Rentevaste periode openbreken 2023

Lees hier alles over een rentevaste periode openbreken. Wanneer u een hypotheek afsluit, moet u kiezen tussen een variabele of een vaste rente.

Bereken hier de voordelen.

Bij een variabele rente betaalt u maandelijks een ander bedrag, afhankelijk van de hypotheekrente. Per maand wordt gekeken welk percentage geldt.

Schrijf u hier vrijblijvend in voor gratis advies.

Hoe werkt een rentevaste periode openbreken?

Als u kiest voor een vaste rente, zet u de maandelijkse rente vast. Elke maand betaalt u hetzelfde bedrag.

Daarbij kiest u een rentevaste periode.

Rentevaste periode openbreken

Dit is de periode waarin u deze hypotheekrente betaalt. Het kan 1 jaar zijn, maar ook 10 jaar. Dit is afhankelijk van uw eigen voorkeuren.

De hypotheekrente kan plotseling dalen

Daar kunt u dan niet van profiteren. Toch kunt u dan iets doen. De rentevaste periode openbreken behoort tot de opties. Samen met onze adviseur kunt u kijken wat voor u mogelijk is.

Benieuwd? Neem dan snel contact op. Meld u gelijk bij ons aan voor een gratis adviesgesprek! Binnen vijf minuten kunt u zich inschrijven via ons contactformulier.

Rentevaste periode openbreken hypotheek

Uw rentevaste periode openbreken klinkt als een riskante onderneming. Toch kan het u veel geld opleveren. De huidige hypotheekrente is erg laag.

Wanneer u op dit moment uw rente vastzet, kunt u daarvan profiteren. Door onvoorziene omstandigheden, zoals nieuwe fiscale wetgeving, is het alsnog mogelijk dat de rentestand daalt.

Dan baalt u natuurlijk! U wilt ook profiteren van nog lagere maandlasten. Gelukkig zijn er mogelijkheden. U moet dan wel rekenen op extra kosten.

Rentevaste periode openbreken hypotheek

Kan ik mijn rentevaste periode openbreken zonder boete?

Dit kan alleen aan de einde van een rentevaste periode.

Als deze kosten gecompenseerd worden door lagere maandlasten, kan het zeer voordelig voor u zijn.

Het kan nooit kwaad om een hypotheekcheck te laten doen. Wij zullen uitgebreid kijken naar uw situatie in combinatie met de lage rentestand.

De hoogte van de eventuele kosten zijn afhankelijk van wanneer uw rentevaste periode afloopt.

Als u nog redelijk aan het begin staat, levert het minder op dan wanneer de periode bijna is verstreken.

Boete rentevaste periode openbreken

Wanneer u tijdens de rentevaste periode een lager rentepercentage wilt laten vastzetten, loopt de bank inkomsten mis. Dit bedrag moet gecompenseerd worden.

Het nieuwe percentage is dan immers lager dan de hypotheekrente die u in eerste instantie heeft laten vastzetten. De bank rekende op deze inkomsten.

Om dit te compenseren, rekent de bank een boeterente.

Deze boete bedraagt meestal 10% tot 20% van het hoofdbedrag van uw hypotheek.

Hoe kan ik berekenen of openbreken zinvol is of niet?

Voor de berekening van deze boeterente wordt dikwijls de Contante Waarde Methode gehanteerd.

Aan de hand van deze formule kunnen wij uw boeterente precies voor u uitrekenen.

Door deze af te wegen tegen de voordelen die u krijgt van een lagere rentestand, kunnen wij berekenen of dit verstandig is. Uw rentevaste periode openbreken doet u immers niet zomaar.

Vraag meteen advies aan! De kans is groot dat wij iets voor u kunnen betekenen. Het hebben van lagere maandlasten klinkt goed, toch?

Rentemiddeling rentevaste periodeRentemiddeling rentevaste periode openbreken openbreken

Een andere manier om de bank te compenseren voor misgelopen inkomsten, is rentemiddeling.

Het woord zegt het al. Uw oude rentepercentage wordt gemiddeld met uw nieuwe hypotheekrente.

