Rentemiddeling Florius berekenen?

Iedereen met een hypotheek wil tegenwoordig lagere maandlasten. Maar tegen welke prijs? En is rentemiddeling Florius nou wel of niet verstandig om te doen?

In dit artikel neemt erkend hypotheekadviseur Theo alle voor en nadelen door. Hierdoor kunt u een weloverwogen besluit nemen.

Maak hier eerst een Florius besparingsberekening.

Het is namelijk als woningbezitter tijd om knopen door te hakken. Wilt u lagere maandlasten? Contact ons direct door u in te schrijven via het contactformulier.

Waarom zou ik rentemiddeling Florius aanvragen?

De hoofdreden is de uiterst gunstige hypotheekmarkt. Hypotheekrentes staan historisch laag en er zijn nieuwe hypotheekvormen beschikbaar.

Rentemiddeling Florius

Allemaal ontwikkelingen die een verbetering kunnen realiseren op uw lopende Florius hypotheek.

Een andere optie die wij bieden is een persoonlijk adviesgesprek. Hier kunt u gratis gebruik van maken.

Advies rentemiddeling Florius

Onze hypotheekadviseur zal kosteloos berekenen of Florius rentemiddeling wint van oversluiten. Een echte aanrader voor iedereen die zekerheid wil.

Er zijn wel een aantal zaken die u moet weten over het middelen van een Florius hypotheekrente.

Bekijk hier alle voordelen en nadelen van rentemiddeling bij Florius.

Rentemiddeling Florius berekenen

Rentemiddeling Florius is een methode die u kunt laten toepassen om uw maandlasten te verlagen. De hypotheekrente is onderhevig aan veranderingen.

Het is mogelijk dat de rentepercentages van tijd tot tijd verschillen. Deze kunnen dus ook lager worden. Is de marktrente lager dan deze was toen u uw hypotheek afsloot?

Dan kunt u middeling als optie overwegen. De huidige rentestand wordt dan gemiddeld met uw oude hypotheekrente.

U gaat dus niet de laagste Florius hypotheekrente betalen.

Toch kunnen uw Florius maandlasten vaak flink verlaagd worden

U betaalt immers vaak minder dan voorheen. Het ligt wel aan uw resterende rentevaste periode of het middelen van rente uiteindelijk meer voordelen op zal leveren.

Voortijdig uw hypotheekrente aanpassen kan namelijk hoge kosten met zich meebrengen. Dit zal in de vorm van een boeterente zijn.

Het is belangrijk om deskundig advies in te winnen

U wilt immers niet met onverwachte kosten komen te zitten.

Bent u op zoek naar rentemiddeling aflossingsvrije hypotheek?

In alle gevallen kunnen wij u helpen met de berekening.

Rentemiddeling Florius

Florius rentemiddeling en boeterente

Wat is precies een boeterente? Laten we bij het begin beginnen. Kiest u voor een vaste rente bij het afsluiten van uw Florius hypotheek? Dan spreekt u daarbij een rentevaste periode af.

Dit is de periode waarin u maandelijks hetzelfde bedrag aan rente zult betalen. Een vaste rente geeft veel zekerheid. U hoeft geen rekening te houden met onverwachte rentestijgingen.

Ook voor de bank is dit voordelig. Zij weten precies hoeveel inkomsten zij van u kunnen verwachten. Verlaagt u uw rente door middeling? Dan krijgen zij minder geld binnen.

Dit verlies zult u moeten compenseren

Deze compensatie noemen zij boeterente. Normaal gesproken betaalt u deze in één keer. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij renteherziening of oversluiten.

Bij rentemiddeling Florius wordt deze verspreid over uw looptijd. U betaalt dus in principe in termijnen. Wanneer u er financieel even wat minder voor staat, kan dit een goede optie zijn.

Wat is de rentestand Florius? Laat alle rentestanden met elkaar vergelijken. Onze hypotheekadviseur kan uw Florius rente verlagen. Maak gebruik van zijn expertise.

Is Florius rentemiddeling verstandig? Is Florius rentemiddeling verstandig

Wat is de Florius boeterente? Of het middelen van uw rente voor u een goede keuze zal zijn, is lastig te zeggen. U zult rekening moeten houden met uw rentevaste periode.

