Reaal hypotheek 2023

Je kunt tegenwoordig geen Reaal hypotheek meer afsluiten.

Het is echter nog wel mogelijk om je lopende Reaal hypotheekrente aan te passen.

Overigens ook de hypotheekvorm.

Op dit moment zijn er vele hypotheekverstrekkers die een beter aanbod kunnen doen.

Wij merken ook dat veel Reaal klanten beter kunnen omzetten. Wilt u hier advies over?

Schrijf u dan gratis in voor een adviesgesprek.

Waarom een Reaal hypotheek?

Wilt u een huis kopen en bent u op zoek naar de juiste hypotheekverstrekker? Wellicht bent u bekend met Reaal. Het is een verzekeringsmaatschappij die voorheen ook hypotheken aanbood.

Sinds de invoering van nieuwe fiscale regels op 1 januari 2013, is het niet meer mogelijk om als nieuwe klant een Reaal hypotheek af te sluiten.

Onderstaande informatie is alleen interessant wanneer u een lopende hypotheek bij Reaal heeft. Ook hebben er de afgelopen jaren veel veranderingen plaatsgevonden.

Denk aan Reaal rentemiddeling.

Wanneer Reaal hypotheek oversluiten?

Dan kan het verstandig zijn om wat meer informatie in te winnen bij onze adviseurs.

Advies Nederland is een onafhankelijk assurantiekantoor.

Wij zijn altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in hypotheekland.

Wellicht wilt u uw hypotheek oversluiten naar een andere verstrekker? Dan kunnen wij u helpen.

Meer weten? Bekijk dan alle nieuwe voorwaarden van een hypotheek.

Wordt u liever persoonlijk geholpen? Vraag dan direct een gratis hypotheekgesprek bij ons aan!

Hoe werkt een Reaal hypotheek boetevrij aflossen?

Op 1 januari 2013 zijn er nieuwe regels ingevoerd waardoor u maandelijks verplicht een deel van uw hypotheeklening moet aflossen.

Vanaf dat moment bood Reaal geen nieuwe hypotheken meer aan.

Natuurlijk is het mogelijk dat u een hypotheek bij Reaal heeft lopen. Op dat moment is het mogelijk om uw oude hypotheek om te zetten naar een hypotheek met een andere aflosvorm.

Als bestaande klant kunt u op die manier bijvoorbeeld overstappen van de aflossingsvrije Reaal hypotheek naar een annuïteitenhypotheek.

Lees meer over een Reaal hypotheek aflossen.

Reaal hypotheek

Reaal annuïteitenhypotheek

De annuïteitenhypotheek en de lineaire hypotheek zijn de nieuwste hypotheekvormen die voldoen aan de plicht om maandelijks af te lossen.

Reaal lineaire hypotheek

Deze methode is veilig en verzekert u ervan dat u uw hypotheek volledig kunt afbetalen.

De Reaal beleggingshypotheek is gevaarlijk omdat deze meestal verbonden is aan een woekerpolis.

Voor een woekerpolis betaalt u veel en krijgt u weinig terug. Omzetten naar een betere aflosvorm is dus aan te raden. Schrijf u direct bij ons in voor een gratis hersteladvies!

Reaal hypotheek aanpassen

Reeds afgesloten hypotheken kunt u laten doorlopen. Er zijn een aantal regels waar u aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor hypotheekrenteaftrek.

Maandelijks betaalt u over uw hypotheek een bedrag aan Reaal hypotheekrente. Deze is aftrekbaar van uw inkomstenbelasting. Dit bespaart u geld.

Voor veel mensen is het dan ook belangrijk om te voldoen aan de regels die hiervoor gelden. Heeft u voor 2013 een oude hypotheekvorm afgesloten waarvoor u niet maandelijks hoeft af te lossen?

Reaal hypotheek wijzigen

Alleen als u op dat moment een eigenwoningschuld had, komt u nog in aanmerking voor hypotheekrenteaftrek. Heeft u uw hypotheek voor die tijd reeds volledig afgelost?

Dan bent u nu verplicht om maandelijks af te lossen. U kunt alleen omzetten naar de annuïteitenhypotheek en de lineaire hypotheek. Dan voldoet u aan de voorwaarden voor hypotheekrenteaftrek.

Heeft u een aflossingsvrije Reaal hypotheek?

Dan is het verstandig om uw hypotheek aan te passen. Lees meer over een Reaal hypotheek oversluiten naar een andere hypotheekverstrekker.

Reaal hypotheek aanpassen

Omzetten Reaal hypotheek einde rentevaste periode

Uw hypotheek heeft een maximale looptijd van 30 jaar. Als u kiest voor een vaste rente, dan zet u deze vast gedurende een rentevaste periode.