U gaat dan alsnog minder betalen per maand. De oversluitboete wordt verspreid over uw nieuwe rentevaste periode. U hoeft deze dus niet in één keer te betalen.

Dit is voordelig wanneer u niet genoeg geld heeft om een groot bedrag te betalen. Het is volledig afhankelijk van uw huidige financiële situatie welke methode voor u voordelig zal zijn.

Hoeveel levert een rentevaste periode openbreken?

Dit moet berekend worden. U wilt immers niet de verkeerde beslissing nemen. Rentemiddelen is geschikt voor mensen die een lager inkomen hebben. Let op: niet alle banken bieden middeling aan.

Het kan voordelig zijn om voordat u een hypotheek afsluit, alvast te kijken naar de mogelijkheden. Dit maakt uw hypotheek rentevaste periode openbreken een stuk makkelijker.

Rentevaste periode openbreken berekenen

Zowel bij boeterente als rentemiddeling komen extra kosten kijken. Bij een boeterente betaalt u een groot bedrag in één keer.

Bij middelen wordt het bedrag verspreid over uw nieuwe rentevaste periode.

Uw rentevaste periode openbreken berekenen kunt u daarom het beste samen met onze adviseurs doen. U kunt natuurlijk bij uw oude hypotheek blijven met een nieuwe rentestand.

Rentevaste periode openbreken of niet?

Wanneer u daarnaast uw hypotheek wilt oversluiten, krijgt u meer kosten. U moet dan een notaris inschakelen en overschrijfkosten betalen.

Daarnaast rekent een hypotheekadviseur ook een tarief. Al met al zal het beste zijn om de kosten en de baten tegen elkaar af te wegen. U kunt dit met ons doen!

Advies rentevaste periode openbreken

Een eerste gesprek waarin wij uw situatie inventariseren is vrijblijvend en kosteloos. Naderhand krijgt u een helder overzicht van uw mogelijkheden.

U bent tot niets verplicht! De keuze om met ons verder te gaan is geheel aan u.Rentemiddeling rentevaste periode openbreken

Is de hypotheek rentevaste periode openbreken verstandig?

Het ligt voornamelijk aan uw financiële situatie en hypotheekvorm of uw rentevaste periode openbreken verstandig zal zijn.

Er zijn hypotheekvormen, zoals de spaarhypotheek, waarbij openbreken niet veel voordelen zal opleveren.

Bij een hogere hypotheekrente krijgt u immers meer rente over uw spaargeld.

Bij aflossingsvrije hypotheken en beleggingshypotheken kan dit juist wel verstandig zijn. Wanneer u een boeterente niet kunt betalen, is rentemiddeling de beste optie.

Openbreken of oversluiten?

Als uw bank middeling niet aanbiedt als optie, is openbreken geen verstandige onderneming. U wilt immers niet opeens veel geld kwijt zijn.

Of de keuze voor openbreken voor u geschikt zal zijn, kunt u het beste bespreken met onze adviseurs. Zij weten precies wat de gevolgen zullen zijn. Neem zo snel mogelijk contact op!

Onafhankelijk advies rentevaste periode openbreken

Uw rentevaste periode openbreken kan een kostbare aangelegenheid zijn. Wij vinden het belangrijk dat u degelijk en helder advies inwint.

Wij zijn een adviesbureau dat bestaat uit onafhankelijke adviseurs. Wanneer het gaat om uw financiële situatie, is een objectief advies erg belangrijk.

U bent bij ons dan ook aan het juiste adres

Wij willen dat ook u kunt profiteren van de huidige lage rentestand! Tijdens een vrijblijvend en gratis gesprek gaan wij de mogelijkheden voor u in kaart brengen.

Gratis rentevaste periode openbreken advies

U wilt immers weten wat voor u de beste optie zal zijn. Wij verzekeren u van het feit dat wij met een advies komen dat veilig en voordelig is. De kans is groot dat u veel geld zult gaan besparen.

Lagere maandlasten wil iedereen! Wij werken tegen een laag tarief. Benieuwd?

Maak vandaag nog een gratis afspraak.

Laat uw gegevens achter op deze pagina!