Woekerpolis 2017-10-22T09:52:35+00:00

Woekerpolis

Herinnert u zich nog de Radar-uitzending uit 2006 over beleggingsverzekeringen waar vervolgens ook het begrip woekerpolis werd geïntroduceerd? In het verleden zijn ongeveer 7 miljoen beleggingsverzekeringen afgesloten waarvan helaas een groot deel hieraan voldoet. Een risicovolle verzekering met hoge duistere maandpremies en geen garantie qua eindvermogen.

Nog erger, in sommige gevallen valt het eindvermogen zo tegen dat u moet bijbetalen. Dit betekent, kijkend naar het doel waarvoor u ooit een beleggingsverzekering heeft afgesloten: geen aanvulling op uw pensioen of een restschuld omdat u uw hypotheekschuld niet kan aflossen. Bekijk onze onafhankelijk kijk op de problematiek rondom de woekerpolis. Bezit u een polis of dure hypotheek?

Vraag dan meteen onze gratis woekerpolis check aan via het contactformulier!

Is één van de volgende situaties op u van toepassing? Woekerpolis

 • heeft u een lopende beleggingsverzekering?,
 • bij twijfel of u risicovolle beleggingsverzekering heeft?
 • u heeft al een compensatie of afwijzing ontvangen?

Maak altijd een kosteloze adviesafspraak met één van onze adviseurs. Advies Nederland is “de specialist” in het ontwoekeren van polissen en dat levert u financieel voordeel op.

Heb ik een woekerpolis?

Een beleggingsverzekering, de naam zegt het al. Een verzekering, waarin men uw premie belegd om extra vermogen op te bouwen. Vermogen met als doel: aanvulling op uw pensioen of het aflossen van uw hypotheek etc.

Bij een beleggingsverzekering is uw eindvermogen dus altijd afhankelijk van de waarde van beleggingen. Een risicovolle verzekering gezien de onvoorspelbare grillen van de beurs. Er zijn vele soorten beleggingsverzekeringen:

Heeft u een lopende beleggingsverzekering? En valt het rendement tegen? Dan is het altijd verstandig om Advies Nederland te laten onderzoeken of het mogelijk is om uw beleggingsverzekering aan te passen. Los van het feit of uw beleggingsverzekering wel of niet een woekerpolis is.

In vele beleggingsverzekering zitten namelijk nog woekerelementen en er bestaan op dit moment vaak veel betere alternatieven. Maak hiervoor een vrijblijvende afspraak met onze adviseur. 

Wat is een woekerpolis? Wat is een woekerpolis

Een beleggingsverzekering is een woekerpolis wanneer de vele verborgen en duistere kosten ervoor zorgen dat uw opbrengst veel lager is dan verwacht.

Plus de onrealistische hoge rendementsprognose qua beleggen die verzekeraars tijdens het afsluiten van een verzekering voorspiegelden. De maandelijkse premie bestaat vaak voor 40% uit kosten die niet worden belegd.

Onduidelijke en ingewikkelde kosten zoals:

 • Bemiddelingskosten
 • Beheerkosten
 • Doorlopende poliskosten
 • Afkoopkosten
 • Transactiekosten
 • Administratiekosten
 • Switch kosten

Mede door de sterke koersdaling vanaf 2001 werden de financiële gevolgen van de hoge verborgen kosten in combinatie met de dalende beurskoersen duidelijk. De Radar-uitzending in 2006 zorgde ervoor dat politiek Den Haag zich hiermee ging bemoeien, er diverse belangenorganisaties werden opgericht en er maatregelen werden genomen om gedupeerden te compenseren.

Helaas is deze problematiek hierdoor nog steeds niet opgelost. Er zijn nog zeer veel mensen met een lopende polis of die geen of een te lage compensatie hebben ontvangen.  Voor deze groep mensen kan de coulanceregeling een oplossing zijn. Dit is een extra regeling om gedupeerde een hand toe te reiken.

Is mijn beleggingsverzekering een woekerpolis?

U heeft een beleggingsverzekering en met behulp van de door het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid) opgestelde lijst kunt u controleren of u een woekerpolis heeft. In de lijst staat een overzicht van alle beleggingsverzekeringen inclusief de productnamen. Let op, komt uw polis niet op de lijst voor?

Dat wil niet zeggen dat u geen polis met te hoge kosten heeft! Heeft u van uw verzekeraar een brief over een kostencompensatie ontvangen? Dan is het zeker, dat er teveel kosten zijn ingehouden en heeft u helaas een polis met te hoge kosten met als gevolg een te lage opbrengst. Het is al eerder genoemd, heeft u een beleggingsverzekering? Heeft u een brief over kostencompensatie ontvangen of met een afwijzing?

De compensatie is vaak een wassen neus en in iedere beleggingshypotheek zitten woeker elementen. In al deze situaties is het raadzaam om een vrijblijvende adviesafspraak te maken. Wilt u een claim indienen? Ga dan het gesprek aan met onze advocaat. Hij kan uw vertegenwoordigen!

Wat is het probleem van een beleggingsverzekering of woekerpolis?

Uw eindkapitaal wordt opgebouwd door het beleggen van uw maandelijkse premie. Helaas bouwt u met een woekerpolis veel minder kapitaal op dan in eerste instantie was gepland. Het kan zelfs voorkomen dat de polis gedurende de looptijd leeg loopt en er aan het eind geen kapitaal meer over is. Dit is het gevolg van: hoge kosten en beleggingsresultaten die tegenvallen.

Uw maandlast besteedt uw verzekeraar aan inleg, premie overlijdensrisicoverzekering en kosten. Die ingehouden kosten zijn vaak veel te hoog waardoor er minder overblijft voor de premie en de inleg om te beleggen. Hoe meer de beleggingsresultaten tegenvallen hoe meer er van uw maandlast naar de premie gaat. Met gevolg dat er steeds minder over blijft om te beleggen. En de cirkel is rond!

U heeft een woekerpolis, hoe nu verder?

