Hypotheek met tijdelijk contract

Een hypotheek met tijdelijk contract afsluiten, wordt tegenwoordig steeds vaker mogelijk. Ook banken en verzekeraars realiseren zich dat zij met de tijd mee moeten gaan. Een tijdelijk dienstverband komt immers momenteel zeer vaak voor.

Het is daarom ook mogelijk dat iemand met een tijdelijk contract beter in de arbeidsmarkt ligt dan iemand met een vast contract.

Dit terwijl personen met een vast dienstverband vaak nog steeds meer kunnen lenen dan anderen. Kan ik dit huis betalen?

Bereken het of maak een gratis afspraak.

Hoe werkt een hypotheek met een tijdelijk contract afsluiten?

Advies Nederland vindt dat iedereen met een tijdelijk contract het recht heeft om een goede hypotheek af te sluiten. Een eerste adviesgesprek met onze adviseurs is daarom geheel gratis en vrijblijvend. hypotheek met tijdelijk contract afsluiten

Gedurende een gesprek kunnen wij aan de hand van uw situatie bekijken wat de mogelijkheden precies zullen zijn. Maak gebruik van onze expertise.

Hoe gaat een adviesgesprek in zijn werk?

Onze adviseurs gaan vervolgens op zoek naar de hypotheekverstrekkers die het beste bij u passen. Natuurlijk wilt u uw maandlasten zo laag mogelijk houden!

Laat dus snel uw gegevens achter. Schrijf u direct bij ons in voor een gratis adviesgesprek! Dit hoeft hooguit een aantal minuten te duren.

Krijg je een hypotheek met een tijdelijk contract?

Wanneer u een hypotheek wilt afsluiten, wordt uw lening bepaald aan de hand van zekerheden. Een bank is verplicht om op een verantwoorde manier leningen te verstrekken.

Bij een hypotheek aanvragen moet u kunnen bewijzen dat u de hypotheek zult kunnen aflossen.

Dit betekent dat bijvoorbeeld uw inkomen en uw dienstverband bijdragen aan de hoogte van uw hypotheek.

Hypotheek met tijdelijk contract

Iemand met een hoger inkomen zal meer kunnen lenen dan iemand met een laag inkomen.

Heeft diegene daarnaast een vast contract?

Dan biedt dit aanzienlijk veel zekerheid voor de bank! Toch zijn vaste contracten tegenwoordig een stuk schaarser dan voorheen. De meeste mensen krijgen allereerst een tijdelijk contract.

Om die reden nemen steeds meer banken genoegen met een tijdelijk contract als basis voor de hypotheek. Toch zult u vaak minder kunnen lenen dan iemand met een vast contract.

Maak een berekening

Een hypotheek met tijdelijk contract berekenen, zal uitwijzen wat u kunt lenen. Hypotheek vast contract en partner tijdelijk contract.

Wat zijn dan mijn opties? Laat u deskundig informeren door één van onze adviseurs.

Je kunt ook zelf de berekening maken.

Via die een hypotheek met tijdelijk contract aanvragen?

Wil je een hypotheek zonder vast contract ING aanvragen? Een hypotheek met tijdelijk contract krijgen, heeft invloed op de hoogte van de lening.

In 2017 kunt u 101% van de woningwaarde lenen. Uw inkomen en dienstverband zijn dus bepalend voor de prijsklasse waarin u een woning kunt kopen.

Wanneer kan ik op huizenjacht?

Pas wanneer u weet wat u maximaal kunt lenen, kunt u op zoek gaan naar een geschikt huis. De hypotheekaanvraag start wanneer de voorlopige koopovereenkomst van uw woning is getekend.

Samen met onze hypotheekadviseur kunnen er verschillende offertes opgevraagd worden bij verscheidene verstrekkers.

Kan ik een hypotheek met intentieverklaring makkelijker krijgen?

Een persoon met een tijdelijk contract neem minder zekerheid mee wat betreft de aflossing van de hypotheek. Vaak kunt u dus minder lenen dan met een vast contract mogelijk is.

Daarnaast kan het zijn dat de bank een renteopslag rekent. Dit betekent dat u een hoger percentage aan hypotheekrente betaalt omdat u minder zekerheid meebrengt.

Daarnaast vereist de bank een aantal documenten van u, waaronder een intentieverklaring. Wilt u gaan kopen? Vergroot dan de kansen. Laat ons helpen.

Wat als mijn hypotheek partner geen vast contract heeft?

Dan zijn er alsnog volop mogelijkheden. Bijna iedereen die zich bij ons aanmeld kunnen wij helpen aan een goedkope hypotheek. Hypotheek met tijdelijk contract afsluiten

Intentieverklaring hypotheek met tijdelijk contract

Iedereen die een hypotheek afsluit, moet een werkgeversverklaring kunnen aanleveren. De werkgeversverklaring is een document dat bijvoorbeeld uw loonstrook bevat.

