Wie zijn de beste hypotheekverstrekkers?

Er is een lijst met de beste hypotheekverstrekkers. Deze zal ik allemaal met jullie doornemen. Op deze manier weet u precies de verschillen tussen alle hypotheekaanbieders.

Er zal gekeken worden naar de hypotheekvoorwaarden en hypotheekrente. Wij gingen op zoek naar een hypotheekverstrekker die in beide gevallen het beste aanbod kon doen.

Tot onze verbazing waren er meerdere kanshebbers. Bekijk hier de top 10 hypotheekaanbieders. Heb je vragen? Maak dan gebruik van een gratis adviesgesprek. Schrijf je in via het contactformulier.

 

Check hier de lijst met beste hypotheekverstrekkers van 2019

 

8 kenmerken van een goede hypotheekverstrekker

  1. Een scherpe hypotheekrente hypotheekverstrekkers
  2. Goede hypotheekvoorwaarden
  3. Snelle klantenservice
  4. Transparante dienstverlening
  5. Overzichtelijke website
  6. Lage kostenstructuur
  7. Landelijke dekking met adviseurs
  8. Eigen producten

Wat zijn de beste hypotheekverstrekkers?

In ons land zijn er veel banken en verzekeraars die hypotheken aanbieden. Op die manier is er voor iedereen een passende verstrekker waarbij de juiste hypotheek afgesloten kan worden

 

Maak een gratis afspraak om een hypotheekverstrekker uit te zoeken

 

Hoe kunt u daarbij te werk gaan?

Voordat u een hypotheek gaat afsluiten, is het belangrijk om u te oriënteren op hypotheken en verstrekkers. Dit doet u uiteraard met een onafhankelijke hypotheekadviseur van Advies Nederland.

Wij zijn een deskundig assurantiekantoor met een landelijke dekking, dat transparant en voordelig voor u kan bemiddelen. Aan de hand van een gratis en kosteloos adviesgesprek gaan we voor u op zoek naar de beste hypotheekaanbieder.

beste hypotheekverstrekkers

Onafhankelijk hypotheekverstrekkers advies

Daarbij kunnen we dankzij onze werkwijze alle verschillende verstrekkers zoals ASR, Attens en BLG onafhankelijk met elkaar vergelijken. Dit doen we op basis van voorwaarden en hypotheekrente.

Waar moet u precies op letten wanneer u een verstrekker kiest? We leggen het u graag uit! Schrijf u bij ons voor een gratis en onafhankelijk hypotheekgesprek!

Definitie hypotheekverstrekkers

Een verstrekker is een bank of verzekeraar die hypotheekleningen verstrekt zodat een woning kan worden gekocht. De hypotheeklening kent speciale voorwaarden en de persoon die de hypotheek afsluit moet voldoen aan strenge eisen.

Het huis dat met de lening wordt gekocht, dient als onderpandDit betekent dat wanneer onverhoopt de hypotheeklasten niet meer gedragen kunnen worden, de woning gedwongen verkocht kan worden. 

In maximaal 30 jaar moet de lening worden terugbetaald

De maandelijkse lasten bestaan tegenwoordig uit een deel aflossing, hypotheekrente en een overlijdensrisicopremie. De hypotheekrente wordt betaald als vergoeding over de lening.

Tijdens deze 30 jaar heeft men recht op hypotheekrenteaftrek. Dit houdt in dat een deel van de betaalde rente afgetrokken kan worden van het belastbaar inkomen.

De grootste hypotheekverstrekkers in ons land zijn de Rabobank, ING en ABN AMRO. Dit betekent dat de meeste mensen op dit moment bij deze banken een hypotheek afsluiten. 

Wilt u wisselen van hypotheekverstrekker voor een lage rente?

Schrijf u dan gratis bij ons in voor een adviesgesprek. Onze hypotheekadviseur zal dan bekijken welke hypotheekverstrekkers het beste aansluiten bij uw wensen en persoonlijke situatie.

