Zo werkt vrij op naam kopen

U bent wellicht op zoek naar een woning via internet en ziet staan dat de prijs vrij op naam is. Bij andere woningen ziet u de term kosten koper staan.

Hoe zit het precies? Wat zijn de verschillen en welke kosten zult u moeten betalen? Om de antwoorden op deze vragen te vinden, kunt u wel wat hulp gebruiken!

Wilt u een huis kopen en heeft u daarvoor deskundig advies nodig, schrijf u dan bij ons in.

 

Schrijf u hier in voor een gratis adviesgesprek

 

Vrij op naam bijkomende kosten

U koopt een woning vrij op naam, welke kosten moet u dan op rekenen? Zoals gezegd zijn deze inbegrepen in de vraagprijs van uw woning wanneer het gaat om nieuwbouw.  Vrij op naam

De kosten bij een bestaande woning zijn de overdrachtsbelasting en de kosten voor de registratie- en notariskosten voor de transportakte. De kosten voor een nieuwbouwwoning zijn een stuk uitgebreider.

Om die reden zijn ze ook minder eenvoudig te berekenen. Wilt u omrekenen vrij op naam naar kosten koper? Maak dan hier meteen een online berekening.

Het gaat om de volgende kostenposten:

 

Bekijk hier het grote verschil met kosten koper

 

Wilt u kopen vrij op naam?

Wij zijn een volledig onafhankelijk assurantiekantoor dat u kan helpen bij alle vraagstukken op het gebied van hypotheken, verzekeringen en andere financiële diensten.

Aangezien de klant bij ons hoog in het vaandel staat, is een eerste gesprek altijd geheel vrijblijvend en kosteloos. Schrijf u bij ons in via het contactformulier.

Dit gesprek kan plaatsvinden bij ons op kantoor, bij u thuis of zelfs online! Laat dus snel uw gegevens achter voor het maken van een gratis afspraak.

Vrij op naam kopen

Vrij op naam nieuwbouw

De volgende kosten zul je bij vrij op naam niet hoeven te betalen:

  • Kosten voor de leveringsakte bij een notaris
  • Vrijval van de overdrachtsbelasting
  • Kadaster kosten voor de inschrijving

Ook voor starters kunnen wij veel betekenen. Denk hierbij aan de starterslening of een startershypotheek. Beide kunt u uiteraard via ons aanvragen. 

Alles wat wij kunnen doen om u te helpen aan die nieuwbouwwoning, zullen wij in werking stellen. Hierdoor kunnen wij de kansen op een koopwoning, direct voor u vergroten.

Vrij op naam berekenen

Bij de vrij op naam berekening hoeft u geen rekening te houden met de volgende kosten:

  • Notariskosten
  • Aankoop van de grond
  • Eigendomsoverdracht
  • Aansluitkosten voor gas
  • Water en licht
  • Bouwkosten
  • Inschrijving kadaster

Al een nieuwbouwwoning op het oog?

Dan kunt u via Advies Nederland de maximale hypotheek berekenen. Wij kunnen op een onafhankelijke manier alle hypotheekverstrekkers nakijken.

De beste mogelijkheden zullen vrijblijvend aan u voorgelegd worden. Het is door de lage hypotheekrente mogelijk, om lage maandlasten te combineren, met een prachtige hypotheekvorm.

 Goedkoop een hypotheek afsluiten? Maak gebruik van gratis adviesgesprek. Onze hypotheekadviseur staat graag voor u klaar om alles stap voor stap met u door te nemen. 

Vrij op naam kopen

Het kopen van een woning vrij op naam, wat betekent dat? Bij een woning kopen, krijgt u te maken met de aankoopprijs van de woning en extra kosten die daarbij komen kijken.

Deze kosten kunnen op naam komen van de koper of de verkoper. Zijn de kosten vrij, dan worden deze verhaald op de verkoper. Dit is voornamelijk het geval bij nieuwbouwwoningen.

De kosten zijn op dat moment bij de vraagprijs van de woning inbegrepen. Eigenlijk betekent dit dus dat u indirect alsnog opdraait voor deze kosten aangezien u meer betaalt voor de woning. N

NHG vrij op naam

Je kunt ook vrij om naam NHG kopen. Dit scheelt veel geld. Naast de inbegrepen kosten kunnen er bijkomende kosten zijn die u wel direct zelf moet betalen.

Om die reden is het belangrijk eerst door onze hypotheekadviseurs te laten berekenen wat u precies zult moeten gaan betalen. Dit is immers van belang wanneer u een hypotheek wilt afsluiten.

Daarnaast zult u eigen middelen moeten inbrengen. Kun je bij een huis vrij op naam kopen onderhandelen over de prijs? Lees verder of maak een afspraak met onze adviseur.

Vrij op naam kosten koper

Wanneer u een huis koopt, is de aankoopprijs niet het enige bedrag dat u moet betalen. Er zijn altijd extra kosten waar u op moet rekenen.

Nu zit er verschil tussen wat u moet betalen en wie voor deze kosten opdraait. Er wordt daarom onderscheid gemaakt tussen twee soorten.

Vrij op naam en kosten koper zijn de aanduidingen die gebruikt worden voor deze extra kosten. Bekijk hier de hele lijst met mogelijke bijkomende kosten.

Vrij op naam afkorting

Deze worden ook wel afgekort tot v.o.n. en k.k. In de regel geldt dat de kosten voor een bestaande woning zowel kosten koper als vrij kunnen zijn.

