Hypotheek berekenen flexwerker

Een hypotheek berekenen flexwerker: hoe doe je dat?

Als flexwerker moet je op andere wijze te werk gaan dan wanneer je een vaste werkgever hebt of ZZP’er bent.

Advies Nederland geeft je inzicht én helpt je graag verder.

Maak een gratis hypotheekbereking.

Hulp nodig? Wij helpen je namelijk graag.

Hoe werkt een hypotheek berekenen flexwerkers?

In Nederland zijn er behoorlijk wat flexwerkers actief.

Er zijn dan ook belangrijke redenen om als flexwerker aan de slag te gaan:

  • Je zit niet vast aan één werkgever
  • Het is mogelijk om ervaring op te doen in meerdere branches
  • Je bouwt eenvoudig een veelzijdig curriculum vitae op
  • Je kunt een sleur op werkgebied voorkomen
  • Het is ideaal om te ontdekken welke baan goed bij je past

Hypotheek berekenen flexwerkerVeranderende hypotheekregels

Ieder jaar veranderen de hypotheekregels.

De hypotheek uitzendkracht 2018 werd op andere wijze berekend dan die van 2019.Veranderende hypotheekregels

Volgend jaar hebben we weer met andere hypotheekregels te maken. Gebruik je een online tool voor een hypotheek berekenen flexwerker?

Zorg er dan voor dat je zeker weet dat de rekentool de berekening maakt volgens de actuele hypotheekregels. Alleen dan weet je zeker dat de berekening juist wordt uitgevoerd.

Waar kun je deze rekentools vinden?

Je kunt een hypotheek berekenen flexwerker bij vrijwel alle grote en bekende hypotheekverstrekkers, waaronder natuurlijk ook de Nederlandse banken.

Deze partijen houden hun website, inclusief de nodige tools, altijd goed up to date. Je kunt bijvoorbeeld eens een hypotheek flexwerker ING berekenen of bij de ABN AMRO.

Wel is het belangrijk om te weten dat ook de meest actuele rekentools je nooit zekerheid van bedragen kunnen geven.

Foute berekening? Daar gaat je droomhuis!

Stel, je wilt een hypotheek flexwerker Rabobank afsluiten.

Dan kun je de hypotheek berekenen flexwerker bij deze bank.hypotheek flexwerker Rabobank

Je krijgt vervolgens een maximale hypotheek te zien, bijvoorbeeld van 220.000 euro. Hiermee ga je naar de Rabobank om je hypotheek rond te maken.

Wat kan er mis gaan met een eenzijdig advies?

Eenmaal bij de Rabobank aangekomen blijkt dat je helemaal geen 220.000 euro kunt lenen. Je maximale hypotheek is volgens de adviseur 190.000 euro.

Daar gaat het huis van je dromen! Dit geldt overigens bij alle hypotheekverstrekkers zo. De Rabobank is dan ook slechts een voorbeeld.

Daarom heb je een goede berekening nodig!

Wanneer je voor bovenstaande situatie komt te staan, dan zorgt dit voor een flinke teleurstelling. Als jij je zinnen totaal had gezet op een woning van 210.000 euro, dan kun je deze niet kopen terwijl de rekentool aangaf dat dit wel mogelijk was.

Juist om dergelijke grote teleurstellingen te voorkomen is het altijd verstandig om je maximale hypotheek te laten berekenen door een onafhankelijk hypotheekadviseur.

Hiervoor ben je natuurlijk ook altijd welkom bij Advies Nederland.

Anders dan met een vaste arbeidsovereenkomst

Een hypotheek met vast contract berekenen kan met iedere willekeurige rekentool die actueel is. Je krijgt dan een indicatie van het leenbedrag te zien, een basis om mee verder te kunnen.

Ditzelfde geldt in de basis voor het berekenen van een hypotheek met jaarcontract ING, ABN AMRO of bijvoorbeeld Rabobank.

