Einde rentevaste periode2018-06-30T16:34:02+00:00

Einde rentevaste periode

Wat te doen bij een einde rentevaste periode? Bij het afsluiten van een hypotheek komt u voor een aantal keuzes te staan. Zo moet u kiezen tussen een variabele en vaste rente. Wanneer u kiest voor een variabele rente, betaalt u maandelijks een ander bedrag.

Dit hangt af van het dan geldende rentepercentage. Kiest u voor een vaste hypotheekrente, dan zet u het percentage vast. Daarbij kiest u een rentevaste periode. Gedurende deze periode betaalt u maandelijks hetzelfde bedrag.

Wat moet u doen wanneer het einde rentevaste periode is aangebroken? Advies Nederland kan u helpen! Wij zijn experts op het gebied van hypotheken en hypotheekrente. Tijdens een vrijblijvende afspraak kunnen onze adviseurs u vertellen wat de opties zijn.

Wij willen u graag helpen uw hypotheek te verbeteren. Het is waarschijnlijk dat wij zelfs uw maandlasten kunnen verlagen. Laat vandaag nog uw contactgegevens achter. Dan komen wij zo snel mogelijk bij u terug om een renteverlaging te realiseren. 

Schrijf u direct bij ons in voor een gratis hypotheekcheck!

Meer weten? Lees dan alles over het kiezen van een nieuwe rentevaste periode.

Einde rentevaste periode hypotheek Einde rentevaste periode

Het einde rentevaste periode is aangebroken. Dit betekent dat u niet meer een vast percentage aan rente per maand hoeft te betalen. Dit is een uitstekend moment om uw hypotheek te laten nakijken. 

Het is mogelijk dat u met een nieuw percentage voordeliger uit zult zijn. Ook kunnen andere voorwaarden zorgen voor lagere maandlasten. U zult dus opnieuw keuzes moeten gaan maken.

De hypotheekverstrekker waar uw hypotheek is afgesloten, komt tegen het einde van de periode met een nieuw voorstel.

Zij stellen een nieuw percentage en een nieuwe periode voor. Wij benadrukken dat u dit voorstel moet laten controleren. Het is immers mogelijk dat u een beter hypotheekvoorstel kunt krijgen. Doe dit samen met Advies Nederland! Wij kunnen objectief advies geven. Er zijn namelijk verschillende mogelijkheden.

Ook is onderhandelen met uw hypotheekverstrekker een optie. U wilt toch ook zo goedkoop en veilig mogelijk uit zijn? Is de einde rentevaste periode van uw spaarhypotheek in zicht? Laat ons dan een gratis voorstel doen. Dat wij de huidige hypotheek kunnen verbeteren staat vast!

Aflossen bij einde rentevaste periode

Aan het einde rentevaste periode kunt u gaan aflossen. Dit is een goed moment om extra af te lossen. U hoeft geen boeterente te betalen. Een boeterente betaalt u wanneer u meer wilt aflossen dan is toegestaan. Per jaar mag u 10% tot 20% van uw hypotheekschuld boetevrij aflossen.

Komt u hierboven? Dan is het mogelijk dat u een boete krijgt. Dit is het geval wanneer de huidige rentestand lager is dan het percentage dat u maandelijks betaalt. De bank loopt dan inkomsten mis. U krijgt een boete om deze inkomsten te compenseren.

Aan het einde van de periode geldt deze regel niet meer. Extra aflossen zal zorgen voor lagere maandlasten wanneer u uw hypotheek verlengt of oversluit. Dit wil natuurlijk iedereen! Wilt u meer weten over de mogelijkheden bij verlengen en oversluiten? Lees dan verder.

Advies Nederland geeft altijd objectieve en duidelijke informatie. Kan ik ook nog gebruik maken van een rentebedenktijd? Onze experts hebben de antwoorden!

Einde rentevaste periode verlengenVerlengen bij einde rentevaste periode

Uw rentevaste periode loopt af? U heeft de optie om uw hypotheek te verlengen bij het einde rentevaste periode. Uw hypotheekverstrekker komt namelijk met een voorstel. 

U krijgt een nieuw vast rentepercentage en een nieuwe rentevaste periode. Laat dit voorstel controleren door de adviseurs van Advies Nederland! Het is namelijk mogelijk dat u een beter aanbod kunt krijgen.

Samen met u kijken wij naar de mogelijkheden. Uw situatie kan namelijk veranderd zijn. Andere voorwaarden kunnen beter passen bij uw huidige voorkeuren. Wij kijken daarnaast ook naar uw toekomst.

Misschien bent u voordeliger uit met een variabele hypotheekrente. Ook een kortere rentevaste periode kan meer geld opleveren.

Let daarom goed op wanneer uw rentevaste periode eindigt. Wanneer u niet reageert op het nieuwe voorstel, gaat deze automatisch in werking. Dit brengt risico’s met zich mee! Bekijk op tijd uw mogelijkheden met Advies Nederland. Wij helpen u op weg!

