Woekerhypotheek2018-10-03T13:55:01+00:00

Woekerhypotheek

Wat is een woekerhypotheek en hoe kan deze verbeterd worden? Een hypotheek wordt als zodanig gezien wanneer er een woekerpolis aan verbonden is. Een woekerpolis is een verzekering waarmee belegd kan worden om vermogen op te bouwen.

Dit vermogen wordt vervolgens gebruikt voor de aflossing van de hypotheek. Over het algemeen spreken we dan over de beleggingshypotheek en de gekoppelde beleggingsverzekering.

Deze hypotheken werden sinds het begin van de jaren ’90 in grote getale afgesloten. Pas rond 2006 kwamen problemen met de woekerpolis echt aan het licht. De kans op een restschuld zou aanzienlijk zijn.

Momenteel lopen veel van deze hypotheken richting het einde van de looptijd. Voor lopende hypotheken is het echter nooit te laat om deze door Advies Nederland te laten ontwoekeren. Wilt u hier meer over weten? 

Schrijf u direct in voor een gratis en onafhankelijk gesprek over uw hypotheek!

 

Ja, ik wil een gratis woekerpolis check!

 

WoekerhypotheekWat is een woekerhypotheek?

Deze term is bedoeld voor een hypotheek waar een woekerpolis aan verbonden is. Een voorbeeld van een dergelijke hypotheek is de Rabobank woekerhypotheek.

Aan een woekerpolis verdienen banken en tussenpersonen zogenaamde woekerwinsten. De klant betaalt elke maand een premie voor de verzekering.

Deze premie bestaat uit een deel dat wordt belegd en een deel dat wordt gebruikt om kosten te dekken.

Woekerhypotheek

Voordat de verzekering aan de hypotheeklening werd afgesloten, moest helder zijn hoe de verhouding lag tussen belegging en kosten.

Toch bleek later dat de kostenstructuur zeer onduidelijk was. Er werd een groter deel van de premie gebruikt voor deze kosten dan aanvankelijk gedacht.

Het deel dat werd belegd zou nooit het rendement opleveren dat werd beloofd. Uiteraard is dit zeer riskant, aangezien dit rendement nodig is voor de aflossing van de hypotheek.

Het is noodzakelijk om deze hypotheken te ontwoekeren om er zeker van te zijn dat aflossing mogelijk is. Laat kosteloos uw woekerpolis hypotheek nakijken door onze expert!

 


Woekerpolis woekerhypotheek

De gekoppelde woekerpolis is kenmerkend voor onder andere de Aegon woekerhypotheek. De woekerpolis is een verzekering waarbij te hoge kosten ingehouden worden. Dit is voornamelijk het geval voor verzekeringen waarbij belegd wordt voor een bepaald doel.

Deze worden ook wel beleggingsverzekeringen genoemd. In dit geval gaat het om het beleggen voor de aflossing van een hypotheek. Sinds ongeveer 1993 zijn er ongeveer 7 miljoen beleggingsverzekeringen afgesloten.

De totale waarde van deze verzekeringen wordt geschat op 100 miljard euro. Van deze waarde is rond de 20 tot 30 miljard euro opgegaan aan verborgen kosten.

Onder deze kosten vallen onder andere een te hoge overlijdensrisicoverzekering en provisie voor tussenpersonen die de verzekering afsloten. Het is belangrijk om op te merken dat niet elke beleggingsverzekering een woekerpolis is.

De woekerpolis zelf is daarnaast niet eenvoudig te herkennen. Om die reden is het zaak dat u uw verzekering laat controleren door onze experts.

woekerclaimOntwoekeren woekerhypotheek

Het verbeteren van deze hypotheken wordt ook wel ontwoekeren genoemd. Dit houdt in dat de polis wordt gestopt, omgezet of overgesloten. De woekerpolis is een ingewikkelde constructie waardoor het belangrijk is om deze uitvoerig te laten bekijken door een expert.

Alleen op deze manier kan de verzekering op de juiste manier ontwoekerd worden. Hoe dan ook hebben gedupeerden recht op een hersteladvies en compensatie van de verzekeraar. Toch wordt dit nog lang niet door alle betrokken verzekeraars aangeboden.