Helaas zijn er nog veel consumenten met een lopende woekerpolis die zich hier niet bewust van zijn of geen zin hebben in al die administratieve rompslomp. Of misschien heeft u wel een brief met een kostencompensatie of afwijzing ontvangen? Op dit moment is het voor vele consumenten nog steeds niet helder waar men recht op heeft.

Gevolg is dat men vaak passief op actie vanuit de verzekeraar wacht. Fout, niet afwachten maar kom nu zelf in actie. Door af te wachten laat u misschien wel duizenden Euro’s aan financieel voordeel liggen. Er zijn op dit moment vele goedkopere alternatieven en mogelijkheden voor bijna iedere situatie.

Denk hierbij aan het schrijven van een stuitingsbrief, het over- of afsluiten, een gratis hersteladvies en/of de overlijdensrisicoverzekering verlagen of opnieuw afsluiten. Voldoende mogelijkheden, wacht niet langer en maak een afspraak met een ervaren adviseur van Advies Nederland. 

Woekerpolis oversluitenIs overstappen met een woekerpolis verstandig?

Of het overstappen naar een ander product voor uw situatie de juiste oplossing is, is afhankelijk van uw huidige polisvoorwaarden.

Plus de complexe fiscale en administratieve regels en procedures. Overstappen is niet altijd voor iedereen verstandig.

Ook het opnieuw afsluiten van uw woekerpolis naar een voordeliger product heeft fiscale gevolgen. Sluit u de verzekering opnieuw af bij dezelfde verzekeraar zonder het risico te verhogen dan mag men u niet om een nieuwe medische waarborg vragen.

In beide situaties geldt: laat u hierover goed voorlichten door onze adviseur. Voorkom dat u later met een fiscale tegenvaller wordt geconfronteerd. Onze adviseurs zijn gespecialiseerd in het ontwoekeren van polissen. Weten exact de juiste weg te vinden en zijn op de hoogte van alle actuele regels en procedures.

Laat u kosteloos door ons adviseren om voor uw persoonlijke situatie tot de juiste keuze te komen. 

Collectieve maatregelen woekerpolis

In 2006 is de Stichting Verliespolis, bestaande uit de Vereniging Eigen Huis, Vereniging van Effectenbezitters en enkele advocaten opgericht. Doel van deze stichting is samen met de verzekeraars tot een kostencompensatie te komen voor gedupeerden.

Samen met de Stichting Woekerpolisclaim zijn de volgende collectieve akkoorden afgesloten met een aantal verzekeraars:

 • Drie miljard Euro beschikbaar voor compensatiebedragen.
 • De meeste gedupeerden hebben een brief over het compensatiebedrag ontvangen.
 • Bij lopende polissen wordt het compensatiebedrag tussentijds uitgekeerd.
 • Gedupeerden krijgen de mogelijkheid om in goedkopere fondsen te beleggen.
 • Verzekeraars moeten actief gedupeerden benaderen met betere producten.
 • Gedupeerden hebben recht op een gratis hersteladvies.

Ondanks deze collectieve maatregelen is het probleem nog lang niet opgelost. De compensatie stelt niet veel voor en de kosten zijn nog steeds te hoog. Concreet betekent dit dat u nog steeds 40 procent van uw inleg kwijt kan zijn aan onduidelijke kosten! 

Om een einde te maken aan uw woekerpolis kunt u zich kosteloos opgeven bij Advies Nederland. Onze adviseur zal u dan persoonlijk en vrijblijvend adviseren.

Hersteladvies woekerpolis

Zoals al eerder vermeld, alle consumenten met een woekerpolis hebben recht op een gratis hersteladvies. Een hersteladvies wordt afgegeven door de tussenpersoon of verzekeraar die u in het verleden de polis heeft verkocht en ook voor is beloond. Het doel van een hersteladvies is het verbeteren van uw vermogensopbouw.

Dat kan bijvoorbeeld door de overlijdensrisicoverzekering uit het pakket te halen en apart te verzekeren. Helaas zijn er in de praktijk tussenpersonen die weigeren om de verplichte hulp af te geven. U kunt uw tussenpersoon dan verwijzen naar de AFM website of een klacht indienen bij de Financiële Ombudsman.

Check uw hersteladvies altijd goed en waak ervoor dat u niet ineens een totaal nieuw hypotheekadvies inclusief allerlei extra kosten heeft ontvangen. Waar moet u opletten:

 • Check de beleggingsfondsen
 • Controleer de kosten
 • Is er een garantieregeling?
 • Onnodige of te hoge verzekeringen? Denk hierbij aan de overlijdensrisico- of arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Hersteladvies woekerpolis Advies Nederland

U heeft een woekerpolis en uw tussenpersoon weigert een gratis hersteladvies te schrijven. Of u heeft geen vertrouwen meer in uw tussenpersoon of verzekeraar waar u de polis ooit bij heeft afgesloten. Advies Nederland is een onafhankelijk adviesbureau en biedt u een kosteloos adviesgesprek aan.

Tijdens dit gesprek maken wij een analyse van uw huidige situatie en eventuele toekomstige wensen. Met onze polis check wordt direct duidelijk en inzichtelijk hoe uw financiële situatie er op dit moment uitziet. U ontvangt een adviesrapport met uiteraard de voor uw situatie meest gunstige financiële alternatieven en oplossingen.

De kosten voor het ontwoekeren van uw polis staan helder en duidelijk in het adviesrapport vermeld. Voelt dit goed? Dan gaan wij vervolgens uw polis direct ontwoekeren. 

Ontwoekeren van woekerpolissen, de kracht van Advies Nederland Woekerpolis hulp

Advies Nederland is al jarenlang gespecialiseerd in het ontwoekeren van polissen. Alle benodigde kennis en ervaring is bij onze specialisten aanwezig.

Het ontwoekeren van een polis is een complex proces waar veel bij komt kijken. U moet meerdere beslissingen nemen en iedere beslissing heeft financiële en fiscale gevolgen.

De juiste keuzes bij het ontwoekeren van uw polis kunnen u duizenden Euro’s voordeel opleveren.

Laat u daarom deskundig begeleiden door Advies Nederland. Een onafhankelijk adviesbureau waarbij u, de klant centraal staat.