De bank moet immers meer weten over de precieze hoogte van uw inkomen. Iemand met een tijdelijk contract moet daarnaast een intentieverklaring kunnen leveren.

Een intentieverklaring wordt afgegeven door uw werkgever

Deze geeft in dit document aan dat hij of zij van plan is u een vast contract te geven nadat uw tijdelijke contract afloopt.

Deze verklaring moet voldoen aan strenge eisen en is belangrijk wanneer u zonder vast contract een hypotheek wilt afsluiten.

Wat als mijn werkgever niet wil meewerken?

Een hypotheek met tijdelijk contract zonder intentieverklaring afsluiten, maakt het proces een stuk minder eenvoudig.

Wellicht kunt u aangemerkt worden als flexwerker.

Dit is een persoon met een flexibel dienstverband, zoals een uitzendkracht. Op dat moment is het verstandig advies in te winnen bij onze hypotheekadviseur!

Tips hypotheek met tijdelijk contact

Hoe zit een hypotheek met jaarcontract Rabobank? Wat zijn mijn kansen bij de grotere banken? Laat het onafhankelijk berekenen door onze adviseur!

Eigen geld hypotheek met tijdelijk contract

Is het afsluiten van een hypotheek met tijdelijk contract mogelijk? Natuurlijk! Toch zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden.

Wanneer u wordt behandeld als flexwerker of wilt lenen met een tijdelijk contract, kunt u vaak minder lenen dan iemand met een vast contract.

Voorwaarden hypotheek tijdelijk contract

Als flexwerker kunt u zelfs vaak maar 85% van de woningwaarde lenen. U zult op dat moment dus meer eigen geld in moeten brengen.

Het inbrengen van zo veel mogelijk eigen middelen is hoe dan ook verstandig. Zo wordt de kans op financiële problemen wat betreft de aflossing van uw hypotheek immers een stuk kleiner.

Met welke kosten moet ik allemaal rekening houden?

Bovenop de koopsom van uw woning moet u rekenen op ongeveer 6% aan bijkomende kosten. Voor deze kosten kunt u spaargeld of bijvoorbeeld een schenking gebruiken.

Veel van deze kostenposten zijn fiscaal aftrekbaar van uw belastbaar inkomen. Onze adviseur kan de benodigde eigen middelen in uw situatie berekenen.

Een hypotheek met jaarcontract afsluiten? Vraag onze adviseur naar de mogelijkheden! Maak via het contactformulier een afspraak.

Hypotheek met BKR en tijdelijk contract

Hoe zit het wanneer u een tijdelijk contract heeft en bij het BKR geregistreerd staat? Leningen die u afsluit, worden altijd geregistreerd bij het BKR.

In principe hoeft een registratie het afsluiten van een hypotheek niet moeilijker te maken. Wanneer u een hypotheek wilt afsluiten, wordt er gekeken naar de mate waarin het zeker is dat u de lening kunt aflossen.

Kopen met een tijdelijk contract en negatieve BKR

Een positieve registratie bij het BKR hoeft niet voor problemen te zorgen. Dit betekent dat u voldoet aan uw aflossingsplicht en er geen betalingsachterstanden zijn.

Pas wanneer het gaat om een negatieve registratie, wordt de hypotheekaanvraag een stuk lastiger. Deze ontstaat bij het niet tijdig aflossen van de lening.

Heeft u een registratie bij het BKR en een tijdelijk contract?

Dan helpen wij u graag bij het bekijken van de mogelijkheden! Onze deskundige hypotheekadviseurs kunnen de hypotheek met tijdelijk contract vergelijken op een onafhankelijke wijze!

Partner hypotheek met tijdelijk contract

In veel gevallen zijn er mogelijkheden wat betreft het afsluiten van een hypotheek met een tijdelijk dienstverband. Veel banken komen u tegenwoordig in dit soort situaties tegemoet.

Wel is het mogelijk dat u op basis van uw inkomen minder kunt lenen en meer betaalt aan hypotheekrente.

Wilt u uw hypotheek met tijdelijk contract oversluiten?

Ook dan kan Advies Nederland u bijstaan met raad en daad. U kunt via het contactformulier uw gegevens achterlaten. Onze medewerkers plannen dan zo spoedig mogelijk een gratis en vrijblijvend adviesgesprek in.

Een afspraak kan plaatsvinden bij ons op kantoor, bij u thuis of zelfs online via de webcam! Wilt een lage hypotheekrente? Neem dan snel contact met ons op!

Hypotheek met tijdelijk contract afsluiten

Er zijn steeds minder werkgevers die vaste contracten aanbieden. Er is dus een grote groep met werknemers, die wel een hypotheek willen, maar soms buiten de boot vallen.

