Beste hypotheek voor ouderen berekenen?

Er is tegenwoordig een hypotheek voor ouderen die perfect aansluit bij de meeste wensen. Het is alleen zo dat niet elke bank staat te springen om senioren te helpen.

Maar waarom zou u zich druk maken over deze geldverstrekkers? Er zijn er genoeg die staan te springen om u klandizie. Wilt u weten welke dat allemaal zijn?

 

Ja, ik wil een gratis advies over de hypotheek voor ouderen!

 

De goedkoopste hypotheek voor ouderen afsluiten

Het afsluiten van een nieuwe hypotheek voor ouderen was niet eenvoudig. Deze klacht kregen wij vaak. Gelukkig is dit allemaal voorbij door de nieuwe regels.

Nu kunnen wij voor iedereen ouder dan 50+ veel betekenen. De kans op een akkoord van de bank is nog nooit zo groot geweest in jaren.

Onafhankelijk advies voor ouderen die willen kopen

Wij vinden immers dat iedereen een huis moet kunnen kopen, ongeacht leeftijd. Gelukkig bieden steeds meer hypotheekverstrekkers de mogelijkheid tot het afsluiten van een hypotheek voor senioren aan.

Alles begint met een vrijblijvend adviesgesprek bij Advies Nederland. Onze adviseurs zitten altijd bij u in de buurt, waar u ook bent. Om u tegemoet te komen, komen wij graag bij u thuis langs.

Wat zullen we dan zoal bespreken?

Uw financiële situatie, uw wensen en verdere specifieke details die van belang zijn. Aan de hand van onze analyse komen we dan tot een advies voor u op maat.

Uiteraard kunnen wij een hypotheek tegen lage tarieven voor u afsluiten. Wij kunnen u zelfs helpen aan de aflossingsvrije hypotheek voor senioren.

Wilt u meer weten over dit onderwerp?

Bekijk dan ons stappenplan voor het berekenen en afsluiten van een senioren hypotheek. Uiteraard kunt u zich ook gewoon bij ons inschrijven.

Adviesgesprekken zijn kosteloos en vrijblijvend aan te vragen via het contactformulier. Maak snel gebruik van onze expertise op het gebied van de ouderen hypotheek.

Hypotheek afsluiten voor ouderen

Tegenwoordig wordt u bij een hypotheek afsluiten verplicht om binnen maximaal 30 jaar uw lening af te lossen. Dit moet middels een annuïtaire of lineaire aflossingsvorm gebeuren om in aanmerking te komen voor hypotheekrenteaftrek.

Is er een maximum leeftijd bij hypotheken?

Hypotheekverstrekkers verbinden geen maximumleeftijd aan de persoon die een hypotheek wil afsluiten. Toch is een hypotheek voor ouderen krijgen wat lastiger.

Hypotheek voor ouderen

Dit komt omdat de kans groter is dat deze persoon gedurende de looptijd komt te overlijden. Dat brengt risico’s met zich mee.

Waarom deden banken altijd zo moeilijk?

De bank wil namelijk zeker weten dat een lening wordt afgelost. Om die reden heeft de bank meer eisen wat betreft de hypotheek.

Het is voor onze hypotheekadviseurs dan ook de uitdaging om de beste senioren hypotheek te regelen! Wacht dus geen seconde langer en schrijf u bij ons in.

Bent u gepensioneerd en wilt u een hypotheek afsluiten?

Neem dan snel contact met ons op. Wij proberen al onze klanten zo goed mogelijk te helpen waar het nodig is. De eerste stap in dit traject is een kennismakingsgesprek.

Welke hypotheek voor ouderen?

Onderzoek wijst uit dat steeds meer ouderen een hypotheek kunnen krijgen. Ook vanuit de politiek wordt er steeds meer tijd besteed aan de moeilijkheden die ouderen hebben wat betreft afsluiten.

Hypotheek berekenen voor ouderen

Goed nieuws voor alle ouderen die een hypotheek willen

Deze groep loopt namelijk tegen nogal wat problemen op. Zo is het inkomen na het pensioen over het algemeen lager dan hiervoor.

Ook is het recht op hypotheekrenteaftrek lager. Dit komt omdat gepensioneerden minder belasting hoeven te betalen. Dit scheelt vaak enkele honderden euro’s per maand.

Een goede hypotheek vinden voor ouderen is daarom nogal een precies werkje. Graag willen we u hierbij helpen. Laat daarom u gegevens achter.

Wat is dan de beste hypotheek voor ouderen? 

In principe is er niet één beste hypotheek. Als uw inkomen na uw pensionering het toelaat, kunt u een annuïteitenhypotheek of lineaire hypotheek afsluiten.

Het ligt voornamelijk aan de hoogte van de lening en de vereiste verzekeringen wat het beste zal zijn. Wilt u een hypotheek oversluiten op oudere leeftijd? Dan kunnen wij u helpen.

