Rentemiddeling ABN AMRO

Hier kunt u rentemiddeling ABN AMRO berekenen. Start met de hypotheek berekenen. U krijgt dan binnen enkele minuten de uitslag van uw besparingsmogelijkheden.

Wilt u liever precies weten wat er mogelijk is in uw situatie? Dan raden wij onafhankelijk advies aan. Onze hypotheekadviseur bekijkt dan de mogelijkheden bij alle aanbieders.

Hoe werkt rentemiddeling ABN AMRO bank?

Bij het afsluiten van een hypotheek heeft u de keuze om uw rente vast te zetten. Dit doet u voor een bepaalde periode.

Deze periode wordt ook wel de rentevaste periode genoemd.

Gedurende deze tijd betaalt u maandelijks hetzelfde percentage aan rente. De hoogte van dit bedrag is afhankelijk van bijvoorbeeld de koopsom van uw woning.

Toch kan het gebeuren dat de geldende rentestand daalt. Dan baalt u. Ook u wilt de vruchten plukken van een dalende rente. Net zoals mensen die op dat moment een nieuwe hypotheek afsluiten.

Wat kan ik het beste doen?

Rentemiddeling ABN AMRO vergelijken met extern oversluiten. Meer weten? Schrijf u in voor een kosteloos adviesgesprek!

Of bekijk de 10 grote voordelen en nadelen van rentemiddeling op een ABN AMRO hypotheek.

Wilt u zuivere ABN AMRO rentemiddeling berekenen?

Bij middelen wordt uw rentepercentage gemiddeld met de geldende rentestand. Op die manier is de kans op lagere maandlasten groot. Het voordeel is dat de voorwaarden van uw hypotheek niet veranderen.

Wilt u meer weten over het verlagen van uw ABN AMRO hypotheekrenteNeem dan contact op met Advies Nederland voor een advies en berekening op maat. Meld u bij ons aan.

Wat is rentemiddeling ABN AMRO?

Rentemiddeling ABN AMRO is een methode om de maandelijkse hypotheeklasten te verlagen. Dat wil natuurlijk iedereen!

Bij rentemiddeling stapt u tijdens uw rentevaste periode over naar een lagere rentestand. U wilt immers kunnen profiteren van de dalende hypotheekrente.

Hoe dit bereikt wordt bij een ABN hypotheek berekenen? Het rentepercentage dat u heeft afgesproken met uw hypotheekverstrekker wordt gemiddeld met de nieuwe geldende rentestand.

Heeft u ongeveer 5 tot 7 jaar geleden uw hypotheek afgesloten?

Dan is de kans groot dat de huidige hypotheekrente veel lager ligt. Op dat moment kan het verstandig zijn om uw hypotheek te laten controleren.

Dit wil niet zeggen dat middelen voor iedereen een goede methode is. Het ligt volledig aan uw rentevaste periode en de ABN AMRO hypotheek. Ook de koopsom van uw woning telt mee.

Wilt u weten of ABN AMRO rentemiddeling voor u geschikt is?

Laat onze adviseurs een gratis hypotheekcheck uitvoeren! Uiteraard kunt u ook kiezen voor online rentemiddeling. Lekker vanuit de luie stoel honderden euro’s per maand besparen met een renteverlaging!

Rentemiddeling ABN AMRO en oversluiten

U wilt de juiste keuze maken wanneer u uw maandlasten wilt verlagen. Er is naast rentemiddeling ABN AMRO nog een optie die u kunt overwegen.

Zoals gezegd is het namelijk niet voor iedereen voordelig om middeling toe te passen. Wellicht is het oversluiten van uw hypotheek voordeliger.

Deze methode werkt anders dan middelen

U sluit op dat moment een hele nieuwe hypotheek af. Daarbij kunt u van hypotheekverstrekker ruilen. Bij rentemiddeling blijft u bij uw huidige hypotheek en voorwaarden.

Ook de kosten die bij rentemiddelen en oversluiten komen kijken, zijn verschillend. Wanneer u tijdens de rentevaste periode oversluit, betaalt u een boeterente.

Dit is een eenmalig bedrag dat u meteen betaalt. Ook is het bij sommige banken mogelijk om dit bedrag op te laten nemen in uw nieuwe hypotheek.

Bij middeling wordt het bedrag verspreid over uw nieuwe rentevaste periode

U betaalt dus in principe in termijnen. Wij kunnen voor u ABN AMRO rentemiddeling berekenen en nakijken of de maandlasten verlaagd kunnen worden. Dit doen wij in gratis gesprekken van maximaal 45 minuten.

