Rentemiddeling Woonfonds 2023

Krijg direct inzicht op uw besparing. Hier kunt u namelijk rentemiddeling Woonfonds berekenen.

Maak hier meteen de besparingsberekening.

Wilt u toch liever geholpen worden door een ervaren hypotheekadviseur?

Wij bieden namelijk ook altijd de mogelijkheid tot een kosteloos en onafhankelijk hypotheekadvies op maat.

Schrijf je meteen in voor gratis advies op maat.

Hoe werkt rentemiddeling Woonfonds?

Een hypotheek sluit u af voor een bepaalde periode. De looptijd van uw hypotheek is belangrijk, maar ook de rentevaste periode. Deze periode wordt vastgezet wanneer u kiest voor een vaste rente.

Rentemiddeling Woonfonds

U betaalt de geldende rente maandelijks gedurende de rentevaste periode.

Dit spreekt u af met uw bank en legt u vast in uw hypotheekakte.

U heeft meer zekerheid dan wanneer u kiest voor een variabele rente. Een variabele rente kan maandelijks veranderen. Een vaste rente geeft een veilig gevoel!

Toch is de Woonfonds hypotheekrente erg veranderlijk

Het kan zomaar voorkomen dat de rentestand na een tijd behoorlijk daalt. Dan baalt u! Uw maandlasten zijn dan immers hoger dan die voor mensen die nu een hypotheek afsluiten.

Gelukkig zijn er enkele dingen die u kunt doen: uw hypotheekrente aanpassen, uw hypotheek oversluiten of rentemiddeling. Wilt u meteen meer informatie over uw rente aanpassen?

Maak dan nu een gratis afspraak bij Advies Nederland! Meer weten over het middelen van een hoge hypotheekrente?

Dan zijn dit alle 10 voor en nadelen van rentemiddeling.

Hypotheekrente aanpassen door rentemiddeling Woonfonds

Het aanpassen van uw hypotheekrente kan niet zomaar. Er zijn verschillende methodes waar verschillende voorwaarden en kosten aan verbonden zijn.

Rentemiddeling is als optie pas recentelijk toegevoegd. Voorheen was het alleen mogelijk om uw rentepercentage aan te passen door renteherziening of oversluiten.

Herziening houdt in dat u uw rentepercentage voor het einde van uw rentevaste periode aanpast. Bij oversluiten sluit u een hele nieuwe hypotheek af.

Boete rentemiddeling Woonfonds

Bij voortijdige herziening of oversluiten brengt dit hoge kosten met zich mee. De mogelijkheid om uw hypotheekrente te middelen wordt vaak gezien als een goedkoper alternatief.

Toch is dit niet altijd het geval. Het ligt bijvoorbeeld aan de duur van uw rentevaste periode of middeling geschikt is voor u.

Maak hier gebruik van deskundig hypotheekadvies.

Hoe werkt rentemiddeling Woonfonds berekenen?

Bij rentemiddeling Woonfonds wordt uw huidige rentestand gemiddeld met de nieuwe, lagere rentestand. Zo kunt u vrijwel meteen genieten van de financiële voordelen.

Uw hypotheek wordt daarbij niet aangepast. De voorwaarden blijven dus hetzelfde. Wilt u een woonfonds variabele rente vastzetten? Laat u dan informeren door onze adviseur.

Rentemiddeling Woonfonds

Kosten rentemiddeling Woonfonds

De grootste verschillen tussen herziening, oversluiten en middeling zitten in de kosten. U wilt voortijdig uw Woonfonds hypotheekrente aanpassen. Uiteraard kunt u enkele gevolgen verwachten.

U wilt immers minder per maand gaan betalen. Voor de bank betekent dit dat zij inkomsten zullen mislopen. Het bedrag dat zij gaan ontvangen, is lager dan het bedrag dat u voorheen betaalde.

Om die reden legt de hypotheekverstrekker u een boeterente op. Bij herziening en oversluiten betaalt u deze in één keer. Bij middeling wordt de boete verspreid over uw nieuwe rentevaste periode.

Hoe zal de betaling verlopen?

Betaling gebeurt dus in principe in termijnen. Hoeveel is de Woonfonds rentemiddeling? De hoogte van de boeterente hangt af van uw rentevaste periode en de Woonfonds hypotheekrente.

Is uw rentevaste periode bijna voorbij? Dan zal rentemiddeling Woonfonds een voordelige optie zijn. Is dit niet het geval? Dan is oversluiten wellicht een betere keuze. Gelukkig is de boeterente fiscaal aftrekbaar.