Hypotheek speciaal voor ouderen

Waar wordt naar gekeken wanneer u een hypotheek afsluit? Het maximale dat u kunt lenen wordt gebaseerd op uw inkomen.

Over het algemeen ligt het inkomen na pensionering lager dan voor deze tijd. Een lager inkomen betekent meer risico voor de hypotheekverstrekker.

Aan welke risico’s moet ik dan denken?

Hoe meer risico, hoe hoger de hypotheekrente bijvoorbeeld zal zijn. Dit terwijl iemand die met pensioen is minder recht heeft op hypotheekrenteaftrek.

De kans wordt op die manier kleiner dat de maandelijkse hypotheeklasten gedragen kunnen worden. De bank wil er daarentegen juist zeker van zijn dat de lening terugbetaald zal worden.

Moet je nog aflossen op oudere leeftijd?

Daarnaast moet een hypotheek voor ouderen aflossen, gebeuren gedurende maximaal 30 jaar. De kans is een stuk groter dat een gepensioneerde tijdens de looptijd zal komen te overlijden.

Om die reden is een overlijdensrisicoverzekering verplicht. Deze zorgt ervoor dat bij plotseling overlijden de hypotheeklasten alsnog betaald worden. Daarvoor hoeft de woning dan niet verkocht te worden.

Hypotheek berekenen voor ouderen

Een hypotheek voor ouderen verstrekken, gebeurt op basis van inkomen. U krijgt vervolgens te maken met maandelijkse hypotheeklasten. Deze bestaat uit aflossing, rente en premie voor uw overlijdensrisicoverzekering.

Hoe ouder u bent, hoe duurder deze premie zal zijn

Ook geldt er bij de meeste verzekeringen een eindleeftijd van 75 of maximaal 80 jaar. Dit betekent dat u na deze leeftijd het overlijdensrisico niet meer met behulp van een verzekering kunt afdekken.Maximale hypotheek voor ouderen

Een hypotheekverstrekker zal u om die reden een stuk minder geld willen lenen. Samen met onze hypotheekadviseurs kunt u offertes opvragen bij verschillende verzekeraars.

Zijn er nog andere mogelijkheden op mijn leeftijd?

Soms is het mogelijk een verzekering met een kortere looptijd af te sluiten. U moet afspreken met uw verzekeraar dat u binnen deze tijd het gedeelte boven 80% van uw lening aflost.

Lost u veel extra af, dan is het soms helemaal niet nodig om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Hoe zit het de aflossingsvrije hypotheek ouderen? Lees erover bij ons of maak een afspraak.

Aflossingsvrije hypotheek voor ouderen

Vaak krijgen onze hypotheekadviseurs de vraag van ouderen of het afsluiten van een aflossingsvrije hypotheek mogelijk is. Deze was in het verleden namelijk zeer populair.

Dit kwam omdat deze op dat moment de goedkoopste hypotheek was. Sinds 2013 is een aflossingsvrije hypotheekvorm niet meer interessant.

Wat is er veranderd sinds die tijd?

Dit komt omdat nieuwe hypotheken verplicht binnen de looptijd afgelost moeten worden. Alleen dan is er volledig recht op hypotheekrenteaftrek.

Ook voor de maximale hypotheek voor ouderen geldt dit. Heeft u een bestaande aflossingsvrije hypotheek en wilt u deze meeverhuizen?

Dan kan dit voor de helft van de waarde van uw nieuwe woning. Dit deel komt op dat moment niet in aanmerking voor renteaftrek.

Is er in mijn situatie een betere mogelijkheid?

U kunt dus beter kijken naar de andere mogelijkheden om uw hypotheek over te sluiten. Uiteraard kunnen onze adviseurs u ook daarbij helpen. Wat geeft u de beste kansen voor een nieuwe hypotheek?

Overwaarde hypotheek voor ouderen

Toch is het zeker niet onmogelijk voor ouderen om een hypotheek af te sluiten. Dit komt omdat deze over het algemeen al doorgewinterde woningbezitters zijn.

Wanneer op oudere leeftijd een hypotheek wordt afgesloten, is er meestal sprake van doorstroming. De oude woning wordt op dat moment vaak verkocht met overwaarde.

Wanneer heb ik overwaarde?

Zodra de woningwaarde hoger ligt dan de waarde van de hypotheek. De winst die gemaakt wordt, kan gebruikt worden voor de nieuwe woning.

Dit is handig, aangezien de hypotheek vaak minder waard is dan u nodig zult hebben. U heeft de volledige financiering dan ook niet nodig.

Wilt u binnenkort een nieuwe woning kopen?

Dan is het dus belangrijk om op tijd advies in te winnen. Er zijn genoeg financiële mogelijkheden! Een hypotheek voor ouderen afsluiten, is onze grote uitdaging.

Een eerste adviesgesprek bij Advies Nederland is geheel kosteloos en vrijblijvend. Neem dus snel contact met ons op!