Senioren hypotheek ING 2023

Een senioren hypotheek ING afsluiten: tot welke leeftijd kan het en waar moet je rekening mee houden?

Bekijk hier de voordelen van een seniorenhypotheek.

Advies Nederland beantwoordt deze vragen graag.

Maak online geheel vrijblijvend een afspraak voor een gratis adviesgesprek.

Hoe werkt de senioren hypotheek ING?

Je kunt niet alleen een senioren hypotheek ING afsluiten. Er zijn meer hypotheekverstrekkers waarbij je op latere leeftijd terecht kunt voor een hypotheek, waaronder:

Senioren hypotheek INGWanneer is er sprake van een seniorenhypotheek ING?

Wanneer kun je nu spreken van een senioren hypotheek bij een hypotheekverstrekker, zoals de ING? In de regel wordt hiervoor de leeftijd van 55 jaar aangehouden als leeftijdgrens.

Dit betekent dat er sprake is van een hypotheek voor senioren wanneer je de hypotheek aanvraagt als je 55 jaar of ouder bent.

Bereken hier meteen de hypotheek voor senioren.

Kan ik een hypotheek senioren Rabobank afsluiten?

Wil je een hypotheek senioren Rabobank afsluiten in plaats van bij de ING? Dan is dit in veel gevallen goed mogelijk. De Rabobank stelt geen maximale leeftijd voor hypotheken.

Je hebt de keuze uit diverse soorten hypotheken. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een pensioen hypotheek Rabobank wanneer je bij aanvraag al met pensioen bent.

Hypotheek na pensioen is goed mogelijk

Er wordt wel vaker gedacht dat een hypotheek na pensioen niet mogelijk is. Niets is minder waar. Ook als je al met pensioen bent kun je gewoon een hypotheek afsluiten.

De eerlijkheid gebiedt natuurlijk wel te zeggen dat het afsluiten van een hypotheek op latere leeftijd iets lastiger is dan wanneer je jonger bent, zoals 20 of 25 jaar.hypotheek senioren berekenen

Kan ik een aflossingsvrije hypotheek afsluiten?

Je kunt geen aflossingsvrije hypotheek ouderen afsluiten.

Overigens kan dit ook niet als je jonger bent. Sinds 2013 mogen de aflossingsvrije hypotheken niet meer worden verstrekt.

Aflossingsvrije hypotheken brengen grote risico’s met zich mee, waardoor de aflossingsvrije hypotheekvormen zijn afgeschaft.

Heb je een aflossingsvrije hypotheek en wil je meer weten over de mogelijkheden om de risico’s te verkleinen? Maak dan online een afspraak voor een gratis adviesgesprek.

Kan ik overal een seniorenhypotheek berekenen?

Een seniorenhypotheek berekenen kan in principe overal. Wel is het zo dat er enkele nadelen zitten aan het gebruik van online rekentools voor de berekening, zoals:

 • Rekentools houden niet altijd rekening met de leeftijd
 • Online rekentools kunnen geen nauwkeurige berekeningen bieden
 • De tools zijn niet in staat om persoonlijke situaties mee te wegen
 • Online rekentools zijn lang niet altijd onafhankelijk

hypotheek senioren RabobankHoe kun je dan wel een hypotheek senioren berekenen?

Wil je een seniorenhypotheek ING afsluiten, maar wil je de zaken eerst goed berekenen? Dan is het altijd beter om een onafhankelijk adviseur in te schakelen.

Een onafhankelijk adviseur kan de hypotheek senioren berekenen voor je en direct voor je bekijken welke hypotheken en hypotheekverstrekkers het meest voordelig voor je zijn.

Wil jij je hypotheek boven 55 jaar laten berekenen door een onafhankelijke hypotheekadviseur? Meld je dan online aan voor een gratis adviesgesprek.

Geldt er een maximale leeftijd voor hypotheken?

