Wil jij een flexwerker hypotheek afsluiten?

Bij ons kun je de flexwerker hypotheek aanvragen.

Schrijf u hier in voor een gratis hypotheekgesprek.

Wat is een flexwerker hypotheek?

Tegenwoordig is het zeer uitzonderlijk om als werknemer snel een vast contract aangeboden te krijgen.

Op dit moment bestaat de werkende bevolking vooral uit mensen met een tijdelijk contract of zelfstandig ondernemers die een eigen bedrijf zijn gestart.

Neem gerust contact met ons op.

Flexwerker hypotheek

De Flex werknemer

Ook de zogenaamde flexibele werknemer is vandaag de dag geen uitzondering meer. Als uitzendkracht kun je namelijk ook een hypotheek afsluiten!

Een flexibele werknemer wordt ook wel een flexwerker genoemd. Deze werknemers hebben geen vast contract en werken niet een vooraf afgesproken aantal uren.

De flexibiliteit voor werkgevers

Op die manier kan hij of zij dus flexibel worden ingezet. Denk bijvoorbeeld aan een freelancer die voor verschillende opdrachten ingezet kan worden.

Vaak is het als freelancer lastig om een hypotheek af te sluiten. Maar, er zijn altijd mogelijkheden! Zo ook voor de uitzendkracht. Schrijf je meteen bij ons in voor een kosteloos adviesgesprek!

Flexwerker en hypotheek

Wanneer u geen vast contract heeft, kan het nog wel eens lastig zijn een hypotheek af te sluiten. Hypotheekverstrekkers zoeken zekerheid wanneer zij in zee gaan met een klant.

hypotheek flexwerker ingDe flexwerker hypotheek is immers een lening die terugbetaald moet worden.

Welk inkomen heb ik nodig?

Met een vast contract bent u zeker van inkomsten de komende tijd. Met vaste inkomsten kunt u ook uw maandelijkse lasten, waaronder de hypotheekaflossing, betalen.

De hypotheekverstrekker neemt dan dus weinig risico door u een hypotheek te verstrekken. Maar, tegenwoordig is een vast contract een luxe.

Wanneer hoor ik een vast contract te krijgen?

Er zijn maar weinig mensen die deze binnen aanzienlijke tijd krijgen aangeboden. Dit betekent uiteraard niet dat deze mensen geen hypotheken willen afsluiten.

Ook hypotheekverstrekkers moeten met hun tijd meegaan, waardoor een hypotheek als flexwerker krijgen steeds eenvoudiger wordt.

Steeds meer kansen op flexwerkers

Huizen moeten immers nog steeds verkocht worden. Bij veel verzekeraars is het dus nu mogelijk om een goede hypotheek met een lage hypotheekrente af te sluiten.

Vragen over een hypotheek uitzendkracht fase a of meer? Meldt je dan bij ons aan..!Flexwerker hypotheek

Hypotheek krijgen flexwerker

Er zijn zelfs hypotheken die speciaal voor zelfstandig ondernemers in het leven zijn geroepen. Bij deze vorm zijn de aangeboden voorwaarden aangepast aan datgene wat een ZZP’er nodig heeft.

Maar, is het voor elke flexwerker even makkelijk om een hypotheek af te sluiten?

Het hangt geheel af van de afspraken die u met uw werkgever heeft gemaakt, wat voor wie mogelijk is.

Wat zijn de Flexwerker hypotheekvoorwaarden?

U moet namelijk voldoen aan de voorwaarden die de hypotheekverstrekker aanbiedt. De flexwerker hypotheek regeling is niet altijd voor iedereen even toegankelijk.

Hoe dan ook wordt altijd gekeken naar uw inkomen en de waarde van de woning die u wilt kopen. Als flexwerker bent u niet verzekerd van een vast inkomen de komende jaren.

Geldverstrekkers willen zekerheid

De hypotheekverstrekker zal dus op een andere manier gerustgesteld moeten worden dat uw lasten gewoon betaald kunnen worden.

