creditcard nodig met een limiet.

Wil je een creditcard omdat je geen Paypal hebt en je bijvoorbeeld wilt kopen bij Amerikaanse webwinkels? Dan kan een prepaid creditcard zeker een goede optie zijn.

Belangrijkste voordelen van debitcards

 • Je hoeft geen rente te betalen
 • Ze zijn in de meeste gevallen gratis
 • De meeste debitcards zijn virtueel
 • Je kunt je kaart dus niet kwijtraken
 • Roodstand is niet mogelijk

Als je geen PayPal of creditcard hebt

Bij veel buitenlandse webwinkels kun je niet direct betalen met je bankrekening. Je hebt dan een kredietkaart of een PayPal account nodig. Als je dit niet hebt wordt betalen best lastig.

Veel mensen willen geen PayPal of echte kredietkaart en kunnen dan dus niet betalen. Een prepaid creditcard biedt hierin dan een oplossing. Je kunt dan met een creditcardnummer betalen.

Het grote verschil met een echte kredietkaart is natuurlijk dat je de kaart eerst zelf moet opwaarderen vanaf je bankrekening. Je kunt dus niet rood komen te staan en krijgt geen schulden.

Zelf een prepaid kaart opwaarderen

Prepaid creditcards werken vergelijkbaar als de prepaid belkaarten. Je zet eerst geld op de kaart voordat je deze kunt gebruiken om aankopen te doen. Je moet dus opwaarderen.

Bij de meeste prepaid creditcards bestaat er een online omgeving waar je je kaart veilig en snel kunt opwaarderen. Vaak kun je hiervoor gewoon gebruik maken van iDeal.

Je maakt dus via iDeal geld van je bankrekening over naar de kaart. Binnen een kwartier staat het erop en kun je betalingen verrichten met je prepaid creditcard.

Belangrijkste nadelen van debitcards

 • Ze worden niet overal geaccepteerd
 • In fysieke winkels kun je er niet mee betalen
 • Aankopen zijn niet standaard verzekerd
 • Als je saldo op is kun je de kaart niet meer gebruiken
 • Je moet steeds zelf opwaarderen vanaf je bankrekening

Verschillende varianten van de debitcards

Debitcards zijn er in verschillende varianten. Sommige soorten zijn gratis en voor andere kaarten moet je een klein bedrag betalen. Ook een bedrag per opwaardering komt voor.

Daarnaast zijn er virtuele varianten, die dus alleen online bestaan met alle gegevens, en er zijn fysieke varianten. In dit laatste geval krijg je dus een prepaid creditcard thuisgestuurd.

Met deze specifieke debitcard kun je wél in winkels betalen. Let wel, dit kan natuurlijk alleen wanneer je er eerst zelf voldoende geld op hebt gezet. Bij onvoldoende saldo kun je niet betalen.

Waarvoor gebruiken mensen debitcards?

 • Aankopen in buitenlandse webwinkels
 • Voor stortingen in online casino’s
 • In-app aankopen
 • Om te sparen

Geld verdienen met kredietkaarten

Diverse kredietkaarten geven je geld terug of bieden reisbeloningen, meestal gelijk aan 1% tot 2% van het bedrag dat je uitgeeft. Op die manier krijg je dus weer iets terug.

Er zijn meerdere soorten kredietkaarten die beloningen bieden aanmeldingsbonussen of aanmeldingskortingen, evenals  winkel- of reisvoordelen die je geld kunnen besparen.

Dit kan zeker interessant zijn om eens te controleren bij een creditcard aanvragen. Krijg je bepaalde voordelen, kortingen of bonussen? Dan staat dit in de voorwaarden vóór aanmelding.

Uiteindelijk kost het altijd geld

Er zijn dus wel manieren om met een creditcard geld te besparen of in zekere zin te verdienen, maar dit mag nooit een reden zijn om een kredietkaart te gaan aanvragen.

Waarom niet? De reden hiervoor is heel eenvoudig. Uiteindelijk kost een creditcard geld, hoe je het ook wendt of keert. Alle leningen kosten geld, dus een kredietkaart ook.

Dus dan wil je zo voordelig mogelijk uit zijn. Daar komen wij om de hoek kijken. Wij checken voor jou wat de meest voordelige optie is, zodat jij een goedkope keuze voor jezelf maakt.

Factoren die de kosten van een kredietkaart bepalen

 • Jaarlijkse vergoeding
 • De geldende rente
 • Hoeveelheid betalingen
 • Eventuele contant opnames
 • Methode van terugbetalen
 • Hoogte van uitgaven

Moet je een bepaalde kredietscore hebben?

Creditcards worden in Nederland vooral gebruikt voor het doen van aankopen die niet op andere wijze betaald kunnen worden, bijvoorbeeld wegens het ontbreken van de juiste betaalmethode.

Wij gebruiken de creditcard dan ook anders dan bijvoorbeeld de Amerikanen. In de Verenigde Staten heeft bijna iedereen een creditkaart. Dit is bij ons niet het geval.

Dit heeft mede te maken met het feit dat we in ons land niet te maken hebben met een kredietscore die aan een kredietkaart kan worden gekoppeld. Hier vertellen we je meer over.

FICO score bij kredietkaarten

In Amerika wordt gebruik gemaakt van de FICO score, ook wel de kredietscore. Wie een kredietkaart heeft, gaat met deze score aan de slag. De score moet zo goed mogelijk zijn.

Wanneer je netjes alles op tijd betaalt, geen schulden ontwikkelt en ook geen achterstanden hebt, dan gaat je score omhoog. Hierdoor wordt je als het ware meer kredietwaardig.