Hypotheekverstrekkers

Hypotheekverstrekkers top 10 Nederland

Er zijn veel verschillende hypotheekverstrekkers in Nederland. Er komen er daarnaast steeds meer bij. Dit komt omdat op dit moment de hypotheekrente erg laag staat. Veel mensen willen hiervan profiteren.

Banken en verzekeraars maken hiervan gebruiken en bieden hypotheekleningen tegen concurrerende prijzen aan. Verstrekkers mogen zelf bepalen welke tarieven zij aan hun hypotheken verbinden.

Dit gebeurt op basis van de actuele marktrente

Het kan gebeuren dat u bij de ene bank meer zult moeten betalen dan bij de andere. Op die manier is het dus mogelijk om verstrekkers met elkaar te vergelijken.

U kunt zo bijvoorbeeld een hypotheeklening op basis van de laagste hypotheekrente kiezen. Toch is het belangrijk om ook naar passende voorwaarden voor uw situatie te kijken.

Hypotheekverstrekkers voor ondernemers

Misschien bent u een ZZP-er en is uw inkomen minder zeker dan dat van iemand met een vast contract. Onze adviseurs kunnen u uiteraard helpen!

Onafhankelijk kunnen wij geldverstrekkers zoals Aegon, Allianz, Triodos en Argenta met elkaar vergelijken. Meer weten? Vraag direct een persoonlijk gesprek aan. 

Soorten hypotheekverstrekkers

Voor iedereen is er een geschikte bank of verzekeraar te vinden waar een goede hypotheekvorm afgesloten kan worden. Tegenwoordig moet wel voldaan worden aan strenge eisen voordat een lening daadwerkelijk wordt verstrekt.

Waar kijken hypotheekverstrekkers naar? 

Allereerst wordt gekeken naar uw inkomen. Wellicht bent u in loondienst. Op dat moment vraagt de bank om een werkgeversverklaring.

Het is ook mogelijk dat u een flexibel contract heeft of zelfstandig ondernemer bent. Dan gelden andere voorwaarden. De bank wil immers zeker dat uw maandlasten na het afsluiten van een hypotheek gedragen kunnen worden. 

Ook dragen eventuele openstaande schulden of lening bij

U heeft hierdoor immers extra lasten. Vervolgens zijn de waardes van uw huidige woning en van de woning die u wilt kopen belangrijk. Over het algemeen geldt, hoe meer risico u meebrengt, hoe minder u kunt lenen.

Daarbij zullen uw maandlasten hoger zijn

U betaalt vaak meer hypotheekrente. Vergelijk de rente van Centraal Beheer, Delta Lloyd en Florius met elkaar! Het zoeken van de laagste rentes is uitermate interessant. Het kan je zo duizenden euro’s per jaar schelen. 

Tarieven hypotheekverstrekkers

U mag in 2017 maximaal 101% van de woningwaarde lenen. Toch is het vaak het meest verstandig om zelf eigen middelen in te brengen.

Leent u meer dan uw woning waard is?

Dan kan u bij gedwongen verkoop eindigen met een restschuld. Dit brengt uiteraard meer risico met zich mee, voor zowel u als de bank. Per persoon en situatie kan de hypotheekrente dan ook verschillen.

Het is daarom altijd essentieel om uw hypotheek te laten berekenen door onze adviseurs. Voor het afsluiten van een hypotheek kunt u vaak wel vaste tarieven verwachten.

Goedkoopste hypotheekverstrekkers

U wilt natuurlijk op zoek naar goedkope hypotheekverstrekkers zoals Hypotrust, Knab, Venn of Lloyds bank. Reken wel op het betalen voor deskundig hypotheekadvies.

Onze adviseurs rekenen zeer lage tarieven wanneer het gaat om bemiddelen met verstrekkers. Voordat het zover is, zullen we de kosten altijd op transparante wijze aan u voorleggen.

