Hypotheekrente verlagen

Als huiseigenaar wilt u natuurlijk zo min mogelijk betalen voor uw hypotheek. Gelukkig zijn er verschillende manieren om uw hypotheekrente te verlagen. In deze blog bespreken we vijf manieren waarmee u kunt besparen op uw maandelijkse hypotheeklasten.

Wilt u ook de besparing weten die mogelijk is in uw persoonlijke situatie?

Hypotheekrente verlagen: oversluiten naar een lagere rente

Een van de meest voor de hand liggende manieren om uw hypotheekrente te verlagen is door uw huidige hypotheek over te sluiten naar een lagere rente.

Hierbij gaat u een nieuwe hypotheek aan bij een andere geldverstrekker die een lagere rente biedt dan uw huidige geldverstrekker. Let wel op de bijkomende kosten, zoals notariskosten en advieskosten.

Kies voor een kortere rentevaste periode

Een andere manier om te besparen op uw hypotheekrente is door te kiezen voor een kortere rentevaste periode. Bij een kortere rentevaste periode betaalt u een lagere rente, omdat de geldverstrekker minder risico loopt. Houd er wel rekening mee dat de rente na afloop van de rentevaste periode hoger kan worden.

De eerste stap is de hypotheek oversluiten berekenen. Daar blijkt meteen of er een besparing mogelijk is en wat de nieuwe maandlasten worden.

Los extra af op uw hypotheek

Door extra af te lossen op uw hypotheek, verlaagt u niet direct uw hypotheekrente, maar wel uw hypotheekbedrag. Hierdoor betaalt u minder rente over uw hypotheek. Daarnaast kan het aflossen van uw hypotheek gunstig zijn voor uw hypotheek maandlasten op de lange termijn.

Verhoog uw eigen vermogen

Als u meer eigen vermogen heeft, wordt u minder risicovol voor de geldverstrekker. Hierdoor kunt u mogelijk de hypotheekrente verlagen. U kunt uw eigen vermogen verhogen door bijvoorbeeld te sparen of te beleggen.

Verlagen hypotheekrente: Laat uw huis taxeren

Als uw huis meer waard is geworden, kunt u mogelijk een lagere hypotheekrente krijgen. Dit komt doordat de verhouding tussen uw hypotheekbedrag en de waarde van uw huis dan gunstiger is geworden. Laat uw huis daarom regelmatig taxeren om te kijken of dit voor u voordelig kan zijn.

Hoe kan ik mijn maandlasten verlagen?

  • Door uw hypotheek over te sluiten naar een lagere rente
  • Te kiezen voor een kortere rentevaste periode
  • Extra af te lossen op uw hypotheek
  • En uw eigen vermogen te verhogen of uw huis te laten taxeren.

Laat u wel goed adviseren over de mogelijkheden en de risico’s van een hypotheekrente verlagen. Ga met ons in gesprek. Dit kan vrijblijvend en zonder kosten.