Tweede hypotheek 2022

Een tweede hypotheek afsluiten, kan om verschillende redenen gewenst of zelfs noodzakelijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan het financieren van een verbouwing.

Een tweede lening sluit u af bovenop uw bestaande hypotheek. Daarom is het proces in veel gevallen lastig zijn.

U heeft immers dubbele lasten die op basis van uw inkomen gedragen moeten kunnen worden.

De hypotheekverstrekker zal uw situatie dan ook onderwerpen aan een uitvoerige analyse.

Schrijf je hier in voor een gratis adviesgesprek.

In welke gevallen is het afsluiten van een tweede hypotheek mogelijk?

Welke voorwaarden en kosten komen daarbij kijken? Advies Nederland geeft u advies op basis van uw persoonlijke situatie.

Een tweede hypotheek verbouwing berekenen? Onze hypotheekadviseurs zijn door heel Nederland te vinden.

Zo zorgen we ervoor dat onze klanten altijd zo spoedig mogelijk voorzien worden van deskundige informatie.

U kunt meteen een adviesgesprek aanvragen door uw gegevens naar ons op te sturen. Onze medewerkers nemen vervolgens snel contact met u op om een afspraak te maken.

Interesse in een 2e hypotheek? Schrijf u direct in voor een gratis hypotheekgesprek!

Verbouwing tweede hypotheek

Inschrijving tweede hypotheek

Voordat u een eerste hypotheek afsluit, kan het al verstandig zijn om na te denken over de toekomst. Wellicht heeft u op een zeker moment een verbouwing gepland.

Soms is het op dat moment mogelijk om een hogere inschrijving wat betreft uw hypotheek te doen. Dit betekent dat u meer leent dan u daadwerkelijk nodig heeft voor de aankoop van uw woning.

Wanneer de tijd voor een verbouwing is aangebroken, kunt u voor dit deel een tweede hypotheek aanvragen.

Bieden alle hypotheekverstrekkers een tweede hypotheek?

Niet alle hypotheekverstrekkers gaan hiermee akkoord. Allereerst moet de verbouwing zorgen voor waardevermeerdering van uw woning.

Tweede hypotheek

Uw bouwplannen moeten dus bekeken worden door een taxateur. Deze schat de waarde ervan in en maakt een taxatierapport op.

Daarnaast moet uw inkomen op het moment van de verbouwing hoog en vast genoeg zijn om de extra aflossing te kunnen dragen.

Er wordt een nieuwe rente vastgesteld die voor uw gehele hypotheek gaat gelden!

Meer weten over hypotheek tweede huis?

Een wilt u een bestaande hypotheek verhogen?

Wat zijn de tweede hypotheek voorwaarden? Vraag een gratis adviesgesprek aan met een hypotheek adviseur van Advies Nederland!

Verbouwing tweede hypotheek

De enige manier waarop uw verbouwing meegefinancierd kan worden, is wanneer deze leidt tot waardevermeerdering.

Bij een zogenaamde smaakgevoelige verbouwing, zoals een nieuwe keuken, is dit niet het geval.

Gaat het bijvoorbeeld om een uitbouw?

Dan kunt u de mogelijkheden voor uw hypotheek bekijken. In het geval u geen hogere inschrijving heeft gedaan, kunt u wellicht uw huidige hypotheek laten verhogen.

Dit kan alleen wanneer uw woning overwaarde heeft.

Uw huis is dan meer waard dan uw hypotheek. Met het extra waarde deel kunt u een tweede hypotheek krijgen. Deze lening wordt in een verbouwingsdepot geplaatst waar u in termijnen toegang toe heeft.

Wederom moet u de nieuwe lening met uw inkomen eenvoudig kunnen aflossen.

Heeft u een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie?

Dan wordt het afsluiten van een tweede lening een stuk minder eenvoudig.

Dit komt omdat er strenge eisen zijn wat betreft uw maximale hypotheeklening.

Zal ik mijn tweede hypotheek bij andere bank nemen? Dat kan. Wij nemen alle opties door. Zo krijgt u altijd de beste deal.

Voorwaarden tweede hypotheek

Niet iedereen mag zomaar een tweede hypotheek op dezelfde woning afsluiten. Het hangt voornamelijk af van het doel voor afsluiten en uw inkomen of een tweede lening mogelijk zal zijn.

Zo is er de verbouwingshypotheek, maar ook de krediethypotheek.

