Hypotheekrente2018-08-23T13:41:17+00:00

Krijg gegarandeerd de laagste 2018 hypotheekrente

Ontdek hoe je de laagste hypotheekrente van 2018 kunt afsluiten. Mijn blog is met dat betreft simpel en doeltreffend. Er staan leuke gratis tips in om jou te helpen aan lage maandlasten.

Heb je vragen of wil je geholpen worden? Maak dan gebruik van een gratis hypotheekrente adviesgesprek. In deze video geven wij daar een korte uitleg over.

 

Ja, ik wil de laagste hypotheekrente!

 

Het afsluiten van de laagste hypotheekrente

De hypotheekrente is een van de belangrijkste elementen van een hypotheek. Want, wat gaat de rente doen en hoe kunt u gebruik maken van de hypotheekrenteaftrek?

En kies ik voor een tien, twintig of dertig jaar vast periode? Vragen waar onze adviseur u graag advies over geeft.

De hypotheekrente beweegt mee met de ontwikkelingen van de (wereldwijde) economie. Dat betekent in de praktijk dat het belangrijk is om goed te kijken naar de ontwikkelingen en aan de hand daarvan een looptijd te kiezen.

Hypotheekrente 2018

Welke bank kan mij het beste rentevoorstel doen?

Iets dat soms lastig kan lijken, maar waar onze adviseur u goed bij kan helpen. Hij kan namelijk onafhankelijk alle hypotheekverstrekkers met elkaar vergelijken.

Wij garanderen u dan ook de laagste hypotheekrente van Nederland.

Wilt u een goedkope hypotheek afsluiten of een hoge hypotheekrente verlagen? Dan adviseren wij u graag onafhankelijk en vrijblijvend over de mogelijkheden!

 


10, 20 of 30 jaar vast: wat is verstandig?

Veel mensen vragen zich af hoe lang zij de hypotheekrente het best vast kunnen zetten. Dat hangt van een paar verschillende factoren af.

Een lange periode is bijvoorbeeld prettig voor iedereen die niet teveel risico wil nemen. Een kortere rentevaste periode kan, zelfs bij een lage rentestand, voordeel opleveren.

Wat als de hypotheekrente nog verder daalt?

Hypotheekrente

Indien de rente (verder) daalt is het sneller mogelijk om daar gebruik van te maken, of zal de boeterente bij oversluiten lager uitvallen.

Een adviseur die met u meedenkt over het vastzetten van de rente voor een geschikte periode denkt onder andere na over de volgende elementen:

  • Gewenst risicoprofiel van de klant
  • Financiële zekerheid van de klant: nu en in de toekomst
  • Hoogte van de actuele hypotheekrente
  • Mogelijkheden van financiering bij de bank

Beperkt je risico’s met het uitzoeken van een hypotheekrente

Indien u liever niet teveel risico neemt is het verstandig om de hypotheekrente een langere tijd vast te zetten. U betaalt dan een iets hogere rente dan bij een korte looptijd.

Hier staat tegenover dat u daarmee geen risico loopt op tussentijdse schommelingen. En zou de rente oplopen? Dan bent u dankzij de vaste hypotheekrente voordeliger uit.

Indien de rente daalt profiteert u daar niet automatisch van. Pas op het moment dat u een nieuwe rentevaste periode voor de hypotheekrente afsluit.

 

Ja, ik wil een gratis hypotheekrente advies!

 

Welke rentevoordelen zijn er nog meer?

Ten tweede is het van groot belang om rekening te houden met uw financiële zekerheid, nu en in de toekomst. Zorg ervoor dat u de rente goed op kunt brengen, in combinatie met eventuele aflossingen.

Hiervoor heeft het Nibud leennormen vastgesteld. De maximale hypotheek mag niet te hoog zijn, om te voorkomen dat de maandlast te hoog oploopt.Hypotheekrente check

Hypotheekrente tips

Denk ook na over de rentelasten en aflossingen in de toekomst.

Bij een annuïtaire hypotheek zullen de netto maandlasten steeds een beetje hoger worden.

Het deel hypotheekrente neemt af, terwijl de aflossingen toenemen. En daarover kunt u geen hypotheekrenteaftrek krijgen.