Voor verschillende soorten flexwerkers kan dat op verschillende manieren gedaan worden.

Hoeveel inkomen is er nodig voor een flexwerker hypotheek?

Een flexwerker kan als werknemer meerdere vormen aannemen. U kunt bijvoorbeeld een tijdelijk contract hebben met een vast aantal uren.hypotheek uitzendkracht fase a

Een tijdelijk contract kan uiteraard leiden tot een vast contract. U kunt op dat moment uw werkgever vragen om een intentieverklaring.

Wat staat er in deze verklaring?

In deze verklaring geeft uw werkgever aan dat deze van plan is u een vast contract aan te bieden. Op die manier weet de hypotheekverstrekker dat u in de nabije toekomst genoeg inkomen zal hebben om uw hypotheek af te kunnen lossen.

Wat is de meerwaarde ervan?

Met een flexwerker hypotheek intentieverklaring wordt het afsluiten van een hypotheek een stuk minder riskant.

Kunt u geen intentieverklaring krijgen?

Dan kan de verstrekker kijken naar uw bruto inkomen in de afgelopen drie jaar. Het laagste inkomen wordt daarbij gezien als het maximum inkomen voor uw hypotheek.

U heeft daarbij een werkgeversverklaring waarin de werkgever een toelichting geeft wat betreft uw inkomen en uw flexibele werkverband.

Hypotheek voor flexwerkersHypotheek voor flexwerker

Heb ik een perspectiefverklaring hypotheek nodig? Hoe zit het voor een flexwerker met een nulurencontract of een min-max contract?

Een nul urencontract heeft als gevolg dat u niet weet hoeveel uren u zult werken. Er is daarbij dus ook geen garantie op inkomen.

Hoeveel uur moet ik minimaal werken?

Een min-maxcontract stelt dat u zowel minimaal als maximaal een bepaald aantal uren moet werken.

De personen met een nul uren contract of een min-maxcontract worden ook wel oproepkrachten genoemd.

Kun jij een flexwerker hypotheek afsluiten?

Ook met deze contracten is het mogelijk om een hypotheek af te sluiten. Bent u minstens een kwartaal aan het werk als oproepkracht met nul uren, dan is uw werkgever verplicht het gemiddelde aantal uren te blijven doorbetalen.

Ook met deze contracten heeft u een werkgeversverklaring nodig om flexwerk en hypotheek te combineren. Dan wordt gekeken naar uw inkomen in de afgelopen drie jaar.

Daarbij wordt wederom het laagste inkomen gebruikt voor de vaststelling van de lening voor uw flexwerker hypotheek.

Flexwerker hypotheek NHG

De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) dient als een vangnet bij hypotheken wat betreft uw maandelijkse lasten.

hypotheek zonder vast contractSluit u een hypotheek af met een NHG, en kunt u plotseling uw hypotheeklasten niet meer dragen, dan hoeft u zich geen zorgen te maken over uw financiën.

Wat kan ik het beste doen?

U zult zelf moeten zorgen voor een oplossing, maar de NHG kan u helpen bij de zoektocht. Ook zorgt de NHG ervoor dat de hypotheek passend is voor uw inkomen.

U kunt namelijk nooit meer lenen dan u kunt dragen met uw inkomen. Ook een Nationale Hypotheek Garantie flexwerker hypotheek is mogelijk.

Kan ik mij daar tegen indekken?

Het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) zorgt ervoor dat u ook een ZZP hypotheek met NHG kunt afsluiten. Dit wordt al mogelijk wanneer u één jaar werkt als zelfstandige.

Wilt u weten wat de opties voor u zijn?

Vraag dan advies aan onze hypotheekadviseurs. Zij zijn van alle voorwaarden op de hoogte.

Een hypotheek afsluiten als uitzendkracht?

Vraag direct een vrijblijvend gesprek bij ons aan.