Hoe hoger je score, hoe hoger de kans dat je later een lening of een hypotheek kunt krijgen. Daarom speelt de creditcard in Amerika een grotere rol dan bij ons in Nederland.

Welke factoren hebben invloed op de kredietscore?

 • Betalingsgeschiedenis
 • Kredietgebruik
 • Lengte van de kredietgeschiedenis
 • Soorten accounts die worden gebruikt
 • Nieuw krediet

De twee belangrijkste kredietkaarten in Nederland

In ons land worden er aardig wat verschillende creditcards uitgereikt. Houd er rekening mee dat niet iedere creditcard even betrouwbaar en veilig is. De meest bekende zijn Visa en MasterCard.

Beide creditcards kennen andere voor- en nadelen, evenals andere jaarlijkse kosten en voorwaarden. Als je uit deze twee wilt kiezen is het belangrijk om alle informatie te kennen.

Daarnaast is het altijd belangrijk om verder te kijken dan de meest bekende kredietkaarten. Het kan namelijk goed zijn dat een andere kredietkaart voor jou veel voordeliger is.

Hoe vind je de goedkoopste kredietkaart?

Wanneer je de goedkoopste creditcard wilt vinden, dan is het niet alleen belangrijk om naar de rente te kijken. Kijk ook naar de voorwaarden en de jaarkosten, bijvoorbeeld.

Daarnaast kunnen er extra kosten in rekening worden gebracht voor betalingen die je verricht. Ook dit is een belangrijk aandachtspunt. Uiteindelijk moet je met veel rekening houden.

Lening Nederland helpt jou om de goedkoopste creditcard te vinden. Wij zetten onze systemen voor jou in en vinden de beste opties. Meld je aan voor een telefonisch consult.

Welke voordelen kunnen wij je bieden?

 • Onafhankelijke vergelijkingen
 • Advies op basis van jouw situatie
 • Gratis telefonisch consult met een leenexpert
 • Wij garanderen jou de goedkoopste keuze
 • Iedereen kan bij ons terecht

Wat is een EMV-chip in een kredietkaart?

Een EMV-chip is een kleine microchip, ingebed in jouw creditcard, die fraude voorkomt door een eenmalige code te genereren elke keer wanneer de kaart wordt gebruikt.

Dit kan voorkomen dat gestolen transactiegegevens worden gebruikt om frauduleuze aankopen te doen. Traditionele kaarten daarentegen hebben alleen onveranderde gegevens die zijn opgeslagen op een magneetstrip.

De EMV-chip wordt alleen gebruikt als de kaart fysiek wordt gebruikt voor een transactie, bijvoorbeeld voor een aankoop in een winkel. Aankopen via de telefoon of online hebben geen betrekking op de chip.

Hoe werkt de verificatie dan precies?

EMV-chips hebben twee belangrijke verificatiemethoden: chip-en-handtekening en chip-en-PIN. Met kaarten met chip en handtekening verifiëren kaarthouders hun identiteit met een handtekening. Met chip-en-PIN-kaarten, die in Europa populairder zijn, voeren kaarthouders een nummer in.

Regels die in oktober 2015 van kracht zijn geworden, verleggen de aansprakelijkheid voor frauduleuze creditcardtransacties naar banken die geen EMV-kaarten uitgeven en handelaren die geen EMV-compatibele kaartterminals hebben.

Toch is het nog steeds tamelijk gewoon om de magnetische strip van je kaart te moeten vegen in plaats van de chip te plaatsen wanneer je een aankoop doet, zeker in Nederland.

Waarop letten bij het maken van een keuze?

 • De specifieke voorwaarden
 • Betrouwbaarheid van de aanbieder
 • Het soort kaart dat je krijgt
 • Mogelijkheid tot versneld aflossen
 • Het totale kredietlimiet

Kun je ook geld laten overmaken naar een kredietkaart?

Direct geld over laten maken naar je kredietkaart is niet mogelijk. Voor bedrijven is dit in bepaalde gevallen wel mogelijk, maar dan moeten zij wel aan stikte regels voldoen.

Het is wel mogelijk om als het ware indirect geld over te maken naar een creditcard. Hiervoor moet in de praktijk dus een iets langere weg worden bewandeld.

Daarnaast heb je hier meerdere mogelijkheden in, waarover wij je natuurlijk meer zullen vertellen. Overigens kan de methode per kredietkaart verschillen.creditcard ing

Hoe kun je indirect geld storten naar een kredietkaart?

 • Via een moneytransfer
 • Door een bankoverschrijving
 • Met PayPal

Een moneytransfer gebruiken

Hiervoor is uiteraard een bankrekening nodig. Vervolgens moet er gebruik worden gemaakt van een moneytransfer, zoals Moneybookers. Er kan dan onderling eenvoudig worden overgemaakt.

Er is wel een heel belangrijk nadeel te noemen van deze methode. Het is namelijk zo dat je bij deze manier rekening moet houden met het betalen van transferkosten.

Deze kosten zijn variabel en kunnen in de praktijk behoorlijk hoog oplopen. Dit betekent dat je veel moet betalen om het geld van een bankrekening van iemand anders op jouw kredietkaart te krijgen.

Storten via een bankoverschrijving

Een bankoverschrijving van een reguliere bankrekening naar een creditcardnummer is in bepaalde gevallen mogelijk, al kan dit vaak niet via gewoon internetbankieren.

Wanneer het om een relatief klein bedrag gaat, dan is het verstandiger om ervoor te kiezen het geld gewoon op een bankrekening te ontvangen in plaats van op een kredietkaart.

Ook hiermee zijn namelijk kosten gemoeid en de kosten nemen procentueel toe wanneer het om een kleiner bedrag gaat. Voor hogere bedragen zou het dus een oplossing kunnen zijn.