Wij bieden u het eerste adviesgesprek inclusief een woekerpolis check en een adviesrapport kosteloos aan.

Wacht niet langer en maak een vrijblijvende afspraak via het contactformulier rechts op onze website.

Woekerpolissen

Heeft u in het verleden een woekerpolis hypotheek afgesloten? Of is er twijfel? Wacht niet langer en neem geen financieel risico! Voorkom dat geld waar “u” recht op heeft bij uw maatschappij blijft liggen. Maak een vrijblijvende afspraak met één van onze adviseurs.

Wij zijn gespecialiseerd in het ontwoekeren van dit soort polissen. Het resultaat van in jaren opgebouwde expertise en ervaring. Met deze site informeren wij u stap voor stap over alles wat hiermee te maken heeft. Wat, hoe, wanneer, wie, waardoor en waarom! Op al uw algemene vragen kunt u het antwoord op deze site vinden.

Voor uw persoonlijke situatie, vragen en mogelijkheden nodigen wij u uit voor het maken van een vrijblijvende adviesafspraak. Meld u hiervoor aan via het formulier rechts op deze pagina. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op voor het maken van een kosteloos adviesgesprek! 

Woekerpolis advies

Wat houdt een vrijblijvend en onafhankelijk adviesgesprek met één van onze adviseurs in?

 • Een woekerpolis check, een screening van uw lopende polis(sen);
 • Inventarisatie van uw persoonlijke situatie;
 • Analyse van uw huidige situatie;
 • Het aanbieden en bespreken van (verbeter) mogelijkheden en alternatieven;
 • U ontvangt een adviesrapport.

U heeft al genoeg financiële schade geleden. Wij bieden u deze service zonder bijkomende kosten aan. Maak gebruik van ons aanbod! Laat u verrassen door de mogelijkheden en financiële besparing.

Neem contact met ons op en in alle rust bespreekt onze adviseur uw situatie en mogelijkheden. Door onze landelijke dekking is een afspraak bij u thuis geen enkel probleem. Uiteraard bent u ook van harte welkom op ons kantoor!

Woekerpolis betekenis 

Voor we verder ingaan op het ontstaan, de maatregelen en mogelijkheden eerst de betekenis. Wat is de officiële woekerpolis definitie eigenlijk? De Nederlandse encyclopedie geeft de volgende drie definities:

 • Een in het begin van de eenentwintigste eeuw in de media veel gebruikte denigrerende benaming voor een beleggingsverzekering;
 • Beleggingsverzekering waarvoor de kosten die de verzekeringsmaatschappij rekent, zo hoog zijn dat er voor de belegger slechts weinig rendement overblijft, of, in het ergste geval, aan het eind van de looptijd een flinke restschuld;
 • Een verzekering zonder rendement, of die zelfs een restschuld oplevert. U wordt aangeraden om deze polis niet af te sluiten.

Wat zijn de kernwoorden? Woekerpolis betekenis

 • Beleggingsverzekering;
 • Hoge kosten;
 • Weinig of geen rendement.

Hier komen we verder in de tekst uitgebreid op terug! 

Woekerpolis ja of nee?

Een woekerpolis, wanneer is hier sprake van? Het staat hierboven al kort beschreven. Vanaf 1993 zijn voor ongeveer € 100 miljard 7 miljoen beleggingsverzekeringen verkocht. Polissen die werden verkocht door vele bekende kleine én grote maatschappijen. Bij de verkoop werden “gouden” bergen beloofd. Geweldige opbrengsten waarmee men de afgesloten hypotheek volledig kon aflossen.

Helaas, de realiteit bleek anders te zijn. Er is € 20 à € 30 miljard op gegaan aan kosten. Geen winst voor de consument maar een woekerwinst voor de tussenpersonen en verzekeraars. Heeft u ooit een beleggingsverzekering afgesloten? Dan is het risico groot dat u teveel aan kosten betaald en het beloofde eindkapitaal niet haalt.

Wacht niet langer. Laat onze adviseur vrijblijvend en kosteloos uw polis checken! 

Woekerpolis TROS Radar

Voordat we verder gaan met alles wat van belang is om te weten over deze polissen. Eerst even terug in de tijd. Misschien herinnert u het zich nog? Het TROS-programma Radar eind 2006. De eerste keer dat er aandacht werd geschonken aan de gevolgen van beleggingsverzekeringen. Antoinette Hersenberg introduceerde in dit programma het begrip “woekerpolisaffaire”.

De verontwaardiging en gevolgen waren groot. Individueel en collectief werd actie ondernomen. Helaas tot vandaag de dag nog steeds niet tot volle tevredenheid. De strijd gaat door. TROS Radar blijft nog steeds kritisch alle ontwikkelingen volgen. Men besteedt nog regelmatig aandacht aan deze affaire. Via de website en tv-uitzendingen blijft men consumenten informeren over alle recente ontwikkelingen.

Woekerpolis Kassa

Ook het consumentenprogramma Kassa besteedt regelmatig aandacht aan deze affaire. Alle ontwikkelingen houdt men nauwlettend in de gaten. Kassa heeft fel en kritisch gereageerd op de Wabeke-norm. Jan Wolter Wabeke, de financiële ombudsman die landelijke bekendheid kreeg door zijn aanbeveling in 2008.

De kosten van een beleggingsverzekering mogen nooit hoger zijn dan 2,5% van het belegde vermogen. Inclusief het advies dat verzekeraars alle kosten boven de 3,5% met terugwerkende kracht moeten terugbetalen. Volgens Kassa een druppel op een gloeiende plaat. Een compleet mislukte woekerpolis compensatie! 

Woekerpolis radarWoekerpolis Zembla

De woekerpolis in het nieuws! Zembla, het actuele journalistieke onderzoek programma van de VARA mag hier niet ontbreken.

Na een gedegen (voor)onderzoek was op 4 februari 2015 de uitzending: “De voortwoekerpolis“.

Verzekeraars en tussenpersonen hadden vanuit de politiek de opdracht gekregen om te “ontwoekeren”. Gedupeerden moest men gratis helpen.

Polissen moesten worden omgezet naar producten die meer financiële zekerheid boden.

