Wat is de beste hypotheek voor 65 jaar en ouder?

Een hypotheek 65 jaar en ouder afsluiten: in hoeverre is dat nog mogelijk?

Veel mensen denken dat het geen optie is, maar dit is niet zo dus vraag hier uw gratis adviesgesprek aan!

U zult te maken hebben met uw overwaarde.

Welke bank biedt de hypotheek voor 65 jaar en ouder?

Wil jij een hypotheek na pensioen afsluiten? Dan kun je bij diverse hypotheekverstrekkers terecht. Je kunt naar onder meer de volgende banken:

  • Rabobank
  • ING Bank
  • ABN AMRO
  • SNS Bank
  • Regiobank

Neem gerust contact op met Advies Nederland.

Hypotheek 65 jaar en ouderEen hypotheek 65 jaar en ouder afsluiten is niet onmogelijk

Veel mensen willen een hypotheek afsluiten op oudere leeftijd. Hiervan is sprake wanneer het gaat om het afsluiten van een hypotheek boven 55 jaar. Dit is zeker goed mogelijk.

Wel is het zo dat een hogere leeftijd het lastiger maakt. Een hypotheek ouder dan 70 jaar afsluiten is dus weer lastiger dan wanneer je 55 bent op het moment van afsluiten.

Leeftijd speelt wel een rol bij hypotheekverstrekkers

Ga je een maximale hypotheek na 65 jaar berekenen, dan krijg je een lager bedrag te zien dan mensen van 25 jaar die dezelfde financiële gegevens invullen voor de berekening.

Dit geeft aan dat leeftijd wel een rol speelt bij hypotheekverstrekkers. Dit is ook logisch, want hoe ouder je bent, hoe meer risico een bank loopt bij het verstrekken van een hypotheek.

Geldt dit ook voor oversluiten?

Een hypotheek oversluiten op oudere leeftijd is zeker ook mogelijkheden, maar het is inderdaad zo dat de leeftijd ook in dit geval een rol speelt. Je kunt dit laten berekenen.

Waarom zou je nu op latere leeftijd nog de hypotheek oversluiten? Hier kunnen natuurlijk meerdere redenen voor zijn.

Een veel voorkomende reden op dit moment is de aflossingsvrije hypotheek ouderen. Veel oudere mensen met een aflossingsvrije hypotheek willen hier nu vanaf.

Het aflossingsvrije hypotheek probleem

Je zal er vast wel iets over gehoord hebben op het nieuws: het aflossingsvrije hypotheek probleem. Mensen hebben daadwerkelijk niets afgelost gedurende de looptijd.

Dit betekent dat zij de hypotheek aan het einde van de looptijd volledig moeten aflossen en dit kunnen zij niet. Een nieuwe hypotheek afsluiten voor hetzelfde bedrag is lastig voor ouderen.

Het pensioen zit vaak in de weg

Bij het afsluiten van een hypotheek 65 jaar en ouder is er sprake van een hypotheek na pensioen. Door dit pensioen is het inkomen in veel gevallen lager dan voorheen.

Dit lagere inkomen zorgt voor een lagere maximale hypotheek, waardoor er geen nieuwe hypotheek kan worden afgesloten voor hetzelfde bedrag als de eerste hypotheek.

hypotheek boven 55 jaar

Uiteindelijk kan dit er in het meest vervelende geval voor zorgen dat de woning gedwongen verkocht moet worden. Dit willen mensen natuurlijk voorkomen door over te sluiten.

Waarom speelt de leeftijd zo’n belangrijke rol?

Waarom is een hypotheek 65 jaar en ouder nu zo veel lastiger af te sluiten dan wanneer je 25 jaar bent? Dit heeft alles te maken met het risico voor de hypotheekverstrekker.

Als je met 25 jaar een hypotheek voor 30 jaar afsluit, dan is de kans dat je over 30 jaar nog leeft groter dan wanneer je een hypotheek 65 jaar of ouder wilt afsluiten voor 30 jaar.

Stel dat je inderdaad een hypotheek wilt afsluiten als je 65 bent. Dan moet je dus 95 worden om de hele looptijd van de hypotheek te ‘overleven’. Dit is een risico voor de bank.

Tips over een hypotheek 65 jaar en ouder afsluiten

Je kunt zeker wel een hypotheek 65 jaar en ouder afsluiten. Hiervoor kun je bijvoorbeeld een hypotheek senioren Rabobank afsluiten. Ook bij andere hypotheekverstrekkers kun je terecht.

Het is goed om te weten dat er geen maximale leeftijd is om een hypotheek af te sluiten. Dit geldt bij alle hypotheekverstrekkers zo, dus ook bij bijvoorbeeld de ING en de ABN AMRO.hypotheek senioren Rabobank

Meer hypotheek met een eigen vermogen

Het spreekt voor zich dat een hypotheek 65 jaar en ouder afsluiten een stuk makkelijker is wanneer je een ruim eigen vermogen hebt. Hier houden banken ook zeker rekening mee.

Heb je dit eigen vermogen niet? Dan zal de maximale hypotheek in veel gevallen lager uitvallen. Natuurlijk kun je vrijblijvend een hypotheek senioren berekenen.

Een overlijdensrisicoverzekering is verplicht

Bij het afsluiten van een hypotheek 65 jaar en ouder wordt een overlijdensrisicoverzekering in veel gevallen wel verplicht gesteld door de hypotheekverstrekker. Dit kan een probleem zijn.

Het probleem hierbij is namelijk dat verzekeraars wel een maximale leeftijd hanteren voor het afsluiten van een hypotheek. Hier moet je wel rekening mee houden.

Wanneer kun je geen OVR meer afsluiten?

Een hypotheek 65 jaar en ouder afsluiten is dus wel mogelijk als je ook nog een overlijdensrisicoverzekering (OVR) af kunt sluiten. Waar ligt dan precies de grens?

Iedere verzekeraar houdt hiervoor eigen standaarden aan. De maximale leeftijd voor het afsluiten van een OVR is dus niet bij de wet vastgelegd.

Wanneer we kijken naar de gemiddelde maximale leeftijd voor het afsluiten van een OVR, dan kunnen we vaststellen dat dit de leeftijd van 72 jaar is.

Laat de berekening voor je makenaflossingsvrije hypotheek ouderen

Wil jij een hypotheek 65 jaar en ouder afsluiten en ben je benieuwd naar je mogelijkheden? Dan kun je het best een afspraak maken bij een hypotheekadviseur.

Veel mensen kiezen ervoor om gebruik te maken van een online rekentool. Helaas zijn deze niet geschikt om rekening te houden met alle factoren die in dit geval wel belangrijk zijn.

Een hypotheekadviseur kan wél alle relevante factoren meenemen in de berekening. Natuurlijk ben je voor een gedegen hypotheekadvies welkom bij Advies Nederland.

Gratis advies hypotheek 65 jaar en ouder

Als jij een hypotheek 65 jaar en ouder wilt afsluiten, dan bekijken wij graag jouw specifieke mogelijkheden. Wij werken uitsluitend met onafhankelijke adviseurs voor hypotheekadvies.

Dit betekent dat wij alle zaken eerlijk bekijken, bij meerdere hypotheekaanbieders, zodat wij jou kunnen voorzien van een hypotheekadvies waar je echt iets aan hebt.

Ben jij benieuwd wat jouw opties zijn voor het afsluiten van een hypotheek op latere leeftijd?

Maak dan online een afspraak voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.