Hypotheekrente verlagen in Corona tijd: hoe werkt het?

In mijn Corona blog neem ik alles met u door over het vinden van de goedkoopste hypotheekrente. Wij bieden hier ook de mogelijkheid om zelf alle hypotheekrentes onafhankelijk met elkaar te vergelijken.

Hypoheekrente advies
Schrijf u hier gratis in
Hypotheekrente berekenen
Schrijf u hier gratis in

Wilt u gewoon de laagste maandlasten hebben? Dan kunt u zich ook gratis laten informeren door één van onze erkende besparingsspecialisten. Schrijf u meteen in voor een adviesgesprek.

 

HypotheekrenteWaarom een gratis hypotheekrente check?

 1. De hypotheekrente staat momenteel historisch laag
 2. De overheid wil dat de rente weer omhoog gaat
 3. Expert verwachten binnekort een flinke rentestijging
 4. Je kunt nu goedkoop oversluiten / wijzigen
 5. Tegenwoordig kun je ook kiezen voor rentemiddeling
 6. In veel gevallen kun je boetevrij aanpassen
 7. De hypotheekrente check is onafhankelijk en gratis!

 

Bereken hier online de laagste maandlasten

 

Hypotheekrente oversluiten: 3 manieren

 1. Het kan intern bij je eigen bank. Deze vorm van oversluiten noemen wij rentemiddeling. Het is goedkoop en de bank vraag niet om allerlei documenten.
 2. Oversluiten naar een andere hypotheekverstrekker. Dit is over het algemeen financieel de meest voordelige manier van besparen. Dit reden hiervoor is omdat uw huidige bank hoogstwaarschijnlijk niet de laagste rente heeft. Er zijn namelijk meer dan 45 aanbieders. De kans dat je bij de goedkoopste aanbieder zit is 1 op 45 (rondt de 2%).
 3. Kiezen voor een combinatie tussen de hypotheekrente en hypotheekvorm. Lage maandlasten zijn niet alles. Er moet ook gekeken worden naar de lange termijn. Als je een lage rente hebt maar met de verkeerde vorm dan zul je uiteindelijk in de problemen komen. Denk aan een restschuld. Deze manier van omzetten kan bij je eigen of een andere bank.

Hypotheekrente tips

Belangrijke hypotheekrente tips

 1. Teken nooit een rentevoorstel van je eigen bank. Vergelijk eerst alle hypotheekverstrekkers onafhankelijk met elkaar. De besparing die je hiermee kunt behalen is niet te onderschatten. Het gaat al snel om elke honderden euro´s per maand.
 2. Rentemiddeling is vaak duur en minder gunstig dan oversluiten. Kies er niet voor zonder eerst een berekening te maken. Deze zal dan uitwijzen welke van de twee oversluitmogelijkheden uiteindelijk voordeliger voor je is.
 3. Tussentijds een hypotheekrente wijzigen kan zeer gunstig zijn. In de meeste gevallen hoeft u dus helemaal niet te wachten op de einde rentevaste periode.

 

Bereken hier uw boeterente en oversluitvoordeel

 

Het afsluiten van een lage hypotheekrente

De hypotheekrente is een van de belangrijkste elementen van een hypotheek. Want, wat gaat de rente doen en hoe kunt u gebruik maken van de hypotheekrenteaftrek? Bekijk ook de rente verwachting.

Kies ik voor een tien, twintig of dertig jaar vast periode?

De hypotheekrente beweegt mee met de ontwikkelingen van de (wereldwijde) economie. Dat betekent in de praktijk dat het belangrijk is om goed te kijken naar de ontwikkelingen en aan de hand daarvan een looptijd te kiezen.

Hypotheekrente 2018

Welke bank kan mij het beste rentevoorstel doen?

Iets dat soms lastig kan lijken, maar waar onze adviseur u goed bij kan helpen. Hij kan namelijk onafhankelijk alle hypotheekverstrekkers met elkaar vergelijken.

Wij garanderen u dan ook de laagste rente van Nederland

Wilt u een goedkope hypotheek afsluiten of een hoge hypotheekrente verlagen? Dan adviseren wij u graag onafhankelijk en vrijblijvend over de mogelijkheden!

 

Check hier de laagste hypotheekrente voor 10 jaar vast

10, 20 of 30 jaar vast: wat is verstandig?

Veel mensen vragen zich af hoe lang zij de hypotheekrente het best vast kunnen zetten. Dat hangt van een paar verschillende factoren af.

Een lange periode is bijvoorbeeld prettig voor iedereen die niet teveel risico wil nemen. Een kortere rentevaste periode kan, zelfs bij een lage rentestand, voordeel opleveren.

Hypotheekrente

Wat als de hypotheekrente nog verder daalt?

Indien de rente (verder) daalt is het sneller mogelijk om daar gebruik van te maken, of zal de boeterente bij oversluiten lager uitvallen.

Een adviseur die met u meedenkt over het vastzetten van de rente voor een geschikte periode denkt onder andere na over de volgende elementen:

 • Gewenst risicoprofiel van de klant
 • Financiële zekerheid van de klant: nu en in de toekomst
 • Hoogte van de actuele hypotheekrente
 • Mogelijkheden van financiering bij de bank
Hypotheekrente afsluiten
Schrijf u hier gratis in
Hypotheekrente oversluiten
Schrijf u hier gratis in

Beperkt je risico’s met het uitzoeken van een hypotheekrente

Indien u liever niet teveel risico neemt is het verstandig om de hypotheekrente een langere tijd vast te zetten. U betaalt dan een iets hogere rente dan bij een korte looptijd.

Hier staat tegenover dat u daarmee geen risico loopt op tussentijdse schommelingen. En zou de rente oplopen? Dan bent u dankzij de vaste hypotheekrente voordeliger uit.

Indien de rente daalt profiteert u daar niet automatisch van. Pas op het moment dat u een nieuwe rentevaste periode voor de hypotheekrente afsluit.

 

Ja, ik wil een gratis hypotheekrente advies!

 

Welke rentevoordelen zijn er nog meer?

Ten tweede is het van groot belang om rekening te houden met uw financiële zekerheid, nu en in de toekomst. Zorg ervoor dat u de rente goed op kunt brengen, in combinatie met eventuele aflossingen.

Hiervoor heeft het Nibud leennormen vastgesteld. De maximale hypotheek mag niet te hoog zijn, om te voorkomen dat de maandlast te hoog oploopt.Hypotheekrente check

Hypotheekrente tips

Denk ook na over de rentelasten en aflossingen in de toekomst. Bij een annuïtaire hypotheek zullen de netto maandlasten steeds een beetje hoger worden.

Het deel hypotheekrente neemt af, terwijl de aflossingen toenemen. En daarover kunt u geen hypotheekrenteaftrek krijgen.

Over de hypotheekrenteaftrek en rentevaste periode

De hypotheekrenteaftrek is voor veel huiseigenaren een belangrijk onderwerp. Het zorgt er, kort door de bocht, voor dat de netto maandlasten een stuk lager uitpakken dan de bruto bedragen.

De overheid heeft de aftrek ooit ingesteld om het kopen van een eigen huis aantrekkelijker te maken.

 

Ontdek hier onze hypotheekrente verwachting voor de komende 10 jaar

 

Wat zijn de plannen van de overheid?

Inmiddels wordt er getornd aan de hoogte van de aftrek, waardoor die voor de hoogste inkomens ieder jaar een beetje lager wordt. Dat neemt niet weg dat de aftrek nog altijd ee