Rentepercentage 2023

Een rentepercentage is een vergoeding die een bank vraag voor het uitlenen van zijn geld. Tegenwoordig staat de rente op het laagste punt uit de geschiedenis.

Schrijf je hier in voor een gratis adviesgesprek.

Via ons kunt u zelfs alle geldverstrekkers onafhankelijk met elkaar laten vergelijken. U betaald dus nooit meer teveel. Wilt u ook lage maandlasten?

Maak dan hier meteen een berekening.

Hoe werkt een rentepercentage hypotheek afsluiten?

Het rentepercentage van hypotheken heeft niet eerder zo laag gestaan.

Dit betekent zeker dat het nu hét moment is om eens aandacht te besteden aan een bestaande of nieuwe hypotheek.

Wij helpen je graag verder

Wij bekijken jouw mogelijkheden en berekenen je rente voordeel.

Maak direct online een afspraak voor een gratis adviesgesprek.

Rentepercentage berekenen

Rentepercentage online berekenen

Je kunt natuurlijk zelf je rente berekenen op basis van het huidige rentepercentage.

vind je enkele opties om zelf je hypotheek te berekenen:

 • Gebruik maken van een online rekenhulpmiddel van een hypotheekverstrekker
 • Zelf berekenen aan de hand van standaard rekenformules op internet
 • Een rekenschema maken met de gemiddelde rentetarieven
 • Je maximale hypotheek laten berekenen door een hypotheekverstrekker
 • Je complete hypotheek nauwkeurig laten berekenen door Advies Nederland

Rentepercentage lening woning is extreem laag

Wanneer we kijken naar het rentepercentage lening woning op dit moment, dus de hypotheekrente, dan zien we dat deze op dit moment extreem laag staat.

In de afgelopen 450 jaar – en dat is natuurlijk een bijzonder lange tijd – heeft de hypotheekrente niet eerder zo laag gestaan als nu.goedkoopste rentepercentage

Wat is de rentepercentage betekenis?

Om hier antwoord op te geven moeten we eerst kijken naar de rentepercentage betekenis. Wat betekent het nu precies dat de hypotheekrente zo extreem laag staat?

Dit betekent vooral dat je nu veel minder voor je hypothecaire lening betaalt dan wanneer de hypotheekrente een stuk hoger staat. Dit scheelt letterlijk duizenden euro’s.

Voor velen betekent dit inderdaad dat het nu het moment is om een hypotheek af te sluiten of om de huidige hypotheek eens te laten herzien door een onafhankelijk adviseur.

Welke bank biedt het laagste rentepercentage?

Ga je een nieuwe hypotheek afsluiten, dan kun je bij veel hypotheekverstrekkers terecht. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor het lage rentepercentage ING hypotheek, omdat je bij die bank zit.

Het is niet verstandig om zomaar voor je eigen bank te kiezen. In de praktijk is het heel goed mogelijk dat het rentepercentage Rabobank nog een stuk voordeliger voor jou is.

Gratis rentepercentage advies

Advies Nederland werkt op onafhankelijke basis. Dit betekent dat wij alle hypotheekverstrekkers kunnen vergelijken om het laagste rentepercentage hypotheek te vinden voor jou. laag rentepercentage

Wij kunnen onder meer de hypotheekrentestanden van de volgende partijen voor je controleren:

Zo controleren wij nog heel wat andere partijen om voor jou de beste hypotheekdeal te vinden. Maak online een gratis hypotheekafspraak.

De bestaande hypotheek laten herzien

We zijn allemaal bekend met het feit dat het rentepercentage spaarrekening ook bijzonder laag staat. Het verschil is dat dit voor de spaarder heel negatief is.

Door een bestaande hypotheek te laten herzien kun je mogelijk op een andere manier toch een leuk spaarcentje overhouden, dan je misschien wel kunt beleggen of investeren.

