Rentevaste periode lineaire hypotheek loopt af

De rentevaste periode lineaire hypotheek loopt af en je mag nieuwe beslissingen gaan nemen voor de komende jaren. Dit kun je het beste doen aan het einde van je looptijd.

In mijn blog zal ik je onafhankelijk informeren over de verschillende mogelijkheden. Hierdoor weet je precies op welke manier je kunt besparen en/of verbeteren.

Schrijf je meteen in voor gratis advies.Rentevaste periode lineaire hypotheek loopt af

5 adviezen voor aan het einde van de rentevaste periode

De rentevaste periode lineaire hypotheek loopt af en dat is hét moment om weer belangrijke beslissingen te maken voor de komende tijd. Lees meer over de rentevaste periode.

Wij geven je graag 5 adviezen mee:

  • Kijk niet alleen naar de hoogte van de hypotheekrente
  • Controleer altijd de hypotheekvoorwaarden
  • Vergeet niet dat oversluiten kosten met zich meebrengt
  • Begin vroegtijdig met het vergelijken van de nieuwe opties
  • Kijk goed of een andere hypotheekvorm wellicht beter bij je past

Rentevaste periode lineaire hypotheek loopt afMijn rentevaste periode hypotheek loopt af

‘Mijn rentevaste periode hypotheek loopt af en ik moet keuzes gaan maken. Hoe profiteer ik van het meeste voordeel?’ Deze vraag horen wij met grote regelmaat.

Feit is dat we deze vraag niet zomaar kunnen beantwoorden. Iedere situatie is uniek en dus vinden we alleen de meest voordelige keuze voor jou als we op de hoogte zijn van jouw specifieke situatie.

Wat voor hypotheek heb je nu?

De rentevaste periode loopt af spaarhypotheek? Dan luidt het advies in verreweg de meeste gevallen anders dan wanneer de rentevaste periode van een lineaire hypotheek afloopt.

Ditzelfde geldt bij de bankspaarhypotheek rentevaste periode loopt af. In deze gevallen hebben we het namelijk over aflossingsvrije hypotheken.

De lineaire hypotheek en de annuïtaire hypotheek zijn hypotheekvormen die niet aflossingsvrij zijn. Dit betekent dat er belangrijke verschillen zijn.rentevaste periode lineaire hypotheek

Wat zijn aflossingsvrije hypotheken?

Het einde rentevaste periode aflossingsvrije hypotheek is in zicht. Wat ga je doen? Veel mensen weten niet goed of zij nu aflossingsvrij hebben of niet. Dit is lang niet altijd duidelijk.

Meest voorkomende aflossingsvrije hypotheekvormen:

Er zijn meer aflossingsvrije hypotheekvormen. Je kunt jouw specifieke hypotheekvorm terugvinden in de hypotheekvoorwaarden.rentevaste periode loopt af spaarhypotheek

De rentevaste periode loopt af aflossingsvrije hypotheek

Er is de laatste tijd veel te doen over de aflossingsvrije hypotheekvormen. De rentevaste periode loopt af aflossingsvrije hypotheek en mensen weten het nu helemaal niet meer.

Er is één ding dat je niet wilt: een gedwongen verkoop van je woning aan het einde van de hypotheeklooptijd. Dit is een risico dat een aflossingsvrije hypotheek met zich meeneemt.

Advies Nederland bekijkt graag met jou hoe je de risico’s zo veel mogelijk kunt beperken tot een minimum. Maak online een afspraak voor een gratis adviesgesprek.rentevaste periode hypotheek loopt af

Rentevaste periode loopt af overstappen of verlengen?

De rentevaste periode loopt af overstappen of verlengen? Als je niet kunt aflossen, wat de meeste mensen niet kunnen, dan zijn dit in de basis inderdaad je mogelijkheden.

Je kunt je hypotheek verlengen met een nieuwe rentevaste periode bij je huidige hypotheekverstrekker, maar je kunt ook oversluiten naar een andere hypotheekverstrekker.

rentevaste periode hypotheek loopt afDe rentevaste periode lineaire hypotheek loopt af – verlengen

Jouw rentevaste periode lineaire hypotheek loopt af. Stel, je rentevaste periode loopt af Rabobank en de Rabobank stuurt je een nieuw voorstel.

