Overbruggingshypotheek

Een overbruggingshypotheek is een tijdelijke lening die wordt gebruikt om de periode te overbruggen tussen de aankoop van een nieuwe woning en de verkoop van de huidige woning.

In deze blogpost bespreken we wat een overbruggingshypotheek is, hoe het werkt en wat de voor- en nadelen zijn.

Wil je ook de beste manier weten om financieel een periode te overbruggen?

Een afbeelding van een koppel dat blij is met hun nieuwe huis, om te laten zien waarom een overbruggingshypotheek een goede keuze kan zijn voor mensen die snel willen verhuizen.

Wat is overbruggingshypotheek?

Een overbruggingshypotheek is een lening die wordt gebruikt om de periode te overbruggen tussen de aankoop van een nieuwe woning en de verkoop van de huidige woning.

Het stelt kopers in staat om de aankoop van een nieuwe woning te financieren zonder te hoeven wachten tot de huidige woning is verkocht.

Hoe werkt een overbruggingshypotheek?

Een overbruggingshypotheek werkt door het verstrekken van een tijdelijke lening op basis van de verwachte opbrengst van de verkoop van de huidige woning.

Het bedrag dat kan worden geleend is afhankelijk van de waarde van de huidige woning en de verwachte verkoopprijs. De overbruggingshypotheek kan worden gebruikt om de aanbetaling en kosten van de nieuwe woning te financieren.

Wat zijn de voordelen en nadelen van overbruggingshypotheken?

De voordelen van een overbruggingshypotheek zijn dat het de aankoop van een nieuwe woning mogelijk maakt. Dit zonder te hoeven wachten tot de huidige woning is verkocht.

Dit kan vooral handig zijn als de woningmarkt actief is en er veel vraag is naar woningen. De nadelen van een overbruggingshypotheek zijn dat het extra kosten met zich meebrengt. Denk aan rente en afsluitkosten.

Daarnaast kan het risico met zich meebrengen als de verkoop van de huidige woning niet verloopt zoals gepland. Dit is het verschil met een overbruggingskrediet.

Hoe kun je een overbruggingshypotheek afsluiten?

Een overbruggingshypotheek kan worden afgesloten bij een hypotheekverstrekker of bank. Dit is belangrijk om goed onderzoek te doen naar de voorwaarden en rentevoeten van verschillende aanbieders.

Het is ook belangrijk om een professionele adviseur in te schakelen om te helpen bij het afsluiten van de overbruggingshypotheek. Maak gebruik van de actuele hypotheekrente.

Het overbruggen van een hypotheek met een lening

Een overbruggingshypotheek kan handig zijn voor mensen die willen verhuizen naar een nieuwe woning zonder te hoeven wachten tot de huidige woning is verkocht.

Het kan echter ook extra kosten met zich meebrengen en risico’s met zich meebrengen als de verkoop van de huidige woning niet verloopt zoals gepland. Het is belangrijk om professioneel advies in te winnen voordat je besluit een overbruggingshypotheek af te sluiten.