Rabobank hypotheek 2022

Uitleg over de voordelen en nadelen van een Rabobank hypotheek. Wanneer u een huis wilt kopen, moet u een hypotheek afsluiten om deze te kunnen bekostigen.

Een hypotheek is niets meer dan een lening die u afsluit. Vaak moet u deze binnen maximaal 30 jaar aflossen. Dit gebeurt met behulp van een systeem dat per hypotheek verschilt.

Sinds nieuwe fiscale regels uit 2013 moet u maandelijks een bedrag aflossen. De hypotheekvormen waarbij dit van toepassing is, zijn de annuïteitenhypotheek en de lineaire hypotheek.Rabobank hypotheek

Kopen met een Rabobank hypotheek

Wanneer u op dit moment een huis koopt, zijn dit de enige hypotheekvormen die u kunt afsluiten. Het is ook mogelijk dat u voor 2013 een Rabobank hypotheek heeft afgesloten. Deze kunt u wanneer u wilt verhuizen, meenemen of oversluiten.Rabobank hypotheek

U moet vooral opletten met verouderde hypotheekvormen zoals de Rabobank beleggingshypotheek en aflossingsvrije hypotheek.

Deze zijn duur en moeten zo spoedig mogelijk door ons worden nagekeken. Wilt u een Rabobank hypotheek oversluiten? Maak meteen een vrijblijvende afspraak voor een hypotheekcheck!

Wat zijn de Rabobank hypotheek voorwaarden?

Een hypotheek is een lening die u afsluit om een huis te kunnen kopen. Deze lening sluit u af bij een bank of andere hypotheekverstrekker. De Rabobank is een bank die hypotheken aanbiedt.

De banken zijn vaak te vinden in kleinere steden en dorpen. Het afsluiten van een Rabobank hypotheek op uw woning zorgt ervoor dat u deze kunt bekostigen.

Elke maand betaalt u hypotheekrente. De hoogte van dit bedrag hangt af van het rentepercentage dat u met uw hypotheekverstrekker heeft vastgesteld.

Rabobank hypotheek berekenen

Rabobank Nationale Nederlanden Hypotheek

Dit is gebaseerd op uw inkomen en de Nationale Hypotheek Garantie. Ook uw keuze tussen een variabele of vaste rente en rentevaste periode tellen hierbij mee.

De bank wil zeker weten dat u maandelijks uw hypotheekrente betaalt. Om deze reden wil de bank uw huis als onderpand voor uw lening.

Wanneer u uw maandelijkse lasten niet meer kunt opbrengen, mag de bank uw huis verkopen als compensatie. Meer weten? Schrijf je in voor een gratis adviesgesprek.rabobank hypotheekrente

Wilt u een Rabobank hypotheek berekenen?

Laat onze adviseur een gratis berekening maken. Hij kan kijken naar de allerlaagste maandlasten en beste voorwaarden. Maak daar snel gebruik van en schrijf u bij ons in.

Gratis een Rabobank hypotheek berekenen

De Rabobank hypotheekrente maakt altijd onderdeel uit van het afsluiten van een hypotheek. De hypotheekrente is de rente die u maandelijks betaalt over uw lening.

Wanneer u uw hypotheek afsluit, spreekt u met uw hypotheekverstrekker een bepaald tarief af. Dit is afhankelijk van uw hypotheekvorm en uw keuze voor een variabele of vaste rente.

Ook uw inkomen en een eventuele Nationale Hypotheek Garantie tellen hierbij mee. Een variabele rente kan maandelijks verschillen. Dit betekent dat deze zowel kan stijgen als kan dalen.

Maandlasten Rabobank hypotheek

U weet dus nooit zeker hoeveel u per maand zult gaan betalen. Een vaste rente geeft iets meer zekerheid. U zet het rentepercentage vast en kiest daarbij een rentevaste periode.

Dit is een periode van bijvoorbeeld 10 of 20 jaar, waarin u hetzelfde bedrag aan rente betaalt. Hoe langer deze periode is, hoe hoger uw rentepercentage.

De hypotheekrente bij de Rabobank hypotheek verschilt per vorm. Is een Rabobank hypotheek aflossen verstandig? Dat ligt aan de hypotheekvorm die u heeft. Laat deze vrijblijvend door onze adviseur nakijken.rabobank hypotheek berekenen

Actuele Rabobank hypotheekrente

Kan ik mijn spaarzeker hypotheek afkopen? Er zijn beter opties denk bijvoorbeeld aan oversluiten. U kunt sinds 2013 alleen de annuïteitenhypotheek en de lineaire hypotheek afsluiten.

Bij een nieuwere hypotheek met een rentevaste periode van 10 jaar betaalt u op dit moment een rente van 1,7% tot 2,6%. Dit is afhankelijk van de marktwaarde van uw woning en het in bezit hebben van een Nationale Hypotheek Garantie.

Het kiezen van een Rabobank hypotheekvorm

Bij oudere hypotheekvormen is dit bij dezelfde voorwaarden 1,9% tot 2,8%. Het hangt af van uw persoonlijke situatie welk percentage voor u zal gelden. Dit kunt u berekenen met onze hypotheekadviseurs!

De hypotheekrentes van Rabobank zijn in vergelijking met andere hypotheekverstrekkers erg duur. Daarom is het belangrijk om op een objectieve manier te kijken wat voor u het meest geschikt zal zijn.