Wij kunnen voor jou controleren of dit voorstel daadwerkelijk het meest voordelig is voor jou. Is dit inderdaad het geval? Dan kun je je hypotheek bij de Rabobank opnieuw vastzetten.

De rentevaste periode lineaire hypotheek loopt af – oversluiten

Stel, de rentevaste periode loopt af ING en je hebt je voorstel ontvangen. Wij controleren dit voorstel en kunnen jou vertellen dat je bijvoorbeeld bij de ABN AMRO voordeliger uit bent.

Je kunt dan je hypotheek oversluiten naar de ABN AMRO om goedkoper uit te zijn. Wel moet je dan rekening houden met de oversluitkosten die je moet betalen.rentevaste periode bankspaarhypotheek loopt afrentevaste periode loopt af overstappen

Rentevaste periode lineaire hypotheek loopt af – oversluitkosten

De rentevaste periode lineaire hypotheek loopt af en je kunt voordeliger uit zijn bij een andere hypotheekverstrekker. Je krijgt dan te maken met oversluitkosten.

Bereken altijd hoeveel financieel voordeel je hebt van een overstap en hoeveel je aan oversluitkosten moet betalen. Deze bedragen weeg je tegen elkaar af.

Meer of minder kosten voor oversluiten?

Stel, je rentevaste periode lineaire hypotheek loopt af en je wilt gaan oversluiten. Door over te sluiten kun je, voor het gemak, uiteindelijk een bedrag van 5.000 euro besparen.

De oversluitkosten bedragen 3.000 euro in jouw geval. Dan is het dus zinvol om over te sluiten. Je kunt immers uiteindelijk 2.000 euro besparen met het oversluiten.

De oversluitkosten bedragen in jouw geval 7.000 euro. Dan is oversluiten niet zinvol. Je bent uiteindelijk 2.000 euro duurder uit dan wanneer je niet zou oversluiten.

rentevaste periode loopt af overstappenEen goed advies is daarom altijd belangrijk

Veel mensen kijken alleen naar de besparing bij oversluiten en vergeten de oversluitkosten. Hierdoor kun je uiteindelijk financieel benadeeld worden door het oversluiten.

De rentevaste periode lineaire hypotheek loopt af en je wilt écht zeker weten dat je gaat besparen? Dan is een professioneel, onafhankelijk hypotheekadvies nodig.

Natuurlijk ben je hiervoor altijd welkom bij Advies Nederland. Je kunt makkelijk via onze website een afspraak maken voor een gratis adviesgesprek.looptijd hypotheek loopt af

Start op tijd met vergelijken

Het is beter om drie maanden van tevoren te gaan bekijken wat je opties zijn dan drie weken van tevoren, bij wijze van spreken. Kom je in tijdnood? Dan maak je snel de verkeerde keuze.

Je ontvangt pas kort voor het aflopen van de rentevaste periode een nieuw voorstel van je huidige hypotheekverstrekker. Wacht hier dus niet op, maar begin alvast.

einde rentevaste periode aflossingsvrije hypotheekLet op meer dan alleen de rente

Veel mensen kijken alleen naar de rente en maken op basis daarvan een keuze. Dit is niet aan te raden. Natuurlijk is de rente belangrijk. Je wilt zo min mogelijk betalen.

Toch zijn er meer zaken belangrijk. Denk aan de hypotheekvoorwaarden en natuurlijk de hypotheekvorm. Wat past nu werkelijk het best bij jou?

Wij geven je graag duidelijkheidbankspaarhypotheek rentevaste periode loopt af

Je rentevaste periode lineaire hypotheek loopt af en je wilt zekerheid voor de toekomst? Kies dan voor een professioneel, onafhankelijk en persoonlijk hypotheekadvies.

Dit krijg je van Advies Nederland. Voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek kun je je eenvoudig online aanmelden.rentevaste periode loopt af spaarhypotheek