Advies Nederland kan deze grote groep echter (vaak) wel helpen. Je kunt namelijk wel een hypotheek met tijdelijk contract afsluiten.

Er zijn alleen een aantal voorwaarden waaraan je moet voldoen. Een groot percentage voldoet gewoon aan de gestelde eisen.

Vindt u het doorlezen van informatie saai en langdradig?

Dan kunt u zich opgeven voor een persoonlijk gesprek. Dat kun je vrijblijvend en kosteloos doen! Onze adviseur bekijkt dan uw mogelijkheden en legt deze op een begrijpelijk manier aan u uit. Maak daar gebruik van.

Hypotheek met tijdelijk contract afsluiten

Wij verstaan onder een tijdelijk contract een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd. Er is sprake van een overeengekomen periode waarop het contract stopt.

Het kan overeengekomen worden op een einddatum, of wanneer een bepaald project tot een einde komt. De hypotheekverstrekker kijkt naar beide opties. Hierdoor is een hypotheek met tijdelijk contract mogelijk.

Er zijn eigenlijk twee varianten voor een tijdelijk contract:

  • Er wordt samen met de werkgever een contract aangegaan, voor een vooraf afgesproken einddatum. Voorbeelden hiervan zijn een jaar en half jaar contract. Er wordt dan vaak gekeken naar een startershypotheek.
  • Het tijdelijke contract is gebaseerd op werkzaamheden die vooraf betaald worden. Zodra alle werkzaamheden zijn gedaan, kan het contract beëindigd worden.

Een tijdelijk dienstverband kan uiteindelijk resulteren in een vast dienstverband. Een andere optie is dat hij wederom verlengd wordt. In veel gevallen volgt er dan een jaarcontract.

Of een hypotheek met tijdelijk contract mogelijk is, zal afhangen van een intentieverklaring of het werkverleden. Meer informatie hierover staat op huis kopen zonder vast contract.

Kun je een hypotheek met tijdelijk contract krijgen?

Een deskundig hypotheekadvies geeft hier inzicht in. Maar kort door de bocht, je kunt een hypotheek met tijdelijk contract aanvragen.

Vooraf kunnen wij berekenen of deze wordt goed gekeurd.

Om je kansen te vergroten, zullen wij ook kijken naar de starterslening.

Wat heb ik aan een starterslening?

Dat is een lening vanuit de gemeente, waarop een aantal aanvullende voordelen zitten. Het zorgt ervoor dat de maandlasten laag kunnen blijven, en dat de hypotheek eerder verstrekt zal worden.

Door de hypotheek om meerdere punten te bekijken, kunnen wij je kansen enorm vergroten. Wij zullen alles proberen om jou in die nieuwe koopwoning te krijgen.

Opzoek naar een hypotheek met tijdelijk contract? Neem dan contact met ons op. Onze hypotheekadviseur kan je kans op een woning gigantisch vergroten.

Hypotheek met tijdelijk contract berekenen

Zoals eerder aangegeven zijn er een aantal voorwaarden. Deze kunnen overigens per hypotheekverstrekker verschillen. Dat is dan ook de reden waarom wij onafhankelijk advies verstrekken.

Er zullen verschillende aanbieders bekeken worden, om alsnog de hypotheek te realiseren. Wij kijken onafhankelijk naar meer dan 34 geldverstrekkers!

Waar kijken ze naar bij een hypotheek met tijdelijk contract:

  • Er zal gekeken worden naar het inkomen wat gegenereerd wordt, door het tijdelijke dienstverband. Zeker als hieraan een intentieverklaring kan worden toegevoegd, dan zijn de kansen op een hypotheek, zeer groot.
  • Mocht de werkgever hier niet aan mee werken, dan moet er gekeken worden naar het werkverleden, van de afgelopen drie jaren. Banken en verzekeraars zullen in dit geval kritisch kijken naar de hypotheekaanvraag. Zij zullen als uitgangspunt het gemiddelde inkomen nemen. Het is belangrijk dat je deze informatie kunt overleggen. Dit kun je doen door alle jaaropgaven en oude contracten, te verzamelen voor onze hypotheekadviseur.
  • Als er geen kans is op een verlenging op het tijdelijke contract, dan wordt het bijna onmogelijk. Er is geen hypotheekverstrekker die hier voor openstaat.

Voor een hypotheek met tijdelijk contract, kun je een adviesgesprek aanvragen. Onze adviseur zal dan vrijblijvend de maximale hypotheek berekenen.

Als er een kans is, dan zullen wij deze voor je benutten

Om te zorgen dat iedereen zich kan inschrijven voor onze hypotheek check, hebben wij een landelijke dekking gerealiseerd.

Wilt u een hypotheek oversluiten zonder vast contract?

Ook dat is mogelijk via Advies Nederland! Maak gebruik van onze gratis diensten.