Overwaarde verzilveren

Als huiseigenaar kun je de overwaarde verzilveren om je financiële situatie te verbeteren. Door de overwaarde te verzilveren, kun je bijvoorbeeld je pensioen aanvullen, een verbouwing financieren of extra vermogen opbouwen.

In deze tekst behandelen we verschillende manieren voor overwaarde huis opnemen

Wil je ook weten op welke manier jij het beste je overwaarde kunt verzilveren?

Overwaarde verzilveren via verkoop woning

Als je overwaarde hebt op je huis hebt en deze wilt verzilveren, dan kun je ervoor kiezen om je woning te verkopen. Door je huis te verkopen, ontvang je de verkoopprijs minus de eventuele restschuld.

De overwaarde kun je gebruiken om een nieuwe woning te kopen, te investeren of te sparen.

Overwaarde verzilveren via een tweede hypotheek

Een andere manier om de overwaarde van je huis te verzilveren is door een tweede hypotheek af te sluiten. Bij een tweede hypotheek leen je een extra bedrag bovenop je bestaande hypotheek.

Je kunt het geleende bedrag gebruiken voor bijvoorbeeld een verbouwing, het aflossen van schulden of het opbouwen van vermogen.

Ontdek de omkeerhypotheek

Een omkeerhypotheek is een speciale vorm van een hypotheek waarmee je de overwaarde van je huis kunt verzilveren zonder dat je je woning hoeft te verkopen.

Bij een omkeerhypotheek ontvang je maandelijks een bedrag van de geldverstrekker. Dit bedrag hoef je pas terug te betalen als je de woning verkoopt of als je komt te overlijden.

Inkomsten via verhuur

Als je overwaarde hebt op je huis en je wilt deze verzilveren, dan kun je er ook voor kiezen om je woning te verhuren. Door je woning te verhuren ontvang je maandelijks huurinkomsten.

Deze huurinkomsten kun je gebruiken om je financiële situatie te verbeteren. Let wel op dat het verhuren van een woning ook risico’s met zich mee kan brengen en dat het belangrijk is om je hier goed over te laten adviseren.