Kun je op ieder moment een seniorenhypotheek ABN AMRO of een seniorenhypotheek ING afsluiten? In principe is dit mogelijk. Wel zijn er een aantal factoren die meewegen.

In de basis kan worden gesteld dat er bij hypotheekverstrekkers geen maximale leeftijd geldt voor het aanvragen van een hypotheek.aflossingsvrije hypotheek ouderen

Grotere risico’s bij aanvragen door senioren

Wanneer je een hypotheek op latere leeftijd wilt aanvragen, bijvoorbeeld een senioren hypotheek ING, dan kan dit wel lastiger zijn dan wanneer je jonger zou zijn.

Het is zo dat een hypotheekverstrekker, ongeacht welke hypotheekverstrekker, meer risico loopt naar mate je bij het afsluiten van de hypotheek ouder bent.

Welke factoren spelen mee?

Bij het aanvragen van een senioren hypotheek ING, of bij een andere hypotheekverstrekker, spelen een aantal factoren een rol, waaronder:

 • Je exacte leeftijd
 • Je burgerlijke staat
 • Het inkomen van jou en je eventuele partner
 • De eventuele eigen inbreng
 • Het aanwezige eigen vermogen
 • Het feit of je al met pensioen bent of niet
 • Je gezondheid

Dit zijn slechts voorbeelden van factoren. Iedere hypotheekverstrekker hanteert eigen standaarden. Vanzelfsprekend kunnen wij je hierin ook vrijblijvend adviseren.

seniorenhypotheek berekenenEen OVR is in de meeste gevallen verplicht

Bij het afsluiten van een hypotheek op latere leeftijd is het in de meeste gevallen wel verplicht om een OVR, ofwel een overlijdensrisicoverzekering, af te sluiten.

Dit zorgt ervoor dat het risico van de hypotheekverstrekker controleerbaar blijft. Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat de premie relatief hoog zal zijn.

Ontdek hier de voordelen en nadelen van een hypotheek voor ouderen.

Extra kosten door afsluiten van OVR

Stel, je sluit een senioren hypotheek ING af en hiervoor betaal je 800 euro aanseniorenhypotheek ABN AMRO maandlasten. Dat is voor velen al een behoorlijk bedrag. Hier komen de OVR kosten nog bij.

De verzekeraar waarbij je een OVR afsluit loopt ook meer risico naar mate je ouder bent bij het afsluiten van de OVR. Daarom zal de premie een stuk hoger liggen als je 55+ bent.

Deze maandpremie moet je dus nog bij je hypotheeklasten per maand tellen om te zien wat je daadwerkelijk kwijt bent in de maand.

De OVR kan roet in het eten gooien

Je bent 75 jaar oud en je wilt een senioren hypotheek ING afsluiten. Hiervoor heb je een OVR nodig en deze wordt je geweigerd. Mag dat zomaar?

Ja, dit mag. Het is niet leuk, maar het is wel toegestaan. Verzekeraars stellen namelijk wel een maximale leeftijd in voor het afsluiten van een OVR.

hypotheek boven 55 jaarGemiddelde maximale leeftijd is 72 jaar

De maximale leeftijd voor het afsluiten van een OVR is bij iedere verzekeraar anders, maar gemiddeld komt de maximale leeftijd uit op 72 jaar.

Je kunt na je 72ste dus nog wel een senioren hypotheek ING afsluiten, of bij een andere hypotheekverstrekker natuurlijk, maar je kunt wellicht geen OVR meer afsluiten.

In de praktijk kan dit ervoor zorgen dat je geen hypotheek meer kunt afsluiten, eenvoudigweg omdat er geen verzekeraar is die jou een OVR wil verstrekken.

Gratis seniorenhypotheek advieshypotheek na pensioen

Wil jij een senioren hypotheek ING of andere hypotheekverstrekker afsluiten en ben je benieuwd naar jouw specifieke mogelijkheden?

Schrijf je via onze website in voor een gratis adviesgesprek met onze onafhankelijke hypotheekadviseur.

Wij helpen je graag verder.