Dit zal schelen in de uiteindelijke kosten. De actuele rente woonfonds is zo laag dat rentemiddeling erg interessant kan zijn. Wilt u daar meer over weten? Neem dan contact met ons op. Woonfonds rentemiddeling berekenen

Woonfonds rentemiddeling berekenen

Kiezen voor rentemiddeling Woonfonds is een kwestie van het afwegen van kosten en baten. Ook zijn er enkele voordelen en nadelen.

Wij vinden het erg belangrijk dat u van alle nadelen op de hoogte bent. Het is immers niet zomaar een beslissing die u maakt.

De keuze tussen herziening, oversluiten en middeling is erg belangrijk.

Het ligt volledig aan uw Woonfonds hypotheek, hypotheekrente en rentevaste periode welke optie voor u het beste zal zijn.

Voorwaarden rentemiddeling Woonfonds

Ga er dus niet vanzelfsprekend vanuit dat middeling de voordeligste optie is! Graag willen wij u enkele voordelen en nadelen voorleggen.

Op die manier zult u reeds enigszins voorbereid zijn op een vrijblijvend gesprek met onze hypotheekadviseur. U kunt niet vroeg genoeg beginnen met overwegen van de mogelijkheden.

Bestaat er een Woonfonds risico opslag?

Bij veel hypotheken wordt er gerekend met extra rente. Of dit bij u ook het geval is zou nagekeken moeten worden. Wacht niet langer en vraag onze hypotheekadviseur om hulp. Hij zal dan op zijn beurt een gratis berekening voor u maken.

Voordelen rentemiddeling Woonfonds

 • U betaalt niet een groot bedrag aan boeterente in één keer.
 • U hoeft niet te wisselen van hypotheekverstrekker. Wanneer u tevreden bent over uw voorwaarden, is dit handig.
 • U bespaart maandelijks geld waarmee u uw hypotheek extra kunt aflossen.
 • Het toepassen van middeling neemt weinig tijd in beslag en kost niet veel.
 • Uw maandlasten gaan omlaag zonder dat u daar meteen veel geld voor hoeft te betalen.

Nadelen rentemiddeling Woonfonds Voorwaarden rentemiddeling Woonfonds

 • Door de gespreide boeterente zult u niet optimaal kunnen genieten van lagere maandlasten.
 • U blijft bij dezelfde hypotheekverstrekker. Het Woonfonds heeft niet per se de laagste hypotheekrente op de markt.
 • Rentemiddeling Woonfonds is niet geschikt voor alle hypotheken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de spaarhypotheek of de beleggingshypotheek.
 • Het middelen van rente mag één keer per rentevaste periode.
 • Wanneer uw rentevaste periode nog lang duurt, is rentemiddeling niet voordelig.
 • Het oversluiten van uw hypotheek levert op lange termijn meer geld op dan middeling.

Voorwaarden rentemiddeling Woonfonds

Bij het Woonfonds gelden enkele voorwaarden en bijkomende kosten. Het is belangrijk dat u hier rekening mee houdt. Rentemiddeling Woonfonds is beschikbaar voor de Voordeellijn en de Comfortlijn.

Uw Woonfonds hypotheekrente middelen is eenmaal per rentevaste periode toegestaan. Het is belangrijk dat u kijkt naar de Woonfonds hypotheekrente en de toekomstverwachtingen.

Het is mogelijk dat de rente nog verder daalt. Middeling zal u dan meer geld kosten.

U moet namelijk rekenen op bijkomende kosten als administratiekosten.

Advies Woonfonds rentemiddeling

U kunt vrijblijvend een voorstel aanvragen bij het Woonfonds. Daarin staat of middelen van rente voor u voordelig zal zijn. Is dit niet zo? Dan kunt u het voorstel afwijzen.

U kunt dit voorstel uiteraard bespreken met onze hypotheekadviseur. Dit gebeurt in een kosteloos gesprek. Wij worden niet voor niets experts op het gebied van rentemiddeling genoemd.

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen doen? Neem dan nu contact op! Wij kunnen u helpen met rentemiddeling Woonfonds aanvragen. Maak daar altijd gebruik van. Is rentemiddeling Woonfonds voor mij geschikt

Woonfonds rentemiddeling hypotheekrente

Om de juiste keuze te kunnen maken, is het belangrijk om te weten wat de hypotheekrente is. Heeft u ongeveer 5 tot 10 jaar geleden uw hypotheek afgesloten?

Dan is de kans groot dat de huidige Woonfonds hypotheekrente lager ligt dan toen. Bij de Voordeellijn van het Woonfonds moet u rekenen op een hypotheekrente tussen 1,80% en 2,25% bij een hypotheekrente 10 jaar vast.