Bij een nieuwbouwwoning zijn de kosten vrijwel altijd vrij. U krijgt van tevoren uiteraard inzicht in hoe de kosten in de prijs verwerkt zijn. Samen met onze adviseur kunt u naar dit overzicht kijken.

Kosten nieuwbouwhuis vrij op naam

Op die manier weet u wat u precies kwijt zult zijn aan alle verschillende kostenposten. Hoe zit het met vrij op naam bestaande woning kopen? 

Wilt u meer weten of persoonlijk geholpen worden? Schrijf u dan vrijblijvend bij ons voor een kosteloos adviesgesprek! Inschrijven kan binnen 5 minuten geregeld zijn.

Vrij op naam financieringVrij op naam financiering

De vrij op naam extra kosten zitten inbegrepen in de vraagprijs van uw woning.

Daarnaast betaalt u vaak nog kosten voor een notaris die de hypotheekakte moet opmaken en ondertekenen.

Een eventueel overbruggingskrediet valt ook onder de bijkomende kosten.

Hoe zit het dan met de financiering?

Vaak moet uw nieuwbouwwoning nog gebouwd worden wanneer u deze koopt. Uw hypotheeklening wordt op dat moment in een bouwdepot geplaatst.

Vanuit dit bouwdepot kunnen de architecten en aannemers van uw woning betaald worden. Dit jaar is het nog mogelijk om 101% van de koopprijs van uw woning aan hypotheek te lenen.

Vanaf 2018 wordt dit percentage beperkt tot 100%

Dit betekent dat de niet inbegrepen kosten via eigen middelen betaald moeten worden. Onder eigen middelen wordt bijvoorbeeld spaargeld verstaan.

Bij een hypotheek afsluiten zult u moeten aantonen dat u dit geld daadwerkelijk heeft. Dit kan door een afschrift mee te nemen. Lees nu onze volledige uitleg.

Vrij op naam doorverkopen

Hoe zit het als u een woning vrij op naam verkopen wilt? Wellicht heeft u de woning als nieuwbouw gekocht en waren de kosten daarbij vrij.

Wanneer u wilt verhuizen, heeft u de keuze uw huis door te verkopen en de kosten wederom vrij te maken. Dit maakt de verkoop interessanter, omdat de koper geen rekening hoeft te houden met de bijkomende kosten.

Ze zitten inbegrepen in de vraagprijs en kunnen dus automatisch meegefinancierd worden in een hypotheek. Over het algemeen worden bestaande woningen echter kosten koper verkocht.

Welke mogelijkheden zijn er bij kopen?

U heeft zelf de keuze tussen de twee opties. Door af te wijken van de norm, valt u wellicht meer op bij potentiële kopers. Daarbij is het wel belangrijk om eerst deskundig advies in te winnen.

Ook de hulp van een geschikte verkoopmakelaar is aan te raden. Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan om te informeren over vrij op naam verkopen.

Vrij op naam prijs berekenen

De extra kosten die de koop van een nieuwbouwwoning vergezellen zijn zeer uitgebreid. Om die reden kan het maken van een berekening een secuur werkje zijn.

Om die reden kunt u deze het beste laten maken door een financieel expert. Onze specialisten zijn financieel onderlegd en hebben jarenlange ervaring met het afsluiten van hypotheken.

Vrij op naam kosten berekenen

Wilt u dat wij ons advies voor u uitvoeren, dan bieden wij onze hulp tegen scherpe tarieven aan. Op die manier weet u zeker dat u de juiste keuze maakt door met ons in zee te gaan.

Benieuwd naar de mogelijkheden wat betreft uw financiële situatie? Vul dan snel uw gegevens in via het formulier op deze pagina! Onze medewerkers nemen vandaag nog contact met u op.

Vrij op naam bestaande bouwVrij op naam bestaande bouw

Kun je vrij op naam bestaande woning aankopen? Wanneer je een huis aankoopt, dan moet er altijd een hoger bedrag betaald worden dan de koopsom.

Je kunt een huis kopen door middel van vrij op naam of kosten koper. Er wordt bedoeld met vrij op naam, dat een koper geen aanvullende kosten krijgt bij het overdragen van een woning.

Het gaat dan om het bedrag wat bovenop de koopsom zou komen. VON komt eigenlijk alleen voor bij nieuwbouwwoningen.

Checklist vrij op naam

Er is een hele lijst waarmee je rekening moet houden bij nieuwbouw. Daarom heeft Advies Nederland een speciale dienst ontwikkeld. 

Hierdoor versoepelt het aankopen van een nieuwe woning aanzienlijk. Er zal gekeken worden naar de hypotheek, wetgeving en de gehele to do list.

Maak gebruik van onze expertise door middel van een kosteloos adviesgesprek. Heeft u hulp nodig bij het kopen van een nieuwbouwwoning? Laat het ons dan weten.

Vrij op naam advies

Bijna alle nieuwbouwwoningen worden vrij op naam aangeboden. Een ander voordeel is dat je de eerste eigenaar bent, waardoor de 2% overdrachtsbelasting, komt te vervallen.

Het lijkt weinig twee procent maar over de totale aankoopsom, kan het aardig in de cijfers lopenHeel moet er over een nieuwbouwwoning wel btw worden afgerekend.

 

Aanmelden voor een vrijblijvend hypotheekadvies gesprek

 

Belastingdienst hanteert percentage van 21%

Gelukkig wordt dit bedrag wel verrekend in de koopprijs. Dat geld ook voor de overige kosten die een projectontwikkelaar maakt. Nog vragen? Vraag een onafhankelijk gesprek aan!