Dit is belangrijk, aangezien deze kosten niet kunnen worden meegefinancierd. Wilt u binnenkort een nieuwe woning kopen? Maak dan direct gebruik van een kosteloos adviesgesprek.

Online hypotheekverstrekkers

Tegenwoordig is het zelf online afsluiten mogelijk. Sinds 2013 kunt u nog maar twee hypotheekvormen afsluiten om in aanmerking te komen voor hypotheekrenteaftrek.

Dit zijn de annuïteitenhypotheek en de lineaire hypotheek. Via onze website kunt u zeer voordelig uw hypotheek afsluiten. Dit wordt ook wel de execution only hypotheek genoemd. Met behulp van onze software wordt u stap voor stap door het proces geleid.

Heeft u ondertussen hulp nodig?

Dan kunnen onze adviseurs u online bijstaan. U kunt middels onze website bij veel verschillende goede hypotheekverstrekkers een offerte opvragen.

Dit scheelt aanzienlijk in de kosten, omdat u een hypotheek kunt afsluiten zonder het inwinnen van hypotheekadvies. Wij bieden wel kosteloos deskundige begeleiding aan.

Advies hypotheekverstrekkers

Wilt toch liever advies inwinnen over partijen zoals Merius, MoneYou of Munt hypothekenDan kunt u meteen een vrijblijvend gesprek met ons aanvragen.

Een eerste afspraak is zelfs geheel kosteloos! Aan de hand van dit gesprek leveren wij een advies op maat. Alle hypotheekverstrekkers zullen wij vergelijken! 

Berekenen hypotheekverstrekkers

Het kiezen van de juiste hypotheeklening begint met het berekenen van uw maximale lening. Aan de hand van deze berekening weet u wat u zult kunnen lenen voor uw volgende woning. 

Is een voorlopig koopovereenkomst getekend?

Dan kunt u aan de slag gaan met de hypotheekaanvraag. Uiteraard helpen onze adviseurs u hier graag bij. Wilt u oversluiten? Ook dan gaan we voor u aan de slag.

Een besparing op uw maandlasten is al zeer snel mogelijk. Naast de grote banken, vergelijken we uiteraard ook de kleine hypotheekverstrekkers.

Hypotheekverstrekkers vergelijken

We gaan door tot we de juiste hypotheek voor u hebben gevonden! Meteen een gesprek aanvragen? Schrijf u dan snel in via het formulier op deze pagina.

Onze medewerkers nemen spoedig contact met u op. Wilt u een hypotheek afsluiten bij de goedkoopste hypotheekverstrekker van Nederland? Neem dan contact met ons op of lees verder.

Verschillende hypotheekverstrekkers 

In Nederland zijn er diverse hypotheekverstrekkers. Iedere verstrekker heeft zo zijn eigen voor en nadelen. Dit is de reden waarom wij voor elke klant een deskundige analyse maken.

Hierin zullen de wensen centraal komen te staan. Een adviesgesprek over de hypotheek is kosteloos. Een vrijblijvende manier om te kijken, welke hypotheekverstrekker het beste aanbod kan doen.

Welke hypotheekverstrekkers passen bij mij?

Er zit veel verschil tussen aanbieders, dus een onafhankelijke vergelijking levert al snel veel voordelen op. In de financiële markt worden wij gezien als experts. 

Het is dus verstandig als u zich aanmeldt voor een gratis hypotheekrente advies. Deze kunt u direct aanvragen! Binnen twee werkdagen wordt er contact met u opgenomen, om een persoonlijke afspraak in te plannen.

Hypotheekverstrekkers overzicht

Bekijk onze hypotheekverstrekkers overzicht met partijen zoals Nationale Nederlanden, NIBC en Obvion. Bekijk de volledige lijst! Wilt u liever persoonlijk te woord gestaan worden? Neem dan contact met ons op. Er is altijd een professional bij Advies Nederland beschikbaar. 

