Uitleg over de belangrijkste hypotheekbegrippen

In onze kennisbank kunt u een hypotheekbegrippen lijst vinden waar u de nodige informatie uit kunt halen. Voordat u hypotheekadvies inwint, is het namelijk belangrijk om alvast enig inzicht te hebben.

Bekijk hier de belangrijkste dingen bij een hypotheekhypotheek begrippen

Uiteraard kunt u via onze website zelf op zoek gaan naar de kennis die u nodig heeft. In dit artikel zetten we de belangrijkste zaken voor u op een rij.

Zo kunt u snel alvast vinden wat u nodig heeft

Daarbij bent u verzekerd van het feit dat de informatie onafhankelijk is. Heeft u vragen? Stel ze in een gratis adviesgesprek met onze hypotheekadviseur.

 

 

 

Advies Nederland is een volledig onafhankelijk adviesbureau

Dit betekent dat wij niet samenwerken met banken of verzekeraars. Wij kunnen dus letterlijk alle hypotheken aanbieden van elke aanbieder! Het advies dat wij u geven, zal dus altijd volledig objectief zijn. De klant staat bij ons dan ook centraal. hypotheekbegrippen 2019

Tijdens een adviesgesprek maken wij een inventarisatie van uw wensen en situatie. Aan de hand daarvan gaan we op zoek naar de juiste hypotheek.

Vraag direct een gratis adviesgesprek aan via ons contactformulier!

Hypotheek hypotheekbegrippen

U wilt een hypotheek afsluiten. Tegenwoordig zijn er meerdere manieren waarop dit mogelijk is. U kunt dit doen met de hulp van onze hypotheekadviseur of zelfs online afsluiten. Dit wordt ook wel een execution only hypotheek genoemd.

Maar wat is een hypotheek precies?

Deze lening sluit u af voor de aankoop van een woning. U kunt dit in Nederland bij verschillende banken en verzekeraars doen. De keuze voor een hypotheekverstrekker ligt geheel bij u.

Ook kunt u zelf kiezen welke hypotheeklening u afsluit. Toch is het altijd raadzaam om hiervoor advies in te winnen. Een hypotheekadviseur heeft immers verstand van zaken en kan u adviseren over de hypotheek die bij u past.

 

 

Hypotheekrente en aflossingsvormen

U betaalt uw hypotheeklening namelijk maandelijks gedeeltelijk af. Als vergoeding voor de lening betaalt u de bank hypotheekrente. Een uitleg hypotheekbegrippen kan dus handig zijn!Hypotheekbegrippen

Aflossen hypotheekbegrippen

In onze kennisbank kunt u artikelen met hypotheekbegrippen voor beginners vinden. Veel mensen vinden het een fijn idee dat zij enige kennis kunnen verkrijgen over hypotheken.

Als u in gesprek gaat met onze adviseurs, heeft u op dat moment al enigszins begrip van het onderwerp. Een voorbeeld is aflossen.

Meer dan 45 hypotheektermen over aflossen

Sinds 2013 is iedereen die een nieuwe hypotheeklening afsluit verplicht om tijdens de looptijd af te lossen. Dit is het terugbetalen van uw hypotheek aan de bank.

Er zijn twee belangrijke aflossingsvormen: de annuïtaire en lineaire. Een verschil is dat de annuïteitenhypotheek netto steeds duurder wordt.

Wat zijn de verschillen?

De lineaire vorm daarentegen, wordt netto gezien steeds goedkoper. De vormen zijn dan ook voor verschillende mensen geschikt.

Voor een starter zal een annuïtaire aflossingsvorm vaak het beste zijn. Deze gaat immers waarschijnlijk meer verdienen na enkele jaren. Een lineaire vorm zal beter zijn wanneer u verwacht minder te gaan werken.

Rente hypotheekbegrippen

Tijdens het hypotheekproces passeren verschillende termen de revue. De hypotheekbegrippen kennisbank kan u hierbij helpen. Eén van de belangrijkste is hypotheekrente.

Deze rente betaalt u aan de bank als vergoeding voor uw lening. De lening die u verstrekt krijgt, moet namelijk weer van andere banken en klanten geleend worden. Ook hierover wordt rente betaald.

Per bank kunnen de rentetarieven verschillen

Deze wordt gebaseerd op de actuele marktrente die geldig is. De bank mag zelf bepalen welke rente aangeboden wordt. Om die reden ontstaat er concurrentie tussen hypotheekverstrekkers.

Staart u zich niet blind op de rentes die via internet worden aangegeven. Per persoon kan de rentestand namelijk anders zijn. Dit heeft voornamelijk te maken met het risico dat u als klant meebrengt.

Er wordt gekeken naar uw inkomen en dienstverband, de aankoopprijs van uw woning en eventuele andere schulden die u heeft. Aan de hand hiervan zal uw rente bepaald worden.

Rente hypotheekbegrippen

Hypotheekrenteaftrek hypotheekbegrippen

Hypotheekbegrippen kennis is belangrijk. Na het afsluiten krijgt u te maken met hypotheekrenteaftrek. Voor veel mensen een welkome tegemoetkoming.

De hypotheekrenteaftrek is geïntroduceerd door de overheid als stimulans voor woningbezitters. Deze maatregel zorgt ervoor dat een deel van uw betaalde hypotheekrente gecompenseerd wordt.