Gedupeerden hadden recht op compensatie. In deze uitzending onderzoekt Zembla hoe het komt dat verzekeraars zich (onbestraft) niet aan deze regels houden. Een uitzending die de moeite waard is om eens terug te kijken.

U kunt deze uitzending en nog meer interessante informatie vinden op de website van Zembla.

Woekerpolis Consumentenbond

De Consumentenbond, een vereniging die opkomt voor de belangen van de consument. Men vecht voor verbeteringen van algemene voorwaarden. Indien nodig organiseert men acties om consumenten klachten op te lossen.

Ook de beleggingspolis ontwikkelingen volgt men op de voet en heeft continue alle aandacht. Men informeert, voert actie en helpt (tegen betaling) consumenten. Recentelijk heeft de Consumentenbond van ASR geëist om “alle” gedupeerden met een woekerpolis Waerdye te compenseren.

Op dit moment (januari 2017) hebben zich al 1100 gedupeerden met deze polis gemeld. 

Woekerpolis Vereniging Eigen Huis

Vanaf 2006 werkt de Vereniging Eigen Huis samen met de Vereniging van Effectenbezitters en een woekerpolis advocaat. Met elkaar heeft men de Stichting Verliespolis opgericht. Een stichting met als een doel: een optimale compensatie voor gedupeerden met een beleggingsverzekering.

De Stichting heeft met 2 kleine en 6 grotere verzekeraars een aantal akkoorden kunnen afsluiten. Vanaf 2 december 2016 bestaat de Stichting niet meer en zijn de controletaken door VEH en VEB overgenomen.

Woekerpolis stichtingen en belangenorganisaties Stichting woekerpolis

U heeft het ondertussen al kunnen lezen. Er zijn zeer veel stichtingen, organisaties verenigingen etc. die zich nog steeds bezig houden met deze affaire.

Men blijft doorgaan met actie voeren voor een hogere woekerpolis claim.

Met deze collectieve strijd is al regelmatig resultaat geboekt. De één richt zich op een bepaalde bank/maatschappij en de ander richt zich op alle gedupeerden.

Over het algemeen hanteert men: “no cure no pay”.

Soms vraagt men een jaarlijkse bijdrage.

Woekerpolis organisaties

 • Advies Nederland;
 • Recht Op Advies
 • Consumentenprogramma;
 • Stichting Woekerpolisproces;
 • Vereniging Woekerpolis;
 • Stichting Woekerpolisclaim;
 • Wakkerpolis;
 • Stichting Odin;
 • Consumentenclaim;
 • Stichting Verliespolis.

Iedere claimorganisatie heeft individuele en/of collectieve successen behaald en strijd door! 

Woekerpolis meldpunt

De meeste belangenorganisaties strijden collectief voor een betere en hogere compensatie. U kunt uw woekerpolis melden via de website of door het sturen van een e-mail. Een aantal meldpunten:

 • Consumentenbond: ASR polis;
 • Radar: bij twijfel over de hoogte van het compensatiebedrag;
 • Vereniging woekerpolis: voor alle gedupeerden, melden stand van zaken;
 • AFM (Autoriteit Financiële Markten), alle klachten (algemeen belang). Kifid, voor de afhandeling.

Meld uw klacht altijd! Met een collectieve strijd bereikt men meer! Hoe meer meldingen hoe sterker de organisatie staat. 

Woekerpolis AFM

AFM, het is al eerder genoemd. De Autoriteit Financiële Markten die toezicht houdt op de financiële markten. En die markten zijn: sparen, lenen, verzekeren en beleggen. Het is een zelfstandig orgaan met wettelijke taken en bevoegdheden.

Bestuursleden worden benoemd door de minister van Financiën. Zoals hierboven ook staat beschreven, heeft u een klacht over een woekerpolis verzekeraar? Meld dit.

Het AFM heeft ook een signaleringsfunctie. Het is van belang dat men signalen, klachten en tips ontvangt. Men helpt u verder niet persoonlijk. Uw klacht of tip levert een bijdrage om de financiële markt te laten werken zoals het hoort.

Voor de afhandeling van klachten moet u de klacht bij het Kifid (Klachten Instituut Financiële Dienstverlening) melden.

De AFM kan niet handhaven maar wel aanspreken. Bijvoorbeeld als uw verzekeraar u niet gratis helpt (zoals is afgesproken) met uw polis.

Woekerpolis Kifid

Het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening. Het officiële instituut waar u terecht kunt met uw klacht over een verzekeraar die zich niet aan de gemaakte afspraken houdt. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat uw verzekeraar u een gratis woekerpolis hersteladvies moet geven.

Op de Kifid website kunt u checken of men uw klacht in behandeling kan nemen.

Is de uitslag positief? Dan gaat de Financiële Ombudsman bemiddelen tussen u en uw verzekeraar. Komt men niet tot een positief resultaat? Dan zal de Geschillencommissie uiteindelijk een beslissing nemen. U kunt op de Kifid website alle informatie over het indienen van een klacht vinden.

 • De klachtenprocedure;
 • Hoe u een klacht moet indienen;
 • Het online indienen van een klacht;
 • Eerdere uitspraken in vergelijkbare zaken;
 • Het register van verzekeraars die zijn aangesloten bij het Kifid. Een voorwaarde voor het indienen van een klacht. 

Woekerpolis en nu? Woekerpolis check

Niet afwachten maar kom in actie! Welke stappen moet u ondernemen?

 • Maak een vrijblijvende afspraak met één van onze adviseurs voor een polis check. U weet dan precies hoe en wat.
 • Stuur een woekerpolis stuitingsbrief naar uw tussenpersoon en/of verzekeraar. Dit om te voorkomen dat uw klacht verjaart.
 • Check of u een brief heeft ontvangen waarin de kostencompensatie staat vermeld. Heeft u geen brief ontvangen? Neem contact op met uw verzekeraar.
 • U heeft een brief ontvangen waarin staat vermeld dat u eenmalig of periodiek een compensatiebedrag ontvangt? Heeft u dat bedrag ook echt ontvangen?
 • Heeft u een gratis hersteladvies van uw tussenpersoon of verzekeraar gehad? Zo nee, u heeft hier recht op dus vraag hierom!
 • Meld uw klacht indien uw verzekeraar zich niet heeft gehouden aan de afspraken.