Hypotheekverstrekkers online vergelijken 

Een vraag die wij aan de lopende band van woningbezitters krijgen. Een vraag waar geen standaard antwoordt voor is. Hypotheekverstrekkers richting zich vaak op een andere doelgroep. 

Leeftijd kan een factor spelen in welke aanbieder het beste aanbod kan doen. Onze nieuwste software kan een vergelijking maken tussen hypotheekrente, hypotheekvorm, looptijd en algemene voorwaarden.

Hypotheekverstrekkers berekenen

In enkele minuten geeft hij de top 10 hypotheekverstrekkers aan. Dit is een persoonlijk maatadvies wat voor een ander niet hoeft te gelden. Wat voor u passend is hoeft niet voor een ander niet zo te zijn. 

Daarom moet u ook nooit kijken wat de buurman of een familielid heeft gedaan. Een hypotheek is dan ook iets persoonlijks en per persoon verschillend.

Hypotheekverstrekkers vergelijken op hypotheekrente

Wij bieden iedereen een geldverstrekker top 10 afspraak. Onze adviseur zal u thuisbezoeken om een berekening te maken. Onze software geeft inzicht in de beste hypotheekverstrekkers.

Deze zijn geselecteerd op de wensen die u opgeeft. De kosten zullen transparant worden weergegeven. Hierdoor weet u vooraf welke voor en nadelen een hypotheekverstrekker heeft. 

Hierop kunt u een weloverwogen beslissing maken

Dit leidt vaak tot de beste resultaten. De afgelopen jaren hebben duizenden huiseigenaren bezocht. Het overgrote deel hiervan konden wij de beste aanbieding doen. Het is altijd verstandig om diverse hypotheekoffertes aan te vragen. 

Hierdoor weet u zeker dat u de best mogelijke aanbieding kunt afsluiten. Vergelijk banken zoals Quion, Reaal, RegioBank en SNS bank. Via Advies Nederland heeft u de garantie op de laagste maandlasten!

De beste hypotheekverstrekkers van Nederland

Waar komt het woord hypotheekverstrekkers vandaan? De Nederlandse encyclopedie geeft de volgende twee definities: Diegene die uiteindelijk de lening gaat verstrekken.

Dit is de bank vaak door bemiddeling door een intermediair; Ander woord voor hypotheeknemer, hypotheekhouder of hypothecaire financier. Wanneer u een hypotheek afsluit, bent u de hypotheekgever. 

U leent geld om uw woning te financieren met uw woning als onderpand. De bank, de hypotheeknemer verstrekt u die hypothecaire lening. 

Kunt u de maanlasten niet meer betalen?

Dan mag de bank uw woning verkopen. Op deze wijze heeft de bank zekerheid en de woning als onderpand in beheer. In de onderstaande tekst worden de belangrijkste aandachtspunten helder en duidelijk beschreven. 

Het vergelijken, de onafhankelijkheid, de kosten en nog veel meer. Wilt u een nieuwe woning kopen? Een nieuwe hypotheek afsluiten tegen een laag tarief? Wij vinden voor u de voordeligste vinden! Schrijf u direct bij ons in voor een gratis hypotheekgesprek!
Hypotheekverstrekkers

Nieuwe hypotheekverstrekkers 

Jarenlang werd de Nederlandse hypotheken markt gedomineerd door de grote banken.

Iedereen sloot een hypotheek af bij de bekende hypotheekverstrekkers: Rabobank, ING of ABN etc. Sinds enige tijd is dit veranderd. 

Op dit moment hebben de banken nog minder dan 50% van de hypotheken in beheer.

Banken hebben plaatsgemaakt voor een nieuwe ontwikkeling

In een razend tempo heeft een nieuwe groep het grootste deel van de hypotheekmarkt overgenomen. Een nog steeds groeiende groep die met het geld van beleggers werkt.