Ook is het niet genoeg om de verzekering te verbeteren. Het belangrijkste wat u kunt doen, is een woekerpolischeck bij onze adviseurs aanvragen. Aan de hand van deze check kunnen wij een maatadvies leveren dat geheel onafhankelijk is.

Er zijn meerdere mogelijkheden om uw polis sterk te verbeteren. Op die manier weet u dat uw woekerhypotheek aflossen in zijn geheel mogelijk is. Financiële problemen dankzij een restschuld worden zo vermeden.

Laat al uw woekerpolissen vrijblijvend door één van onze adviseurs checken!

 


hoe kom ik van mijn woekerpolis afOmzetten woekerhypotheek

U wilt uw woekerhypotheek beëindigen. Toch zijn er mogelijkheden om uw huidige hypotheek en polis te veranderen in een ander product. Zo vermijdt u belastingheffingen die op kunnen lopen tot hoge percentages.

Allereerst is het omzetten van uw woekerpolis een optie. Bij uw eigen hypotheekverstrekker wordt gekeken of uw beleggingsproduct kan worden gewijzigd in een spaarproduct.

Een voorbeeld is banksparen. Bij banksparen wordt uw premie gespaard en ontvangt u over het vermogen spaarrente. Daarbij spreekt u met uw verzekeraar een gegarandeerd eindkapitaal af. 

Dit betekent dat u per maand een vast bedrag betaalt en een vaste rente ontvangt. Aan het einde van de looptijd zal dit het bedrag vormen dat u nodig heeft voor de aflossing.

Uw huidige beleggingspolis wordt gestopt, waarna het vermogen wordt overgezet naar het spaarproduct en de bijbehorende hypotheek. Bent u benieuwd of dit bij uw verstrekker mogelijk is? Wij zoeken het graag voor u uit!

Oversluiten woekerhypotheekadvocaat woekerpolis

Het oversluiten van bijvoorbeeld uw Nationale Nederlanden woekerhypotheek is vaak de manier om ook nog eens uw maandlasten te verlagen. Het is namelijk goed mogelijk dat een andere hypotheekverstrekker een lagere hypotheekrente aanbiedt. 

Wanneer u oversluit, wordt uw hypotheek afgelost. U kunt vervolgens bij een andere aanbieder een nieuwe hypotheek afsluiten. Het vermogen dat u heeft opgebouwd, wordt na belastingheffing vrijgegeven.

U kunt dit gebruiken om een deel van uw hypotheekschuld alvast extra af te lossen. Vervolgens hoeft u voor een lager bedrag een nieuwe hypotheek af te sluiten. U moet vaak wel rekenen op een boeterente.

Toch is de kans groot dat u door over te sluiten een hoop geld kunt besparen. Door middel van een berekening zoeken onze adviseurs graag voor u uit of oversluiten de beste methode voor u is.

We kunnen een groot aantal hypotheekverstrekkers voor u vergelijken aan de hand van offertes. Uw hypotheekvorm veranderen zorgt voor grote voordelen. Pak deze zo snel mogelijk! Laat u kosteloos adviseren door een adviseur van Advies Nederland.

 


Advies woekerhypotheek

schadeclaim woekerpolisVermoedt u dat u een lopende woekerpolis heeft? Dan is het tijd om een uitvoerige berekening te laten maken. De woekerpolischeck van Advies Nederland is zo ontwikkeld dat al snel duidelijk wordt of het een woekerpolis betreft.

Aan de hand van deze uitkomst kunnen onze experts een plan van aanpak maken. Wellicht is het voor u mogelijk om uw verzekering om te zetten. Blijkt het oversluiten van uw ING woekerhypotheek beter te zijn?

Dan kunnen wij voordelig voor u bemiddelen met een groot aantal banken en verzekeraars. Uiteraard staan we u gedurende het hele proces bij. Een woekerpolis is immers een ingewikkelde verzekering die de nodige aandacht vereist.

