Spaarhypotheek oversluiten

Sinds de nieuwe regels sluiten woningbezitters massaal de spaarhypotheek over. Een spaarhypotheek oversluiten levert consumenten serieus veel geld op.

Maar waarom en hoe werkt een hypotheek berekenen? In dit artikel zal ik u haarfijn uitleggen hoe dit werkt. Uw oversluitvoordeel weten?

Voordelen spaarhypotheek oversluiten

  • Bij spaarhypotheken heeft u momenteel een laag rendement omdat de hypotheekrente nu laag staat. Dit is bij de nieuwe hypotheekvormen niet het geval.
  • Als alleenstaande bent u niet meer verplichte om een overlijdensrisicoverzekering af te hebben. Dit scheelt weer geld.
  • U heeft niet meer te maken met een gegarandeerd eindkapitaal of hoge hypotheekkosten.
  • De kans op een restschuld is volledig voorbij wanneer u de spaarhypotheek oversluit.

Redenen spaarhypotheek oversluiten

  1. Het verbeteren van de hypotheekvorm. Tegenwoordig wordt de spaarhypotheek niet meer aangeboden. Dit heeft een aantal belangrijke redenen. Lees ze hier allemaal.
  2. U wilt besparen op de maandlasten. Bij spaarhypotheken wil je graag hoge rentes. Dit omdat de opbouw hieraan gelijk staat. Maar is dat ook wat u wilt? Het kan namelijk beter.
  3. Bekijk nu eerst de overige 8 redenen voor een hypotheek oversluiten.

Waarom spaarhypotheek oversluiten?

Spaarhypotheken zijn namelijk alleen interessant bij een hoge hypotheekrente. Het spaargedeelte loopt namelijk gelijk aan de hypotheekrente.

Zo werkt de spaarhypotheek.

Vanwege deze reden wil iedereen zijn of haar spaarhypotheek oversluiten.

Een goedkope stap met grote financiële voordelen. Start meteen met de spaarhypotheek oversluiten berekenen.

Hoeveel levert een spaarhypotheek oversluiten op?

Onze software kan direct een vergelijking voor u maken. Hierdoor zal duidelijk worden welke voordelen het oversluiten van uw spaarhypotheek biedt.

Wilt u zich onafhankelijk en vrijblijvend laten informeren over de mogelijkheden? Een spaarhypotheek omzetten kan namelijk grote financiële voordelen opleveren!

Vraag dan een gratis hypotheekafspraak bij ons aan. Dit kunt u doen via het contactformulier rechts of via onze bel mij terug optie. Maak gebruik van deze mogelijkheid.

Spaarhypotheek oversluiten of niet?

Veel consumenten willen tegenwoordig de spaarhypotheek oversluiten.

Dit is een grote verandering omdat de spaarhypotheek, als een veilige hypotheek wordt gezien. Dat is tegenwoordig wel anders.

Hoe werkt een spaarhypotheek oversluiten?

Er zijn toch een aantal punten waardoor oversluiten interessant kan zijn. Het blijkt namelijk dat veel huiseigenaren met een spaarhypotheek, soms teveel aan rente betalen.

Het opgebouwde spaartegoed wordt door banken genegeerd bij de herberekening van de rente. Lees meer over het oversluiten van een spaarhypotheek.

Wat zijn daar de gevolgen van?

Als logisch gevolg dat er teveel rente wordt betaald door de huiseigenaar.

Een belangrijke reden waarom consumenten de hypotheek oversluiten naar een andere vorm.

Wij bieden iedereen een kosteloos en vrijblijvend adviesgesprek. Hierin zal de adviseur een onafhankelijke vergelijking maken tussen alle aanbieders.

Meldt u zich ook aan voor de gratis hypotheek check? Een beslissing waar u geen spijt van zult krijgen! Het zal u een goed inzicht geven in de vergaande mogelijkheden.

Spaarhypotheek oversluiten met opgebouwd spaartegoed

Bij een spaarhypotheek wordt het spaartegoed opgebouwd en aan het eind van de looptijd gebruikt om de hypotheek in te lossen. Er wordt een extra risico-opslag berekend door de banken.

Deze is afhankelijk van de waarde van het huis en de grootte van de lening.

Het mag duidelijk zijn dat een spaarhypotheek oversluiten op meerdere vlakken een verstandige beslissing is.

Het maken van een inventarisatie

Uit de VEH (vereniging eigen huis) inventarisatie blijkt, dat maar de helft van de banken rekening heeft gehouden met dit tegoed. Dit is dan ook onbegrijpelijk!

Het is dan logisch dan woningbezitters de spaarhypotheek oversluiten. Zeker zolang de hypotheekrente laag staat is het bezitten van een spaarhypotheek een slechte keuze.

Er zijn op dit moment een tweetal hypotheekvormen die een directe verbetering opleveren. Maak niet de fout door uw spaarhypotheek door te laten lopen. Dit zou doodzonde zijn.

Combinatie spaarhypotheek met aflossingsvrij

Er zijn dus huiseigenaren die een combinatie hebben van een aflossingsvrije hypotheek en spaarhypotheek. Deze groep kan tot wel honderden euro’s aan teveel rente betalen.

