Spaarrekening eigen woning

De Spaarrekening Eigen Woning is een hypotheeklening die wordt gecombineerd met de aflossingsvrije hypotheek. Het is een spaarvariant van de welbekende bankspaarhypotheek. Wij helpen iedereen om de SEW af of over te sluiten.

Door ons grote netwerk kunnen wij onafhankelijk adviseren en bemiddelen namens de meeste hypotheekverstrekkers. Er zijn nog teveel woningbezitters met peperdure hypotheken. In veel gevallen kunnen wij de hypotheek gemakkelijk verbeteren.

Dit kan zijn t.o.v. de hypotheekvorm of door het verlagen van de hypotheekrente. Er is geen beter moment geweest om de hypotheek eens goed te laten nakijken. Om iedereen te bereiken hebben wij hiervoor een gratis dienst ontwikkelt.

Een hypotheek check die onafhankelijk en vrijblijvend is. Vraag direct een gratis en onafhankelijk gesprek bij ons aan!  

Wat is een Spaarrekening Eigen Woning?Spaarrekening Eigen Woning

Bij een Spaarrekening Eigen Woning zal niet worden afgelost op de lening. Zo werkte dat vroeger bij een huis kopen in Nederland.

De rentelasten zullen zowel bruto als netto gelijk blijven. Dit is wel onder voorbehoud van eventuele rentewijzigingen tijdens de looptijd. 

Buiten de verplichte rente zal er jaarlijks een bedrag op de spaarrekening gestort worden. Het saldo van de spaarrekening zal gebruikt worden om de lening (gedeeltelijk) mee af te lossen.

Er moet wel aan een aantal voorwaarden voldaan worden om het vermogen niet te belasten. De rente die over de hypotheek wordt betaald zal even hoog zijn als de rentevergoeding. Wanneer de spaarrekening wordt gebruikt om de hypotheekschuld in te lossen, dan kan de verzekering worden gezien als Spaarrekening Eigen Woning. 

Een vorm die hoort bij de bankspaarhypotheek. Er zitten veel verschillen tussen alle hypotheekverstrekkers. Daarom zullen wij voor u een vrijblijvende vergelijking maken tussen alle aanbieders.

Hulp nodig? Wij staan voor u klaar! Vragen over de spaarrekening eigen woning belastingdienst voorwaarden? Of over  de BEW eigen woning? Stel ze vrijblijvend aan onze adviseurs. 

Wat is een Spaarrekening Eigen Woning

Nieuwe regels Spaarrekening Eigen Woning

Vanaf januari 2013 kunt u geen nieuwe Spaarrekening Eigen Woning afsluiten. Bij bestaande hypotheken kan de SEW blijven bestaan. Zelfs als er een verandering in de situatie mocht komen. Denk hierbij aan een verhuizen naar een nieuwe woning. 

Wel dient de woningeigenaar aan bepaalde voorwaarden te voldoen. Bij de nieuwe situatie kan er alleen hypotheekrente worden afgetrokken als er sprake is van een annuïteitenhypotheek of lineaire hypotheek.

Aan de Spaarrekening Eigen Woning voor januari 2013 zitten een aantal voordelen. Er wordt namelijk gespaard met een rendement dat gegarandeerd wordt. Het rendement zal altijd even hoog zijn als de hypotheekrente.

Hierdoor zult u altijd het eindkapitaal bij elkaar sparen. Er zijn diverse hypotheekvormen die deze kenmerken ook hebben. Wilt u een hypotheek oversluiten tegen een laag tarief? Dan is het verstandig om een onafhankelijk adviesgesprek aan te gaan met Advies Nederland.

Wij kunnen u helpen met de spaarrekening eigen woning ING en Rabobank. Dat doen wij onafhankelijk en geheel kosteloos. Meer weten? Laat dan een berichtje achter. 

Fiscale regels Spaarrekening Eigen Woning (SEW) Fiscale regels Spaarrekening Eigen Woning (SEW)

Een SEW staat voor Spaarrekening Eigen Woning en kent een aantal fiscale regels. De volgende voorwaarden zijn van toepassing om een belastingvrije uitkering bij de bankspaarhypotheek te realiseren: 

  • Er moet sprake zijn van een eigen woning waarop een woningschuld zit.
  • De spaarrekening moet geblokkeerd zijn en kan alleen worden vrijgegeven om de woning af te lossen.
  • Gedurende 15 jaren of tot overlijden, dienen er bedragen op de spaarrekening overgemaakt te worden. 
  • Het bedrag wat gestort mag worden is afhankelijk van de bandbreedte. Dit betekend dat het hoogste jaarlijkse bedrag niet meer mag zijn dan tien keer het laagste bedrag. 
  • Behaalde rendementen of rente moet binnen de spaarrekening blijven. 
  • Een SEW moet zijn ondergebracht bij een bankbedrijf. Lees ook welke regels er bij een spaarhypotheek horen. 
  • Wil je meer weten over een spaarrekening eigen woning deblokkeren? Lees dan verder of maak een afspraak met onze adviseur.

Wat zijn de verschillen tussen een KEW en SEW?

KEW staat voor Kapitaalverzekering Eigen Woning. Het is mogelijk om bij een KEW een overlijdensrisicoverzekering in te bouwen. Dit is bij diverse hypotheekvormen zelfs verplicht. Bij een Spaarrekening Eigen Woning is er geen gekoppelde ORV.

Een eventuele dekking zal los bij verzekerd moeten worden. In sommige gevallen stelt de geldverstrekker dit verplicht. De vraag is echter of het verstandig is om overlijden niet mee te nemen in de hypotheek. Mocht u wegvallen dan is het nog maar de vraag of de partner in de woning kan blijven.

De hypotheekschuld kan door de ORV wegvallen of een stuk lager worden. Veel gezinnen hebben een overlijdensrisicoverzekering om het gewone leven voort te kunnen zetten. Onze hypotheekadviseur heeft hier speciale software voor.

Door een korte inventarisatie te maken krijgt hij een goed beeld van u. Mocht een verzekering wenselijk zijn dan zal hij hierop zijn hypotheek advies baseren. Hierdoor ontstaat een advies op maat.