U staat hier niet alleen voor. Onze adviseur heeft de kennis en ervaring en zal u hierbij ondersteunen.

Woekerpolis kenmerken

Helaas, u bent tot de conclusie gekomen dat u een polis heeft met het hefboom- en inteereffect. Want wat zijn de kenmerken van een woekerpolis beleggingsverzekering?

 • Met uw premie wordt belegd;
 • U bouwt veel minder kapitaal op dan vooraf was beloofd door uw verzekeraar;
 • Aan het einde van de looptijd kunt u uw hypotheek niet in zijn geheel aflossen;
 • U betaalt te hoge (vaak onduidelijke) kosten;
 • De maandelijkse premie voor uw overlijdensrisicoverzekering is (te) hoog;
 • De beleggingsresultaten vallen tegen.

Een groot deel van uw maandpremie gaat dus op aan kosten voor de verzekeringspremie. Het resultaat hiervan is dat er minder van uw premie over blijft om te beleggen. Nog een groter deel van uw maandpremie gaat naar de verzekeringspremie.

Dit om u bij te verzekeren. Het komt zelfs voor dat u meer aan verzekeringspremie betaald dan de maandelijkse inleg! De verklaring van het begrip:  hefboom- en inteereffect.

Woekerpolis overlijdensrisicoverzekering

Bij de meeste polissen was het verplicht om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Helaas met veel te hoge premiekosten. Daarnaast werden nog vele andere vage kosten in rekening gebracht. Een overzicht van alle kosten:

 • Premie overlijdensrisicoverzekering;
 • Administratiekosten;
 • Beheerskosten;
 • Provisiekosten;
 • Poliskosten;
 • Kosten voor A- en B-units;
 • Aan-en verkoop kosten;
 • Woekerpolis eerste kosten.

Vanaf 2009 is de Wabekenorm ingevoerd. Dit betekent dat de totale kosten niet hoger mogen zijn dan 2,45% van de opgebouwde waarde. Misschien heeft u al een compensatievoorstel ontvangen. Een druppel op een gloeiende plaat! Heeft u al een verbetervoorstel van uw verzekeraar/tussenpersoon ontvangen? Bent u tevreden? Voorkom het inteer- en hefboomeffect.

Het gevolg van uw polis in combinatie met deze verzekering. Uw premie loopt op en uw eindkapitaal neemt af. Neem geen financieel risico en maak een vrijblijvende afspraak. Wij inventariseren en analyseren uw situatie en polis. Er is absoluut “nog” meer voordeel te behalen!

Woekerpolis herkennen

U heeft al heel veel gelezen en woekerpolis informatie gekregen. Als het goed is weet u nu hoe en waaraan u een woekerpolis kunt herkennen. Geen prettige conclusie maar we gaan nu verder in op de diverse soorten polissen en ontwoekermogelijkheden. Want die zijn er gelukkig wel!

Wij zijn “de” expert op dit gebied. Iedere polis is weer een nieuwe uitdaging om voor u, onze klant, optimaal te ontwoekeren.

Een traject met als doel: het verlagen van uw maandlast en/of de zekerheid dat u uw hypotheekschuld af kunt lossen. Neem contact met ons op. Bij twijfel maar ook als u al een compensatie heeft ontvangen! Wij vinden altijd verbetermogelijkheden. Meld u aan via het formulier rechtsboven op de site.

U ontvangt vrijblijvend een gratis advies. U heeft dus niets te verliezen en kunt alleen maar financieel winnen!

Woekerpolis berekenenWoekerpolis berekenen

Op het internet kunt u op diverse sites zelf berekenen wat uw financiële schade is. Hiervoor heeft u  de gegevens die op uw offerte staan bij nodig.

Heeft u de offerte niet meer? Vraag hem dan op bij uw tussenpersoon of verzekeraar waar u de verzekering ooit bij heeft afgesloten.  Om welke gegevens gaat het:

 • Beloofde doelkapitaal;
 • Type fonds: aandelen, obligaties of Mixfonds etc. ;
 • Afgesproken rente;
 • Aantal jaar.

U krijgt als resultaat: een indicatie van het werkelijke doelkapitaal en de hoogte van uw schade. Wilt u meer zekerheid en gelijk een optimaal hersteladvies op maat? Dan is het verstandiger om een persoonlijke afspraak met één van onze specialisten te maken.

Woekerpolis hulp

Nog even alle stappen op een rij. Wat moet u doen:

 • Compensatie claimen;
 • Stuitingsbrief sturen;
 • Aansluiten bij een belangenorganisatie;
 • Klacht indienen bij het Kifid;
 • Persoonlijke keuze: sluit u aan bij een claimorganisatie;
 • Neem contact op met uw tussenpersoon.

Helaas is uw probleem hiermee nog niet opgelost! U polis woekert rustig voort. Wat zijn de mogelijkheden:

 • Oversluiten;
 • Wijzigen;
 • Afkopen;
 • Beëindigen;
 • Premievrij maken.

Uw tussenpersoon heeft u ooit deze polis verkocht. Tussenpersonen hebben een woekerpolis zorgplicht. Dit houdt in dat men u een gratis een ontwoekeradvies moet aanbieden. Helaas komt het vaak voor dat men in gebreke blijft.

Of de tussenpersoon is onvindbaar. Vertrouwen speelt ook een belangrijke rol. Veel consumenten hebben geen vertrouwen meer in de tussenpersoon. Begrijpelijk gezien men niet correct is voorgelicht. De tussenpersoon heeft een ondeugdelijk product verkocht.

Wij bieden u een onafhankelijk maatwerkadvies aan. Het belang van u, onze klant, staat bij ons altijd centraal. 

Woekerpolis, hoe kom ik er vanaf?

Natuurlijk wilt u van uw woekerpolis af! U heeft hierboven al kunnen lezen welke stappen u moet nemen. Ook een korte opsomming van de diverse mogelijkheden. Hieronder gaan we dieper op de diverse opties in.