Einde rentevaste periode aflossingsvrije hypotheek in zicht? Maak vandaag een afspraak voor een hypotheekcheck.

Oversluiten bij einde rentevaste periode

Het is mogelijk dat u uw hypotheek wilt oversluiten. Een nieuwe hypotheek sluit wellicht beter aan bij uw huidige situatie. Tegenwoordig kunt u aan het einde rentevaste periode uw hypotheek naar twee vormen oversluiten. Dit zijn de annuïteitenhypotheek en de lineaire hypotheek.

Bij deze hypotheekvormen lost u maandelijks een bedrag van uw schuld af. Zo komt u niet met een restschuld te zitten. Dit gebeurt vaak bij aflossingsvrije hypotheken.

Wanneer u uw hypotheek oversluit, kunt u gebruikmaken van de lage rentestand. Dit kan zorgen voor lagere maandlasten. U kunt met een beetje kennis online zelf uw hypotheek oversluiten via Advies Nederland. Wij hebben unieke software die u stap voor stap helpt.

Spreekt u liever een adviseur? Dat kan natuurlijk ook. Een eerste afspraak is altijd kosteloos en vrijblijvend. Onze adviseurs zijn verspreid door heel Nederland. U hoeft dus nooit lang te wachten op advies voor uw ING, ABN AMRO of Obvion hypotheek.

Uiteraard ook niet voor alle andere 20 hypotheekverstrekkers! Wij staan altijd tot uw dienst!

Einde rentevaste periode bij aflossingsvrije hypotheek

Bij een aflossingsvrije hypotheek betaalt u uw hypotheekschuld pas af na de looptijd. U bouwt hiervoor kapitaal op door uw rente te sparen of te beleggen. Ook bij aflossingsvrije hypotheken heeft u een rentevaste periode. 

U krijgt ongeveer drie maanden voor het einde rentevaste periode een nieuw hypotheekvoorstel. Aflossingsvrije hypotheken zijn redelijk ouderwets. Banken willen graag dat u uw hypotheek oversluit. Nieuwere hypotheekvormen zijn veiliger.

Wilt u uw aflossingsvrije hypotheek verlengen? Dan kunt u rekenen op hogere maandlasten. De bank rekent namelijk vaak een renteopslag. Zo wordt u gestimuleerd om uw hypotheek over te sluiten. Advies Nederland vindt dit een goede ontwikkeling. 

Aflossingsvrije hypotheken brengen veel risico’s met zich mee. U kunt bijvoorbeeld eindigen met een restschuld. Deze brengt uw financiële toekomst in gevaar. Dit willen wij voor niemand! Wilt u uw hypotheek oversluiten? Wij willen u graag helpen. Onze adviseurs vinden altijd de beste optie passend bij uw voorkeuren!

Einde rentevaste periode huis onder water

Einde rentevaste periode aflossen van de woning. Wanneer uw huis onder water staat, is uw hypotheek meer waard dan uw woning. Bij verkoop van uw woning zult u eindigen met een restschuld. Om deze te compenseren kunt u meerdere dingen doen. 

Aan het einde rentevaste periode kunt u extra aflossen zodat u de schuld rechttrekt. U zult dan niet de schuld uit eigen zak hoeven te betalen. Ook hoeft u dan geen extra lening af te sluiten. U kunt de schuld ook laten meefinancieren in een andere hypotheek.

Let wel op bij een nieuwe rentevaste periode kiezen. Veel hypotheekverstrekkers vinden het risicovol om u een nieuwe hypotheek te geven. De restschuld brengt namelijk veel risico’s met zich mee. Dit geldt zowel voor u als voor de bank.

Staat uw huis onder water? De adviseurs van Advies Nederland weten precies wat zij voor u kunnen doen. Samen met u kijken we naar de mogelijkheden van oversluiten. U hoeft zich geen zorgen te maken.

Onafhankelijk advies einde rentevaste periode Einde rentevaste periode hypotheek

Waarom moet u kiezen voor Advies Nederland? Onze adviezen zijn altijd objectief, helder en voor u op maat gemaakt. Wij snappen dat het fijn is wanneer een hypotheekadviseur echt naar u luistert. 

Het einde rentevaste periode is immers het moment om uw hypotheek goed te laten controleren. Vanuit het klantbelang denken, betekent voor ons het wegnemen van uw zorgen.

Onze adviseurs werken onafhankelijk. Dit betekent dat wij niet verbonden zijn aan een bank of verzekeraar. Zo kunnen wij alle hypotheekverstrekkers met elkaar vergelijken.

U bent dan verzekerd van de juiste hypotheek en voorwaarden. Bent u overtuigd? Neem dan contact op! U kunt uw gegevens achterlaten via het formulier op deze pagina. Wij komen dan vandaag nog bij u terug voor het maken van een vrijblijvende afspraak.