Hypotheeklasten berekenen2018-07-01T12:27:06+00:00

Hypotheeklasten berekenen

Uw hypotheeklasten berekenen, is zeer verstandig wanneer u een hypotheek wilt afsluiten. U moet immers alle opties overwegen om te kunnen komen tot de hypotheek die het beste bij u past. Daarnaast wilt u zeker weten dat u uw lasten maandelijks zult kunnen dragen.

Uw financiën mogen uiteraard geen bron van onzekerheid zijn. Welke zaken dragen bij aan de hoogte van uw maandlasten? Dit zijn onder andere de hypotheekvorm en rentevorm waarvoor u kiest. 

Om de juiste keuze te kunnen maken, is het verkrijgen van deskundig hypotheekadvies uiterst belangrijk. De totale maandlasten berekenen? Voor een correcte berekening van uw hypotheeklasten kunt u terecht bij Advies Nederland.

Wij hebben al veel tevreden klanten voor u geholpen bij het afsluiten van de laagste hypotheekrente. Het enige wat u hoeft te doen, is uw contactgegevens achterlaten. Wij komen dan zo spoedig mogelijk bij u terug om een afspraak te maken. Deze is altijd vrijblijvend en kosteloos!

Direct uitslag? Hier kunt u onafhanklijk de hypotheek laten berekenen.

Vaste hypotheeklasten berekenenHypotheeklasten berekenen

Welke lasten kunt u verwachten bij het afsluiten van een hypotheek? Dit zijn eenmalige, maar ook vaste kosten. Denk daarbij aan zaken als afsluitkosten, hypotheekrente en aflossing. 

Het ligt daarbij aan de hypotheekvorm en de rentevorm die u kiest, hoe hoog het bedrag zal zijn. Qua hypotheekvormen kunt u tegenwoordig kiezen uit de annuïteitenhypotheek, lineaire hypotheek en de aflossingsvrije hypotheek.

Het verschil ligt voornamelijk aan het wel of niet betalen van aflossing. Bij de annuïtaire en lineaire hypotheek betaalt u elke maand een vast bedrag aan aflossing. 

De aflossingsvrije hypotheek kunt u afsluiten voor de helft van de koopsom van uw woning. U betaalt de gehele aflossing pas aan het einde van de looptijd van uw hypotheek. Als rentevorm kunt u kiezen voor een vaste of variabele rente. 

Uw maandlasten hypotheek berekenen? Het hangt allemaal af van de keuzes die u maakt. Hoe zit het precies per hypotheek- en rentevorm?

Hypotheeklasten annuïteitenhypotheek berekenen

Als starter, kunt u tegenwoordig alleen een annuïteitenhypotheek of lineaire hypotheek afsluiten. De annuïteitenhypotheek komt daarbij het vaakst voor. Het unieke bij deze hypotheekvorm is dat uw maandelijkse lasten gedurende de looptijd van uw hypotheek hetzelfde blijven. 

Daarbij verandert alleen de verhouding tussen het deel aflossing en het deel hypotheekrente. Uw schuld wordt steeds lager, waardoor het deel dat u betaalt aan aflossing hoger wordt. Het percentage dat u betaalt aan rente daalt immers.

Om die reden heeft u steeds minder hypotheekrenteaftrek. Qua netto hypotheeklasten wordt deze hypotheek gedurende de looptijd duurder.

Dit komt omdat u in verhouding meer inkomstenbelasting gaat betalen. Daarnaast gelden andere voorwaarden wanneer het gaat om een startershypotheek. Gedurende de eerste jaren betaalt u alleen hypotheekrente.

U betaalt na drie jaar een groter deel aan aflossing in verband met de starterslening en combinatielening. Uw hypotheeklasten berekenen, hangt dus grotendeels af van de hoogte van uw lening.

Gratis diensten die wij bieden zijn de lineaire de annuïteitenhypotheek berekenen. Maak daar snel gebruik van! Wij garanderen de laagste hypotheeklasten.

Hypotheeklasten aflossingsvrije hypotheek berekenen Hypotheeklasten aflossingsvrije hypotheek berekenen

Hypotheeklasten berekenen voor een aflossingsvrije hypotheek werkt enigszins anders. U betaalt gedurende de looptijd van uw hypotheek namelijk geen aflossing.

Dit gebeurt geheel na maximaal 30 jaar. U kunt bijvoorbeeld een kapitaalverzekering afsluiten om vermogen op te bouwen voor de aflossing.

Meestal gebeurt dit echter door de opbrengst van de verkoop van uw woning. Om die reden betaalt u per maand alleen een bedrag aan hypotheekrente.