Deze hypotheken zijn alleen mogelijk wanneer er sprake is van overwaarde op uw woning. Alleen wanneer de hypotheek bedoeld is voor de eigen woning, is de hypotheekrente aftrekbaar.

Bij een krediethypotheek is het dus mogelijk om de lening voor andere doeleinden te gebruiken. Daarvoor is een variabele hypotheekrente.

Wat is de rente op een tweede hypotheek?

Over het algemeen betaalt u een lagere rente dan bij een persoonlijke lening. U kunt de krediethypotheek gebruiken wanneer u het geld daadwerkelijk nodig heeft.

Vervolgens betaalt u rente over het opgenomen gedeelte van de lening. Wees ervan bewust dat u voor het afsluiten van de hypotheek kosten heeft voor bijvoorbeeld een notaris en taxateur.

Ook kunnen er verdere voorwaarden van toepassing zijn. Deze kunt u allemaal teruglezen bij hypotheek informatie.

Afsluiten tweede hypotheek bij andere bank

Een tweede lening hoeft niet per se bij uw huidige hypotheekverstrekker afgesloten te worden.

Wel zult u uw huidige bank om toestemming moeten vragen. Wordt deze niet verleend?

Dan is een tweede hypotheek nemen niet mogelijk

Bekijk wanneer en dubbele hypotheek wel kan. De overweging om u een extra hypotheek te verstrekken, zal niet veel verschillen van die wanneer u een eerste hypotheek afsluit.

Elke bank zal daarom op zoek gaan naar de zekerheid dat u de hypotheek zult kunnen aflossen. Uw inkomen is daarbij uiteraard van belang.

De bank die uw nieuwe lening verstrekt, loopt daarbij altijd meer risico. Om die reden zal uw situatie worden onderworpen aan een nog strengere analyse.

De kans is dus groot dat u minder kunt lenen en meer rente gaat betalen

Het is verstandig met behulp van deskundig hypotheekadvies te bepalen of een tweede lening het meest gunstig zal zijn. Gaat u verhuizen? U kunt namelijk misschien ook de hypotheek meeverhuizen.

Meer weten? Of een tweede hypotheek verbouwing berekenen? Vraag dan meteen een vrijblijvend gesprek bij ons aan!

Oversluiten tweede hypotheek

Heeft u een lopende extra lening en bent u benieuwd of u deze kunt oversluiten naar een lagere rente? Onze specialisten bekijken graag de mogelijkheden voor u.

We vragen offertes voor u aan waardoor we snel de goedkoopste opties voor u kunnen vinden. Het oversluiten van uw hypotheek brengt meerdere kostenposten met zich mee.

We berekenen dus altijd eerst of oversluiten u geld zal opleveren. De voornaamste reden om uw hypotheek over te sluiten, is immers vaak om lagere maandlasten te verkrijgen.

Een goedkope tweede hypotheek blijft daarbij altijd het doel

Soms is het zelfs beter om uw gehele hypotheek over te sluiten naar een andere verstrekker. Op die manier kunt u wellicht meer lenen, maar bespaart u op de kosten die u heeft.

Een berekening zal uitwijzen of dit voor u het geval zal zijn. Er is altijd één van onze specialisten bij u in de buurt te vinden.

Wilt u een tweede hypotheek berekenen? Onze adviseur maakt altijd gratis een berekening voor u. Schrijf u direct bij ons in.

Berekenen tweede hypotheek

U kunt een extra lening bovenop uw huidige hypotheek afsluiten wanneer uw woning overwaarde heeft.

Alleen wanneer deze lening gebruikt wordt voor uw woning, zijn de kosten en de rente fiscaal aftrekbaar.

Gebruikt u het bedrag voor andere doeleinden?

Dan betaalt u belasting voor de tweede hypotheek in box 3. In sommige gevallen is het dus gunstiger om andere leningen te overwegen.

Daarbij is het afsluiten van een extra lening deel in veel situaties aanzienlijk lastiger, bijvoorbeeld met een Nationale Hypotheek Garantie.

Onafhankelijk en deskundig hypotheekadvies van onze specialisten is daarom geen overbodige luxe! Advies Nederland biedt u om te beginnen graag een kosteloos adviesgesprek aan.

U kunt zich inschrijven voor een gratis consult via het contactformulier op deze pagina!

Samen zorgen we ervoor dat de juiste hypotheek voor u afgesloten wordt.