Rentemiddeling Rabobank 2023

De verschillende rentemiddeling Rabobank ervaringen wijzen uit dat dit niet altijd een verstandige methode is. Het kan snel toegepast worden, maar heeft vaak niet het gewenste resultaat.

Schrijf je hier in voor een gratis adviesgesprek.

Bij middeling wordt uw oude rentetarief gemiddeld met de actuele rente die uw bank aanbiedt. Uiteraard wilt u de laagst mogelijke hypotheekrente voor uw maandlasten.

Bereken ze hier.

Wat is rentemiddeling Rabobank?

Wat zorgt ervoor dat het niet de meest voordelige optie is voor uw hypotheek? Vraag meteen een adviesgesprek aan bij Advies Nederland. rentemiddeling rabobank berekenen

Onze adviseurs kunnen u alles vertellen over rentemiddeling en de werkwijze die banken hanteren. Meestal blijkt dat er andere manieren zijn die u veel meer geld kunnen besparen.

Bent u benieuwd naar de besparing?

U kunt een afspraak met ons maken door uw gegevens achter te laten via het bijstaande formulier.

Wilt u boeterente Rabobank berekenen?

Schrijf u direct bij ons in voor een gratis adviesgesprek!

Onze adviseur zal voor u de berekening maken. Hij zal niet alleen rentemiddeling voor u berekenen maar ook kijken naar de vergaande oversluitmogelijkheden.

Hypotheek rentemiddeling Rabobank

Wat is rentemiddeling precies? Hypotheekrente middelen als methode is geïntroduceerd om uw maandlasten op snelle wijze te verlagen.

Vooral voor mensen wiens hypotheekrente hoog staat, kan middeling gunstig zijn. Uw oude hypotheekrente wordt gemiddeld met de actuele rente die de bank aanbiedt.

Dit gebeurt tijdens uw rentevaste periode. U breekt dus voortijdig uw rentecontract open, waarna een nieuwe rentevaste periode wordt gestart.

Boeterente rentemiddeling Rabobank

Voor dit voortijdig openbreken, betaalt u normaal gesproken een boeterente.

U gaat namelijk minder rente aan uw bank betalen dan werd verwacht. De boeterente compenseert dit verlies.

U betaalt deze bij de meeste banken als boeteopslag gedurende uw nieuwe rentevaste periode. Daarnaast betaalt u een risico-opslag. Bij de Rabobank kunt u boetevrij middeling laten toepassen.

U kunt dus rentemiddeling Rabobank berekenen zonder boeterente. Het lijkt voor veel mensen met een hoge hypotheekrente dus een goede oplossing. Toch moet u hier niet zomaar vanuit gaan.

Hoe werkt rentemiddeling Rabobank?

De zogenaamde zuivere rentemiddeling Rabobank is veelvuldig onderwerp van gesprek. Dit komt omdat de bank beweert deze zuivere rentemiddeling daadwerkelijk toe te passen.

Uw nieuwe gemiddelde Rabobank hypotheekrente zou dus echt een gemiddelde moeten worden van twee rentestanden. Toch blijkt niets minder waar.

Dit komt omdat de Rabobank voorwaarden aanbiedt die voor veel mensen zeer ongunstig zijn. De bank rekent een extra opslag van 0,2%. Deze opslag wordt bovenop uw gemiddelde rente geteld.

Hoe zit het bij een verhuizing?

Daarnaast krijgt u eventueel te maken met een verhuisboete en heeft u geen boetevrij deel. Dit betekent dat wanneer u na het middelen besluit om te verhuizen, u een verhuisboete betaalt.

Deze boete kan qua percentage maximaal 3% van uw lening bedragen. Dit maakt deze boete een zeer grote kostenpost. Bij middeling heeft u ten slotte geen boetevrij deel.

Wat is beter rentemiddeling Rabobank of oversluiten?

Bij het oversluiten naar een andere hypotheek daarentegen heeft u wel een boetevrij deel van 20% van uw lening. De huidige hypotheekrente Rabobank is wel iets om gebruik van te maken.

In veel gevallen zijn er volop kansen om de maandlasten te verlagen. Toch merken wij wel dat oversluiten naar een andere bank vaak een betere keuze is. Dit komt vanwege de hoge concurrentie op het gebied van de rente.

Rentemiddeling Rabobank berekenen

Rentemiddeling en Rabobank

Kan rentemiddeling aflossingsvrije hypotheek voordelig zijn in mijn situatie?

De gevolgen van middeling kunnen op de korte termijn niet voorspeld worden.

Dit komt omdat u te maken krijgt met opslagen die u gedurende de nieuwe rentevaste periode betaalt. U betaalt in het begin een lagere rente dan u voorheen betaalde.

Toch is het nooit te voorspellen of de hypotheekrente verder zal dalen. Is dit het geval, dan zit u voor langere tijd vast aan een hogere rente.

Wat gebeurd er bij een verhuizing?