Het is dan ook vreemd dat sommige banken willen vasthouden aan een extra renteopslag bij een spaarhypotheek.

Wilt u kijken of het interessant is om uw spaarhypotheek over te sluiten? Vraag dan een persoonlijk gesprek aan met één van onze onafhankelijke hypotheekadviseurs.

Spaarhypotheek oversluiten naar banksparen

Het oversluiten van een spaarhypotheek is mogelijk.

Wel dient er gekeken worden naar de rentevaste periode.

In de meeste gevallen dient dit zeventig procent voorbij de zijn.

Stel u heeft de rente voor tien jaar laten vast laten zetten, dan dienen er zeven jaar verstreken te zijn. Uiteraard is dit een globaal verhaal wat deskundig nagerekend dient te worden.

Maak gebruik van een gratis adviesgesprek met berekening

Een gesprek met een adviseur van Advies Nederland duurt circa een uur. Een vrijblijvende kijk op het oversluiten van een spaarhypotheek.

Wij zijn landelijk vertegenwoordigd en kunnen iedereen voorzien van een deskundig advies. Geef u ook op voor een gesprek en bekijk welke mogelijkheden er zijn.

Alle informatie die wij verstrekken is onafhankelijk en transparant.

Wilt u ook een hypotheek oversluiten?

Onze adviseurs staan klaar om u te voorzien van een deskundig maatadvies.

Spaarhypotheek oversluiten naar annuïteitenhypotheek

Veel consumenten willen de spaarhypotheek oversluiten naar een annuïteitenhypotheek.

Dit is helaas niet in alle gevallen mogelijk.

Beide hypotheekvormen hebben zo hun voor en nadelen. Er zal eerst een volledig berekening gemaakt moeten worden.

Wat komt er uit zo een onafhankelijke berekening?

Deze zal moeten uitwijzen of het verstandig is om de Spaarhypotheek over te sluiten. Een complete berekening duurt ongeveer een uur.

In deze periode kunt u inzicht krijgen in de vergaande mogelijkheden van Advies Nederland. Door onze jarenlange expertise kunnen wij u altijd van dienst zijn.

Ontdek hier of het oversluiten van een spaarhypotheek zinvol is of niet.

Is oversluiten altijd de beste keuze?

Dit hoeft niet altijd een omzetting van de hypotheek te betekenen. Soms is het ook fijn om te horen als je het wel goed voor elkaar hebt.

Wij informeren iedereen onafhankelijk. Natuurlijk willen wij u graag als klant verwelkomen maar dan wel onder de juiste voorwaarden en condities.

Dit voorkomt de problemen die andere destijds in de financiële dienstverlening hebben veroorzaakt.

Laat de spaarhypotheek berekenen door één van onze professionals.

Spaarhypotheek oversluiten bij lage rente

Kun je een spaarhypotheek oversluiten bij een lage hypotheekrente? Het oversluiten van een hypotheek is afhankelijk van de rentevaste periode.

Deze moet minimaal zeventig procent verstreken zijn. Pas dan is het oversluiten van de spaarhypotheek een optie. Deze regel geldt eigenlijk voor alle hypotheekvormen.

Waarom zou ik mijn spaarhypotheek oversluiten?

De reden om dan pas de spaarhypotheek over te sluiten is de eventuele boete. Hypotheekverstrekkers rekenen een boete als de klant vroegtijdig de hypotheek wil oversluiten.

Zij missen dan bepaalde inkomsten die ze graag bij u willen verhalen.

De boeterente berekenen is een uitkomst in dit soort gevallen.

Kan ik mijn spaarhypotheek gratis oversluiten?

Onze adviseur kan hierdoor de eventuele boete en voordelen tegen elkaar afwegen. Zodra de voordelen groter zijn dan de boete, dan kunt u het oversluiten van de spaarhypotheek overwegen.

Een spaarhypotheek oversluiten is dus afhankelijk van een aantal factoren. Laat onze specialisten een complete berekening voor u maken!

Is een spaarhypotheek oversluiten verstandig?

Niet iedereen kan zijn of haar spaarhypotheek oversluiten. In sommige gevallen is het zelfs onverstandig. Dit geld overigens voor alle hypotheken die wij de afgelopen jaren hebben nagekeken.

Bekijk onze spaarhypotheek uitleg zodat er geen onduidelijkheden meer zijn.

In veel gevallen kunt u echter wel de spaarhypotheek oversluiten.

Voordelen spaarhypotheek oversluiten

Mocht het in uw specifieke geval te weinig voordelen brengen, dan wordt u hiervan op de hoogte gesteld.

Advies Nederland wil graag een lange termijn relatie met zijn klanten.

Wellicht kunnen wij u niet direct helpen aan een betere hypotheek, maar dan is het wellicht in de toekomst mogelijk. Wij monitoren elk jaar de gegevens van onze bezochte klanten.

Gratis spaarhypotheek oversluiten advies

Schrijf u hier in voor een kosteloos adviesgesprek.