Hypotheek berekenen met eigen geld

Een hypotheek berekenen eigen geld is in deze tijd heel belangrijk. Je mag namelijk geen extra kosten bij je hypotheek meer meefinancieren.

Advies Nederland legt je voor wat je nodig hebt en waar je op moet rekenen. Voor een nauwkeurige berekening kun je een afspraak maken.

Mogen wij je helpen via een gratis adviesgesprek of berekening? Laat het ons weten.

Hoe werkt een hypotheek berekenen met eigen geld?

Sinds 1 januari 2018 moet je de bijkomende kosten bij je hypotheek zelf betalen.

Het gaat onder meer om de volgende kosten:

  • Bankgarantiekosten
  • Bemiddelings- en advieskosten bij het afsluiten van een hypotheek
  • Kosten koper
  • Eventuele kosten voor bouwtechnische keuringen
  • Kosten voor de aanvraag van de NHG (Nationale Hypotheek Garantie)
  • Notariskosten
  • Kosten voor taxatie van de woning
  • Overbruggingskredietkosten
  • Rentekosten

Eigen geld voor diverse hypotheken

hoeveel eigen geld hypotheek 2018

Bovenstaande kostenposten kun je hebben, maar dit hoeft niet.

Je hebt bijvoorbeeld in veel gevallen een kleiner bedrag nodig aan eigen geld nieuwbouw.

Deze zijn dan weer anders als je bestaande bouw koopt. In de meeste gevallen wordt nieuwbouw vrij op naam verkocht, waardoor je geen kosten koper betaalt.

Op welke manier kun je dat regelen?

Ook kan het zijn dat je geen kosten maakt aan het overbruggingskrediet en bankgarantie.

Uiteindelijk moet je er rekening mee houden dat de precieze bijkomende kosten en kostenposten voor iedereen anders zijn.

Hoeveel eigen geld heb je dan nodig?

Hoeveel eigen geld hypotheek 2018 heb je precies nodig? Wanneer je nog niet weet welke woning je wilt gaan kopen is dit lastig berekenen.

Je kunt wel een hypotheek berekenen eigen geld om een maximaal hypotheekbedrag te krijgen. Op basis hiervan kun je de maximale kosten ongeveer berekenen.

Heb je altijd eigen geld nodig om een hypotheek te krijgen?

Je hebt bijna altijd te maken met een eigen inleg hypotheek 2018, maar deze eigen inleg is afhankelijk van de woning die je koopt.

Heb je enkel een maximaal hypotheekbedrag berekend? Neem hier dan 6 procent van. Dat zijn ongeveer je bijkomende kosten.

eigen geld hypotheek wanneer betalenHypotheek berekenen eigen geld na woningkeuze

Heb je wel al besloten welk huis je wilt gaan kopen?

Dan is het mogelijk om de bijkomende kosten wat nauwkeuriger te berekenen.

In dit geval weet je namelijk precies hoeveel hypotheek je nodig hebt om de woning te kopen.

Wat heb ik nodig voor het kopen van een woning?

Hoeveel eigen geld huis kopen 2018 heb je dan nodig voor die woning? Dat is eveneens 6 procent. Kost de woning 200.000 euro?

Dan moet je dus rekenen op 6 procent van dit bedrag aan bijkomende kosten. In dit geval hebben we het dan dus over 12.000 euro.

Hypotheek berekenen eigen geld

Een huis kopen zonder eigen geld was eigenlijk al niet meer mogelijk. I

n 2017 moest je rekening houden met bijkomende kosten ter waarde van 5 procent van de woningwaarde van de woning die je wilde kopen.

Je mocht toen nog 1 procent meefinancieren binnen je hypotheek. Een huis kopen zonder eigen geld is nog lastiger, want die ene procent is nu ook afgevallen.

Dit betekent dat je totaal geen extra kosten meer mag meefinancieren. Je moet alle bijkomende kosten dus zelf betalen. Laat ons gratis berekenen hoeveel dit is!