In het geval van verhuizing zal rentemiddeling Rabobank aanvragen daarnaast alleen financieel voordeel opleveren voor de bank zelf. Dit komt omdat u te maken krijgt met een boeterente.

U kunt dus het beste u laten adviseren door onze onafhankelijke adviseur. Alleen dan weet u of u meer kunt besparen door een andere methode toe te passen.

Advies rentemiddeling Rabobank

Hypotheekadvies van de bank zelf kan ervoor zorgen dat u niet het advies krijgt dat voor u het beste is. Neem dus contact met ons op voor een gratis adviesgesprek!

Ook als het gaat over rentemiddeling spaarhypotheek of welke andere vorm dan ook.

Onze hypotheekadviseur staat altijd voor u klaar.

Hij zal zonder verdere verplichtingen een berekening voor u maken. Hierdoor kunt u zien of er besparingsmogelijkheden zijn of niet. Schrijf u meteen bij ons in.

Kosten rentemiddeling Rabobank

De Rabobank is één van de grootste hypotheekverstrekkers van Nederland. Om die reden is de verwachting dat veel mensen geïnteresseerd zijn in rentemiddeling.

Dit komt voornamelijk omdat de bank zuivere middeling zegt aan te bieden. Toch moet u zich niet laten misleiden door deze benaming. U krijgt namelijk te maken met verschillende kosten.

Zuivere rentemiddeling Rabobank

De rentemiddeling Rabobank tool wijst uit dat het aanvragen van middeling u 350 euro zal kosten. Ook de opslag van 0,2% van uw lening valt onder de kostenposten.

Bij deze opslag is het belangrijk te letten op de verdere voorwaarden die de Rabobank heeft. Uw nieuwe rentevaste periode moet langer zijn dan het resterende deel van uw oude periode.

U zit daarmee dus voor langere tijd vast aan een gemiddelde rente. Wellicht kunt u door oversluiten veel sneller lagere lasten hebben.

Ook de verhuisboete kan onder de kosten vallen

Dit is ongeveer 3% van uw oorspronkelijke lening.

Vragen over een aflossingsvrije hypotheek oversluiten Rabobank?

Stel ze in een persoonlijk gesprek. Meld u vandaag nog bij ons aan.

Nadelen rentemiddeling Rabobank

Zoals gezegd is uw rente na middelen niet een zuivere rente. Dit houdt in dat u nooit precies het gemiddelde zult betalen als nieuwe hypotheekrente.

Er zitten dus aanzienlijke nadelen aan het laten toepassen van middeling. Dit komt vooral door de rentemiddeling Rabobank voorwaarden.

Wat zijn de Rabobank rentemiddeling voorwaarden?

U betaalt een opslag van 0,2% en kunt te maken krijgen met een verhuisboete. Daarnaast kunt u niet genieten van een boetevrij deel zoals bij oversluiten.

Wanneer wij een berekening maken, blijkt vaak dat u met oversluiten een stuk voordeliger uit bent. De kosten die een hypotheek oversluiten met zich meebrengt, betaalt u eenmalig.

Dit betekent dat u vervolgens gelijk de laagste rente betaalt die u heeft uitgekozen. Ook zijn de kosten fiscaal aftrekbaar.

Krijg hypotheekadvies over de oversluitmogelijkheden.

Waar moet u op rekenen?

Voor het voortijdig wijzigen van uw rentevaste periode betaalt u een boeterente. Ook sluit u een nieuwe hypotheek af waarvoor u afsluitkosten heeft. Toch zal oversluiten flinke voordelen opleveren!

Wilt u weten hoeveel? Schrijf u dan bij ons in voor een kosteloze Rabo hypotheek berekening. Onze hypotheekadviseur bekijkt dan alle mogelijkheden om te besparen.

Voorbeeld rentemiddeling Rabobank

Wanneer rentemiddeling Rabobank gunstig is, hangt af van verschillende factoren. Alleen een berekening kan uitwijzen of oversluiten wellicht verstandiger is.

Dankzij onze jarenlange ervaring weten wij dat oversluiten kan leiden tot een flinke besparing op uw maandlasten. Dit komt omdat u niet te maken krijgt met allerlei opslagen.

Gratis rentemiddeling Rabobank advies

Op korte termijn is middelen een snelle oplossing. Het is daarom belangrijk om ook naar de lange termijn te kijken. U wilt natuurlijk zeker weten dat u in de toekomst ook de laagste maandlasten zult hebben.

Maak gebruik van een gratis adviesgesprek.

We kijken daarvoor naar de hypotheekrente verwachting. Momenteel staat de hypotheekrente erg laag. Oversluiten is daarom vaak de beste manier om te besparen!

Neem snel contact op met Advies Nederland. Wij bieden u graag een vrijblijvende en kosteloze hypotheekcheck aan.

Voor zeer lage tarieven kunnen wij voor u uw hypotheek oversluiten.