De Rabobank hypotheek hoeft niet per se bij u te passen. Om u alvast inzicht te geven in de hypotheken van de Rabobank, hebben wij een aantal voordelen en nadelen op een rijtje gezet.

Voordelen Rabobank hypotheek Voordelen Rabobank hypotheek

 • Een hypotheek bij Rabobank is zeer geschikt voor zelfstandig ondernemers.
 • Ook voor mensen met een flexibel inkomen biedt Rabobank goede voorwaarden.
 • Rentemiddeling Rabobank voor lagere maandlasten.
 • De voorwaarden bij Rabobank zijn vaak gunstiger dan elders.
 • U krijgt korting op uw hypotheek wanneer u een Betaalpakket van Rabobank heeft.
 • Ook de Nationale Hypotheek Garantie biedt korting.
 • De hypotheekofferte van Rabobank is een jaar lang geldig.
 • U mag jaarlijks 20% van uw lening boetevrij aflossen. Dit is meer dan bij andere hypotheekverstrekkers. 

rabobank hypotheekdossierNadelen Rabobank hypotheek 

 • De hypotheekrente bij de Rabobank is vaak duurder dan bij andere hypotheekverstrekkers.
 • U kunt te maken krijgen met een verhuisboete wanneer u vroegtijdig wilt verhuizen. Zorg ervoor dat u alle voorwaarden bespreekt met een onafhankelijke hypotheekadviseur.
 • Een hypotheekadviseur van Rabobank zal het advies geven om een Rabobank hypotheek af te sluiten. Win dus eerst onafhankelijk advies in! 

Rabobank hypotheek meenemen 

Het is mogelijk om uw Rabobank hypotheek mee te nemen wanneer u gaat verhuizen. Als u binnen 6 maanden na de verkoop van uw oude woning een nieuwe hypotheek afsluit, mag u uw oude voorwaarden meenemen.

Dit is alleen voordelig wanneer uw oude rentestand lager is dan de huidige rentestand. Gebruik maken van de laagste rente voor een Rabobank hypotheek? Meld u bij ons aan.

Wilt u weten wat voor u de mogelijkheden zijn?

Vraag dan eerst onafhankelijk advies aan. Advies bij de Rabobank zelf is niet onafhankelijk, omdat zij alleen eigen hypotheken verstrekken. Zorg er dus voor dat u objectieve informatie inwint bij onze adviseurs.

Zo bent u verzekerd van het feit dat u de juiste keuze maakt. Het is goed mogelijk dat u bij een andere hypotheekverstrekker voordeliger uit zult zijn of betere voorwaarden vindt.

Ook kunt u te maken krijgen met een verhuisboete wanneer u voor het einde van de looptijd van uw hypotheek verhuist. Schrijf u direct bij ons in voor een kosteloos Rabo adviesgesprek.

Kan ik maandelijks extra aflossen hypotheek Rabobank?

Dat kan zeker. Het beste is om te kijken naar de ideale aflosvorm. Hier zijn twee mogelijkheden in. Welke het beste bij u past zal bekeken moeten worden. Vraag direct een gratis gesprek aan met één van onze hypotheekadviseurs.rabobank hypotheek gesprek

Tips Rabobank hypotheek oversluiten 

U kunt uw Rabo hypotheek oversluiten naar de actuele marktrente tijdens uw rentevaste periode. Dan moet u rekenen op een boeterente bij een vaste rente.

Een boeterente is de compensatie die een bank eist wanneer de huidige rentestand lager is dan uw vaste rentepercentage. De bank krijgt immers minder inkomsten als u minder rente gaat betalen.

Boeterente Rabobank hypotheek

De hoogte van uw boeterente is afhankelijk van uw rentevaste periode, uw rentepercentage en de koopsom van uw woning. De boeterente zult u in één keer moeten betalen.

Bij een variabele rente hoeft u geen boeterente te betalen.

Kunt u zich een boete niet permitteren?

Dan biedt de Rabobank de optie tot middelen aan. Bij rentemiddeling wordt uw oude rente gemiddeld met uw nieuwe rente. Zo betaalt u uw boete verspreid over uw nieuwe rentevaste periode.

U gaat dan alsnog minder per maand betalen. Voor meer informatie kunt u kosteloos advies aanvragen bij onze adviseurs.

Is een Rabobank hypotheek geschikt voor mij?

Om deze vraag te kunnen beantwoorden, hebben wij informatie nodig over uw wensen en situatie. Of een Rabobank hypotheek bij u zal passen is afhankelijk van bijvoorbeeld uw inkomen en uw hypotheekvorm.

Gelukkig zijn onze adviseurs experts op het gebied van hypotheekvergelijking. Samen met u kunnen wij alle mogelijkheden rustig bekijken. Aan de hand van een eerste kosteloos gesprek zullen wij een maatadvies voor u opstellen.

Kosten Rabobank hypotheek

Het feit dat wij niet verbonden zijn aan een bank of verzekeraar, maakt dat wij alle hypotheekverstrekkers met elkaar kunnen vergelijken. En dat is voor u een goed teken!

Kan ik een Rabobank hypotheek binnen een week aanvragen?

Maak dus vandaag nog een afspraak om alle opties tegen elkaar af te wegen. Laat uw gegevens achter via het contactformulier. Wij komen dan zo snel mogelijk bij u terug!rabobank hypotheek oversluiten