Met PayPal geld overschrijven

Voor deze methode moet je op de eerste plaats natuurlijk allebei in het bezit zijn van een PayPal rekening. Iemand kan geld van zijn of haar PayPal rekening naar die van jou sturen.

Vervolgens kun jij het weer doorsturen. Dit moet je dus zelf doen en daarmee is ook deze methode niet direct te noemen. Er is een tussenstation, namelijk PayPal.

Het gebruik van PayPal is in dit geval de goedkoopste optie van de drie manieren, maar ook hier zijn wel beperkingen. Zo is PayPal nog niet in alle landen goed beschikbaar.

Hoe werkt een creditcard aanvraag?

 • Online aanvragen
 • Het formulier invullen
 • De kredietcheck doorstaan
 • Goedkeuring van de aanvraag
 • Je krijgt de kredietkaart thuis bezorgd

Online een creditcard aanvragen

Tegenwoordig kun je via internet een kredietkaart aanvragen. Weet je precies welke je wilt? Dan kun je op de betreffende website een aanvraag doen. Je krijgt dan in de meeste gevallen een aanvraagformulier te zien.

Dit formulier moet je volledig naar waarheid invullen. Er wordt om je persoonlijke gegevens gevraagd, aangevuld met enkele financiële gegevens. Het is heel belangrijk dat je alles eerlijk invult voor een goede beoordeling.

Vervolgens wordt er door de betreffende maatschappij een kredietcheck uitgevoerd. Hierbij wordt je zogenaamde financiële gezondheid gecontroleerd. Je mag niet ergens geregistreerd staan als wanbetaler, bijvoorbeeld.

Geen schulden en voldoende inkomen

Als we alleen naar het financiële deel kijken, dan moet je in de basis aan twee voorwaarden voldoen. Op de eerste plaats mag je geen schulden of achterstanden in betalingen hebben.

Daarnaast is het zo dat je ook een bepaald minimum inkomen nodig hebt. Hierbij wordt in de meeste gevallen gekeken naar je inkomen minus je maandelijkse woonlasten.

Verdien je 1.800 euro netto en betaal je 500 euro aan huur of hypotheek? Dan wordt je aanvraag dus gebaseerd op 1.300 euro netto. Dit is je zogenaamde besteedbare inkomen.

Waarop kan een aanvraag worden afgekeurd?

 • Je hebt geen vast inkomen
 • Het inkomen dat je hebt is te laag
 • Er staan meerdere schulden open
 • Je hebt meerdere actieve leningen
 • Het formulier is niet naar waarheid ingevuld

Wat als de aanvraag goedgekeurd is?

Wanneer je aanvraag goedgekeurd is, dan ontvang je jouw kredietkaart met de post. Dit kan eventjes duren, want de kaart moet met jouw persoonlijke gegevens worden bedrukt.

Over het algemeen duurt het ongeveer 5 tot 10 werkdagen voor je de kredietkaart ontvangt. Dit betekent niet dat je direct kunt gaan shoppen met de kaart. Er zijn namelijk veiligheidsmaatregelen genomen.

Het is immers niet de bedoeling dat een postbezorger er met jouw kredietkaart vandoor gaat en daadwerkelijk betalingen kan doen van jouw nieuwe krediet. Je moet de kredietkaart activeren voor het eerste gebruik.

Je nieuwe creditcard activeren

Voordat je de kredietkaart kunt gebruiken moet je deze dus activeren. Dit doe je eenvoudig online. Hierover ontvang je een aparte brief of een e-mail, afhankelijk van de maatschappij.

In de brief of mail die je ontvangt staat precies vermeld wat je moet doen om de kaart uiteindelijk in gebruik te kunnen nemen. Je krijgt een bevestiging van de activering.

Vervolgens is het aan jou om je handtekening op de creditcard te plaatsen. Als je deze stappen hebt doorlopen, dan kun je voor het eerst gebruik gaan maken van je creditcard.

Waar kun je vervolgens met je kaart betalen?

 • Bij hotels, restaurants en bars
 • In webwinkels
 • In de App Store en de Play Store
 • Supermarkten en buurtmarkten 

Moet ik altijd rente betalen?

Ja en nee. Dit is maar net hoe je met je creditcard omgaat. Bij het aanvragen van je kredietkaart kun je zien welke rente je moet betalen wanneer je daadwerkelijk rente moet betalen.

Je ontvangt elke maand een factuur van de creditcardmaatschappij. Als je iets terug moet betalen, dus als je op je kaart in de rode staat, dan wordt je verzocht dit bedrag te voldoen.

Als je dit gewoon op tijd doet, dan hoef je geen rente te betalen over het bedrag dat je hebt uitgegeven met je kredietkaart. Je betaalt het bedrag op tijd terug.

Wanneer betaal je dan wél rente?

Ontvang je de factuur en heb je met je kaart meer uitgegeven dan je in één keer kunt terugbetalen? Dan moet je over het openstaande bedrag rente gaan betalen.

In dit geval ben je namelijk als het ware een lening aangegaan bij de kredietkaartmaatschappij. Je hebt geld uitgegeven met de kaart dat je niet direct kunt terugbetalen. Dat wordt gezien als lening.

Dit betekent dat je over het bedrag dat je niet direct kunt terugbetalen binnen de gestelde termijn rente gaat betalen. Houd er rekening mee dat dit een behoorlijke rente is.

Welke creditcards zijn er speciaal voor jongeren?

 • RaboCard
 • ING Studenten Creditcard
 • ABN AMRO Studenten Creditcard
 • SNS Studenten Creditcard
 • ANWB Visa Card Jongeren 

Betalen met een kredietkaart is niet standaard

Het is goed om te weten dat creditcardbetalingen niet altijd hetzelfde verlopen. Bij online betalingen gaat dit namelijk anders dan bij het doen van betalingen in echte winkels.