Rabobank hypotheek eigen geldGeldt dit voor alle hypotheken?

Ga je een maximale hypotheek berekenen, dan moet je ook altijd je hypotheek berekenen eigen geld.

Het is namelijk inderdaad zo dat je bij alle hypotheken en bij iedere hypotheekverstrekker eigen inleg hebt in de vorm van 6 procent, zoals we je hierboven hebben uitgelegd.

Je moet dus bij een Rabobank hypotheek eigen geld inleggen, maar ook bij een hypotheek van de ING, van de ABN AMRO, van Aegon of bijvoorbeeld van Regiobank.

De regel is namelijk doorgevoerd door de overheid en niet door hypotheekverstrekkers.

Wanneer moet je de kosten voldoen?

Je kunt dus altijd het best eerst de hypotheek berekenen eigen geld om te zien of je dat bedrag wel zelf kunt betalen. Het gaat toch om aanzienlijke bedragen. ‘

Eigen geld hypotheek wanneer betalen?’ is een vraag die veel gesteld wordt. Helaas is er geen vast moment aan te geven. De verschillende kosten moet je namelijk op verschillende momenten voldoen.

Het advies is daarom ook om ervoor te zorgen dat je alle bijkomende kosten al tot je beschikking hebt voordat je met een nieuwe woning aan de slag gaat.

Het verschil tussen bestaande woning en nieuwbouw

Eerder in dit artikel hebben wee het al aangegeven. Je krijgt niet altijd met alle genoemde kosten te maken. Bij de koop van bestaande bouw heb je gedeeltelijk andere kosten dan wanneer je nieuwbouw koopt.

De kosten koper maken een belangrijk verschil.

Ga je een hypotheek berekenen eigen geld voor nieuwbouw, dan mag je een lager percentage nemen als uitgangspunt dan wanneer je bestaande bouw wilt kopen.

Het verschil is 2 procenthoeveel eigen geld huis kopen 2018

Wil je een hypotheek berekenen eigen geld voor een bestaande woning? Dan moet je, zoals aangegeven, rekening houden met 6 procent van de woningprijs.

Dit heb je wel nodig om de bijkomende kosten te kunnen betalen. Kies je voor een nieuwbouwwoning die vrij op naam wordt aangeboden? Dan hoef je geen kosten koper te betalen.

De kosten koper bedragen ongeveer 2 procent van de woningwaarde.

Dat betekent dat je 4 procent van de woningwaarde voor bijkomende kosten moet reserveren als je nieuwbouw koopt.

Kun je een lening afsluiten voor bijkomende kosten?

Ga je een hypotheek berekenen eigen geld en kom je er zo achter dat je de bijkomende kosten helemaal niet kunt betalen? Dan kun je hiervoor wel een lening afsluiten.

Hierdoor is het wel mogelijk dat er hypotheekverstrekkers zijn die je geen hypotheek meer willen geven. Ook kan het zijn dat je maximale hypotheek hierdoor lager wordt.

Hoe komt dit?

Dit komt omdat je nu een extra financiële verplichting hebt. Kun je lenen op particuliere basis, bijvoorbeeld bij je ouders, dan is dit een betere optie.

Hulp nodig? Vraag dan nu een gratis adviesgesprek bij ons aan.

huis kopen zonder eigen geld 2017Laat je hypotheek berekenen eigen geld

Advies Nederland kan jou helpen met het berekenen van je maximale hypotheek, de maandlasten en de bijkomende kosten waar je rekening mee moet houden.

Wij werken op volledig onafhankelijke basis, dus wij zoeken gegarandeerd de meest voordelige opties voor je. Dit doen wij uiteraard kosteloos. Maak daar gebruik van!

Wil jij weten hoeveel eigen geld jij nodig hebt?

Laat je dan kosteloos adviseren op het gebied van hypotheken! Maak nu een afspraak voor een gratis hypotheekgesprek met onze ervaren en onafhankelijke hypotheekadviseur.