Het kiezen van de juiste rentevaste periode

Wij helpen consumenten met het kiezen van de juiste rentevaste periode. Er wordt gezocht naar de ideale combinatie tussen veiligheid en lage maandlasten.

Staat u ook voor een belangrijk keuze?

Maak dan gebruik van onafhankelijk hypotheekadvies.

Onze adviseur kan u gratis en vrijblijvend helpen met het maken van de beslissing.

Wat is een rentevaste periode?

Een rentevaste periode is de periode waarvoor het te betalen rentetarief vaststaat.

Een rentevast periode van 10 jaar betekent dus dat u en de hypotheekinstelling overeenkomen welk rentetarief u over een periode van 10 jaar zult moeten gaan betalen.

Rentevaste periode

Waarom is een lange rentevaste periode duurder?

In zijn algemeenheid geldt dat het rentetarief hoger wordt naarmate de rentevast periode langer wordt.

Andere namen voor de rentevast periode (rentevastperiode) zijn de renteperiode en rente looptijd.

De hypotheekrente vaste periode is overigens iets anders dan de looptijd van de hypotheek.

De looptijd van de hypotheek is meestal veel langer, bijvoorbeeld dertig jaar.

Nadelen lange rentevaste periode

Iedereen wilt natuurlijk gebruik maken van de lage rentestand.

Dat is via Advies Nederland dan ook mogelijk. Wij bieden de mogelijkheid tot een gratis en vrijblijvende hypotheekrente check.

Zowel persoonlijk als online. Wat is rentevaste periode? Vraag een gratis adviesgesprek bij ons aan via het contactformulier. Hij kan uw vragen altijd deskundig beantwoorden.

Kiezen van de juiste rentevaste periode

Welke rentevaste periode kiezen? Aangezien de looptijd van een hypotheek rentevast periode van invloed is op het hypotheekrentetarief, lijkt het gunstiger om de looptijd zo kort mogelijk te kiezen.

Korte rentevaste periode

Echter, hoe korter je een rentevast periode vastgezet, des te sneller zult u de negatieve gevolgen van een stijgende rente merken. Bij de keuze voor een nieuwe rentevaste periode zijn de volgende factoren belangrijk:

  • HypotheeksomRentevaste periode
  • Rentevisie
  • Woonhorizon
  • Rentemix

Alle hypotheekbegrippen die wij in dit artikel zullen doornemen. Wij verstrekken uitsluitend onafhankelijke financiële informatie.

In dat geval doen wij dat over het wijzigen van de hypotheekrente.

Uw rentevaste periode loopt af?

Laat u dan deskundig adviseren. Ook als de rente nog jaren vaststaat dan zijn er volop mogelijkheden. Onze hypotheekadviseur laat u dan graag zien in een vrijblijvende hypotheekberekening.

Het zal de moeite waard zijn! De kans dat wij de maandlasten kunnen verlagen is groot. Doe hier u voordeel mee. Zijn er nadelen lange rentevaste periode. Ja die zijn er zeker.

Zo is de hypotheekrente 30 jaar vast hoger dan die bij tien of 20 jaar.

Meer weten? Vraag een kosteloos renteadvies aan via het contactformulier.

woonhorizon

Rentevaste periode: de hypotheeksom

Wij vinden dat het kiezen van een korte rentevaste periode risico’s met zich mee brengt. Vooral als mensen een maximale hypotheek afsluiten. Eventuele rentestijgingen zijn dan funest.

De maandelijkse lasten worden dan gewoon te hoog. In het begin ben je dan goedkoop uit maar hoe zit dat in de toekomst? Je wil op een dag niet in de financiële problemen komen.

Daarom is maximaal lenen in onze ogen niet verstandig. Zeker niet bij korte looptijden. Daar staat de hypotheekrente nu veel te laag voor. De kans deze stijgt is zeer aannemelijk.

Wat gebeurd er als de hypotheekrente gaat stijgen?

Hierdoor zullen gigantisch veel huishoudens in de problemen komen. Een gang van zaken die Advies Nederland probeert te voorkomen. In onze ogen begint het allemaal bij een goede educatie.

Onze bloggers proberen informatie toegankelijk voor iedereen te maken. Je hoeft geen econoom te zijn om het te snappen. Met een boerenverstand kom je in dit leven vaak veel verder.

Wilt u een rentevaste periode openbreken?

Laat u dan onafhankelijk informeren door één van onze erkende hypotheekadviseurs.

Hij kan berekenen welke voordelen een wijziging oplevert.

Het zou verstandig zijn als u zich bij ons inschrijft.

