Ontwoekeren 2023

Wellicht heeft u wel eens gehoord van de term woekerpolis. Een verzamelnaam voor verschillende beleggingsverzekeringen en lijfrentepolissen. Producten die je snel moet laten ontwoekeren.

Deze verzekeringen werden voorheen veelvuldig afgesloten om door middel van een betaalde premie via beleggingen vermogen op te bouwen.

Helaas waren de woekerpolis kosten extreem hoog.

Het is geen geheim meer dat iedereen zijn levensverzekeringen moeten laten nakijken.

Wij helpen alle polisbezitters met een gratis en onafhankelijke check.

Wilt u daar gebruik van maken?

Wat is ontwoekeren?

Rond 2008 kwam aan het licht dat veel van deze verzekeringen door een onduidelijke kostenstructuur zeer riskant zijn. De oplossing daarbij is het wijzigen, oversluiten of stoppen van de polis.Ontwoekeren

Daarmee wordt de verzekering ontwoekerd. Waarom is dit precies nodig en wat kunt u doen als u te maken heeft met een dergelijke polis? U kunt meteen vrijblijvend een adviesgesprek met Advies Nederland aanvragen.

Dankzij onze speciaal ontwikkelde woekerpolischeck kunnen onze adviseurs al snel bepalen hoe uw beleggingsverzekering of polis verbeterd kan worden. Schrijf u direct bij ons in.

Betekenis ontwoekeren

De ontwoekeren definitie kan als volgt worden uitgelegd. In principe is het, het verbeteren van uw woekerpolis door deze te stoppen, wijzigen of over te sluiten.

Het gevolg daarbij is dat u veel minder kosten heeft. Het meest kenmerkend aan de woekerpolis is namelijk het feit dat er hoge kosten aan verbonden zijn.

Maandelijks wordt er een premie betaald aan de verzekeraar. Deze premie wordt gedeeltelijk gebruikt om mee te beleggen. Het overige deel wordt ingezet als overlijdensrisico- en kostendekking.

Waarom is ontwoekeren nodig?

Uit onderzoek is gebleken dat er maar een klein deel daadwerkelijk wordt gebruikt als beleggingsinleg. Een gevolg hiervan is dat er weinig rendement wordt gemaakt.

Het resterende gedeelte gaat op aan de overlijdensrisicoverzekering en de provisie voor de tussenpersoon die uw verzekering heeft afgesloten.

Zo maken zowel de bank als deze tussenpersoon woekerwinsten. De onduidelijke kostenstructuur maakt van deze verzekeringen dus woekerpolissen. De woekerpolis kan echter verbeterd worden!

Hoe werkt het ontwoekeren van een polis?

Sinds de woekerpolisaffaire aan het licht kwam, hebben verschillende verzekeraars stappen genomen om gedupeerden tegemoet te komen.

Zo is besloten om een gratis hersteladvies en een compensatieregeling aan te bieden.

Het hersteladvies moet daarbij afkomstig zijn van de tussenpersoon die de verzekering voor u heeft afgesloten.

Dit gebeurt echter weinig, aangezien de betaalde provisie bij wijziging van de verzekering moet worden terugbetaald.

Onafhankelijk ontwoeker advies

U kunt het beste een gratis adviesgesprek bij onze woekerpolisexperts aanvragen. Heeft u recht op compensatie voor de kosten? Dan heeft uw verzekeraar waarschijnlijk reeds contact met u opgenomen.

Vaak is deze compensatie echter te laag om alle kosten te dekken. U kunt met onze adviseur kijken of u een extra claim kunt indienen. Allereerst is het dan belangrijk om een stuitingsbrief te sturen.

Vervolgens is het direct ontwoekeren van uw polis noodzakelijk. Dit kan op diverse manieren. Per polis kan de juiste aanpak anders zijn.

Laat uw woekerpolissen kosteloos nakijken door onze expert!