Betaal je in een winkel, een hotel of bijvoorbeeld een restaurant? Dan kun je je creditcard gebruiken op dezelfde manier als je bankpas. Je gebruikt het pinapparaat en de pincode.

Let er wel op dat je creditcard een andere pincode heeft dan je pinpas van de bank. Als je meerdere malen de verkeerde code invoert, dan wordt je kredietkaart geblokkeerd.

Betalen bij online winkels

Wil je een online aankoop doen? Dan kun je de kredietkaart natuurlijk niet als pinpas gebruiken. In dit geval moet je het nummer op je kredietkaart gebruiken voor betaling.

In de meeste gevallen gaat het tegenwoordig om een code van 16 cijfers in totaal, vaak opgedeeld in 4 groepjes van 4 cijfers. Sommige kredietkaarten hebben maar 13 getallen.

Vervolgens moet je de vervaldatum van de kaart invoeren en de speciale code invullen, namelijk je CVC code. Deze staat aan de achterzijde van de pas en bestaat vaak uit 3 getallen.

Wanneer moet je niet betalen met je kredietkaart?

 • Als je de webwinkel niet kent
 • Wanneer een webwinkel als onbetrouwbaar bekend staat
 • Als een online verkooppunt totaal onbekend is
 • Wanneer je iets vreemds ziet aan de URL van de webshop 

Extra beveiliging met een wachtwoord

Wanneer je iets online bestelt en met je kredietkaart af wilt rekenen, dan heb je bij je kredietkaart in de meeste gevallen de optie om een wachtwoord te koppelen.

Als je dit doet, dan zijn bestellingen via het internet extra beveiligd door middel van dit wachtwoord. Dit betekent overigens niet dat er helemaal niets mis kan gaan bij online bestellingen.

Let er altijd op dat een webwinkel betrouwbaar is. Er zijn steeds meer louche webwinkels online te vinden. Deze nep shops zijn uit op jouw creditcardgegevens. Dus wees altijd voorzichtig met online shoppen.

Pinnen met je kredietkaart

Het is ook mogelijk om je kredietkaart te gebruiken bij een bank, om contant geld op te nemen. In de regel is dit niet verstandig om te doen, want er wordt extra geld in rekening gebracht.

Hoe hoog dit bedrag precies is valt te lezen in de voorwaarden van de creditcardmaatschappij. Zo zijn er partijen die minimaal 5 euro in rekening brengen voor contant opnames.

Andere maatschappijen maken hiervoor gebruik van een percentage. Je moet dan per contant opname bijvoorbeeld 5 procent betalen. Dit is werkelijk zonde van je geld.

Welke creditcards zijn er speciaal voor bedrijven?

 • Rabo Creditcard
 • ING Businesscard
 • ASN Creditcard Zakelijk
 • ABN Amro Zakelijke Creditcard
 • Mastercard Corporate
 • Knab American Express Zakelijke Creditcard
 • American Express Business Green Card
 • American Express Business Entry Card
 • Visa World Card Business Gold
 • American Express Business Gold Card
 • Visa World Card Business
 • Mastercard Business

Wat moet je doen als je creditcard gestolen wordt?

Je kunt natuurlijk te maken krijgen met diefstal van je creditcard of je complete portemonnee met daarin je kaart. Wat moet je nu precies doen als dit je overkomt?

De eerste stap is het informeren van de creditcardmaatschappij. Een melding van diefstal of verlies kun je 24 uur per dag en 7 dagen per week aan de maatschappij doorgeven.

In dit geval wordt je kredietkaart geblokkeerd, zodat een ander er geen misbruik van kan maken. Natuurlijk is het ook verstandig om aangifte van diefstal te doen bij de politie.

Wat als er al misbruik van is gemaakt?

Je hebt niet altijd direct in de gaten dat je kredietkaart is gestolen of dat je deze misschien wel verloren bent. Iemand kan er al misbruik van hebben gemaakt voordat jij de kaart kunt blokkeren.

In dit geval moet je ook hier melding van maken bij de betreffende maatschappij. Verreweg de meeste maatschappijen hebben een speciale regeling om dergelijk misbruik aan jou te vergoeden.

Bij kaartverlies kun je te maken krijgen met een eigen risico dat je moet betalen. Deze bedragen zijn in de regel vrij klein en hoeven niet altijd betaald te worden in geval van diefstal. 

Welke creditcards zijn duurzame creditcards?

 • ASN Creditcard
 • American Express Green Card
 • Visa World Panda Card
 • Flying Blue American Express Silver Card

Zelf je creditcard pincode kiezen

Verreweg de meeste modern creditcards steken tegenwoordig hetzelfde in elkaar als pinpassen. Ze hebben een ingebouwde chip en zijn voorzien van een pincode.

In de meeste gevallen heb je de mogelijkheid om een pincode zelf te kiezen. Soms wordt de pas geleverd met een pincode die je na eenmalig inloggen zelf kunt aanpassen.

In andere gevallen kun je online direct zelf een pincode kiezen. Hierbij gaat het om een pincode van 4 cijfers en je bent volledig vrij om je pincode zelf samen te stellen.

Alle pincodes zijn toegestaan

Je mag echt elke pincode kiezen die je wilt. Er wordt wel eens gedacht dat pincodes die al door anderen in gebruik zijn niet mogen worden gekozen. Dit is in werkelijkheid niet waar.

Het is namelijk zo dat een pincode uit 4 cijfers bestaat. Dit betekent dat er maximaal 10 miljoen verschillende codes gemaakt kunnen worden. Er zijn natuurlijk veel meer pincodes nodig.

