Hypotheek afsluiten2018-08-09T00:21:11+00:00

Gegarandeerd de beste hypotheek afsluiten in 2018

Hoe werkt een hypotheek afsluiten? Bekijk mijn stap voor stap uitleg. In mijn blog staan namelijk handige en simpele tips voor u. Net als een overzicht van de kosten, die u maakt om de financiering aan te vragen. En om de woning te kopen.

Wilt u onafhankelijk over hypotheken geadviseerd worden? Of wilt u 10 handige tips voor het afsluiten van een hypotheek ontvangen? Meldt u dan vrijblijvend bij ons aan voor een gratis adviesgesprek.

 

Ja, ik wil advies over een hypotheek afsluiten!

 

De beste tips: een passende hypotheek afsluiten

Benieuwd naar de beste tips bij het afsluiten van een hypotheek? Het is vooral verstandig om daarover voldoende advies in te winnen. En samen met een adviseur uw wensen te bespreken en na te denken over de keuzes die u maakt.

Die hebben namelijk invloed op de maandlasten die u betaalt, de ontwikkeling daarvan en het risico dat u loopt of de zekerheid waar u voor kiest. Voor een periode van 30 jaar, waardoor het gaat om een complexe financiële (en fiscale) beslissing.Hypotheek afsluiten

Een huis kopen is voor veel mensen de grootste uitgave die ze in hun leven doen.

Een leuke uitgave voor een mooie nieuwe woning, die aan de andere kant ook betaald moet worden. Welke hypotheek is daarvoor het best geschikt en hoe zit het met de maandlasten daarvan?

Bruto en netto, in combinatie met de fiscale voordelen die er beschikbaar zijn. En de voorwaarden die er gelden om gebruik te maken van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) en de hypotheekrenteaftrek.

Het zijn stuk voor stuk belangrijke zaken om rekening mee te houden, waardoor er veel op u af kan komen.

Een van de beste tips die veel klanten waarderen? U kunt een online hypotheek afsluiten, zelfs zonder advies. Dat lijkt voordelig, maar een gedegen hypotheek met goed advies haalt de op het oog bespaarde kosten snel in.

Dankzij een lagere rente, de gunstige ontwikkeling van maandlasten of een hypotheek waarop u meer boetevrij kunt aflossen. Dankzij de mogelijkheid om de hypotheek in de toekomst mee te verhuizen en een rentevaste periode die beter aansluit bij de verwachtingen over de hypotheekrente.

Aflossingsvrije hypotheek afsluiten

En benieuwd naar andere tips? We zetten er een paar op een rij:

  • Bereken de maximale hypotheek op basis van uw inkomen over 30 jaar
  • Denk alvast na over eventuele extra aflossingen die u wilt doen, na een meevaller
  • Kijk naar de hypotheekrente verwachting en kies op basis daarvan de rentevaste periode

Het zijn tips om een hypotheek af te sluiten, waar veel mensen niet meteen aan denken. Toch zijn dit een paar van de elementen die van grote invloed zullen zijn op de duurzaamheid en houdbaarheid van de hypotheek.

Om daar zowel nu als in de toekomst op een gunstige manier gebruik van te maken. Om de hypotheek betaalbaar te houden en er daarnaast voor te zorgen dat er voldoende flexibiliteit in zit om aanpassingen te kunnen doen. Wilt u de goedkoopste hypotheek afsluiten? Schrijf u dan bij ons in.

 

Ja, ik wil een gratis hypotheekgesprek!

 

Welke kosten komen er kijken bij een huis kopen?

Een hypotheek afsluiten kost geld, zelfs wanneer u gebruik maakt van de handige tips die er beschikbaar zijn. En benieuwd naar de kosten die er komen kijken bij een eerste huis? Houd er rekening mee dat we twee verschillende kostenposten onderscheiden:

  • Kosten voor het afsluiten van de hypotheek
  • Kosten voor de aankoop van de woning

Het is belangrijk om dit onderscheid goed te maken. Om zelf het overzicht te kunnen houden, maar ook vanwege de fiscaal verschillende manieren waarop u hiermee om moet gaan. De kosten voor een hypotheek aanvragen zijn fiscaal aftrekbaar.

Die voor de aankoop van de woning zijn dat niet. Een woning aankopen kost op verschillende manieren geld. Indien u gebruik maakt van een aankoopmakelaar dient u daar courtage aan te betalen. Dat is een (klein) percentage van de koopsom.

Vanwege de waarschijnlijk hoge koopsom kan het zomaar gaan om een paar duizend euro. Daarnaast dient u rekening te houden met overdrachtsbelasting voor een bestaande woning, net als notariskosten die u zowel voor een bestaande als een nieuwe woning betaalt.

Het zijn de kosten koper of de kosten voor een woning vrij op naam. Je hypotheek afsluiten staat hier nog volledig los van, dus houd er rekening mee dat daar ook kosten aan verbonden zijn.

Aanvragen en afsluiten: de kosten

Wilt u een hypotheek vergelijken en daarna goedkoop afsluiten? Dan betaalt u ook daarvoor een aantal kosten. Dat begint met de kosten voor het hypotheekadvies. De beste investering in een voordelige, flexibele en vooral een houdbare en duurzame hypotheek.

U betaalt een bedrag voor het advies, in ruil waarvoor er een adviseur met u meekijkt om de beste keuzes te maken. Voor nu en in de toekomst, zodat de hypotheek met gemak 30 jaar mee kan en steeds een goede keuze blijkt. Naast het advies is er sprake van een paar andere kosten.Lineaire hypotheek afsluiten

U dient bijvoorbeeld rekening te houden met de afsluitkosten voor de hypotheek, die u betaalt aan de bank of geldverstrekker van uw keuze (let op: ZZP’ers en zelfstandigen betalen net als ondernemers vaak hogere afsluit- en advieskosten).

Er kan daarnaast sprake zijn van een bankgarantie, indien u zelf niet de middelen heeft om 10 procent van de koopsom aan te bieden aan de notaris die de overdracht zal regelen.

Ook hier zijn kosten aan verbonden, net als wanneer er sprake is van een bouwdepot voor verbouwingen of voor een nieuwbouwwoning.

Verder berekent de notaris kosten voor het laten passeren van de hypotheekakte. Een notaris berekent wat dat betreft kosten voor de overdracht van de woning, net als voor het passeren (en daarmee laten ingaan) van de hypotheek die u afsluit.

Een hypotheek afsluiten? Zorg ervoor dat u de tips gebruikt en alvast rekening houdt met de kosten. Onze adviseurs vertellen u graag hoe u begint met het selecteren van de beste hypotheekvormen en het nadenken over uw financiering.

Om een goede keuze te maken voor een hypotheek en die stap voor stap af te sluiten. Waarbij u vooraf goed weet welke kosten erbij komen kijken en hoe u de hypotheek uiteindelijk kunt aanvragen.

Ja, ik wil een gratis adviesgesprek!