Nieuwbouw kopen

Onze uitleg gaat over nieuwbouw kopen. U kunt veel zelf bepalen alleen raden wij altijd aan om eerst advies in te winnen voordat u aan de slag gaat.

Als u van plan bent om een nieuwbouwwoning te kopen, zijn er verschillende belangrijke stappen die u moet nemen.

Hieronder vindt u een korte samenvatting van deze stappen:

 1. Stel uw budget vast: Voordat u begint met het zoeken naar een nieuwbouwwoning, moet u uw budget vaststellen en bepalen hoeveel u kunt lenen.
 2. Zoek naar nieuwbouwprojecten: Zoek naar nieuwbouwprojecten in de omgeving waar u wilt wonen en bekijk de beschikbare opties.
 3. Neem contact op met de bouwer of ontwikkelaar: Neem contact op met de bouwer of ontwikkelaar van het project om meer te weten te komen over de beschikbare woningen en de kosten.
 4. Plan een bezichtiging: Plan een bezichtiging van de woning om een beter idee te krijgen van de grootte, indeling en afwerkingen van de woning.
 5. Beoordeel de specificaties van de woning: Beoordeel de specificaties van de woning, waaronder de materialen die worden gebruikt, de afwerkingen, de indeling en de grootte.
 6. Sluit de deal: Als u tevreden bent met de specificaties van de woning, kunt u de deal sluiten door een aanbetaling te doen en de koopovereenkomst te ondertekenen.
 7. Werk samen met een notaris: Werk samen met een notaris om de eigendomsoverdracht en alle juridische aspecten van de transactie te regelen.

Het kopen van een nieuwbouwwoning kan een complex proces zijn en het is belangrijk om voldoende tijd te nemen om de juiste beslissing te nemen.

Het inschakelen van een professionele makelaar kan ook helpen om het proces soepeler te laten verlopen. Wil een stukje begeleiding bij het kopen van een nieuwbouwwoning?

Voordelen van nieuwbouw kopen

Een groot voordeel bij een eigen huis bouwen is dat alles nieuw is. Het ligt niet in de verwachting dat er binnenkort grote onderhoudskosten komen. Dat is natuurlijk een groot pluspunt.

Neem contact met ons op over de meest recente informatie. Ontdek voor je muren ook de voordelen en renovlies behang nadelen. Bestel Renovlies Behang bij RenovliesBehang of Behangsoorten.

Nieuwbouw waar op letten?

Een samenvatting met onafhankelijke tips. Samengesteld door een erkend hypotheekadviseur. Op deze manier is ook voor jou een nieuwbouw woning te realiseren.

Mocht je tussendoor vragen hebben dan kun je deze aan ons stellen. Wij hebben onze lijnen altijd open staan om met u in gesprek te gaan.

Hoe werkt nieuwbouw kopen?

Als koper heb je de vrije hand bij een nieuwbouwwoning. In veel van de gevallen kun je zelf de woning indelen. Want waar komt de keuken en waar de woonkamer?

Gelukkig wordt er vaak gewerkt met een standaard lijst. Hier staan de beschikbare indelingen en materialen op. Zodra je kiest voor afwijkende producten of werkzaamheden, dan valt dit onder meerwerk.

De tarieven hiervoor kunnen enorm verschillen. Uiteraard staat onze aannemer voor u klaar. Hij kan kwaliteit leveren tegen lage kosten. Vraag hem naar de voorwaarden.

De inrichting naar eigen smaak

Wat is er leuker dan je eigen stijl bepalen? Je hebt geen last zoals bij bestaande bouw van de vorige bewoners. Het hele interieur kun je zelf uitzoeken.

Vind je dat lastig om te doen? Dan kun je altijd nog gebruik maken van een interieurverzorgster.

Deze kunnen je adviseren over de kleuren en combinaties

Je betaald er wel voor maar het eindresultaat mag er zijn. Je kunt het meenemen in de nieuwbouw kopen kosten.

Zo krijg je een totaalplaatje van alle bouwkosten en randzaken. Let dus goed op voor meerwerk bij nieuwbouw.

Werk uitsluitend met erkende bouwbedrijven

Er kan een hoop misgaan bij nieuwbouw kopen. Je zult niet de eerste zijn die nachten ervan wakker ligt. Voorkom dat soort problemen en steek er tijd in.

Ga langs meerdere bedrijven of architecten. Wat dat betreft staat onze architect altijd voor je klaar. Hij kan het ontwerp exact maken zoals jij het wenst.

Daarbij kan hij zorgen dat de woning energiezuinig is. Het is altijd belangrijk om milieubewust te denken. Dit is goed voor de toekomst maar ook voor je portemonnee.

Het ontwerpen van je eigen tuin

Heb je groene vingers? Het bijhouden van een tuin is namelijk topsport. Het is misschien prachtig om te zien maar er zit een hoop werk in.

Soms kun je bijvoorbeeld beter kiezen voor stenen. Dit is namelijk onderhoudsvrij.

Tips nieuwbouw kopen

Dat is belangrijk om inzichtelijk te krijgen. Krijg je bij nieuwbouwhuis kopen dubbele lasten? Dit hangt helemaal van de situatie af.

Er zijn verschillende producten om dit op te vangen. Hierdoor zal je financieel niet in zwaar weer komen.

Vrij op naam nieuwbouw kopen

Er zijn meer kosten dan alleen de koopprijs. Er zijn namelijk bijkomende kosten. Bij bestaande woningen is dat kosten koper. Bij nieuwbouw kopen is dat vrij op naam.