Advies Nederland kan jouw bestaande hypotheek voor je bekijken en voor je onderzoeken of het allemaal goedkoper kan. Meld je online aan voor een gratis adviesgesprek.

rentepercentages

Ook zeker voor starters met een studieschuld

Er wordt vaker gedacht dat starters met een studieschuld geen hypotheek kunnen afsluiten. Het rentepercentage DUO, dus wat betaald wordt over de studieschuld, zou in de weg staan.

Niets is minder waar. Ook starters met een studieschuld kunnen nu profiteren van de lage hypotheekrente. Wel is er een verschil in wat voor studieschuld je hebt.

Nieuwe leenstelsel of oude leenstelsel?

Als je de studieschuld hebt opgebouwd vóór 1 juli 2015, dan leen je volgens het oude stelsel. Heb je de studieschuld opgelopen na deze datum? Dan leen je volgens het nieuwe leenstelsel.

Wanneer je een studieschuld hebt volgens het nieuwe leenstelsel, dan kun je in de basis een hogere maximale hypotheek krijgen dan wanneer je gebruik maakt van het oude leenstelsel. rentepercentage vergelijken

Berekening met een andere weegfactor

Je hebt een weegfactor van 0,75 procent bij het oude leenstelsel en een weegfactor van 0,45 procent bij het nieuwe leenstelsel. Dit maakt het verschil in hypotheek hoogte.

Het percentage geeft namelijk aan hoeveel je van de oorspronkelijke studieschuld afbetaalt per maand. Bij het oude leenstelsel is dit dus een groter bedrag, waardoor je minder kunt lenen.

Laat zeker wel je maximale hypotheek berekenen

Laat in alle gevallen zeker wel je hypotheek met het lage rentepercentage berekenen als je een lening af wilt sluiten. Het kan zeker zijn dat je in beide gevallen voldoende kunt lenen.

Dit is vooral ook afhankelijk van wat voor huis je wilt kopen. Vanzelfsprekend zal een hypotheek voor 200k makkelijker te verkrijgen zijn dan een hypotheek van 350.

Kan iedereen profiteren van het lage rentepercentage?

Ja en nee. Natuurlijk is het in de basis voor iedereen financieel voordelig om van het laagste rentepercentage voor de hypotheek te profiteren.

Boeterente kan helaas wel roet in het eten gooien. Wil je een bestaande hypotheek oversluiten om van een lagere rente te profiteren? Dan moet je wellicht een vergoeding betalen.

Boeterente betalen kan zorgen voor financieel nadeel

Er kan in principe alleen boeterente in rekening worden gebracht wanneer je de hypotheek wilt oversluiten, of de rente wilt wijzigen, wanneer de rentevaste periode nog niet om is.

Afhankelijk van jouw specifieke hypotheek kan dit bedrag behoorlijk oplopen. Als je financiële voordeel 5.000 euro bedraagt en je moet 8.000 euro aan boeterente betalen, dan heb je dus financieel nadeel.

Advies Nederland berekent het graag voor je

Het is niet de bedoeling dat je uiteindelijk duurder uit bent door de hypotheek bij te stellen naar het lagere rentepercentage van dit moment. Laat het daarom goed berekenen.

Dit kan de onafhankelijke hypotheekadviseur van Advies Nederland natuurlijk voor je doen. Wij berekenen graag voor je of ook jij kunt profiteren van de lage hypotheekrente.

Meld je online aan voor gratis advies

Wil jij zeker weten of het slim is om van het lage rentepercentage van hypotheken te profiteren? De onafhankelijk adviseur van Advies Nederland kan het je vertellen.

Of je nu al een hypotheek hebt of juist nu een eerste hypotheek wilt gaan afsluiten; wij adviseren je bij het maken van al je keuzes.

Meld je online aan voor een gratis adviesgesprek met onze onafhankelijke adviseur.

Bespaar gigantisch op de maandlasten

Je ziet dus dat veel consumenten proberen hun dure leningen over te sluiten. Maar hoe vind je de laagste rentepercentages?

