Hypotheek binnen een week

Je kunt hier een hypotheek binnen een week voor elkaar krijgen. Het moet dan wel erg mee zitten en de klant moet alles snel en accuraat inleveren.

Hoe werkt het? Ontdek de snelste manier om een een hypotheek af te sluiten.

Wij kunnen je ook persoonlijk helpen in een gratis adviesgesprek. Zou je dat willen?

Vraag dan hier een kosteloos adviesgesprek aan.

Wat is een hypotheek binnen een week rond krijgen?

De hypotheek binnen een week was in eerste instantie een uitspraak van een spotje voor een Rabobank hypotheek.

Het duurde niet lang voor mensen ook gingen zoeken naar deze beloofde optie bij andere banken en kredietverstrekkers.

Zo zochten ineens ook veel mensen naar een hypotheek binnen een week ING. Uiteindelijk blijkt de hypotheek binnen een week ervaring helemaal niet zo enthousiast te zijn.

Hoe werkt een hypotheek binnen een week?

Advies Nederland moet je inderdaad vertellen dat een hypotheek binnen een week een uitspraak is die in de praktijk heel moeilijk uit te voeren is.

Het is in werkelijkheid (bijna) niet haalbaar om een hypotheek binnen een week af te sluiten. Wij vertellen je hier meer over en we vertellen je ook hoe lang het dan wel duurt om een hypotheek rond te krijgen.

Uiteraard kunnen wij dit proces aanzienlijk voor je versnellen! Wij noemen het onze spoedhypotheek. Neem direct contact met ons op!

Meer weten?

Lees dan 10 voordelen van een goedkope hypotheek aanvragen binnen 7 dagen.

Stappen om een hypotheek rond te krijgen

In zeldzame gevallen lukt het om een hypotheek binnen een week rond te krijgen. Je moet dan wel optimaal voorbereid zijn en héél veel geluk hebben.

Hieronder geven we je een overzicht van de stappen die je normaal gesproken doorloopt om een hypotheek rond te krijgen. Hypotheek binnen een week

  • Op hypotheekadvies oriënteren
  • Adviesgesprek voeren
  • De gewenste hypotheek kiezen
  • De benodigde verzekeringen afsluiten
  • Renteaanbod ontvangen en binnen 2 weken terugzenden
  • Binnen 4 weken de documenten aanleveren
  • De uiteindelijke offerte ontvangen
  • Afspraak bij de notaris
  • Wachten tot de daadwerkelijke overdracht

Dit zijn de belangrijkste tijdrovende stappen die je moet nemen. Uiteraard zijn er ook nog wat kleinere stappen die tijd van je vragen.

Denk aan het uitbrengen van een bod op een woning en het onderhandelen over de koopwoning.

Hypotheek binnen een week AFM

De hypotheek binnen een week reclame werd nog niet heel lang geleden flink onder vuur genomen door de AFM, de Autoriteit Financiële Markten.

De hypotheek binnen een week klachten stroomden namelijk overal binnen, vooral omdat veel mensen ontdekten dat de uitspraak niet helemaal klopt.

Kan ik meteen een huis kopen?

Het is helaas niet zo dat je nu kunt starten met een hypotheekaanvraag en volgende week al een woning kunt kopen met zekerheid van een hypotheek.

De AFM laat duidelijk weten dat dergelijke uitspraken, zoals een hypotheek binnen een week, tegen de gestelde regels zijn.

Hoeveel dagen gaat het ongeveer duren?

De nadruk wordt gelegd op de snelheid waarmee een hypotheek rond te krijgen is, terwijl de belangen van de consument totaal worden vergeten.

Tijd is wel iets waar hypotheekverstrekkers tegenwoordig ‘hartjes mee kunnen winnen’, maar uiteindelijk zijn snelle hypotheken vaak niet in het voordeel van de consument.