Hypotheek ontwoekeren

Wij kunnen uw bestaande polis ontwoekeren door deze te stoppen, wijzigen of over te sluiten. U kunt overwegen uw polis premievrij te maken. U stopt met het betalen van premie.

Over het algemeen wordt dit gezien als de minst verstandige keuze. Uw verzekering loopt namelijk gewoon door, waardoor u blijft vastzitten aan de hoge kosten.

Het afkopen van uw woekerpolis

Door deze af te kopen, wordt de verschuldigde premie verrekend met het opgebouwde vermogen.

U betaalt geen kosten meer en kunt zelf bepalen wat u doet met het vermogen dat overblijft.

Sinds 2017 hoeft u daarnaast geen boete meer te betalen voor het voortijdig stoppen van uw polis. Vaak is dit echter niet de meest gunstige optie.

U betaalt namelijk in één keer inkomstenbelasting over het gehele bedrag.

Vervolgens blijft er weinig kapitaal over

U kunt dus vaak het beste uw woekerpolis oversluiten.

Onze expert kan u vrijblijvend laten zien hoeveel het omzetten van uw polis oplevert.

Woekerpolis ontwoekeren

Vooral wanneer uw polis nog een aantal jaar zal lopen, is het omzetten of oversluiten van de verzekering het meest verstandig. Omzetten houdt in dat u de polis wijzigt naar een ander product bij uw eigen verstrekker.

Er zijn tegenwoordig namelijk producten die een stuk veiliger en goedkoper zijn. Op die manier kunt u uw polis zelf ontwoekeren in samenwerking met onze adviseurs.

Het vermogen dat u heeft opgebouwd, wordt vervolgens meteen overgezet naar het nieuwe product. Een voorbeeld is banksparen, waarbij u kapitaal opbouwt door uw premie te sparen.

Over deze premie ontvangt u spaarrente

U kunt er ook voor kiezen uw polis met uw hypotheek in zijn geheel over te sluiten naar een andere bank of verzekeraar. Tegenwoordig zijn de annuïteitenhypotheek en de lineaire hypotheek de veiligste hypotheekvormen om af te sluiten.

Daarbij is het goed mogelijk dat wij voor u een lagere hypotheekrente kunnen afsluiten! Wilt u ook besparen of een woekerpolis verbeteren? Laat ons dan helpen met ontwoekeren of omzetten.

Kosten ontwoekeren

De kosten waarmee u te maken krijgt, hangen af van de methode die wordt gekozen. U wilt bijvoorbeeld uw Aegon ontwoekeren. De juiste keuze hangt af van de kenmerken van uw polis.

Een woekerpolis is een ingewikkelde constructie en moet dus uitvoerig bekeken worden door onze experts. Alleen op die manier weet u wat het beste is om te doen. Uiteraard betaalt u voor het omzetten en oversluiten kosten.

Kan ik mijn polis nu al ontwoekeren?

Daarmee moet u tijdens de rentevaste periode rekenen op een boeterente voor het voortijdig openbreken van uw contract.

Om te kijken of omzetten of oversluiten voordeliger zal zijn, wordt uw premie vergeleken met de offertes van de verstrekkers.

Uiteraard moet u daarbij de afkoopsom van uw polis opnemen.

Graag berekenen we voor u op welke manier u het meest voordelig uit zal zijn. Oversluiten leidt al snel tot een grote besparing op uw lasten. Vraag dus snel een vrijblijvend gesprek aan!

Gratis ontwoekeren

Wellicht wilt u uw woekerpolis van Nationale Nederlanden ontwoekeren. Waar moet u dan beginnen? Graag helpen we gedupeerden zoals u met het wijzigen van de woekerpolis.

We hebben om die reden onze gratis woekerpolischeck ontwikkeld. Aan de hand van deze check kunnen onze experts snel uw woekerpolis analyseren op mogelijke verbeteringen.

Is het ergens anders veiliger en voordeliger?