Met een jaarcontract is het lastiger, maar nog altijd goed mogelijk. Ben je flexwerker? Dan gaat het allemaal net even anders. Je hebt dan je bruto jaarinkomen nodig van de afgelopen jaren.

Op de juiste wijze je hypotheek berekenen

Wil je jouw hypotheek 2019 berekenen als flexwerker?

Dan is het belangrijk om dit op de juiste wijze te laten doen.

Kun je bijvoorbeeld worden aangemerkt als freelancer?

Dan gaat het vaak om payrollen en kun je hierdoor goed je jaarinkomen van de afgelopen jaren overleggen. Werk je voor een uitzendbureau en wil je een hypotheek berekenen flexwerker?

Dan kan het uitzendbureau informatie aanleveren over je inkomen van de laatste jaren. Je hebt ook gewoon een jaaropgave van het uitzendbureau ontvangen. Vaak heb je er hier drie van nodig.

Heb ik een intentieverklaring nodig?

Een perspectiefverklaring of een intentieverklaring kan zeker nuttig zijn als je een hypotheek wilt aanvragen. Dergelijke verklaringen bieden de hypotheekverstrekker net even wat meer zekerheid.een intentieverklaring

Het risico voor de hypotheekverstrekker neemt hierdoor af, waardoor je wat meer hypotheek kunt krijgen.

Is dat altijd zo?

Het is in bepaalde gevallen mogelijk om van een uitzendbureau een intentieverklaring te krijgen. Wel is het belangrijk om te weten dat er aan een intentieverklaring nooit garanties kunnen worden ontleend.

Wat als ik geen intentieverklaring krijg?

Een hypotheek zonder intentieverklaring afsluiten is lastiger, maar niet onmogelijk. In bepaalde situaties kun je de hypotheek berekenen flexwerker en afsluiten op basis van inkomensgegevens van de afgelopen jaren.

Hypotheekverstrekkers bepalen zelf hoe zij met dit soort aanvragen omgaan.

Dit betekent dat het goed mogelijk is dat je zonder intentieverklaring bij de ene hypotheekverstrekker wel een hypotheek kunt afsluiten en bij de andere aanbieder niet.

Hoe zie jij je toekomst zelf voor je?

Er wordt vaak gedacht dat werken via een uitzendbureau een must is, bijvoorbeeld omdat iemand (tijdelijk) niet in staat is om een vaste baan te bemachtigen.

zie jij je toekomst zelf voor je

Dit is zeker niet juist. Er zijn veel mensen die bewust uitzendkracht zijn. Veel mensen vervelen zich snel bij een vaste werkgever.

Anderen willen vooral veel verschillende ervaringen opdoen of verzamelen sterke functies voor op een curriculum vitae. Het is dan ook goed om te bedenken of jij flexwerker wilt blijven of dat je toch liever een vaste baan wilt.

Waarom is dit belangrijk?

Een hypotheek berekenen flexwerker is goed als je van plan bent om flexwerker te blijven. Zit er een vaste baan in jouw nabije toekomst? Dan kan het nuttig zijn om nog even te wachten met een woning kopen.

Ga eens een hypotheek berekenen flexwerker en een hypotheek berekenen op basis van een vast dienstverband. Het is duidelijk dat je mogelijkheden in de laatste situatie breder en beter zijn.

Wil je flexwerker blijven? Ook prima!

Dan gaan wij graag met jou op zoek naar de beste opties.

Wij kunnen direct jouw hypotheek berekenen flexwerkerdirect jouw hypotheek berekenen flexwerker

Advies Nederland werkt met onafhankelijke hypotheekadviseurs die je graag van dienst zijn.

Wij kunnen direct jouw hypotheek berekenen flexwerker, wij zoeken uit welke hypotheekvorm goed bij je past en bij welke hypotheekverstrekker jij het voordeligst uit bent.

Ben jij benieuwd naar wat wij jou aan kunnen raden? Maak dan online een afspraak voor een gratis adviesgesprek.

Advies Nederland Banner