Je hebt dus dezelfde pincode als heel veel andere mensen, ongeacht de pincode die je kiest. Gelukkig weet je dit allemaal niet van elkaar, waardoor de pincode gewoon volledig veilig is.

Welke pincodes kun je beter niet kiezen?

 • Allemaal dezelfde cijfers, zoals 3333
 • Oplopende cijfers, zoals 1234
 • Aflopende cijfers, zoals 4321
 • Je geboortedatum
 • Je postcode
 • De geboortedatum van een kind
 • Pincode gelijk aan die van je gewone pinpas

Kan ik met mijn creditcard te maken krijgen met shimming?

Creditcards zijn tegenwoordig bijzonder veilig, vooral door het wegvallen van de magneetstrip en de komst van de ingebouwde chip. Toch is oplichting niet uitgesloten.

We kennen allemaal wel skimming, waarbij de pinpas van de bank wordt gekopieerd. Bij creditcards noemen we een soortgelijk proces shimming, en ja, hier loop je risico op.

Toch is shimming niet zo’n bijzonder groot gevaar, vooral omdat hierbij een kopie wordt gemaakt van de magneetstrip. Zoals gezegd kunnen ze niet veel meer met deze strip.

De chip is nu het belangrijkst

Voorheen werkten alle passen, dus kredietkaarten en pinpassen van de bank, met behulp van een magneetstrip. Men was ervan overtuigd dat dit een volledig veilige methode was.

In de praktijk bleek dit helemaal niet het geval te zijn. We kunnen ons allemaal nog wel herinneren dat er ineens een hele golf van skim-praktijken ontstond enkele jaren geleden.

Naar aanleiding hiervan werd er gezocht naar een veiligere oplossing voor passen en uiteindelijk is dit de chip geworden. Met een chip is je creditcard heel veilig in gebruik.

Waarop letten bij het gebruik van je creditcard?

 • Controleer altijd elke webwinkel
 • Let ook op dat het niet om een kopie van een bekende winkel gaat
 • Voer geen gegeven in op URL’s die starten met http
 • Webadressen die starten met https zijn veiliger
 • Webadressen waarbij een slotje vermeld staat zijn het veiligst
 • Maak altijd een extra wachtwoord aan voor online aankopen
 • Koop nooit bij online winkels die totaal onbekend zijn

Uitgesteld betalen met je creditcard

Waarom heb je nu precies een creditcard? Voor heel veel mensen heeft dit een vrij voor de hand liggende reden. Je hebt namelijk de mogelijkheid tot uitgesteld betalen bij aankopen.

Wat betekent dit in de praktijk? Dit betekent eigenlijk dat je nu iets koopt en dat je dat pas aan het einde van de maand, wanneer je de factuur van je creditcard ontvangt, hoeft te betalen.

Het grote voordeel is wel dat je op een later moment kunt betalen zonder dat je hierdoor extra kosten maakt. Het is dan wel belangrijk dat je de factuur binnen de betaaltermijn betaalt.

Achteraf betalen brengt risico’s mee

Het klinkt natuurlijk ideaal: nu van alles kopen en pas aan het einde van de maand alles betalen. Toch moet je hier wel goed mee uitkijken, want er is een groot risico.

Wanneer je alles van een pinpas of uit de portemonnee betaalt, dan zie je wat eruit gaat. Is de portemonnee of je bankrekening leeg? Dan houdt het op. Dit is bij een creditcard niet zo.

Met een creditcard kun je blijven kopen tot je de limiet bereikt hebt. Hierdoor geef je makkelijker en sneller meer geld uit dan dat je aan het einde van de maand kunt terugbetalen.

Wat zijn de belangrijkste minpunten van kredietkaarten?

 • Je geeft makkelijker geld uit dat je niet hebt
 • Hierdoor bouw je snel ongemerkt een schuld op
 • Als je niet kunt terugbetalen, dan moet je rente betalen
 • De rente is extreem hoog
 • Contant geld opnemen kost je altijd extra
 • Je moet rekening houden met vaste kaartkosten per jaar
 • Fraude is niet volledig uit te sluiten

Flexibel aflossen op je creditcardlening

Wanneer je aan het einde van de maand de factuur ontvangt van de uitgaven met je creditcard, en je kunt deze factuur niet voldoen, dan wordt het een creditcardlening.

Je hebt het geld middels je creditcard geleend van de creditcardmaatschappij. Voor een lening moet je altijd rente betalen en bij kredietkaarten is deze rente zeer hoog.

Kun je niet betalen, dan mag je in de meeste gevallen flexibel aflossen. Bedenk je dan wel dat je altijd een hoge rente moet betalen over bedragen die je niet direct aflost.creditcard aanvragen rabobank

Log regelmatig in op je persoonlijke account

Zoals gezegd is het met een creditcard makkelijker om meer geld uit te geven dan voor jou verantwoord is, of dan je aan het einde van de maand kunt terugbetalen. Hoe voorkom je dit?

Dit is in de praktijk vrij makkelijk. Bepaal een bedrag dat je aan het einde van de maand maximaal af kunt lossen. Spreek met jezelf af dat je dit bedrag niet gaat overschrijden.

Vervolgens log je met regelmaat even in op je persoonlijke account van je kredietkaart om te zien hoeveel je al hebt uitgegeven. Dit leert je om de uitgaven met je creditcard onder controle te houden.

Welke Goldcards zijn er allemaal?

 • Mastercard Gold
 • Rabo Goldcard
 • ABN Amro Gold Card
 • Visa World Card Business Gold
 • American Express Gold Card
 • Miles & More Visa Gold Card
 • ANWB Visa Gold Card
 • Visa World Card Gold
 • Flying Blue American Express Gold Card

Met je creditcard contactloos betalen

De laatste jaren hebben we steeds meer kennis mogen maken met contactloos betalen. Steeds meer mensen maken er tegenwoordig gebruik van voor het betalen van kleine bedragen.