Boeterente rentemiddeling ABN AMRO

Bij oversluiten en rentemiddeling ABN AMRO komt een boeterente kijken. U breekt uw rentevaste periode voortijdig open. Dit houdt in dat u voor de afgesproken datum veranderingen aanbrengt aan uw hypotheek.

Hier zijn consequenties aan verbonden

Met uw bank spreekt u een rentetarief af. Dit tarief staat vast gedurende de rentevaste periode.

Wanneer u middeling toepast, wilt u dit percentage verlagen. Op dat moment zal de bank inkomsten mislopen.

Zij ontvangen minder geld wanneer er een lager percentage wordt gehanteerd. De bank wil compensatie voor deze misgelopen inkomsten.

Wanneer u uw ABN AMRO hypotheek oversluit, moet u deze boeterente in één keer betalen.

Bij sommige banken kunt u de boete laten opnemen in uw nieuwe hypotheek. Bij ons kun je de besparing op je ABN AMRO hypotheek berekenen. 

Moet ik een eventuele boete meteen betalen?

Bij ABN AMRO rentemiddeling wordt de boete verspreid over uw nieuwe rentevaste periode. Sinds kort zijn de boeterente en verbonden kosten fiscaal aftrekbaar.

Dit geldt voor zowel oversluiten als rentemiddeling. De boete is aftrekbaar!

Hier kunt u de ABN AMRO boeterente berekenen.

Rentemiddeling ABN AMRO voorwaarden

Je ABN AMRO hypotheek middelen momenteel erg populair. Iedereen wil immers lagere maandlasten. Toch denken mensen vaak niet goed na over de kosten.

Ook is het niet per se verstandig om uw rente te middelen. Vaak bespaart u door het oversluiten van uw hypotheek meer. Daar tegenover staat dat u een boeterente zult moeten betalen.

Niet iedereen kan zich dit veroorloven. Natuurlijk zijn er enkele voorwaarden verbonden aan rentemiddeling ABN AMRO. Het is belangrijk dat u hiervan goed op de hoogte bent.

Middelen is maar eenmaal per rentevaste periode toegestaan

Denk dus goed na en win advies in over de hypotheekrente verwachtingen.

U betaalt een boeterente verspreid over de rentevaste periode. Ook betaalt u 250 euro aan afhandelingskosten.

U wijzigt uw bestaande afspraken met de bank wanneer u één of meer delen van uw lening laat aanpassen. Voor dit deel gelden dus de huidige voorwaarden.

Lees meer over een ABN AMRO hypotheek oversluiten naar een lagere hypotheekrente.

Of een betere hypotheekvorm natuurlijk! Schrijf u bij ons in voor een gratis adviesgesprek.

Voordelen en nadelen rentemiddeling ABN AMRO

U wilt de juiste keuze maken tussen oversluiten, aanpassen of rentemiddeling ABN AMRO. Natuurlijk is het belangrijk te bepalen welke methode het beste bij u past qua situatie.

Toch kan het geen kwaad om alvast wat voordelen en nadelen van rentemiddelen op te sommen. Zo bent u voor een eventueel adviesgesprek op de hoogte van alle informatie.

Het is namelijk niet voor elke situatie geschikt. Wij willen u graag helpen bij het overwegen van alle opties. Bij oversluiten en aanpassen betaalt u een eenmalige boeterente.

Wat zijn nog meer de voordelen ervan?

Daar tegenover staat dat u daarna geniet van lagere maandlasten. Bij rentemiddeling zullen deze altijd hoger zijn. Dit komt door het uitsmeren van de boete over uw nieuwe rentevaste periode.

Wat zijn enkele andere voordelen en nadelen? Bekijk de voordelen en nadelen van een rentevaste periode tussentijds wijzigen ABN AMRO bank.

Voordelen rentemiddeling ABN AMRO

 • U behoudt uw eigen hypotheek en voorwaarden. Alleen uw hypotheekrente wordt aangepast.
 • Het implementeren van rentemiddeling neemt weinig tijd in beslag. U kunt meteen profiteren van een lagere rentestand.
 • Uw maandlasten gaan omlaag, voor een langere periode.
 • De boeterente die u opgelegd krijgt, kunt u verspreid betalen.
 • Een lagere rente levert u maandelijks meer geld op. Hiermee kunt u bijvoorbeeld extra hypotheek aflossen.