In dit geval betaal je geen taxatiekosten, makelaarskosten of overdrachtskosten. Dat is bij bestaande bouw wel anders.

Het gene wat er wel betaald moet worden zijn:

 • Advieskosten
 • Afsluitkosten
 • Hypotheek
 • Notariskosten voor de hypotheekakte

Al deze kosten zijn wel eenmalig fiscaal aftrekbaar

Deze kunt u zelf of via een boekhouder jaarlijks opgeven. In veel gevallen komt er dan een flink bedrag terug. Deze kunt u dan weer investeren in de woning.

Via Advies Nederland kunt u op het hele rijtje korting krijgen. Wat dat betreft zijn onze tarieven zeer scherp.

Wilt u meer weten over onze diensten?

Maak dan met ons een kosteloze afspraak. Want wilt u nieuwbouw gaan kopen of bestaande bouw? In beide gevallen kunnen wij u kosteloos adviseren en begeleiden.

Nadelen nieuwbouw kopen

Het idee om een nieuwe woning te kopen lijkt geweldig. Toch kan nieuwbouw kopen rampzalig uitpakken. Er zal namelijk een hoop op je af komen.

Een stukje begeleiding kan dan fijn zijn

Tijdens de bouw en oplevering kan er namelijk een heleboel fout gaan. Daar zitten ook factoren bij waarop je helaas geen invloed hebt.

Om je zo goed mogelijk hier tegen te beschermen hebben wij alle risico’s in kaart gebracht. Verdiep je hier goed in of laat je helpen door onze adviseur. Een oriënterend gesprek is geheel vrijblijvend.

Het inschatten van een bouwtekening

Zegt een tekening van een woning genoeg? Kan je dan echt verliefd worden op een woning? Bij sommige projecten kun je tenminste modelwoningen bezoeken.

Maar als dat niet kan dan komt er toch een enige creativiteit kijken. Soms zeggen plaatjes meer dan duizend woorden. Met een nieuwbouw woning kopen heb je er nou eenmaal mee te maken.

Stap voor stap zal alles duidelijk worden

Je moet bestand zijn tegen continue wijzigingen. Kort door de bocht moet je gewoon stevig in je schoenen staan. Het kopen van een nieuwbouwwoning vraag om een hoop management skills.

Kan ik ook onderhandelen over de prijzen?

Bij het kopen van huizen hoort een goede onderhandeling. Toch is daar bij een nieuwbouw woning kopen niet tot nauwelijks ruimte voor.

Toch raden wij je aan om het een poging te geven. Enkele duizenden euro’s korting moet altijd wel lukken. Dit bedrag kun je dan weer gebruiken voor de keuken.

Zorg wel dat je de maximale hypotheek weet voordat je gaat onderhandelen.

Hoe werkt een nieuwbouwhuis kopen oude huis verkopen?

Hierover dient u geadviseerd te worden. Deze materie is te complex omdat elke situatie anders is. Bekijk ook stap voor stap de bouwfases bij nieuwbouw. Dit zijn alle nieuwbouwprojecten op dit moment.

Kosten van een opleveringskeuring

Er kan worden opgeleverd zodra de woning klaar is. Dit is het moment om alle zichtbare gebreken door te geven. Deze moeten dan nog herstel worden.

Het beste kun je hier een bouwkundige voor meenemen. Het is namelijk niet verstandig om dit zelf te doen. Denk bij nieuwbouwprojecten ook aan de wanden met renovlies behang.

Zeker niet als je technische kennis beperkt is

Wat dat betreft kan nieuwbouw kopen best ingewikkeld zijn. Het advies van een specialist is soms gewoon noodzakelijk. Het zal de kosten waard zijn. Zeker als hij iets groots ontdekt.

Mocht u hulp nodig hebben dan kennen wij meerdere bouwers die met u mee kunnen voor de laatste check.

Eventuele gebreken kan hij dan ter plekken constateren

Over het algemeen heeft het bouwbedrijf dan drie maanden om alle gebreken op te lossen. Het kan dus gebeuren dat je in een huis woont die nog niet volledig is afgewerkt.

Met nieuwbouw kopen zie je vaak dat een hele buurt even tijd nodig heeft

De straten liggen open en de kinderspeelplaatsen zijn nog niet af. Het beste kunt u een goede inloopmat kopen. Er zal namelijk een hoop zand in en rondom je woning zijn.

Veel woningen zetten zelfs in eerste instantie een goedkope vloer erin. Zodra alle werkzaamheden definitief zijn afgehandeld dan vervangen zij de vloer.

Het betalen van bouwrente

Je woont nog niet in de woning maar de hypotheek loopt al. De naam hiervoor is renteverlies. Voor alle werkzaamheden wil de bouwer betaald worden. Hij moet bijvoorbeeld spullen inkopen.

Ook zijn personeelsleden moeten betaald worden. Om dit allemaal te betalen rekent hij bouwrente.

Een bedrag dat er voor zorgt dat hij zijn werkzaamheden kan uitvoeren

Elke maand komt daar een bedrag bij net zolang tot de hele woning staat. Bouwrentes worden net zolang berekend totdat de bouw af is. Heeft u vragen over de verschillende bouwfases?

Stel deze dan aan onze hypotheekadviseur. Hij beantwoord ze dan onafhankelijk en rekent hiervoor geen kosten.

Gratis nieuwbouw kopen advies

Schrijf u hier in voor een gratis adviesgesprek.