Voor een klein bedrag hoef je dan niet meer je pinpas in de pinautomaat te steken en je pincode in te voeren. Je hoeft alleen je pas tegen het apparaat te drukken en klaar ben je.

Dit principe wordt overgenomen door de creditcards. Steeds meer creditcards lijken precies op pinpassen en dit betekent dat je ook met steeds meer kredietkaarten contactloos kunt betalen.

Niet alle pinautomaten zijn hiervoor geschikt

Op de eerste plaats zijn nog niet alle creditcards geschikt om contactloos mee te kunnen betalen. Om dit te kunnen doen heeft je kredietkaart in elk geval de welbekende chip nodig.

Daarnaast is het zo dat ook nog niet alle pinautomaten in ons land zijn aangepast. Verreweg de meeste winkels hebben op dit moment wel al een nieuwe automaat met optie tot contactloos betalen.

Toch zijn er nog een aantal punten waarop het nog niet mogelijk is. Kun je niet contactloos betalen? Dan kun je het bedrag natuurlijk gewoon op de ‘ouderwetse’ manier met je kredietkaart betalen.

Met welke creditcards kun je al contactloos betalen?

 • ABN Amro Creditcard
 • Deutsche Bank Corporate Card
 • ABN Amro Gold Card
 • American Express Business Gold Card
 • Mastercard Gold
 • Holland Visa Card
 • American Express Business Green Card
 • ANWB Visa Card
 • Visa World Card Gold
 • ANWB Visa Gold Card
 • Visa World Card Platinum
 • ABN Amro Professional Card
 • ANWB Visa Card Jongeren
 • ASN Bank Visa Card
 • Visa World Card
 • ABN Amro Business Card
 • Bijenkorf Black Diamond
 • Mastercard Black
 • Prepaid Mastercard Classic
 • ABN Amro Studenten Creditcard
 • Mastercard Business Card
 • ANWB Prepaid Card
 • Mastercard Classic
 • ABN Amro Corporate Card
 • Mastercard Corporate Card
 • ANWB Mastercard
 • Money2Go Mastercard
 • Nationale Nederlanden Creditcard
 • Prepaid Visa World Card
 • Visa World Panda Card

Alleen kleine bedragen contactloos betalen

Je kunt met je creditcard alleen kleine bedragen contactloos betalen. We hebben het dan over bedragen van maximaal 25 euro. Wel kan dit meerdere keren per dag.

Om dit te kunnen doen heb je een kredietkaart nodig die voorzien is van een NFC-chip. Dit is een chip die op zeer korte afstand draadloos contact kan maken met de kaartlezer, ofwel het pinapparaat.

Dit verklaart dan ook waarom je de pas daadwerkelijk tegen het pinapparaat aan moet houden voor contactloos betalen. Op grotere afstand van het toestel kan er geen verbinding worden gemaakt.

Hoe weet ik of contactloos betalen mogelijk is?

Ga je een creditcard aanvragen, dan zie je bij de kaartgegevens al staan of contactloos betalen mogelijk is. Het je hier niet op gelet, dan is er nog een andere manier om erachter te komen.

Je kunt in dit geval even kijken of er een logo op je pas staat afgebeeld. Het gaat dan om het logo dat je ook terug kunt vinden op de pinapparaten die geschikt zijn voor contactloos betalen.

Kun je dit logo niet vinden en heb je een kredietkaart van Visa? Dan kan het ook zijn dat er ‘paywave’ staat vermeld op je kaart. Ook dit betekent dat contactloos betalen mogelijk is.

Contactloos betalen moet je activeren

Er zijn veel mensen die nog twijfelen over of zij contactloos willen betalen of niet. Het hoeft namelijk niet. Kleine bedragen mag je ook gewoon op de vertrouwde manier betalen.

Het is dan ook zo dat contactloos betalen wat fraudegevoelig is. Kun je contactloos betalen en is het geactiveerd? Dan kan een ander met jouw pas contactloze kleine betalingen doen.

Wil je contactloos kunnen betalen? Dan is het in de meeste gevallen nodig dit eerst te activeren. Om dit te activeren maak je gebruik van de pincode die aan je kaart is gekoppeld.

Welke virtuele kredietkaarten zijn er?

 • Net+ Prepaid Mastercard
 • Mywirecard virtuele Mastercard
 • Pay2D prepaid / virtual creditcard

Welke kosten maak je met een kredietkaart?

Een deel van de kosten die je maakt heb je zelf in de hand. Geef je bedragen uit en kun je aan het einde van de maand gewoon terugbetalen? Dan betaal je geen rente.

Geef je meer uit dan je kunt terugbetalen? Dan moet je over het bedrag dat je niet kunt terugbetalen rente betalen. Deze rente is behoorlijk hoog. Probeer dit altijd te voorkomen.

Soms is een creditcard voor een bepaalde periode gratis, zoals voor 3 maanden, een half jaar of een volledig jaar. Daarna moet je jaarlijkse kosten gaan betalen voor de kaart. 

Hoeveel betaal je hieraan per jaar?

De kosten die je jaarlijks moet betalen voor het hebben van een creditcard zijn per maatschappij en per creditcard verschillend. Je vindt het bedrag in je voorwaarden.

Let erop dat dit bedrag niet gekoppeld is aan je uitgaven. Gebruik je jouw kredietkaart een heel jaar niet? Dan moet je toch de jaarkosten betalen. Dit is dan eigenlijk zonde van je geld.