De meeste mensen kiezen voor een periode van 10 jaar. De rentevaste periode is bedoeld om u enigszins zekerheid te geven over uw maandelijkse lasten.

Toch geeft het u ook de mogelijkheid om gebruik te kunnen maken van nieuwe Reaal hypotheekvoorwaarden en lagere hypotheekrentes.

Onafhankelijk Reaal hypotheekadvies

Het is nu eenmaal mogelijk dat uw Reaal hypotheek niet 30 jaar lang bij uw situatie past. Aan uw einde rentevaste periode krijgt u dan ook de kans om veranderingen aan te brengen.

Op dat moment zijn daar een stuk minder kosten aan verbonden. Ongeveer 3 maanden van tevoren zal Reaal met een nieuw voorstel komen. Accepteer deze niet zomaar!

Win advies in van een onafhankelijke adviseur. U kunt verdergaan met uw hypotheek met een lagere rente, of oversluiten. Meld u bij ons aan via het contactformulier.

Reaal hypotheek boetevrij aflossen

Het einde van de rentevaste periode biedt veel kansen om veranderingen aan te brengen. U moet kijken naar voorwaarden en rente, maar ook naar uw overlijdensrisicoverzekering.

Klopt alles nog wel? Past uw hypotheek bij uw toekomst? U hoeft het rentevoorstel van uw bank niet te accepteren. Voor het oversluiten van uw Reaal hypotheek is de perfecte tijd aangebroken.

U kunt aan het einde van deze periode namelijk boetevrij extra aflossen.

Uw resterende lening kunt u daarna oversluiten in een nieuwe hypotheek.

Reaal hypotheek vergelijken

Laat alle hypotheekverstrekkers daarvoor op onafhankelijke wijze met elkaar vergelijken. Deze kans voorbij laten gaan zou jammer zijn. En dat terwijl het u flink wat geld kan opleveren!

De veranderingen binnen Reaal zijn niet voor iedereen positief geweest. Bent u benieuwd naar wat oversluiten voor u kan betekenen?

Uw financiën op orde en een lagere Reaal hypotheekrente! Neem contact met ons op als dit ook voor u interessant klinkt.

Schrijf u direct bij ons in via het contactformulier.

Voordelen Reaal hypotheek Reaal hypotheek oversluiten

  • Ondanks de overgang van Reaal naar Florius, kunt u bij uw huidige hypotheek blijven. U hoeft niets te doen.
  • U kunt uw hypotheek binnen Florius omzetten naar een andere aflossingsvorm, mocht dit nodig zijn.
  • Florius wordt over het algemeen gezien als een goede hypotheekverstrekker. De afgelopen jaren heeft de onderneming meerdere hypotheekprijzen gewonnen.
  • Bekijk ook even onze pagina over rentemiddeling Florius. Dit aangezien Reaal hypotheken op dit moment zijn overgeheveld.

Nadelen Reaal hypotheek

  • De overgang naar Florius is niet voor iedereen positief geweest. Oversluiten kan altijd een optie voor u zijn!
  • De Reaal hypotheek is voor nieuwe klanten niet meer af te sluiten.
  • De aflossingsvrije hypotheek bij Reaal is vaak verbonden aan een woekerpolis. Hoge kosten en laag rendement zijn vaak gehoorde klachten.
  • Een DBV hypotheekrente en die van andere aanbieders ligt momenteel lager.

Reaal hypotheek oversluiten

We hebben het al gehad over de veranderingen binnen Reaal wat betreft de behandeling van bestaande hypotheken. Sinds de tweede helft van 2015 zijn een aantal hypotheekvormen overgegaan van Reaal naar Florius.

Het gaat hierbij om de Alkmaar Hypotheken, Combi Hypotheken, CombiVoordeel Hypotheken en de Combi BudgetPlus Hypotheken.

Het is een vastgoedonderneming en een dochteronderneming van ABN AMRO. Alles wat betreft uw Reaal hypotheek is overgezet naar het beheer Florius.

Gratis Reaal hypotheekadvies

Dat is voor veel mensen niet een hele positieve ontwikkeling geweest. Wilt u zelf kiezen voor een nieuwe hypotheekverstrekker en niet zonder overleg verplaatst worden? Dan willen wij u graag helpen.

Vooral richting het einde van uw rentevaste periode kan dit een prima idee zijn! Ga voor advies niet naar uw eigen hypotheekverstrekker.

Deze zal u vaak aanraden te blijven bij uw huidige hypotheek.

Vraag dan een vrijblijvend en onafhankelijk gesprek aan bij Advies Nederland!

Laat meteen uw gegevens achter.