Over de hypotheekrenteaftrek en rentevaste periode

De hypotheekrenteaftrek is voor veel huiseigenaren een belangrijk onderwerp. Het zorgt er, kort door de bocht, voor dat de netto maandlasten een stuk lager uitpakken dan de bruto bedragen.

De overheid heeft de aftrek ooit ingesteld om het kopen van een eigen huis aantrekkelijker te maken.

 


Wat zijn de plannen van de overheid?

Inmiddels wordt er getornd aan de hoogte van de aftrek, waardoor die voor de hoogste inkomens ieder jaar een beetje lager wordt. Dat neemt niet weg dat de aftrek nog altijd een interessant voordeel oplevert.

Let op: om in aanmerking te komen voor de hypotheekrenteaftrek dient u nieuwe hypotheken sinds 2013 in maximaal 30 jaar volledig af te lossen. U komt daarom alleen met een annuïtaire of een lineaire hypotheek nog in aanmerking.

Hypotheekrente advies

Heb ik nog recht op een hypotheekrenteaftrek?

De hypotheekrenteaftrek zorgt ervoor dat het bedrag dat u jaarlijks aan rente betaalt in mindering mag brengen op uw belastbaar inkomen.

Hierdoor neemt de belastingdruk af, waardoor u netto eigenlijk een lager bedrag aan hypotheek betaalt, dan het bruto bedrag dat de bank berekent.

Blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en schrijf in voor onze nieuwsbrief. Deze brengen wij 1 keer per maand uit.

 


Is dat anders wanneer iemand in loondienst is?

Indien u in loondienst bent kan de werkgever dat al meteen verrekenen. Daardoor krijgt u een hoger bedrag per maand uitgekeerd, omdat u minder inkomstenbelasting betaalt dankzij de hypotheekrenteaftrek.

Let op: u betaalt de bank gewoon het brutobedrag aan hypotheekrente. Netto betaalt u een lager bedrag, omdat u van uw werkgever een hoger nettosalaris ontvangt.

Welke looptijd past bij mij? hypotheekrente advies nederland

En dan de rentevaste periode. Een hypotheek sluit u af voor bijvoorbeeld 30 jaar. Dat is de periode waarin u de lening voor de woning kunt gebruiken.

Tijdens of na de looptijd lost u de financiering volledig af. Of u kiest na afloop van de looptijd voor een herfinanciering. Gedurende die periode kunt u de rente vastzetten.

Dat geeft u meer zekerheid over de maandlasten, terwijl de bank zekerheid krijgt dat u de lasten kunt blijven betalen.

Welke rentevaste periodes zijn er allemaal?

U kunt een hypotheekrente periode kiezen voor 1, 2, 5 of bijvoorbeeld 10 jaar. Net als voor 20 jaar of 30 jaar en alles wat daar tussen ligt. Bij tien, twintig of zelfs dertig jaar vast kiest u voor een bepaalde mate van zekerheid.

De banken en geldverstrekkers doen aanbiedingen met een hypotheekrente voor deze periode, op basis van de verwachting en het verloop dat zij zien.

 


Wie of wat bepaalt de hypotheekrente? 

Benieuwd naar de hypotheekrente verwachting of het verloop daarvan? De ontwikkeling van de rente is lastig precies in te schatten.

Gelukkig is het wel mogelijk om daar in algemene zin iets over te zeggen. Met de nodige voorbehouden.Hypotheekrente vergelijken

Zolang het economisch goed gaat loopt de rente over het algemeen op.

Het wordt duurder om geld te lenen, omdat er relatief veel bestedingen zijn.

Wat als het economisch minder gaat?

Dan zal de rente vaak dalen. De (Europese) overheid maakt geld lenen goedkoper, om ervoor te zorgen dat de bestedingen toenemen. Het is lastig om de hypotheekrente verwachting tot in detail te schatten.

Desalniettemin kan een onafhankelijke adviseur u helpen om een beeld te schetsen van hoe de ontwikkeling er mogelijk uit zal zien. Om aan de hand daarvan een looptijd te kiezen.

Om de hypotheekrente vast te zetten of die juist eerder opnieuw te onderhandelen. Een adviseur kan u alles vertellen over de hypotheekrente, hoe die van invloed is op de maandlasten en hoe u daar een verstandige keuze in maakt.

 

Ja, ik wil een gratis adviesgesprek!