Gebruik je de kredietkaart te weinig? Zeg deze dan gewoon op om jezelf de jaarkosten te besparen. Opzeggen van een creditcard mag op ieder gewenst moment.

Wat voor kosten maak je nog meer met een kredietkaart?

 • Kosten voor betaling in termijnen
 • Betalingen in vreemde munteenheden
 • Bij het opnemen van contant geld

Kosten voor betaling in termijnen

Met betaling in termijnen wordt bedoeld het terugbetalen van verschuldigde bedragen in termijnen. Aan het einde van de maand kun je je uitgaven met je creditcard niet betalen.

Je kunt dan dit uitstaande saldo terugbetalen in termijnen. Vanaf dat moment moet je rente gaan betalen over dit specifieke uitstaande saldo. Rente betaal je ook eens per maand.

We hebben al vaker gezegd dat deze rente hoog ligt. Gemiddeld is dit 14 procent. Als je een negatief saldo kunt voorkomen, doe dit dan ook. Dit bespaar je onnodig hoge rentekosten. 

Betalingen in vreemde munteenheden

Wanneer je in een vreemde munteenheid betaalt met je creditcard, bijvoorbeeld wanneer je op vakantie bent, dan zorgt de creditcardmaatschappij ervoor dat alles wordt omgerekend.

Het bedrag dat je in vreemd geld betaalt wordt volgens de actuele wisselkoers gewoon in euro’s van je creditcard afgeschreven. Dit gaat automatisch, dus hier hoef je niets voor te doen.

Dit is echter niet gratis. Je moet dan wisselkoersopslag betalen. Deze opslag ligt overal anders, maar in de meeste gevallen bedraagt deze opslag tussen de 1 en 2 procent van het bedrag.

Bij het opnemen van contant geld

Je mag met je kredietkaart gewoon bij een bank contant geld opnemen. Hiervoor moet je eveneens een opslag betalen. Deze opslag is ook overal anders, maar bedraagt meestal een paar euro.

Andere maatschappijen kiezen ervoor om een procentueel bedrag in rekening te brengen. Hoe meer je contant opneemt, hoe hoger de opslag die je ervoor moet betalen.

Daarom is het in geen geval aan te raden contant geld op te gaan nemen met je creditcard. Het is in alle gevallen goedkoper om hiervoor gewoon gebruik te maken van je pinpas.

Welke creditcards hebben een lage rente?

 • ING Platinumcard
 • Flying Blue American Express Gold Card
 • ING Creditcard

Welke creditcards zijn goedkoop in jaarkosten?

 • Skrill Prepaid Mastercard
 • Ohra Visa Card
 • ASN Creditcard
 • De Bijenkorf Card
 • ANWB Visa Card
 • Prepaid Mastercard Classic
 • Holland Visa Card
 • Mastercard Classic
 • Visa World Card

Wat zijn duurzame creditcards precies?

Duurzame creditcards worden ook wel eens omschreven als goede doelen creditcards. Dit zijn kredietkaarten die in het teken van een goed doel of een duurzaam doel staan.

Wat betekent dit nu in de praktijk? In de praktijk betekent het eigenlijk dat er bij elke transactie een klein bedrag wordt overgemaakt naar een goed doel. Je doneert dus bij elke kredietkaart betaling.

Dit bedrag hoef je overigens niet zelf te betalen. Dit wordt door je creditcardmaatschappij geregeld. Je betaalt zelf dus niks extra, maar je steunt wel met elke betaling een goed doel.

Verschillende soorten creditcards

Natuurlijk zijn de duurzame creditcards, of de goede doelen creditcards, niet de enige varianten die er zijn. Er zijn nog veel meer soorten van elkaar te onderscheiden.

Zo zijn er de speciale kredietkaarten voor jongeren en studenten, speciale kaarten voor bedrijven, Gold Cards, kredietkaarten met lage rente en kredietkaarten met lage jaarkosten.

Dan zijn er ook nog de virtuele kredietkaarten, de kaarten die worden uitgegeven door ICS en natuurlijk de prepaid kredietkaarten, waarbij je vrijwel geen kosten kunt maken.

Wat zijn de populairste creditcards in Nederland?

 • Holland Visa Card
 • Flying Blue American Express Gold Card
 • Mastercard Classic
 • Flying Blue American Express Silver Card
 • Visa World Card

Waarom zijn deze kredietkaarten zo populair?

Natuurlijk zijn er meerdere redenen te noemen waarom bovenstaande kredietkaarten nu meer dan gemiddeld worden aangevraagd in Nederland. Wij geven je graag meer inzicht.

Hieronder kun je de betreffende kredietkaarten nog eens vinden, maar dan voorzien van de belangrijkste reden of redenen voor hun populariteit in ons land.

Uiteraard is het altijd belangrijk om voor jezelf de nodige vergelijkingen te maken, zodat je zeker weet dat je de juiste creditcard kiest, welke op alle vlakken goed bij jou past.

Holland Visa Card

De Holland Visa Card is een kredietkaart die heel veelzijdig is in gebruik. De tarieven zijn heel redelijk en er kan kosteloos een tweede kaart worden aangevraagd.

Flying Blue American Express Gold Card

Wanneer je in het bezit bent van deze kredietkaart, dan reis je altijd volledig verzekerd. Heel aantrekkelijk als je veel reist. Bijkomend voordeel is dat je extra snel voor vliegtickets kunt sparen.

Mastercard Classic

Dagelijks worden er nieuwe Mastercard Classic creditcards aangevraagd. Belangrijkste reden hiervoor is de optimale betrouwbaarheid en de goede mate van veiligheid van deze kaart. Daarnaast hanteert Mastercard aantrekkelijke tarieven zonder poespas.