In onze ogen kun je deze het beste vinden via een onafhankelijke advies. Een onafhankelijk adviseur vergelijkt namelijk alle rentemogelijkheden.

Onafhankelijk advies is de sleutel

Hij kijkt niet naar één bank maar naar allemaal. Hierdoor weet je als klant meteen welke voordelen en te behalen zijn.

In dit artikel zullen wij uitleg geven over de verschillende soorten rente, en de diverse rentepercentages.

Hierdoor zult u exact weten welke mogelijkheden er tegenwoordig worden aangeboden. Wilt gebruik maken van de lage rentestand? Meldt u dan bij ons aan.

Goedkoopste rentepercentage uit de geschiedenis

Bent u opzoek naar een deskundig advies, besparingsmogelijkheden of de laagste rentes? Vraag dan via ons contactformulier een gratis afspraak aan!

Besparen? Bekijk dan ook de laagste hypotheekrente van Nederland.

Rentepercentage lening

De hoogte van een rentepercentage bij een lening wordt bepaald door een aantal factoren:Rentepercentage

 • Soort geldlening: een doorlopend krediet, persoonlijke lening, creditcard of zelfs rood staan;
 • Het kredietbedrag wat u eventueel wilt lenen;
 • De lengte van de theoretische looptijd;
 • De ontwikkeling van geld ten opzichte van de kapitaalmarkt;
 • De bankpositie op de markt van een consumptief krediet;
 • Risicokosten: het kan zijn dat de klant zijn lening nooit gaat terugbetalen. Deze kosten moeten worden meegenomen in het rentepercentage.

Waar vind ik de laagste rentepercentages? Een vraag die elke dag meerdere malen voorbij komt. Het antwoord is elke keer anders.

De markt veranderd namelijk continue, zo ook de rentes! Voor het beste rentevoorstel kunt u zich beter aanmelden voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Ontdek nu ook wat een instaprente is en hoe hij werkt.

Variabele of vaste rentepercentageVariabele of vaste rente afsluiten

Bij het aangaan van een lening kun je kiezen voor een vaste en variabele rente.

Als het rentepercentage vast staat dan veranderd er niets gedurende de looptijd. Vooraf is de rente bekend en deze zal nooit wijzigen.

Als de rente variabel is dan kan deze verhoogd of verlaagd worden. Mocht het rentepercentage stijgen, dan zal uw maandbedrag hoger worden.

Wat als het rentepercentage straks daalt?

Maar daal het rentepercentage, dan zal uw geldlening goedkoper worden. Er is dus geen tot weinig zekerheid. Vindt u het moeilijk om hierin een keuze te maken?

Laat onze lening specialist dan een risicoanalyse bij u afnemen. Er worden u dan een aantal vragen gesteld m.b.t. de risico’s die u wel of niet acceptabel vind.

En als ik het straks niet meer kan betalen?

Het belangrijkste bij geld lenen is dat u de verplichtingen wel kunt blijven nakomen.

Ook in mindere tijden! Is de lening nog te betalen als u ontslagen word? Dit punt zal onze adviseur ook met u doornemen.

Online rentepercentage berekenen

Je kunt op veel plekken een online rentepercentage berekenen. Maar is zo een rekentool wel accuraat? En is er ruimte om de persoonlijke wensen aan te geven?

En zijn de voorwaarden van die desbetreffende bank wel goed? Kortom, allemaal punten die men niet moet onderschatten.

Het beste kun je geen lening nemen

Het is namelijk duur en het kan je in grote financiële problemen brengen. Als je iets op dit moment niet kunt betalen dan kun je beter ervoor gaan sparen.

Wil je toch perse een lening?

Dan raden wij je aan om eerst een goed onderzoek te doen. In dit proces willen wij je graag helpen.

Een oriënterend gesprek is wat wij bieden. Wilt u daar gebruik van maken? Dan kunt u zich vrijblijvend daarvoor opgeven via ons contactformulier.