Deze wordt afgetrokken van uw belastbaar inkomen van het desbetreffende jaar. Bij uw jaarlijkse belastingaangifte kunt u de betaalde hypotheekrente zelf aangeven.

Hypotheekbegrippen hypotheekrente

Wel is het belangrijk om ervan bewust te zijn dat het percentage van de rente dat afgetrokken kan worden de komende jaren verlaagd wordt. In 2017 komt 50% van de rente in aanmerking voor aftrek.

Dit percentage wordt per jaar verlaagd tot 38% bereikt is. Ook moet rekening worden gehouden met het eigenwoningforfait. Dit is de belasting die u betaalt voor uw woning.

Deze wordt gezien als vorm van inkomen op de lange termijn. Dit forfait bedrag wordt van uw rente afgehaald. Geeft u vandaag op voor een gratis adviesgesprek met onze adviseur.

Oversluiten hypotheekbegrippen

De hypotheekrente is onderhevig aan verandering. Dit betekent dat deze van dag tot dag kan stijgen of dalen. Bij een eventuele stijging heeft u geluk als u uw lagere rente voor langere tijd heeft vastgezet.

Bij een daling wilt u uiteraard ook hiervan kunnen profiteren. De meest voorkomende manier om dit te doen, is door over te sluiten. We geven u graag een hypotheekbegrippen beschrijving.

Oversluiten houdt in dat uw oude hypotheekschuld wordt afgelost. U sluit daarna een nieuwe lening af bij een hypotheekverstrekker die u een lagere rente kan bieden.

Op deze manier kunt u uw maandlasten verlagen

Voordat u gaat oversluiten, is het verstandig om advies in te winnen bij onze hypotheekadviseurs. Dankzij onze onafhankelijkheid kunnen we de meeste banken en verzekeraars met elkaar vergelijken.

Zo vinden we de juiste hypotheek met de laagste rente voor u. Schrijf u dus snel in voor een gratis adviesgesprek!

Overzicht hypotheekbegrippen

In dit artikel hebben onze adviseurs een hypotheekbegrippen toelichting gegeven van enkele belangrijke termen. Uiteraard kunt u in de kennisbank op onze website veel meer begrippen vinden.

In individuele artikelen gaan we verder in op alles wat met het hypotheekproces te maken heeft.

Wilt u liever meteen één van onze adviseurs spreken? Dit kan uiteraard ook. U kunt zich via het contactformulier inschrijven. Onze medewerkers nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Wat kunnen we doen tijdens een gratis adviesgesprek?

We analyseren uw situatie of bestaande hypotheek en komen zo tot een inventarisatie van de mogelijkheden. We bieden u vervolgens een advies op maat aan.

Onze adviseurs kunnen tegen zeer lage tarieven voor u bemiddelen met banken en verzekeraars. Uiteraard leggen we allereerst de kosten helder aan u voor. Benieuwd? Laat dan snel uw gegevens achter!

Soorten hypotheekbegrippen

In de hypotheekmarkt worden verschillende begrippen gebruikt. Voor elke woord hebben wij een pagina gemaakt. Het gaat in totaal om 550 hypotheekbegrippen.

Er is dus geen onderwerp waar u geen onafhankelijke informatie over kunt vinden. Hierdoor kunt u zich goed voorbereiden op een persoonlijk gesprek.

Wilt u een hypotheek afsluiten?

Daar helpen onze adviseurs u graag bij! Niet iedereen heeft zin om allerlei pagina’s te lezen.  Daarom zijn de persoonlijke hypotheekgesprekken ontwikkeld.

Onze hypotheekadviseur zal u dan thuis bezoeken. Gemiddeld duurt een adviesgesprek één uur. Deze kunt u gratis aanvragen via het contactformulier.

Hypotheekbegrippen hypotheek

Er zijn een paar begrippen die altijd de revue passeren. Voorbeelden hiervan zijn de hypotheekakte en passeren. Enige kennis over deze onderwerpen is verstandig.

Daarom maken wij onze informatie beschikbaar. Ook bieden wij voldoende begeleiding. Veel consumenten vinden dat een rustgevend gevoel. U bent niet elke dag bezig met hypotheken.

Onze adviseurs echter wel. Maak dus gebruik van hun kennis. Zij weten het op een begrijpelijk manier alles aan u uit te leggen.

Hypotheekbegrippen rente

De hypotheekrente is een belangrijk onderdeel van de hypotheek. Helaas zijn er veel termen die eraan verbonden zijn. In ons menu staan al deze termen overzichtelijk weergegeven.

U zult woorden tegenkomen als einde rentevaste periode. Belangrijk om te weten bij een hypotheek oversluiten is de boeterente. Zo zijn er nog wel een handvol hypotheekbegrippen, om even wat aandacht aan te besteden.

Hebt u daar helemaal geen zin in?

Vraag dan een vrijblijvend hypotheekadvies aan. Advies Nederland is een landelijk werkende organisatie. Wij helpen iedereen met vraagstukken over de hypothecaire lening, woekerpolis, verzekeringen en het pensioen.

Hiervoor hebben wij diverse specialisten in huis

Er is dus geen onderwerp waar wij u niet over kunnen adviseren. Een ander onderdeel van onze dienstverlening, is het bemiddelen in financiële producten en diensten. Binnen de financiële dienstverlening staan wij voornamelijk bekend om onze woekerpolis check.