Nadelen rentemiddeling ABN AMRO

 • Rentemiddeling ABN AMRO is niet voor elke hypotheek geschikt. Dit is het geval voor bijvoorbeeld de spaarhypotheek.
 • U betaalt een extra boeteopslag en rentemiddelingsopslag. Bij het aanpassen van uw rente of oversluiten bent u mogelijk goedkoper uit.
 • Bij oversluiten zult u na betaling van uw boete lagere maandlasten hebben dan bij rentemiddeling.
 • Na rentemiddeling kunt u uw rente niet nogmaals aanpassen. Wanneer de rentestand verder daalt, kunt u hier niet van profiteren.

Rentemiddeling ABN AMRO kosten

Qua kosten moet u natuurlijk rekenen op een boeterente. De hoogte van de boete wordt berekend aan de hand van enkele gegevens. Dit zijn onder andere de hypotheeklooptijd, het verschil in rente en de overgebleven hypotheeksom.

De boeterente wordt bij ABN AMRO verrekend in uw nieuwe rentepercentage. Dit heet de boeteopslag. Het is de compensatie voor misgelopen inkomsten.

Het percentage wordt verder berekend aan de hand van uw nieuwe rentestand en een vaste opslag van 0,20%. Deze vaste opslag wordt ook wel rentemiddelingsopslag genoemd.

Zijn dat alle kosten of is er nog meer?

Daarnaast moet u bij rentemiddeling ABN AMRO rekenen op afhandelingskosten. Wat uw precieze kosten zullen zijn, is dus afhankelijk van uw hypotheek.

Onze hypotheekadviseur zal voor u een totaal kostenplaatje kunnen opstellen. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Het is mogelijk dat de kosten niet opwegen tegen de baten.

Ook dan zullen wij dit kosteloos aangeven. De hypotheekvorm veranderen van een ABNAMRO hypotheek? Advies Nederland zal u erover adviseren. Neem contact met ons op.

Rentemiddeling ABN AMRO verstandig?

Welke optie voor u het beste zal zijn, is volledig afhankelijk van uw persoonlijke situatie. U kunt kiezen uit het aanpassen van uw rente, uw hypotheek oversluiten of middelen.

Bij aanpassen en oversluiten betaalt u eenmalig een boeterente. Daarna kunt u meteen genieten van lagere maandlasten. Bij rentemiddelen betaalt u de boeterente verspreid over uw nieuwe rentevaste periode.

Er zijn meerdere factoren te noemen die bepalen of rentemiddeling ABN AMRO verstandig voor u zal zijn. Lees ze hieronder allemaal. Vragen? Stel ze aan onze adviseur.

Opsomming van alle factoren:

 • Let op de geldende hypotheekrente. Deze kan bij ABN AMRO hoger zijn dan bij andere verstrekkers. Wellicht is oversluiten verstandiger.
 • Oversluiten van uw hypotheek kan u meer voordelen opleveren. Laat uw opties vergelijken door een adviseur.
 • Bij enkele hypotheekvormen is rentemiddeling niet geschikt. Denk bijvoorbeeld aan de spaarhypotheek of de beleggingshypotheek.
 • Het middelen van twee rentepercentages kan kostbaar zijn. Laat uw kosten berekenen!
 • Duurt uw rentevaste periode nog lang? Dan is de boeterente hoog.
 • De hypotheekrente kan verder dalen. Kijk dus naar de toekomstverwachtingen.
 • Bent u niet tevreden met de voorwaarden van uw hypotheek? Dan kunt u beter oversluiten.

Aanvragen ABN AMRO rentemiddeling

Of middelen voor u verstandig zal zijn, hangt af van verschillende factoren. U zult meer fiscale voordelen behalen wanneer uw rentevaste periode bijna afloopt.

Staat u nog redelijk aan het begin van deze periode? Dan is de kans groot dat u duurder uit bent door rentemiddeling. Wellicht is oversluiten dan een betere optie.

Onafhankelijk ABN AMRO rentemiddeling advies

Samen met onze hypotheekadviseur kunt u de juiste beslissing maken. Advies Nederland is immers expert op dit gebied. Het inwinnen van onafhankelijk advies op maat kan u helpen bij het kiezen van de beste methode.

Of misschien kunt u uw hypotheek beter laten zoals deze is. Wanneer blijkt dat rentemiddeling ABN AMRO voor u de goede optie is, helpen wij u bij de aanvraag.

Gelukkig is een kosteloze en vrijblijvende afspraak zo gemaakt. Laat nu uw gegevens achter via het contactformulier. Wij komen dan zo spoedig mogelijk bij u terug.

ABN AMRO hypotheek rentevaste periode tussentijds aanpassen

Een hypotheekcheck kost u maar een uurtje! Vraag direct een persoonlijk gesprek aan met onze hypotheekadviseur.

Hij maakt gratis voor u een berekening om te besparen.