Staat u relatief aan het begin?

Dan is middelen niet verstandig. Uw voordelen zullen niet opwegen tegen de kosten. Bent u bijvoorbeeld over de helft?

Dan is de kans groot dat op dit moment de rentestand lager staat. Uw rentevaste periode is dan ver genoeg voorbij om rentemiddeling Florius voordelig te laten zijn.

U betaalt dan wel alsnog een boeterente.

De financiële voordelen zullen echter opwegen tegen de extra kosten. Wij raden aan om professioneel advies in te winnen.

Florius rentemiddeling aftrekbaar of niet?

Dat is het zeker. Onze hypotheekadviseurs kunnen een helder kostenplaatje aan u voorleggen. Wanneer middeling niet voordelig is, kunnen wij dat meteen melden.

Soms is het verstandig om te kiezen voor oversluiten, of helemaal niets te doen. In een vrijblijvend gesprek kunnen wij alles voor u uitzoeken.

Voordelen Florius rentemiddeling

U wilt lagere maandlasten. Dan zult u een keuze moeten maken tussen verschillende opties. Allereerst is het dan goed om de voordelen en nadelen tegenover elkaar te zetten.

Wij hebben alvast de voor- en nadelen van rentemiddeling Florius tegenover elkaar gezet. Door het afwegen ervan weet u alvast een beetje welke keuze het meest geschikt zal zijn voor u.

 • U bereikt op een relatief goedkope manier lagere maandlasten.
 • De boeterente wordt verspreid over uw nieuwe rentevaste periode. U betaalt dus niet meteen een groot bedrag.
 • U behoudt de voorwaarden van uw eigen hypotheek. Het proces neemt minder tijd in beslag dan oversluiten.
 • Middeling kan voordeliger uitpakken dan oversluiten wanneer aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan.
 • U bespaart geld per maand. Dit kunt u gebruiken om extra af te lossen op uw hypotheek.

Nadelen Florius rentemiddeling

Natuurlijk kunnen wij genoeg nadelen noemen.

Het middelen van hypotheekrente is niet voor iedereen geschikt.

Wij vinden het daarom belangrijk dat u op de hoogte bent van de negatieve kanten van middeling.

Op die manier kunt u zich enigszins voorbereiden op een gesprek met onze hypotheekadviseur. Natuurlijk kunnen wij u tijdens een afspraak op de hoogte brengen van alle zaken rondom rentemiddeling.

 • Het middelen van rente is niet voor iedereen geschikt. Ligt uw rentevaste periode grotendeels voor u? Dan is oversluiten wellicht een betere optie.
 • Uw maandlasten zullen nooit zo laag zijn als wanneer u oversluit. Dit komt omdat u altijd het gemiddelde zult betalen.
 • Niet alle hypotheekvormen zijn geschikt voor rentemiddeling Florius. Voorbeelden zijn de beleggingshypotheek en spaarhypotheek.
 • Middeling is maar eenmaal per rentevaste periode toegestaan. Kijk dus goed naar de renteverwachtingen.

Voorwaarden rentemiddeling Florius Voorwaarden rentemiddeling Florius

U heeft een hypotheek bij Florius en wilt middeling toepassen.

Dan moet u uiteraard voldoen aan een aantal voorwaarden.

Over het algemeen zijn de voorwaarden voor middeling bij alle hypotheekverstrekkers hetzelfde. Laat u goed voorlichten wanneer u denkt aan het kiezen voor deze methode.

 • Rentemiddeling Florius is niet mogelijk bij een hybride hypotheek of (bank)spaarhypotheek.
 • Middeling is eenmaal per rentevaste periode toegestaan.
 • De totale kosten van middeling zijn vaker hoger dan bij renteherziening. Dit komt door de rentemiddelingsopslag van 0,2% die u moet betalen.
 • U betaalt 250 euro afhandelingskosten. Dit bedrag moet u in alle gevallen betalen.
 • Uw rentepercentage bestaat uit een nieuwe hypotheekrente, een rentemiddelingsopslag en een boeteopslag.

Rentemiddeling Florius voorwaarden

Dan kunt u online via onze website rentemiddeling aanvragen.

Wij raden u wel aan eerst deskundig advies in te winnen bij een onafhankelijke adviseur.