Dan stellen we voor u een maatadvies op. Vervolgens kunnen wij zeer voordelig voor u bemiddelen wanneer u kiest voor oversluiten. Dankzij onze onafhankelijkheid kunnen wij van een zeer groot aantal hypotheekverstrekkers offertes aanvragen.

Op die manier vinden we voor u altijd de beste hypotheek met de laagste hypotheekrente. U kunt dus meteen actie ondernemen door uw contactgegevens bij ons achter te laten. Onze medewerkers komen snel bij u terug om een afspraak te maken!

Beleggingsverzekering ontwoekeren

Tegenwoordig kun je slechte polissen laten ontwoekeren. U heeft namelijk recht op een gratis hersteladvies. In veel spaarplannen worden kosten berekend, die volgens de overheid te hoog zijn.

Sinds een aantal jaren gebruiken wij hiervoor de term woekerpolis. Deze kunnen ook vastzitten aan een hypotheek. Over de afgelopen tien jaren zijn er miljoenen woekerpolissen afgesloten.

Advies Nederland helpt alle gedupeerd met een gratis adviesgesprek. Deze kunt u vrijblijvend bij ons aanvragen. Meld u direct aan via het contactformulier. Wij bellen u dan binnen 1 werkdag.

Onwoekeren van hypotheken

Om te denken aan ontwoekeren, moet eerst de lopende polis geanalyseerd worden. Wij hebben hier een kosteloze dienst voor ontwikkelt. Deze noemen wij de woekerpolis check. Een dienstverlening om alle gedupeerd ondersteuning te bieden.

Onze expertise ligt op het ontwoekeren van een:

Mocht u bovenstaande bezitten, dan is het verstandig om u bij ons aan te melden. De kans dat u duizenden euro’s voordeel kunt behalen, is groter dan ooit.

In eerste instantie zullen wij een analyse maken van de huidige situatie. Deze zal vergeleken worden met de alternatieve. Hier komt een transparant overzicht uit van de mogelijkheden.

Ontwoekeren Aegon

Er zijn veel verzekeraars die woekerpolissen hebben verkocht. De Aegon is wellicht koploper van alle verzekeraars. Ook de Delta Lloyd en Reaal, lusten er wel pap van.

Hun teams zijn jarenlang het land door gegaan om woekerpolissen te verkopen. Het is belangrijk om dat soort polissen te ontwoekeren. Het is natuurlijk een beetje jammer dat het zo gelopen is.

Helaas is er niet een eenduidig antwoord gekomen vanuit de overheid. Veel maatregelen worden niet al te best uitgevoerd. Hersteladvies woekerpolis is daar een goed voorbeeld van.

Oude tussenpersonen drukken over het algemeen hun snor

Ze zijn nergens meer te bekennen en laten gedupeerde aan hun lot over. Een gang van zaken waar Advies Nederland zich tegen verzet. Wij zullen namelijk wel alle gedupeerde bijstaan. Voor elke polis of hypotheek kunt u rekenen op onze hulp.

Hypotheek ontwoekeren

Omdat er veel hypotheken zijn met een gekoppelde woekerpolis, kunnen wij deze grote groep ook bijstaan. Het is belangrijk om elke woekerhypotheek te laten ontwoekeren.

De voordelen die hieruit kunnen komen zijn vaak fantastisch. In ieder geval zal het risico op een restschuld, direct verdwijnen. De nieuwe hypotheekvormen zijn namelijk vele malen beter.

Lagere kosten en gegarandeerde aflossingen op de woning. Allemaal zaken die in uw voordeel zullen werken. Zowel op de korte als lange termijn.

Ontwoekeren van een beleggingsverzekering

Elke situatie willen wij graag persoonlijk komen bekijken. Dat is de reden waarom wij huisbezoeken door het hele land afleggen. Hier kunt u zich dan ook kosteloos voor opgeven.

Hebt u al een compensatie ontvangen? Dan kunnen wij nog veel voor u betekenen! Laat u niet langer duperen en kom samen met Advies Nederland, in actie!