Woekerpolis oversluiten2018-07-11T18:29:59+00:00

Woekerpolis oversluiten

Hoe kom ik van mijn woekerpolis af? Door hem natuurlijk over te sluiten naar een beter product. Wil je meer weten over een woekerpolis oversluiten? Lees dan verder of schrijf u in voor een kosteloos gesprek. Onze woekerpolisspecialist neemt dan alle mogelijkheden met u door. Zo zal hij kijken naar de kosten binnen uw product.

Zodra deze te hoog zijn dan zal hij bekijken welke opties er allemaal zijn. Door het onafhankelijk vergelijken van banken en verzekeraars, vinden wij altijd de beste deal voor u. Kunnen wij iets voor u betekenen? Schrijf u direct bij ons in voor een gratis adviesgesprek.

Extra info? Lees alle over het ontstaan en ontwoekeren van een woekerpolis.

nWaarom moet ik mijn woekerpolis oversluiten?Woekerpolis oversluiten

Een woekerpolis is een beleggingsverzekering waarbij de premie die u betaalt, wordt belegd. U heeft hoge kosten waarbij een groot eindkapitaal wordt beloofd.

Toch pakt dit vaak anders uit. U eindigt meestal met een restschuld. Veel mensen die een woekerpolis hebben gekoppeld aan hun hypotheek hebben hier geen weet van en lopen dus grote risico’s.

De woekerpolis is vaak verbonden aan aflossingsvrije hypotheken. Deze hypotheken zijn ouderwets en achterhaald.

Sinds 2013 kunt u alleen nog maar de annuïteitenhypotheek en de lineaire hypotheek afsluiten. Bij deze hypotheekvormen lost u maandelijks een gedeelte van uw lening af. Zo zult u niet eindigen met een restschuld. Uw woekerpolis oversluiten naar deze nieuwe vormen is dan ook zeer aan te raden.

Onze adviseurs kunnen u hierbij helpen. Het is namelijk mogelijk dat hier kosten aan verbonden zijn. Wij zullen ervoor zorgen dat u zo voordelig mogelijk uit bent. Is afkopen woekerpolis verstandig? Wij leggen u het uit. Meldt u direct bij ons aan voor een persoonlijk gesprek.

Hoe kan ik mijn woekerpolis oversluiten?

De meeste woekerpolissen stammen uit de periode tussen 1990 en 2008. Op de website van KiFid (Klachteninstituut Financiële Dienstverlening) kunt u controleren of uw polis een woekerpolis is. Veel verstrekkers bestaan inmiddels niet meer.

Toch is het altijd handig om een woekerpolischeck bij onze adviseurs te laten uitvoeren. Als blijkt dat er een dergelijke polis gekoppeld zit aan uw hypotheek, kunnen wij meteen tot actie overgaan. Samen met één van onze adviseurs kunt u kijken naar de mogelijkheden.

Vaak is het omzetten van een woekerpolis de beste keuze. Wij willen dat u zo veilig en voordelig mogelijk uit bent. U krijgt mogelijk compensatie wanneer uw kosten hoger zijn uitgevallen dan het maximum.

Het is mogelijk dat uw polis oversluiten voor u weinig zin zal hebben. Ook dit zullen wij u melden. Vaak is het namelijk zo dat u naast uw polis ook uw hypotheek moet oversluiten. Dit brengt uiteraard kosten met zich mee.

Uw woekerpolis oversluiten is een uitgebreid proces! Laat ons daarmee helpen. Meld u aan via het contactformulier voor een kosteloos adviesgesprek.

Traject woekerpolis oversluiten

Traject woekerpolis oversluiten

Allereerst zult u moeten laten controleren of u in het bezit bent van een woekerpolis. Dit kan met de woekerpolischeck. Een dergelijke check zal aangeven of het voor u extra kapitaal zal opleveren wanneer u overstapt naar een andere verzekering of hypotheek.

Ook kijken wij of u in aanmerking komt voor compensatie. Daarnaast is het belangrijk om alle kosten daarbij te betrekken. Het oversluiten van uw polis is niet altijd voordelig. De kosten en de baten tegen elkaar afwegen zal u een duidelijker beeld geven.

