Rentevaste periode 30 jaar vast

Een rentevaste periode 30 jaar vast berekenen.

Hier kunt u meteen de berekening maken.

Daarbij kunt u in dit artikel alle voordelen en nadelen lezen van een lange looptijd.

Heeft u moeite met het maken van een keuze?

Dan bieden wij ook de mogelijkheid tot een gratis adviesgesprek.

Hiervoor kunt u zich aanmelden via het contactformulier.

Is een rentevaste periode 30 jaar vast zetten verstandig?

Dat is het zeker. Dan moet de hypotheekrente wel zo laag blijven. Een korte rentevaste periode raden wij dan ook af. Op dit moment staat hij namelijk op het laagste punt uit de geschiedenis.

Hij kan bijna alleen maar stijgen.

Een daling ligt dan ook niet in de verwachting.

Het is een uniek moment waar u beter gebruik van kunt maken.

Hoe werkt een rentevaste periode 30 jaar vast?

Vraag dan bij ons een gratis hypotheekgesprek aan. Onze hypotheekadviseur zal dan al uw vragen beantwoorden en een berekening maken. Rentevaste periode 30 jaar vast

Hierdoor betaald u nooit teveel en zult u levenslang bijna een lage rente hebben. Meer info?

Lees dan deze info over het kiezen van een rentevaste periode.

Rentevaste periode van 30 jaar openbreken

U kunt uw vaste renteperiode doorbreken om tussentijds uw hypotheekrente te laten aanpassen. Dit kan via rentemiddeling of het oversluiten van uw hypotheek.

Beide manieren zullen leiden tot het verlagen van uw rente. De manier waarop dit gebeurt, is anders. Rentemiddeling wordt ingezet als hulpmiddel.

Hier wordt uw oude hypotheekrente gemiddeld met de actueel geldende rentestand. Daar bovenop rekent de bank of verzekeraar opslagen die uw maandelijkse lasten nog iets duurder maken.

Tussentijds een hypotheekrente wijzigen?

Voor het tussentijds middelen betaalt u een rentevaste periode 30 jaar vast boete die u in de vorm van een boeteopslag in termijnen betaalt.

Daarnaast wordt er een middelingsopslag gerekend voor het veranderen van uw rente.

U spreekt vervolgens een nieuwe vaste renteperiode af waarin het percentage betaald wordt.

Oversluitkosten zijn ze aftrekbaar?

De kosten die u maakt jaarlijks fiscaal aftrekbaar van uw inkomstenbelasting. Het geheel zorgt ervoor dat uw lasten lager worden, maar nooit zo laag als via het alternatief oversluiten.

Vergelijk de hypotheekrente 30 jaar vast voor banken zoals ING, Aegon en de Rabobank via een adviseur van Advies Nederland.

Rentevaste periode tussentijds wijzigen

Wanneer u uw hypotheek tijdens uw vaste renteperiode wilt wijzigen om uw lasten te verlagen, moet u dus kiezen tussen rentemiddeling en oversluiten.

Wat voor u de meest verstandige keuze zal zijn, hangt af van uw situatie en hypotheek. Over het algemeen wordt oversluiten gezien als de optie die het meeste voordelen zal opleveren.

Dit komt omdat u na betalen van de boeterente en overige kosten gelijk de laagste rente heeft. Bij middeling is uw rente een gemiddelde waar verschillende opslagen bijgeteld worden.

Rentevaste periode 30 jaar vast kiezen

Voordat u tussentijds oversluit, is het belangrijk om te bepalen of u genoeg eigen middelen heeft om de kosten te betalen. Rentemiddeling kan initieel gunstig uitpakken, maar op de lange termijn minder voordelen opleveren.

Twijfelt u tussen beide methodes?

Laat dan onze adviseurs een berekening maken van uw eventuele boete en uiteindelijke baten.

Berekenen wat na uw rentevaste periode oversluiten oplevert, kan geheel gratis en vrijblijvend!

Rentevaste periode spaarhypotheek

Ook de hypotheekvorm die u kiest, heeft invloed op het maken van een keuze voor een vaste renteperiode. Dit is het geval voor de (bank)spaarhypotheek en aflossingsvrije hypotheek.

Deze vormen kunnen momenteel niet meer als hele hypotheek afgesloten worden. De spaarhypotheek wordt ingezet om te sparen voor de aflossing van uw hypotheek.

U betaalt een premie voor de gekoppelde verzekering en ontvangt spaarrente over het opgebouwde bedrag. Deze spaarrente is gelijk aan de hypotheekrente die u heeft afgesproken.

Een hypotheekrente voor 30 jaar vast zetten

Daalt de hypotheekrente na de vaste renteperiode, dan daalt ook de rente die u ontvangt over uw spaargeld. De rentevaste periode 30 jaar vast spaarhypotheek loopt af, wat nu?

Het kan verstandig zijn uw rente voor langere tijd vast te zetten. Dit is het geval wanneer de verwachting is dat de hypotheekrente gaat dalen.

Een langere periode betekent zoals gezegd een hogere hypotheekrente. Daardoor is ook langere tijd uw spaarrente hoger. Laat onze hypotheekadviseur u erover adviseren.