Buiten het feit dat het bijna niet haalbaar is om een hypotheek zo snel af te sluiten. Waarschuwt de AFM dat reclames gebaseerd op de snelheid en gemak van het afsluiten van een hypotheek in strijdt is met de regels.

Een hypotheek binnen een week is tegen de regels

De AFM stelt dat het heel begrijpelijk is dat hypotheekverstrekkers consumenten proberen aan te trekken door te promoten met een snelle afsluittijd van de hypotheek.

Het afsluiten van een hypotheek zou geen beslissing moeten zijn die je binnen een paar minuten neemt. Het heeft niet alleen invloed op vandaag, maar ook op de ruime toekomst.

Voor hoeveel jaar moet ik tekenen?

Een hypotheek ga je immers in de meeste gevallen voor 30 jaar aan. Hypotheekverstrekkers die promoten met een snelle afsluittijd, zoals de hypotheek binnen een week, gaan tegen de regels in.

Het is namelijk niet toegestaan om consumenten te lokken met snelheid, vooral omdat dit de consumenten de mogelijkheid ontneemt om diverse hypotheekvormen met elkaar te vergelijken.

Een hypotheek binnen een dag? Hypotheek binnen een week

Er zijn inmiddels ook al hypotheekverstrekkers die de hypotheek binnen een week hebben weten terug te brengen naar een hypotheek binnen een dag. In de praktijk is het mogelijk.

Je moet dan wel alles al bij de hand hebben, van inkomensbewijzen tot de koopovereenkomst van de woning die je wilt kopen.

Wat is een realistische tijd van aanvraag tot passeren?

Het duurt weken om de nodige taxatierapporten in handen te krijgen, dus ook dit moet je dan al in bezit hebben.

Je kunt dus alleen een hypotheek binnen een dag afsluiten als je al wekenlang aan het voorbereiden bent.

Het spreekt voor zich dat uitspraken zoals een hypotheek binnen een dag ook niet zijn toegestaan. Dat betekent natuurlijk niet dat ze niet gebruikt worden.

Waarom een hypotheek binnen een week aanvragen?

Hoe snel is een hypotheek dan wel rond, als een hypotheek binnen een week of binnen zelfs een dag eigenlijk niet mogelijk is?

Je begint in de meeste gevallen met een adviesgesprek.

Wanneer we dit moment als startpunt nemen en de daadwerkelijke overdracht als eindpunt, dan moet je toch wel rekening houden met een tijd tussen de vier weken en de acht weken.

Vier weken is dan nog vrij kort genomen

Een deel van de tijd heb je zelf in handen. Over het algemeen heb je het renteaanbod binnen vijf werkdagen in de bus liggen.

Vervolgens heb je twee weken de tijd om deze de ondertekenen. Doe je dit binnen een dag, dan bespaar je dus twee weken op de totale tijd.

Neem je alle tijd, dan verleng je de tijd met twee weken. Zo zijn er meer zaken waarbij je zelf invloed hebt op de tijd.

Weloverwogen een hypotheek afsluiten?

Je kunt vrij snel een hypotheek afsluiten, zeker als je precies weet wat je wilt en wat je nodig hebt. Dan moet het natuurlijk ook allemaal nog mogelijk zijn.

Het is altijd belangrijk om de zaken goed te overwegen. Je gaat een financiële verplichting aan voor lange tijd en daar moet je goed over nadenken.

Onze hypotheekadviseur denkt natuurlijk graag met je mee

Wij kijken naar jouw persoonlijke situatie, naar je mogelijkheden en de beste opties die er op dat moment voor jou zijn. Zo bieden wij je altijd het beste advies.

Advies Nederland werkt op volledig onafhankelijke basis. Wij vinden het belangrijk dat jij een weloverwogen keuze maakt. Dat betekent vooral ook dat je je niet blind moet staren op de hypotheek binnen een week.

Wil jij zeker weten dat je de juiste keuze maakt?

Maak dan bij ons een afspraak voor een gratis hypotheekgesprek. Wij helpen je graag verder.