Kun je een woekerpolis opzeggen? Ja, maar iedere keuze is afhankelijk van uw situatie en polis. Iedere keuze heeft financiële gevolgen. Zorg dat u voor het adviesgesprek met onze adviseur de volgende zaken helder en bij de hand heeft:

 • De afkoopwaarde;
 • Maandelijkse kosten;
 • Verwachte opbrengst.

Deze informatie staat op uw polis vermeld. U kunt dit ook opvragen bij uw verzekeraar. Onze adviseur zal deze gegevens gaan vergelijken met andere aanbieders. Hij gaat op zoek naar alternatieven. Gaat uw overlijdensrisicoverzekering vergelijken. Uiteraard met alle aandacht voor de voorwaarden qua dekking. 

Woekerpolis afkopen

Het is mogelijk om uw polis af te kopen. De polis stopt en de waarde wordt uitgekeerd. Niet altijd de meest gunstige optie. Over de uitkering van uw woekerpolis lijfrente moet u namelijk inkomstenbelasting betalen over de afkoopsom.

Daar bovenop krijgt u ook nog een boete van 20%. Bespreek deze optie eerst goed met onze adviseur. Hij kan exact voor uw persoonlijke situatie uitrekenen wat de meest gunstige oplossing voor uw polis is.  

Woekerpolis beëindigen

U heeft ooit een spaar- of beleggingshypotheek, spaar- of studieverzekering afgesloten. Met als doel: meer financiële ruimte om uw hypotheek af te lossen of als extra aanvulling op uw pensioen. U heeft kunnen lezen dat dit helaas heel anders uitpakt.

Tegenvallende rendementen door te hoge en verborgen kosten. Voorkom dat u straks in de financiële problemen komt.

Heeft u een woekerpolis beleggingshypotheek? Zijn uw kosten hoog en vaag? Handel nu en onderneem actie. Hoe en welke mogelijkheid het beste bij uw persoonlijke situatie past, hangt af van uw situatie en polis. Onze adviseur zal alle mogelijkheden voor u onderzoeken en vergelijken.

Op deze wijze ontvangt u na het vrijblijvende adviesgesprek een advies op maat!

Woekerpolis omzetten

Het is van groot belang om u hierbij te laten adviseren door één van onze deskundige adviseurs. Een woekerpolis hypotheek omzetten vraagt zeer veel kennis en inzicht. U krijgt te maken met een doolhof van regels, procedures en verplichtingen. Het is geen eenvoudige keuze maar er zijn wel mogelijkheden.

Bijvoorbeeld: uw polis oversluiten naar een bankspaarrekening.

Wel krijgt u dan met een boete te maken. Er zijn meer mogelijkheden om van uw polis af te komen dan u misschien denkt. Wij helpen u hier graag bij. Onze adviseur weet exact hoe hij alle procedures moeten doorlopen. Wij kunnen precies berekenen wat voor u de juiste keuze is.

Misschien weegt de hoogte van de boete niet op tegen de uiteindelijke winst die u behaalt? Maak een vrijblijvende afspraak.

Woekerpolis hypotheek aflossen 

Een woekerpolis gekoppeld aan hypotheek is een complexe situatie. U kunt niets doen zonder dat uw geldverstrekker akkoord gaat.

In deze situatie is de bank namelijk een beetje de eigenaar van uw polis. De premie is altijd te hoog.

Het gevolg van een te dure overlijdensrisico verzekering en veel onduidelijke extra kosten. Door deze kosten en tegenvallende beleggingsresultaten spaart u onvoldoende.

Gevolg: u kunt uw hypotheekschuld niet aflossen.

Deze polis moet dus zo snel mogelijk worden aangepakt. Hier zijn verschillende mogelijkheden voor:

 • Een goedkopere en losse overlijdensrisico verzekering;
 • De waarde in de polis wordt afgekocht en afgelost op de hypotheekschuld.

Onze hypotheekadviseur onderzoekt wat voor uw persoonlijke situatie de beste oplossing is. Maak zo snel mogelijk een vrijblijvende afspraak voor advies! 

Woekerpolis oversluiten naar banksparen

Een mogelijkheid om van uw polis af te komen is oversluiten. U kunt hierbij ook voor een andere verzekeraar kiezen. Heeft u een polis gekoppeld aan uw hypotheek? Dan is oversluiten vaak niet mogelijk en complex.

Uw geldverstrekker moet akkoord gaan met de wijziging. Uw adviseur kan u hier alles over vertellen. Heeft u een bankspaarhypotheek? Dan kunt u de som van de polis hierin laten storten. In deze polissen zit altijd een overlijdensrisicoverzekering ingebouwd.

Een verzekering die o.a. de woekerpolis kosten zo hoog maakt. Gaat u over naar banksparen? Dan vervalt deze verzekering.

Afhankelijk van uw keuze kan het zijn dat u weer een losse overlijdensrisicoverzekering moet afsluiten. Ook hier geldt: laat u adviseren door een adviseur. Onze adviseurs hebben de ervaring en expertise om “de” juiste oplossing voor u te vinden.

Woekerpolis belasting

U heeft het hierboven kunnen lezen. Er zijn op dit moment een aantal ontwoeker mogelijkheden. Let wel op de eventuele fiscale gevolgen! Uw adviseur zal u hierbij ondersteunen en informeren. Een aantal voorbeelden:

 • Uw woekerpolis premievrij maken kan fiscale gevolgen hebben;
 • Het afkopen is niet voor iedereen de meest gunstige optie. U betaalt in één keer inkomstenbelasting over de afkoopwaarde. Daarbij komt nog een boete van 20%;
 • Bij een bankspaarhypotheek kunt u de som van de polis daarin laten storten. Het bedrag is vrijgesteld van vermogenrendementsheffing. U betaalt wel belasting over de periodieke uitkeringen.

Fiscale regels zijn complex en aan veranderingen onderhevig. Uw situatie en polisvoorwaarden spelen ook een belangrijke rol. Het is niet de bedoeling dat u door het ontwoekeren van uw polis veel extra belasting moet betalen. Onze adviseurs zijn altijd op alle financiële gebieden up-to-date qua kennis. U ontvangt een zo gunstig mogelijk financieel maatwerkadvies!