U kunt uw woekerpolis oversluiten naar bijvoorbeeld banksparen of een lijfrenteverzekering. De afkoopwaarde die u ontvangt kunt u in dit product storten. Het is volledig afhankelijk van uw wensen wat bij u het beste zal aansluiten.

Wanneer u oversluit, vervalt uw overlijdensrisicoverzekering. Deze zult u apart opnieuw moeten afsluiten. Onze adviseurs kunnen u stap voor stap bijstaan. Het is geen tijdrovend proces.

Woekerpolis oversluiten naar banksparenWoekerpolis oversluiten kosten

U kunt uw woekerpolis oversluiten naar banksparen. Bij banksparen spaart u voor een kapitaal op een einddatum die u heeft vastgezet. Dit kan natuurlijk de aflossing van uw hypotheek zijn.

Met behulp van een geblokkeerde spaarrekening bouwt u kapitaal op. Over het gespaarde bedrag ontvangt u rente. Deze rente is afhankelijk van de geldende hypotheekrente.

De huidige hypotheekrente staat echter erg laag. Onze adviseurs vinden dat u betere opties kunt kiezen! U ontvangt namelijk maar weinig rente over uw gespaarde vermogen.

Dit is natuurlijk jammer. Bent u benieuwd wat u verder kunt doen? Neem dan meteen contact op.

Wij willen u maar al te graag helpen. Het afkopen van uw woekerpolis is namelijk ook een optie. Een nieuwe hypotheek hierbij afsluiten die beter past bij uw huidige situatie kan voordelig zijn.

Samen met u kijken wij naar de mogelijkheden. Onze experts hebben jarenlange ervaring op dit gebied! Wilt u een beleggingsverzekering oversluiten van ASR of Reaal? Laat dan een berichtje achter.

Woekerpolis oversluiten kosten 

Het ontwoekeren van een polis brengt kosten met zich mee. U moet hierbij ten eerste rekenen op afkoopkosten. Wanneer u uw polis afkoopt, ontvangt u een afkoopwaarde die u kunt gebruiken voor bijvoorbeeld een nieuwe verzekering. De bank maakt hiervoor kosten.

Zij verhalen deze vaak op u. Deze worden dan van de afkoopwaarde afgetrokken. Soms wil een bank niet meewerken. Dan is de enige optie het oversluiten van uw gehele hypotheek. Hier zijn andere kosten aan verbonden.

U moet dan een notaris inschakelen en hypotheekadvies inwinnen. Ook is het mogelijke dat er fiscale nadelen bij komen kijken. Dit is het geval wanneer de waarde van uw polis hoger is dan datgene wat u aan premie heeft betaald.

Soms zijn de kosten dan ook hoger dan wat uw woekerpolis oversluiten zal opleveren. Doe dit dus niet zomaar! Wij kunnen u helpen bij het vinden van de beste optie. Meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Goedkoop een woekerpolis oversluiten

Zeker omdat de woekerpolis een riskante verzekering is, is het belangrijk om degelijk advies in te winnen. Advies Nederland is een onafhankelijk adviesbureau, niet verbonden aan een bank of verzekeraar.

Tegen een laag tarief kunnen wij u helpen bij het maken van de juiste keuze. Ons advies is altijd objectief. Wij denken vanuit het klantbelang. U bent dus verzekerd van het feit dat er geen addertjes onder het gras zitten.

De woekerpolis de wereld uithelpen is waar wij naar streven! Dit kunnen wij alleen doen als u ons om hulp vraagt. Een eerste gesprek met onze adviseurs is altijd vrijblijvend en kosteloos. Een woekerpolis oversluiten is niet een eenvoudig proces!

Er zijn meerdere beslissingen die u moet nemen. Deze zijn afhankelijk van uw situatie. Onze experts nemen graag de tijd voor u. Neem vandaag nog contact op! Laat uw gegevens achter via het contactformulier bovenaan deze pagina.