Beste hypotheekvorm

Iedereen wil natuurlijk de beste hypotheekvorm afsluiten. Waarom zou je ook genoegen nemen met minder? Voor iedereen hebben wij de welke hypotheek past bij mij test. Onze adviseur zal dan tien vragen aan je stellen. Van alle hypotheekvormen zal er maar één overblijven.

Na het gesprek zal duidelijk welke hypotheek voor jou het beste is. Daarbij bieden wij de mogelijkheid om deze voor u af te sluiten. Dit doen wij tegen zeer lage kosten. Hierdoor is het hele plaatje compleet. Wilt u daar ook gebruik van? Wacht dan niet langer en schrijf u bij ons in.

Het kiezen van de beste hypotheekvorm

Wat is de beste hypotheekvorm? Wordt het een lineaire hypotheek of annuïteitenhypotheek? Voor beide hypotheekvormen valt wat te zeggen. Toch moet er een keuze gemaakt worden.

Want wat is nou de beste hypotheekvorm? Deze keuze is wellicht makkelijker te maken na het lezen van alle verschillen. Beginnende bij de annuïteitenhypotheek: Beste hypotheekvorm

 • Je kunt tussentijds aflossen.
 • Als je geen vermogen wilt opbouwen om later mee af te lossen.
 • Beleggen is niet je ding.
 • De maandlasten wil je in het begin zo laag mogelijk houden..
 • Je bruto maandlasten zullen altijd gelijk blijven.
 • De netto maandlasten zullen gedurende de looptijd stijgen.
 • Het belastingvoordeel daalt de gehele looptijd.
 • Over de gehele looptijd heb je niet de laagste maandlasten.

Onze hypotheekadviseur kan voor je nakijken wat de beste hypotheek is. Zij zal hij ook lineair met je doornemen.

Dit is het alternatief voor hypotheekvormen annuïteiten. Even een opsomming van alle eigenschappen van lineaire hypotheken:

 • Je wilt tussentijds kunnen aflossen.
 • In de toekomst wil je niet aflossen met het opgebouwde vermogen.
 • Je wil nu en later niet beleggen.
 • Dat de maandlasten afnemen in de loopt der jaren vind je belangrijk.
 • Je wilt voor u nu en later altijd de laagste maandlasten.

Welke hypotheekvorm is het goedkoopst? Onze adviseur kan voor u de lineaire hypotheek berekenen. Voor beide hypotheekvormen kan hij dit doen. Zo weet je precies wat er wel en niet mogelijk is.

Met dat betreft is het aangaan van een hypotheek een grote verantwoordelijkheid. Dit moet dan ook goed gebeuren. Wij nemen voor u de tijd. Welke hypotheek is voor u het beste? Wij zoeken het voor u uit. Schrijf je direct bij ons in!

De keuze tussen annuïtair en lineair

Het mogen duidelijk zijn dat de lineaire hypotheek het goedkoopst is. Maar waarom kiezen dan de meeste woningeigenaren dan voor de annuïteitenhypotheek? Wat zijn de financiële verschillen per maand?

Bij het afsluiten van een hypotheek heb je twee keuzes. De meest gekozen variant is annuïteiten. Is dat terecht of niet? Als je het bekijkt over de gehele looptijd is lineaire goedkoper.

Hoe zit het dan met alle andere hypotheekvormen? Denk bijvoorbeeld aan de aflossingsvrije hypotheek. Oude hypotheekvormen doen niet meer mee in de race als beste hypotheekvorm. Zij verliezen op meerdere punten.

Vooral op het gebied van de kosten hebben zij zichzelf gediskwalificeerd. Ze hoeven niet te rekenen op de hypotheekvorm van het jaar prijs. Mocht deze award bestaan dan zijn er maar twee vormen die voor de titel strijden.

Wilt u geholpen worden met het maken van een weloverwogen beslissing? Laat dan uw gegevens achter via ons aanmeldformulier. Een gesprek met onze adviseur is kosteloos voor jou.

Beste hypotheekvormen

Het draait allemaal om de hypotheekrenteaftrek

Het echte voordeel hangt af van de hypotheekrenteaftrek. Dat maakt de annuïteiten en lineaire hypotheek uniek. Hoeveel je vanuit de belastingdienst terugkrijgt zal afhangen van je inkomen.

Het aftrekbare deel van de hypotheekrente wordt berekend over het bovenste gedeelte. Hoe meer inkomen des temeer belasting je betaald. Je hypotheekaftrek zal daardoor ook hoger liggen. Wie veel betaald krijgt een hoop terug. Of dat eerlijk is laten wij in het midden.

Op een oude hypotheekvorm krijg je geen hypotheekrenteaftrek meer. Je kunt ze dan ook niet meer afsluiten. Het is wel zo dat oude regelingen van kracht zijn gebleven. Alle hypotheekvormen kennen nog dezelfde regels.

Het gaat meer om de nieuwe hypotheken. Daar zijn de regels enorm voor aangescherpt. Wat vind jij de beste hypotheekvorm? Laat het ons weten in een reactie. Mocht u geïnformeerd willen worden over de verschillende mogelijkheden dan kunt zich bij ons inschrijven.