Woekerpolis pensioen en hypotheek merknamen

Wie heeft deze polissen verkocht? Wie niet kunt u beter vragen! De grootste verzekeraars hebben onder diverse merknamen ongeveer 80% van de 7 miljoen polissen verkocht. In de meeste situaties heeft men bij verkoop de extreem hoge kosten verzwegen.

Iets wat juridisch niet is toegestaan. Hieronder een overzicht van de grote verzekeraars en welke merken/partners hieronder vallen. Dit betekent dat een woekerpolis uitspraak en/of regeling ook geldt voor alle onderliggende merken. 

Woekerpolis merknamen overzicht Woekerpolis overzicht

Achmea woekerpolis

 • Avero;
 • Centraal Beheer;
 • Fairgo;
 • FBTO;
 • Friesland Bank;
 • Huis & Hypotheek;
 • Interpolis;
 • Levob;
 • Rabobank;
 • Royal & SunAlliance;
 • Rozeker;
 • Sterpolis;
 • Twenteleven;
 • Welke;
 • Woonfonds;
 • Zilveren Kruis/Zilveren Kruis Achmea.

Aegon woekerpolis

 • Aegon Van Nierop;
 • Axent/Aegon;
 • Nederlandse verzekeringsgroep;
 • Optas Leven.

Allianz woekerpolis

 • Abbey Leven;
 • FinLife;
 • Royal Nederland Levensverzekering;
 • Universal Leven;
 • Zwolsche Algemene.

ASR woekerpolis

 • AMEV;
 • AON Verzekeringen BG;
 • Ardanta, Attentiv (Franchise);
 • Basic-Life;
 • De Amersfoortse;
 • De Utrecht;
 • Falcon Leven;
 • Fortis;
 • Hypotheekshop;
 • Interlloyd;
 • MeesPierson;
 • NBG Finance;
 • Pensioenzeker;
 • Poliservice/Quavida Assurantien;
 • Poliservice/EBN;
 • Poliservice/Secuur;
 • Quavida Financiële Diensten;
 • Hypotheken Quavida;
 • Quavida Pensioen;
 • Stad Rotterdam;
 • Uveco, Vermogensplanet;
 • Verzekerings Unie;
 • VISA;
 • VSB Leven.

Delta Lloyd woekerpolis

 • Nationaal Spaarfonds;
 • OHRA;
 • Erasmus;
 • NSF;

Gouds woekerpolis

 • Algemene Zeeuwse Verzekering Mij;
 • Maatschappij voor Aktief Sparen;
 • NMS Bank/Regio Bank;
 • Postbank verzekeringen;
 • Tiel Utrecht Verzekeringen.

Legal & General

 • N.A., Finles N.V.;
 • V.M.;
 • Intercontinental Equity;
 • Mees Pierson NV;
 • Unilife;
 • Van Lanschot.

Nationale Nederlanden woekerpolis

 • Arenda, Industrieel Assurantie Kantoor;
 • ING Bank;
 • Postbank;
 • RVS;
 • Vola;
 • Westland Utrecht.

Reaal woekerpolis

 • AXA;
 • Bouwfonds/Florius;
 • Credit Lyonais;
 • DBV Verzekeringen;
 • DirektBank;
 • DSB;
 • Elvia;
 • Europelife;
 • Hooge Huys Verzekeringen;
 • Huis & Hypotheek;
 • Hypotheek Visie;
 • Hypotheekshop;
 • NHL;
 • NOG;
 • Proteq;
 • QuaRaad;
 • Quavida;
 • Re/Max;
 • SNS;
 • SNS Regio Bank;
 • TADAS;
 • TVM;
 • UAP;
 • Univé;
 • Van Lanschot;
 • Winterthur;
 • Zürich. 

Woekerpolis en hypotheekdrama

In de volgende alinea’s volgt een korte omschrijving over de stand van zaken per verzekeraar. In veel situaties krijgt u door de geleden schade van uw afgesloten woekerpolis geld terug. Vaak heeft u recht op een compensatie, een doekje voor het bloeden.

Afhankelijk van de maatschappij bent u schriftelijk geïnformeerd of moet u zelf in actie komen.

Bedenk goed, het probleem is hier niet mee opgelost. U polis woekert gewoon nog door! Neem daarom altijd contact op met onze adviseur. Wij zijn al jarenlang gespecialiseerd in het ontwoekeren van polissen. Onze adviseur vindt voor iedere polis en persoonlijke situatie een passende oplossing.

Een oplossing die u heel veel financieel voordeel zal gaan opleveren!

Woekerpolis ASR

Consumenten met een Waerdye polis van ASR hebben jarenlang te weinig compensatie ontvangen. ASR heeft vele jaren meer kosten geïncasseerd dan men in de voorwaarden had vermeld. Hierdoor werd het doelkapitaal meestal niet bereikt. De verzekeraar heeft 1,1 miljoen polissen verkocht. De geleden schade voor consumenten wordt geschat op 5 miljard Euro.

In 2008 hebben gedupeerden een tegemoetkomingsregeling ontvangen. Een compensatie voor het misgelopen rendement. Opgelost zou men denken, maar helaas. In 2015 is Wakkerpolis met de Consumentenbond tot de volgende ontdekking gekomen. Een woekerpolis collectief van consumenten had in het geheim meer compensatie ontvangen dan tienduizenden anderen met dezelfde polis.

De consumentenbond is gestart met een nieuwe actie. Heeft u ook onvoldoende compensatie ontvangen? Meld u aan via de site van de consumentenbond om de druk op ASR op te voeren. Tip: op 13 december 2016 heeft het programma TROS Radar weer aandacht geschonken aan deze polis. 

Woekerpolis AegonWoekerpolis Aegon

De woekerpolis Koersplan. Vanaf 1989 verkocht als een aantrekkelijke mogelijkheid om te sparen met zeer veel fiscaal voordeel. Helaas was op dat moment nog niet bekend dat Aegon torenhoge premies inhield voor de overlijdensrisicoverzekering.

