Rentemiddeling berekenen 2022

Rentemiddeling berekenen is een methode die u kunt laten toepassen om lagere maandlasten te krijgen. Het is een redelijk eenvoudig proces waarbij u snel kunt profiteren van de voordelen.

Schrijf u hier in voor gratis adviesgesprek inclusief berekening.

Via internet worden talloze tools aangeboden die uw rentemiddeling online berekenen. De kans om te kijken wat u zou kunnen besparen, wilt u natuurlijk niet voorbij laten gaan.

Laat uw gegevens achter voor de berekening inclusief gratis advies! De berekening is zo gepiept en u ziet dat middeling u vele euro’s kan opleveren. Schrijf u nu in!

Let op met rentemiddeling rekentools

De tools die u online kunt vinden, geven nooit een werkelijk beeld van uw huidige situatie. Om die reden is Advies Nederland geen fan van dit soort online hypotheek berekening.

Onze adviseurs geven daarom vrijblijvend advies op maat en maken kosteloos voor u een berekening. Op die manier bent u op de hoogte van de mogelijkheden en de gevolgen van middeling.

Maak meteen een gratis afspraak via ons contactformulier! Wilt u liever zelf een berekening maken?

Dan kunt u hier meteen de hypotheek berekenen na middeling.

Hoe werkt rentemiddeling berekenen?Rentemiddeling berekenen

De term rentemiddeling zegt al genoeg over wat het precies inhoudt.

U neemt uw oude hypotheekrente en middelt deze met een nieuwe, lagere rentestand.

Daarbij spreekt u met uw hypotheekverstrekker een nieuwe rentevaste periode af. Op die manier worden uw lasten per maand gedurende deze periode lager.

Gratis rentemiddeling berekenen

Het oversluiten van uw hypotheek, wat een tijdrovend proces is, kunt u op die manier vermijden. Over het algemeen wordt middeling ook gezien als een goedkoper alternatief voor het oversluiten van uw hypotheekrente.

Dit hoeft echter niet zo te zijn! Elke methode heeft zijn voordelen en nadelen. Zo is niet elke manier geschikt voor u. Het ligt voornamelijk aan de kosten en de baten wat het beste bij u zal passen.

Samen met een adviseur uw rentemiddeling berekenen is dus erg belangrijk. Bij een hypotheekrente middelen komt vrijwel altijd een boeteopslag kijken.

Waarom Rentemiddeling berekenen aflossingsvrije hypotheek?

Dit is een extra kostenpost die wordt verspreid over uw nieuwe rentevaste periode. Kun je ook rentemiddeling berekenen Rabobank? Zeker. Voor alle banken kunnen wij een berekening maken. Meer weten? Schrijf je in voor een gratis adviesgesprek.

Hoe werkt rentemiddeling berekenen

Wanneer is Rentemiddeling berekenen verstandig?

Het middelen van rente is verstandig wanneer u over de helft van uw rentevaste periode bent en de hypotheekrente aanzienlijk lager ligt dan de vaste rente die u betaalt.

Heeft u een relatief laag inkomen of staat uw huis onder water? Ook dan is rentemiddeling een betere optie dan oversluiten. Dit ligt voornamelijk aan de kosten die bij de verschillende opties komen kijken.

De zogenaamde boeterente wordt door uw bank gerekend wanneer u voortijdig uw hypotheek openbreekt. Laat onze adviseur uw boete en voordeel berekenen.

Gratis rentemiddeling berekening op maat

U heeft bij afsluiten van uw hypotheek immers afgesproken dat u een bedrag aan hypotheekrente per maand zou betalen. Gaat u door middeling minder betalen?

Dan zult u het verlies moeten bijleggen. Dit is ook van toepassing bij een hypotheek oversluiten. Bij middeling echter, betaalt u de boete als het ware in termijnen.

Wat worden mijn maandlasten?

Uw uiteindelijke rentemiddeling berekenen met een adviseur kan het verschil maken wanneer u moet kiezen tussen beide methodes. Hoe zit het rentemiddeling berekenen Obvion?

Ook dat kunnen wij voor u realiseren. Welke hypotheekverstrekker zit u momenteel? Wij kunnen u namelijk helpen. Wacht niet langer en schrijf u meteen bij ons in.