Hypotheek flexwerker berekenen

Wilt u weten of u als flexwerker in uw situatie in aanmerking komt voor een hypotheek?perspectiefverklaring hypotheek

Neem dan vrijblijvend contact op met Advies Nederland. Aan de hand van een berekening en de kenmerken van uw werkverband, kunnen wij een precieze vergelijking maken van aanbieders en hypotheken.

Welke banken accepteren flexwerkers?

Er zijn tegenwoordig namelijk meerdere hypotheekverstrekkers die speciale hypotheken voor flexwerkers en ZZP’ers aanbieden.

Wilt u een flexwerker hypotheek aanvragen?

In een gratis gesprek met onze experts kunnen de mogelijkheden voor uw specifieke situatie besproken worden. Daarbij is ons advies altijd onafhankelijk.

Dit betekent dat u als klant onze prioriteit is, niet de belangen van een verzekeraar of bank. Al jaren helpen wij tevreden klanten bij het afsluiten van een veilige hypotheek.

Wilt u een duidelijke berekening van uw draagkracht laten maken?

Laat uw gegevens achter zodat onze medewerkers een afspraak met u in kunnen plannen. Meld u direct aan via het contactformulier.

Flexwerker hypotheken

De flexwerker hypotheek is steeds gemakkelijker aan te vragen. Steeds meer hypotheekverstrekkers staan open voor flexwerkers.

Een prachtige ontwikkeling waar wij bovenop hebben gezeten. Vroeger werd er alleen gekeken naar mensen met een vast contract.

Waarom is de flexwerker hypotheek er nu wel?

De banenmarkt is de afgelopen jaren zo veranderd, dat bijna niemand meer een hypotheek kon krijgen. Een groot deel van werkend Nederland is nou eenmaal flexwerker, oproepkracht, zpp’er of op uitzendkracht.

Er moest iets gebeuren om deze grote groep, ook de kans op een hypotheek te bieden. Stapje voor stapje worden de kansen voor flexwerkers groter.

Bekijk de mogelijkheden van de flexwerker hypotheek in een persoonlijk adviesgesprek. Deze kunt u kosteloos aanvragen.

Hypotheek krijgen flexwerkerFlexwerker hypotheek Nationale Hypotheek Garantie

Werknemers met een flixibel contract moesten eenvoudiger aan een startershypotheek kunnen komen. Vorig jaar is er gestart met een pilot om dit allemaal in gang te zetten.

Vanwege het succes hebben bijna alle hypotheekaanbieders zich aangesloten. Een gang van zaken waar Advies Nederland volledig achterstaat.

Kan iedereen gebruik maken van deze hypotheekvorm?

Om de flexwerker hypotheek voor iedereen toegankelijk te maken, bieden wij persoonlijke adviesgesprekken. Onze hypotheekadviseur neemt dan de tijd om alles haarfijn aan u uit te leggen.

Dit doen wij op een manier die voor iedereen te begrijpen is. Geen moeilijke taal maar gewoon een simpele hypotheek check, om te kijken welke mogelijkheden u hebt.

Ook de starterslening zal worden doorgenomen. Dat vergroot je kansen direct.

Hypotheek flexwerker aanvragen

In het begin was Randstad de organisatie die kwam met het idee. Tegenwoordig doen er meer uitzendbureaus mee. Denk hierbij aan onder andere Yacht en Tempo team.

De gehele lijst kunt u opvragen via ons inschrijfformulier. Het kopen van een eigen woning wordt voor steeds meer flexwerkers toegankelijk gemaakt.

Wie doen er allemaal aan mee?Hypotheek flexwerker berekenen

Ook Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen, bekend van de Nationale Hypotheek Garantie, steunt het initiatief.

Dit zijn belangrijke spelers om het project tot een succes te brengen. De hypotheekmarkt begint te wennen aan het idee van de flexwerker hypotheek.

Gratis flexwerker hypotheekadvies?

Meld u dan aan voor een gratis adviesgesprek met Advies Nederland.