De aflossingsvrije hypotheek is dan ook de goedkoopste hypotheekvorm. Aangezien u niet aflost, wordt deze vorm wel gezien als risicovol. Het is altijd maar de vraag of u genoeg kapitaal kunt opbouwen om uw hypotheek af te lossen.

Qua maandlasten kunt u een redelijke eenvoudige berekening maken. U heeft namelijk geen recht op hypotheekrenteaftrek. Uw netto en bruto maandlasten wat betreft hypotheekrente zijn gelijk.

Tegenwoordig kan de aflossingsvrije hypotheek maar voor de helft van de waarde van uw woning afgesloten worden. Lees bij forfait alle wat te maken heeft met uw belastingaftrek. Voor de ABN AMRO, ING, SNS en de Rabobank kunt u de hypotheeklasten berekenen met onze rekentool. Uiteraard kunt u ook een gratis berekening aanvragen via onze hypotheekadviseur. Gebruik hiervoor ons contactformulier. 

Berekenen hypotheeklasten hypotheekrente

Naast aflossingsvorm heeft de rentevorm invloed op de hoogte van uw maandelijkse lasten. U kunt namelijk kiezen voor een vaste rente of een variabele rentevorm. Deze verschillen voornamelijk in de mate van risico en hoogte qua percentages. 

De vaste rentestand is altijd hoger dan de variabele rentestand. Dit komt omdat u een vast percentage voor langere tijd vastzet en uw hypotheekverstrekker daarvan wil profiteren.

De variabele rente kan per maand anders zijn, omdat deze afhankelijk is van de algemene marktrente. Deze wordt per dag opnieuw vastgesteld.

Kiest u voor een vaste rente? Dan heeft u meer zekerheid, maar kunt u niet profiteren wanneer de marktrente daalt. Dit is bij een variabele rente wel het geval. Wilt u meer weten over de hypotheekrente voorspelling?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Uw maandlasten berekenen, hangt sterk af van de keuze voor een rentevorm. Uw voorkeuren bepalen wat voor u het beste is. 

Hypotheeklasten berekenen per maand

Je hypotheeklasten berekenen, is dus afhankelijk van een enkele factoren. De keuzes die u maakt, zijn van grote invloed op uw uiteindelijke maandlasten. Waar moet u op letten voordat u een hypotheek afsluit?

  • De keuze voor een aflossingsvorm. Deze bepaalt wat u per maand aan aflossing betaalt.
  • De keuze voor een rentevorm. Het verschilt per hypotheekverstrekker en per persoon welk percentage zal gelden.
  • Afsluitkosten voor het afsluiten van een nieuwe hypotheek.
    Deze verschillen per hypotheekverstrekker.
  • Een eventuele premie voor bijvoorbeeld een overlijdensrisicoverzekering.
  • Bent u een starter? Dan zal het afsluiten van een startershypotheek, starters- en combinatielening zorgen voor hogere lasten na de aflossingsvrije drie jaar. Laat kosteloos uw nieuwe hypotheek berekenen door Advies Nederland.
  • De hypotheekrenteaftrek zorgt ervoor dat u een deel van uw hypotheeklasten gecompenseerd krijgt. Dit gebeurt elk jaar met behulp van de belastingaangifte voor uw inkomstenbelasting.

Hypotheeklasten berekenen online Hypotheeklasten berekenen online

Online hypotheeklasten berekenen, is zeker mogelijk. Toch kan de uitkomst niet altijd even precies zijn. Om die reden is het altijd aan te raden alsnog een berekening te laten maken door een hypotheekadviseur. Het is immers belangrijk om een goed beeld te hebben van uw maandelijkse lasten. 

Daarnaast kan een adviseur kijken of u wellicht kunt besparen op uw lasten. En dat wil iedereen! Advies Nederland biedt u een vrijblijvende hypotheek berekening aan.

Daarnaast kunt u met de hulp van onze hypotheekadviseurs een hypotheek afsluiten of een hypotheek oversluiten.

Onze tarieven zijn altijd scherp en transparant. U weet dus altijd precies wat onze diensten u gaan kosten en wat u ervoor terugkrijgt. Dat is wel zo fijn! Een eerste afspraak is altijd geheel kosteloos en kan bij u thuis plaatsvinden.

U bent dus van alle gemakken voorzien. Mocht u kunnen besparen dan is uw hypotheek wijzigen zo gebeurd. Ga altijd voor lage maandlasten en een effectieve aflossing op de hypotheekschuld. Neem contact op zodat we meteen aan de slag kunnen gaan!