Voordelen rentemiddeling aanvragen Voordelen rentemiddeling aanvragen

 • U profiteert snel en eenvoudig van lagere maandlasten. Er is weinig administratieve rompslomp betrokken bij het inzetten van middeling. Dit in tegenstelling tot het proces dat bij oversluiten komt kijken.
 • De opgelegde boeterente is fiscaal aftrekbaar.
 • U betaalt uw boeterente in termijnen, verspreid over uw nieuwe rentevaste periode.
 • U hoeft uw hypotheek niet te veranderen. Middeling neemt dus minder tijd in beslag dan oversluiten.
 • Middeling is interessant wanneer uw rentevaste periode nog een tijdje doorloopt. U hoeft dus niet per se te wachten tot uw einde rentevaste periode.
 • Heeft u een laag inkomen of staat uw huis onder water? Dan kan rentemiddeling berekenen Oversluiten is dan uitgesloten.

Nadelen rentemiddeling afsluiten

 • U heeft nooit de laagste maandlasten. Uw hypotheekrente is een gemiddelde en wordt hoger door een boeteopslag en rentemiddelingsopslag. Oversluiten levert uiteindelijk een lagere maandelijkse hypotheekrente op.
 • Middeling is alleen verstandig wanneer de lagere maandlasten meer opleveren dan de kosten. Van tevoren uw rentemiddeling berekenen is dus erg belangrijk. Doe dit niet via online tools! Deze geven nooit een correcte schatting. Laat gratis uw maandlasten hypotheek berekenen door onze hypotheekadviseur.
 • Het middelen van uw rente is maar gedurende een kleine periode een aantrekkelijke optie. Zit u in de eerste helft van uw rentevaste periode? Waarschijnlijk is middeling voor u dan minder geschikt.
 • U kunt eenmaal per rentevaste periode middeling laten toepassen. Kijk naar de lange termijn wat betreft hypotheekrente! Is de verwachting dat de rente gaat stijgen? Onderneem dan meteen actie.
 • Niet elke hypotheekvorm is gemaakt voor middeling.
 • Er zijn een aantal hypotheekverstrekkers die rentemiddeling niet als keuze aanbieden.

Oversluiten en rentemiddeling berekenen Oversluiten en rentemiddeling berekenen

Staat rentemiddeling aflossingsvrije hypotheek?

Dit kunnen wij zeker bieder. Het is wel zo dan niet elke hypotheekverstrekker middeling aanbiedt. Uw rentemiddeling berekenen is dan niet zinvol.

Op dat moment heeft u alleen de keuze tussen voortijdige renteherziening en oversluiten van uw hypotheek.

Spaarhypotheek rentemiddeling berekenen

Dan is ook oversluiten fiscaal niet een aantrekkelijke optie. Bij oversluiten moet u de boeterente in zijn geheel meteen betalen.

Vervolgens bent u vrij om een nieuwe hypotheek af te sluiten bij een andere verstrekker.

Hier komen wel additionele kosten bij kijken

Uw woning moet opnieuw worden getaxeerd en de hypotheekakte moet door een notaris worden ondertekend. Wederom moeten alle kosten opwegen tegen de baten die lagere maandlasten met zich meebrengen.

U moet wel zorgen voor een redelijk bedrag aan spaargeld. De boeterente kan immers een flink bedrag zijn. Gelukkig is ook bij oversluiten de boeterente fiscaal aftrekbaar.

Het restant van uw hypotheeklening kan overgenomen worden in een nieuwe hypotheek. Let daarbij op de voorwaarden. Start nu met rentemiddeling berekenen. Meld u aan.

Onafhankelijk rentemiddeling berekenen

Online rentemiddeling en oversluiten zijn zeer verschillende methodes die u kunt gebruiken om uw maandlasten te verlagen. Zowel de kosten als het proces zorgen voor een andere uitkomst.

Zonder precies te weten hoe uw situatie in elkaar steekt, is het lastig te zeggen welke optie voor u de juiste zal zijn. Oversluiten en rentemiddeling berekenen is daarom van uiterst belang.

In principe maakt het voor u als consument weinig uit welke optie het wordt, als uw maandlasten maar lager worden! Bij Advies Nederland snappen wij dit.

Heeft u het idee dat ook uw hypotheek toe is aan vernieuwing?

In een vrijblijvend adviesgesprek zullen wij kosteloos uw nieuwe hypotheek berekenen. Vervolgens krijgt u een advies dat alleen voor u is opgesteld. Wellicht is zelfs helemaal niets doen het beste voor u.

Klop meteen bij ons aan voor een gratis afspraak!

Onze adviseurs werken door het hele land en komen snel naar u toe. Welke banken bieden allemaal rentemiddeling? Laat u informeren door onze hypotheekadviseur.