Rentevaste periode aflossingsvrije hypotheek loopt af

De aflossingsvrije hypotheek is een andere hypotheekvorm waarbij u moet opletten wanneer de vaste renteperiode afloopt. Deze vorm is inmiddels redelijk verouderd en brengt veel risico’s met zich mee.

Dit komt omdat de gehele hypotheekschuld aan het einde van de looptijd pas afgelost hoeft te worden.

Een gevaarlijke gok, aangezien u nooit weet of de verkoop van uw woning genoeg zal opbrengen om de schuld af te lossen.

Rentevaste periode 30 jaar vast maandlasten

Gedurende de looptijd betaalt u in vaste renteperiodes alleen hypotheekrente.

Wanneer uw aflossingsvrije en rentevaste periode afgelopen is, is het de beste tijd om uw risicovolle hypotheek te laten verbeteren door onze adviseurs.

U kunt deze na uw vaste renteperiode ook boetevrij oversluiten naar een andere vorm en verstrekker. Er zijn genoeg alternatieven mogelijk die ervoor zorgen dat uw lening geheel is afgelost na de looptijd van uw hypotheek.

Daarbij kunt u uiteraard de laagste hypotheekrente vergelijken via onze adviseur.

Schrijf u direct bij ons in voor een kosteloze hypotheek check.

Rentevaste periode 30 jaar vast vergelijken

Rentevaste periode verkoop huis

Hoe werkt het precies wanneer u tijdens uw rentevaste periode verhuizen wilt?

Kunt u uw huidige periode dan meenemen naar uw nieuwe woning?

Dit is alleen mogelijk wanneer u uw gehele hypotheek meeneemt na de verkoop. Is uw nieuwe huis duurder dan de oude? Dan zult u voor het overige deel een nieuwe hypotheek moeten afsluiten.

Meenemen is alleen gunstig wanneer uw oude hypotheek bijvoorbeeld een lage hypotheekrente heeft of goede voorwaarden biedt.

Zijn er andere hypotheekverstrekker met een beter aanbod?

Dan is het meenemen van de vaste renteperiode minder verstandig. De hypotheek oversluiten is dan vaak beter, aangezien u behoorlijke financiële voordelen kunt behalen ondanks de boeterente.

Graag maken wij voor u een vrijblijvende berekening van wat oversluiten u zal opleveren wanneer de rente aanzienlijk lager is.

Natuurlijk wilt u de laagst mogelijke lasten zodat u geld overhoudt voor leuke dingen! Vraag dus snel hier een gesprek aan via het contactformulier.

Rentevaste periode verlengen naar 30 jaar

Uw rentevaste periode eerder verlengen, houdt in dat u deze periode voor langere tijd dan initieel is afgesproken, behoudt. Bij hieronder een goed voorbeeld.

Stelt u zich voor dat u een vaste renteperiode van 30 jaar heeft afgesproken met uw bank, waarbinnen u een bepaald rentepercentage betaalt.

Na 5 jaar wilt u voor hetzelfde percentage en dezelfde voorwaarden verlengen.

In principe is dit bij de meeste verzekeraars mogelijk

Toch moet u erop letten dat wanneer de actuele rentestand van de verstrekker is gedaald, u een boete zult moeten betalen.

Lees hier meer over het betalen van boeterente.

Ook al verlengt u bij dezelfde bank of verzekeraar, zij gaan alsnog inkomsten mislopen wanneer een lagere rente wordt vastgelegd. Maak gebruik van een kosteloos adviesgesprek.

Kan ik een oversluitboete voorkomen?

Wilt u de boeterente vermijden, dan moet u wachten tot het einde van de periode wanneer de verstrekker met een nieuw voorstel komt. Dit gebeurt ongeveer 3 maanden daarvoor.

U kunt dan beslissen of u een nieuwe vaste rente wilt bij uw verstrekker of wilt oversluiten.

Lees hier de gouden regels bij het omzetten van een dure hypotheek.

Tips rentevaste periode 30 jaar vast berekenen

Het kiezen van een vaste rentevaste periode 30 jaar vast of uw rentevaste periode aanpassen, wordt gemakkelijker wanneer u een berekening laat maken van de kosten.

Hoe u het ook wendt of keert, de keuzes die u maakt bij het afsluiten van een hypotheek hebben de rest van uw hypotheeklooptijd invloed.

Gratis rentevaste periode 30 jaar vast advies

U wilt voor langere tijd de laagste lasten, maar ook de juiste voorwaarden voor uw specifieke situatie. Om de juiste hypotheek te vinden en vaste renteperiode te bepalen, kunt u dan uiteraard de expertises van onze hypotheekadviseurs wel gebruiken.

Dankzij jarenlange ervaring met vele klanten voor u, kunnen wij voor iedereen de beste hypotheek afsluiten! Aan de hand van de hypotheekrente voorspellingen en uw wensen stellen de experts van Advies Nederland voor u het juiste advies op.

Dit advies is vrijblijvend en gratis, waardoor u zich tot niets verplicht hoeft te voelen. Wilt u dat uw wensen prioriteit hebben?

Maak hier dan een afspraak!