Neem daarom snel contact met ons op om een gratis en vrijblijvend gesprek in te plannen. U kunt dit doen middels het contactformulier! Wij helpen u graag van een slechte DSB, Quion, DBVof Gmac hypotheek af. Laat alle banken door ons nakijken!

Schrijf u bij ons in voor een kosteloos gesprek. 

Woekerhypotheek oversluitenlijst woekerpolissen

Helaas zijn er veel mensen in het bezit van een woekerhypotheek. Het is gewoon vervelend als je een hypotheek hebt met een gekoppelde woekerpolis. Een situatie die heel snel opgelost moet worden. Woekerhypotheken staan bekend om hoge kosten en risico’s.

De kans op een restschuld op de woning is dan ook groter dan ooit. Advies Nederland is al jaren bezig om dit probleem aan te pakken. Soms lijkt het wel alsof het dweilen met de kraan open is.

Elke dag krijgen wij aanmeldingen van consumenten die onze hulp vragen. De overheid is op de hoogte van alle problemen maar alsnog gebeurd er vrij weinig.

Wij zullen in ieder geval niet het hoofd laten zakken. Met een heel team zullen wij landelijk alle woningeigenaren bijstaan. De hypotheek gewoon laten lopen is geen optie. De afgelopen jaren hebben wij een gratis hypotheek check ontwikkeld.

Heeft u ook een hypotheekpolis die nagekeken moet worden? Vraag kosteloos en vrijblijvend gesprek aan om uw woekerhypotheek over te sluiten! 

 

Ja, ik wil weten wat oversluiten oplevert!

 

ik heb een woekerpolisWoekerhypotheek omzetten

Het zal er uiteindelijk op neerkomen dat de woekerhypotheek over gesloten moet worden. Dat is goed mogelijk vanwege de nieuwe hypotheekvormen. Bij het uitzoeken van een hypotheekvorm kijken wij eerst naar uw wensen. 

Of het lage maandlasten zijn of het verbeteren van de hypotheek, op Advies Nederland kunt u rekenen. Een kennismakingsgesprek over de woeker hypotheek is altijd kosteloos. Zodra wij een hypotheek oversluiten vragen wij om een vergoeding.

Deze zijn vele malen dan de huidige kosten binnen een woekerhypotheek. Wij zijn van mening dat verdiensten in verhouding moeten staan met gemaakte uren.

Dit is bij een woeker hypotheek of levenhypotheek vaak ver te zoeken. Buiten dat wij onze kosten transparant vermelden, is ons hypotheekadvies altijd onafhankelijk. Kom ook in actie en vraag een vrijblijvend gesprek aan.

 


Woekerhypotheek omzetten naar een andere hypotheekvormwoekerpolis asr levensverzekering

Sinds een aantal jaren is de hypotheekvorm erg belangrijk geworden. Waar woningbezitters vroeger standaard kozen voor een beleggingshypotheek of aflossingsvrije hypotheek, wordt er tegenwoordig meer gekeken naar veiligheid en garantiebedragen.

Een gevaarlijk hypotheekpolis is bijvoorbeeld de kapitaalverzekering eigen woning. Sluit dit soort polissen direct over! 

Voorbeelden hiervan zijn de annuïteitenhypotheek of spaarhypotheek. Dit zijn hypotheekvormen die ervoor zorgen dat de woning afgelost zal zijn. Een hypotheek oversluiten zal zorgen voor een verbetering.

Ook de hypotheekrente staat op een zeer gunstige stand. In sommige gevallen kunnen de maandlasten lager, en de hypotheek verbeteren worden. Helaas is dit niet voor iedereen mogelijk maar hiervoor hebben wij de gratis hypotheek check.

Soms kunnen de maandlasten gelijk blijven maar verbeterd de hypotheek enorm. Advies Nederland zal uitsluitend hypotheken omzetten die aan verbetering toe zijn. Mocht een hypotheek in orde zijn dan zullen wij dit ook direct kenbaar maken. 

Denkt u een woekerhypotheek te hebben? Neem dan contact met ons op.

 

Aanmelden gratis hypotheekgesprek!