Rentemiddeling Woonfonds hypotheek

Dit is afhankelijk van het in bezit zijn van een Nationale Hypotheek Garantie. Ook de marktwaarde van uw woning telt hierbij mee. Is uw rentevaste periode langer? Dan betaalt u een hoger rentepercentage.

De hypotheekverstrekker wil immers zo lang mogelijk, zo veel mogelijk geld van u ontvangen.

De hypotheekrente staat tegenwoordig historisch laag.

Wilt u meteen de laagste maandlasten?

Dan kunt u beter oversluiten overwegen. Rentemiddeling Woonfonds geeft geen garantie op veel lagere maandlasten. Bespreek de opties met onze hypotheekadviseur in een vrijblijvend gesprek!

Is rentemiddeling Woonfonds voor mij geschikt?

Zoals wij al eerder hebben aangegeven, is het afhankelijk van uw wensen welke optie het meest verstandig is. Wilt u bijvoorbeeld een lager rentepercentage en nieuwe voorwaarden?

Dan zal oversluiten een goede keuze zijn.

Heeft u niet de financiële middelen om de boeterente eenmalig te betalen?

Bij sommige hypotheekverstrekkers kunt u de boeterente laten overnemen in een nieuwe hypotheek. Schrijf u meteen bij ons in voor een kosteloos adviesgesprek.

Is daarbij uw Woonfonds rentevaste periode bijna voorbij?

Dan kunt u kijken of het middelen van uw rente een idee is. Bij rentemiddeling Woonfonds zullen uw maandlasten altijd hoger zijn dan na oversluiten. U zit ten slotte lange tijd vast aan uw boeterente.

Uiteraard kunt u alle mogelijkheden bespreken met onze hypotheekadviseurs. Aan de hand van uw wensen kunnen wij een zo goed mogelijk advies geven.

Samen wegen wij alle kosten en baten tegen elkaar af. Voor u moet het financieel haalbaar zijn. Soms is niets doen zelfs de beste optie. Laat het onze adviseur voor u berekenen.

Wat is de Woonfonds rente aflossingsvrij?

Deze staat erg laag. Historisch zelfs. Wilt u daar ook gebruik van maken? Dan kunt u zich bij ons inschrijven voor een kosteloze hypotheekrente check.

Woonfonds rentemiddeling hypotheek oversluiten Woonfonds rentemiddeling hypotheek oversluiten

Wilt u toch liever uw huidige hypotheek oversluiten ondanks de eenmalige boeterente? Daar zitten een hoop voordelen aan verbonden.

Wanneer u relatief dichtbij het einde van uw rentevaste periode zit, zal de boeterente niet hoog zijn. Dan raden wij u aan uw hypotheek over te sluiten.

Helemaal wanneer u een oudere hypotheekvorm heeft afgesloten in het verleden. De nieuwe annuïteitenhypotheek en lineaire hypotheek zijn vormen waarbij u maandelijks moet aflossen.

Deze zijn veilig en voordelig

Daarnaast kunt u veranderen van hypotheekverstrekker. U kunt dus kiezen voor de laagste hypotheekrente en de beste voorwaarden. Rentemiddeling Woonfonds is niet altijd de juiste optie.

Laat u goed voorlichten. Op die manier bent u verzekerd dat u de goede keuze maakt. Er is immers niets belangrijker dan een veilige toekomst.

Wij willen u graag helpen bij het bereiken van deze veiligheid. In een vrijblijvend gesprek kunnen we kijken wat wij voor u kunnen doen. Meld u direct bij ons aan.

Rentemiddeling Woonfonds aanvragen

U heeft kunnen lezen over de verschillende methodes voor het aanpassen van uw Woonfonds hypotheekrente. De drie opties die u heeft, lopen uiteen.

Ook de voorwaarden en de kosten die hierbij komen kijken, zijn verschillend. Welke methode voor u het meest geschikt zal zijn, hangt af van uw hypotheekvorm en financiële middelen.

Wij willen graag samen met u kijken wat voor u het beste is. Onze adviseurs hebben jarenlange ervaring.

Zowel voor oversluiten als het middelen van rente bent u bij ons aan het juiste adres.

Gratis rentemiddeling Woonfonds advies

Wij kunnen alle hypotheekverstrekkers op objectieve wijze met elkaar vergelijken. U krijgt dus altijd een adviesplan dat voor u op maat is gemaakt. Wilt u rentemiddeling Woonfonds aanvragen?

Aarzel dan niet! In een eerste vrijblijvend gesprek kijken wij naar de mogelijkheden en kosten. Laat vandaag uw gegevens achter. Wij komen zo snel mogelijk bij u terug!

Schrijf u meteen in voor een gratis adviesgesprek.