Wellicht is overstappen naar een nieuwe hypotheekverstrekker voordeliger. Voorwaarden kunnen immers niet voor iedereen even geschikt zijn.

Verwacht u veranderingen in de nabije toekomst? Overweeg dan andere opties! Schrijf u direct bij ons in voor een gratis adviesgesprek.

Alternatieve opties rentemiddeling Florius

Is rentemiddeling Florius niet geschikt voor u?

Dan kunt u altijd renteherziening of oversluiten overwegen. Bij renteherziening wordt uw huidige rente aangepast aan de dan geldende hypotheekrente.

U betaalt dan een eenmalige boeterente. De hoogte van dit bedrag hangt af van het verschil in rente en de resterende duur van uw rentevaste periode.

U behoudt uw huidige hypotheekvoorwaarden

U hoeft daarnaast niet te wisselen van hypotheekverstrekker. Het oversluiten van uw hypotheek neemt wat meer tijd in beslag. U kunt oversluiten bij uw eigen bank, maar ook kiezen voor een nieuwe verstrekker.

Tegenwoordig kunt u oversluiten naar de annuïteitenhypotheek en de lineaire hypotheek. Dit betekent dat u maandelijks een deel van uw lening zult moeten aflossen.

Alleen dan komt u in aanmerking voor hypotheekrenteaftrek. Afhankelijk van uw rentevaste periode, moet u een boeterente betalen.

De boeterente is in alle gevallen fiscaal aftrekbaar

Op die manier zult u qua belasting voordelen behalen. Heeft u vragen?

Of wilt u een Florius aflossingsvrije hypotheek omzetten?

Tegen lage kosten kan onze adviseur dit voor u realiseren.

Alternatieve opties rentemiddeling Florius

Florius hypotheekrente middelen

De precieze kosten die voor u van toepassing zijn, hangen af van uw persoonlijke situatie. In een eerste gesprek met onze hypotheekadviseurs zullen wij u om enkele gegevens vragen.

Voor de berekening van rentemiddeling Florius is uw rentevaste periode belangrijk. Staat u aan het begin of is er al een aanzienlijk deel voorbij?

Daarnaast is de Florius hypotheekrente van belang

De huidige rentepercentages vallen tussen 1,65% en 2,35% bij een hypotheekrente 10 jaar vast. Welk percentage voor u zal gelden, hangt af van de Nationale Hypotheek Garantie.

Ook de marktwaarde van uw woning ten opzichte van uw lening telt mee. Uw hypotheekrente wordt gemiddeld met de huidige geldende rente.

Bereken hier rentemiddeling.

Daarnaast moet u rekenen op een rentemiddelingsopslag en een boeteopslag. Alleen wanneer de voorwaarden precies kloppen, zult u voordeliger uit zijn.

Laat u voorlichten over alle mogelijke opties

Wellicht is oversluiten of uw rente voortijdig aanpassen een betere keuze voor u.

Vraag een boeteberekening oversluiten hypotheek.

Daardoor zal duidelijk worden hoeveel u kunt besparen. Neem contact met ons op voor een kosteloze berekening op maat. Schrijf u in via het contactformulier.

Florius rentemiddeling aanvragen

Bent u overtuigd en wilt u kijken wat de mogelijkheden zijn? Dan bent u bij Advies Nederland aan het juiste adres. Het middelen van rente is één van onze specialiteiten.

Wij raden u aan om onafhankelijk hypotheekadvies in te winnen. Als u in gesprek gaat met uw eigen hypotheekverstrekker, zal deze niet objectief u kunnen helpen.

Uw hypotheek oversluiten naar een andere bank kan wellicht het meest voordelig zijn. Onze adviseurs zetten u op de eerste plaats.

Wij zijn niet verbonden aan een bank of verzekeraar

Op die manier kunnen wij alle hypotheken onafhankelijk met elkaar vergelijken.

Zo bent u verzekerd van het juiste advies voor u.

Wilt u rentemiddeling Florius aanvragen? Schrijf u bij ons in!

Wilt u met ons in zee gaan?

Dan bieden wij onze diensten aan tegen een laag tarief. Een eerste gesprek is altijd vrijblijvend en kosteloos. Neem vandaag nog contact met ons op!