Aegon heeft onder druk in 2000, 2006 en 2009 een compensatieregeling uitgevoerd. Regelingen die onvoldoende waren en er werd doorgeprocedeerd tot aan de Hoge Raad. In 2014 werd men gedwongen een 4e regeling uit te voeren.

Is uw polis al beëindigd? Dan moet u “zelf” deze compensatie aanvragen. Door onbekendheid bij consumenten hebben honderdduizenden gedupeerden een compensatie niet aangevraagd. Aegon heeft hierdoor € 90 miljoen niet hoeven uitkeren. Heeft u uw compensatie al aangevraagd? Wacht niet langer en vraag uw compensatie telefonisch of via een e-mail aan bij Aegon!

Al deze compensaties dekken de geleden schade helaas nog niet. Consumentenprogramma blijft individueel en collectief doorgaan met procederen.

Woekerpolis Reaal

Een beleggingsverzekering, de woekerpolis SNS Reaal. Een polis met extreem hoge kosten die de tussenpersoon of verzekeraar niet heeft vermeld bij de aankoop. Heeft u een SNS Reaal polis? Heeft u een brief ontvangen waarin wordt vermeld of u wel of niet recht heeft op compensatie?

Men heeft ook in de landelijke dagbladen hierover geadverteerd. Heeft u een verbeter voorstel van de verzekeraar ontvangen? Wacht niet langer. Maak een vrijblijvende afspraak met onze adviseur voor een kosteloos advies. Hij adviseur onderzoekt of u recht heeft op compensatie. U ontvangt tevens een kosteloos adviesrapport met verbetermogelijkheden.

Woekerpolis Nationale Nederlanden

In 2016 heeft het Kifid de uitspraak tegen NN in een zaak gepubliceerd. NN moet de kosten van de afgesloten beleggingsverzekeringen aan gedupeerden vergoeden. Ten onrechte zijn te hoge kosten ingehouden en de compensatie moet worden herberekend.

Volgens Kifid heeft NN de consumenten vooraf tevens onvoldoende en onvolledig geïnformeerd over de polis en kosten. In dit soort juridische processen over beleggingsverzekeringen telt de informatieplicht zwaar! NN is het oneens met deze uitspraken en heeft beroep aangetekend.

Men wil zelf proberen met gedupeerde consumenten tot een oplossing te komen.

Naar verwachting gaat dit complexe proces nog vele jaren duren. Laat u dus helpen door onze adviseur. Deze komt direct met oplossingen. Vraag een kosteloos en vrijblijvend gesprek bij ons aan.

Woekerpolis Allianz

In het verleden heeft Allianz duizenden DIN Plan (Dynamisch Investerings Plan polis) beleggingsverzekeringen verkocht. Verzekeringen waarvan later bleek, met vele verborgen kosten. Een te hoge overlijdensrisicoverzekering en een veel te positieve prognose van het rendement.

Allianz heeft lang geweigerd om met belangenorganisaties te praten.

Zelfs een oproep vanuit de politiek heeft men in eerste instantie genegeerd. Onder druk vanuit de politiek is na drie jaar in 2015 een eerste overleg. In 2016 ontvangen vele gedupeerden een aangetekende brief van Allianz. Inhoud: een dringend hersteladvies waar men binnen 20 dagen op moet reageren.

Sommige gedupeerden krijgen ineens een (wisselende) compensatie aangeboden. Tot op heden zijn er nog steeds gedupeerden die zich aanmelden bij het Kifid.

Woekerpolis Achmea

Op advies van de Ombudsman Financiële Dienstverlening heeft Achmea in 2009 een regeling opgesteld. Een regeling met afspraken over de hoogte van de kosten en risicopremies van beleggingsverzekeringen. In 2011 zijn gedupeerden schriftelijk geïnformeerd of men voor compensatie in aanmerking kwam.

Over de hoogte van de compensatie, inclusief de berekening. Dit geldt alleen wanneer men op 1 januari 2008 een lopende beleggingsverzekering had. Voor tegenvallende beursresultaten heeft men geen recht op compensatie. Heeft u ook een verbetervoorstel gehad voor uw woekerpolis Centraal Beheer Achmea?

Alleen een compensatieregeling lost uw probleem maar voor een klein deel op. Uw polis woekert door. Maar een afspraak voor een vrijblijvend ontwoeker advies. 

Woekerpolis Dexia

Een slepende zaak, die al vanaf 2009 loopt. Het gaat om aandelen lease producten van Dexia Bank, dochter van Legio-Lease. Producten die onder de naam Winstverdriedubbelaar werden verkocht via de tussenpersoon SpaarSelect. Kunt u het nog volgen? De aandelenkoersen zakten, hierdoor kwamen duizenden klanten in de problemen.

Men werd geconfronteerd met een enorme restschuld. Er volgde een compensatieregeling: Dexia betaalde 2/3 van de restschuld en de gedupeerden 1/3. Gedupeerden starten een procedure.

De uiteindelijk woekerpolis uitspraak Hoge Raad houdt in dat Spaarselect niet beschikte over de juiste vergunningen en Dexia dus niet heeft voldaan aan de zorgplicht. Dexia is hierdoor verantwoordelijk voor “alle” schade en misgelopen rente van de gedupeerden.

Heeft u een polis van Dexia? Door deze uitspraak kunt u misschien ook aanspraak maken op extra compensatie! 

Woekerpolis laatste nieuws

Wel of geen compensatie, uw woekerpolis woekert voort. Het is al een aantal keer vermeld in de bovenstaande tekst. Heeft u een nog lopende beleggingsverzekering? Wacht niet langer en maak een vrijblijvende afspraak.

Wij zijn een onafhankelijk assurantiekantoor en expert in het ontwoekeren. Bespaar nu en op termijn geld. Zorg ervoor dat u uw hypotheek straks gewoon kunt aflossen. Met en door ons advies heeft u straks geen financiële zorgen meer qua hypotheek. U kunt zich aanmelden voor een kosteloze adviesafspraak.

U vindt het aanmeldformulier rechtsboven op deze site.