Rentevisie Hypotheeksom

Wat betreft de keuze van een rentevaste periode geldt dat het verstandig is om een korte rentevast periode te kiezen als de rente daalt of gelijk blijft en een langere rentevaste periode als de rente stijgt.

Om dit te bepalen, dient u echter een renteontwikkeling te voorspellen. Die van Advies Nederland is terug te lezen bij hypotheekrente verwachting.

Bij het voorspellen van rentes zal men vaak kijken naar het historische renteverloop.

Het is een feit dat niemand het zeker weet

Wat wel opvallend is dat onze adviseur Theo al meerdere jaren op rij de juiste voorspelling doet. Hij zit inmiddels meer dan 25 jaar in het vak. Hij is een ervaren man die de markt op de voet volgt.

Onder zijn klanten is hij dan ook zeer populair. Hij hoort bij assurantie kantoor Groningen van Advies Nederland. Mocht u in zijn gebied worden dan kan een gesprek zeer verhelderd zijn.

Wilt u een rentevaste periode 10 jaar vast zetten? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende berekening. Schrijf u meteen in via het contactformulier onder aan deze pagina.

Wat bedoelen ze met rentestructuur?

Een rentestructuur is het verschil tussen een lange en korte rente. In bijna alle gevallen zal de hypotheekrente stijgen als men kiest voor een langere rentevaste periode.

Het verschil tussen de kortste en langste looptijd bij een rentevaste periode, kan soms enkele procenten schelen. In het verleden zijn er momenten geweest dat de verschillen wel meevielen.

Dat was de periode dat de rente nog schandalig hoog stond. Er werden zelfs rentes aangetikt van 8 tot 10 procent. Een verschrikkelijke tijd waarin veel mensen moeite hadden om de lasten te betalen.

We zitten nu dan ook in een luxe positie

De rente heeft simpelweg nog nooit zo laag gestaan. Wij komen dagelijks woningeigenaren tegen die kunnen halveren in de lasten. Het begint allemaal bij de hypotheekrente vergelijken.

Dat doen wij zowel bij uw huidige aanbieder al bij alle andere hypotheekverstrekkers. Ons systeem zal direct aangeven waar u het beste af bent.

Kan ik mijn rente looptijd ook 20 jaar vast zetten?

Dat kan zeker. Daar zitten zowel voor als nadelen aan. Lees meer hierover of schrijf u bij ons in voor een persoonlijk gesprek.

WoonhorizonRentemix

Er wordt een inschatting gemaakt hoelang u in woning zult blijven wonen. Dat is wat wij bedoelen met een woonhorizon.

Een goed voorbeeld daarvan is de starterswoning.

Je neemt een startershypotheek voor de laagst mogelijke hypotheeklasten. Maar iedereen weet dat je binnen tien jaar (maximaal) weer zult verhuizen.

Er zijn namelijk nogal wat invloeden. Denk bijvoorbeeld aan trouwen of het starten van een gezin. Je hebt meer ruimte nodig waardoor je zult moeten verhuizen.

Hoe kun je daar het beste mee omgaan?

Het is verstandig om je rentevaste periode daarop aan te passen. Ga je nooit meer weg?

Dan kun je op dit moment beter kiezen voor een lange hypotheek rentevaste periode.

Wij verwachten namelijk niet dat de hypotheekrente ooit nog zo laag zal komen te staan. Persoonlijk heb ik recent mijn hypotheekrente vast laten zetten voor 20 jaar.

Het kon helaas niet langer aangezien ik mijn huis al voor een redelijk groot deel heb afgelost. Wil je meer weten over dit onderwerp? Doe dan een aanvraag voor een adviesgesprek.

Wat is een rentemix?

Bij veel hypotheekinstellingen is het niet verplicht om voor 1 rentevaste periode te gaan. Je kunt vaak ook kiezen voor een combinatie.

Het combineren van rentevaste periodes wordt rentemix genoemd.

Het voordeel is dat sommige risico’s gespreid kunnen worden. Je kunt bijvoorbeeld een deel variabele hypotheekrente nemen, terwijl je andere delen op een lange rentevaste periode zet. Keuze genoeg!

Welke rentevaste periode kiezen?

Aan deze situatie zitten zowel voor als nadelen. Ook is het per persoon verschillend. Het beste kan onze adviseur bij u langskomen. Hij kan dan een inventarisatie maken van uw hypotheekwensen.

Deze kan hij dan weer vertalen in een hypotheekadvies op maat. Wij houden rekening met al uw wensen. Eventuele kosten van de overstap zullen transparant, en vooraf aan u worden gemeld.

Op deze manier zult u de meeste voordelen behalen! Maak gratis en vrijblijvend een afspraak. Via het contactformulier kunt u zich direct inschrijven van een adviesgesprek.