Een groep die vanwege het lage risico en de Nederlandse betalingsdiscipline hier een stabiele beleggingskans ziet. Is dat een gunstige ontwikkeling?

Ja, hoe meer concurrentie hoe voordeliger de hypotheken! 

Banken verbeteren hun dienstverlening en bieden meer flexibiliteit. Hebben de banken straks het nakijken? De tijd zal leren! Waar u ook voor kiest, belangrijkste is dat de offerte (inclusief eisen en voorwaarden) bij uw situatie past.

Hierover later meer. Ook wisselen van hypotheekverstrekker? Laat berekenen hoeveel voordeel dit oplevert. Maar direct gebruik van een onafhankelijk hypotheekadvies. 

Voorwaarden hypotheekverstrekkers

Allereerst is het van belang dat uw huidige en toekomstige situatie helder is. Uw persoonlijke situatie is “het” uitgangspunt om voor u “de” juiste hypotheek te vinden.

Een lage rente is uiteraard heel gunstig maar niet de enige belangrijke factor. De laagste rente betekent dus niet altijd de beste situatie. Ook de voorwaarden spelen een rol. De hoeveelheid gegevens die u moet aanleveren.

Komt de bank gemaakte afspraken na?

Verloopt de communicatie duidelijk en helder? Hoe klantvriendelijk is de bank? Is het een flexibele hypotheekverstrekker? Regelmatig krijgen wij de vraag: wie is de beste?

Helaas, die bestaat niet! Zoals al eerder aangegeven, de “beste” is afhankelijk van uw persoonlijke en financiële situatie. De één richt zich voornamelijk op ZZP’ers en de ander op het oversluiten. 

Het beste hypotheekadvies bestaat gelukkig wel

Onafhankelijk vergelijken wij alle aanbieders met elkaar. Maak een gratis adviesafspraak. U kunt hierdoor duizenden Euro’s besparen. Schrijf u bij ons in via het contactformulier voor een kosteloos gesprek met onze hypotheekadviseur.

Hypotheekverstrekkers voor ondernemers

Het is hierboven al even genoemd. Er zijn banken die zich richten op ondernemers. Hypotheekverstrekkers voor ZZP’ers, freelancers, DGA’s (directeur-grootdeelaanhouder) en startende ondernemers.

De overheid stimuleert voor deze doelgroep het kopen van een eigen woning. De leennormen zijn aangepast. De maximale hypotheek is 101% en tweeverdieners kunnen meer lenen.

Met een maatwerkhypotheek kan een bank afwijken van de standaard leennormen. Het inkomen van deze doelgroep is flexibel.

Een geldverstrekker wil zoveel mogelijk zekerheid

Is uw bedrijf stabiel genoeg om de maandelijkse hypotheeklasten te betalen? Hiervoor moet u de cijfers van de laatste drie jaar inleveren.

Banken hanteren een nieuwe rekenmethode om het toets inkomen te berekenen. Vanaf 2017 telt het resultaat van het laatste jaar zwaarder mee. 

Welke documenten zijn van belang bij uw aanvraag:

Jaarverslagen van de laatste drie jaar;
Prognose komende jaar;
IB- aangiftes afgelopen jaren.
Nieuwsgierig naar uw mogelijkheden? Maak een adviesafspraak!

Ervaringen hypotheekverstrekkers

Koopt u voor het eerst een huis. Dan is het raadzaam om eens te onderzoeken of het vinden van een hypotheekverstrekker zonder tussenpersoon een optie is. 

Ook wel execution only genoemd. Een starter moet voldoen aan de aflossingsverplichting. Dit betekent dat u kunt kiezen tussen: een annuïtaire en lineair. 

De meest gunstige bank qua rente en voorwaarden kunt u zelf vinden op internet. Vervolgens hoeft u alleen maar een afspraak met onze adviseur te maken voor het afsluiten zonder advies. 

Een aantrekkelijke financiële besparing!

Geen advieskosten, u betaalt alleen de