Flying Blue American Express Silver Card

De Flying Blue American Express Silver Card biedt eigenlijk dezelfde voordelen als de Gold variant van deze kredietkaart. Je kunt makkelijker en sneller voor vliegtickets sparen en reist altijd goed verzekerd.

Visa World Card

De Visa World Card is de meest populaire variant van de 5. Dit heeft vooral te maken met de wereldwijde acceptatie. Daarnaast profiteer je altijd van introductievoordeel en kun je rekenen op een uitstekende service.

Waarom door ons laten vergelijken?

 • Wij vergelijken écht alle opties voor je
 • Lening Nederland biedt zekerheid van onafhankelijkheid
 • Wij worden gemiddeld met een 9+ beoordeeld
 • Het telefonisch consult is altijd gratis
 • Wij voorzien iedereen van een goed advies
 • Lening Nederland vindt voor jou de goedkoopste optie(s)

Zakelijke kredietkaarten voor meer ruimte

Veel bedrijven zoeken bijvoorbeeld in het creditcard overzicht naar zakelijke opties. Een creditcard zakelijk Rabobank is een populaire optie, maar waarom eigenlijk?

In de meeste gevallen gaat het erom dat de bedrijven dan meer financiële ruimte hebben, zoals met een regulier bedrijfskrediet, maar dan met een creditcard Rabobank limiet.

Een creditcard aanvragen Rabobank is makkelijk en snel, terwijl de creditcard kosten Rabobank aantrekkelijk zijn voor bedrijven. Goede mogelijkheden in de basis dus.

Ook interessant voor studenten

Veel aanbieders hebben de pijlen ook op studenten gericht staan. Dit geldt ook voor de Rabo. Er is een creditcard Rabobank speciaal voor studenten met een lager inkomen.

Een creditcard Rabobank student kaart kan worden aangevraagd met een lager inkomen dan nodig is voor een zakelijke kaart, bijvoorbeeld. De regels voor studenten zijn dus soepeler.

Is de creditcard studenten Rabobank echt de meest voordelige optie voor jou? Wij doen graag de leencheck. Schrijf je via het online formulier in voor een gratis consult.

Wat voor creditcards biedt de Rabobank?

 • RaboCard
 • Rabo GoldCard
 • Eén van beide bij Basis- of TotaalPakket

Wellicht is een creditcard ABN beter?

Natuurlijk kun je ook een creditcard aanvragen ABN. Je hebt de keuze uit meerdere opties, waaronder een creditcard wereldwijd ABN. Dat is natuurlijk vooral ideaal voor reizigers.

ABN hanteert duidelijke voorwaarden over het verlagen of het credit card limiet verhogen ABN en is daarnaast ook duidelijk over alle kosten, rentes en andere financiële zaken.

Je hebt een eigen online omgeving en je kunt makkelijk je creditcard opzeggen ABN wanneer je een positief saldo hebt. De beste keuze voor jou? Wij checken het voor je! Meld je online aan.

Welke creditcards heeft de ABN AMRO?

 • ABN AMRO Credit Card
 • Studenten Card
 • ABN AMRO Gold Card

Als student naar de ING

Een andere optie is natuurlijk een creditcard ING. Je kunt online een creditcard aanvragen ING en hierbij direct kiezen voor de creditcard ING Student. Dan profiteer je van voordeel.

De creditcard kosten ING zijn relatief laag en de creditcard Studenten ING kent een lagere inkomenseis dan voor andere creditcards van deze bank. Je kunt met de creditcard pinnen ING.

Natuurlijk heeft de ING niet alleen opties voor studenten. Het is dan ook altijd goed om al je mogelijkheden te bekijken voordat je uiteindelijk een definitieve keuze maakt.

Je kunt de creditcard ING wereldwijd gebruiken

Neem je een reguliere creditcard van deze bank? Dan kun je die overal ter wereld gebruiken. Let wel altijd op de mogelijkheden tot de creditcard eerder aflossen ING.

het is namelijk zo dat de ING standaard elke maand een bedrag van je rekening haalt. Wil je van een creditcard overmaken naar rekening ING of wil je jouw creditcard limiet verlagen ING?

Dan kun je altijd een beroep doen op de klantenservice. Creditcard ING contact is in bepaalde gevallen via de chat mogelijk. Wij checken graag of dit de juiste partij voor jou is.

Welke creditcards heeft de ING?

 • Creditcard
 • Platinumcard
 • Studenten Creditcard

Er zijn natuurlijk nog veel meer creditcards!

Er zijn nog veel meer banken waar je terecht kunt voor een creditcard. Denk aan de creditcard SNS, de creditcard Knab en natuurlijk ook de creditcard Regiobank.

Daarnaast zijn er ook partijen buiten de banken om. Je kunt bijvoorbeeld een creditcard ANWB of een Xapo creditcard kiezen. Een creditcard Qander is ook nog een optie..

Moet je nu een Qander creditcard aanvragen of toch voor de ING of bijvoorbeeld de SNS gaan? Dit ligt aan veel verschillende factoren. Jij wilt natuurlijk de goedkoopste creditcard!

Wij vinden de goedkoopste creditcard voor jou!

Lening Nederland schakelt de systemen graag in voor jou. Wij nodigen je uit om je online in te schrijven voor een gratis en vrijblijvend telefonisch consult met onze expert.

Vervolgens sturen wij je de goedkoopste en beste opties toe per mail en kun je een keuze maken. Makkelijker wordt het in deze tijd echt niet! Wij vinden voor jou de goedkoopste creditcard!

Wil jij gegarandeerd de voordeligste creditcard aanvragen? Vul dan nu het online formulier in en onze expert neemt snel contact met je op voor een gratis telefonisch consult!creditcard abn amro