Hypotheek aanvragen 2017-09-01T20:11:06+00:00

Hypotheek aanvragen

U heeft uw droomhuis gevonden! Er volgt een spannende tijd. Het aanvragen van uw hypotheek bij een hypotheekverstrekker. Zijn alle ingeleverde documenten na beoordeling in orde? Zal de hypotheekverstrekker uw hypotheekaanvraag goedkeuren? Allemaal vragen waar wij helaas geen antwoord op kunnen geven. Wel kunnen wij u zo goed mogelijk vooraf en tijdens het proces informeren en begeleiden. Door het lezen van deze pagina gaat u goed voorbereid het proces van een hypotheek aanvragen in.

Een goede voorbereiding is het halve werk! Verdiep u in de diverse hypotheekvormen en rente. Verzamel alvast alle documenten. Het scheelt u veel stress én tijd. Wij bieden u een kosteloos hypotheekadviesgesprek aan.

Tijdens dit gesprek brengt onze hypotheekadviseur uw huidige en toekomstige situatie in kaart. Hypotheekvormen, rente en alle overige zaken die van belang zijn worden met u besproken. U ontvangt een gratis hypotheekadvies op maat. Maak direct gebruik van ons aanbod.

Schrijf u bij ons in voor een gratis oriënterend hypotheekgesprek!

Inhoudsopgave ‘Hypotheek aanvragenHypotheek aanvragen

– Hypotheek aanvragen berekenen
– Oriëntatie fase bij een hypotheek aanvragen
– Documenten hypotheek aanvragen
– Keuzemogelijkheden hypotheekadvies fase
– Hypotheekadvies fase twee
– Aanvragen van een hypotheek
– Nieuwe hypotheekregels 2016 hypotheek aanvragen
– Hypotheek aanvragen en direct afsluiten
– Hypotheek aanvragen notaris
– Meerwaarde Advies Nederland bij een hypotheek aanvragen

Hypotheek aanvragen berekenen

Het zoeken naar en vinden van uw droomhuis kan soms snel gaan maar kan ook maanden duren. Hoeveel tijd dit kost, is vooraf niet in te schatten. Hoe dan ook, uiteindelijk vindt u altijd het huis van uw dromen.

Dan volgt het aanvragen en afsluiten van uw hypotheek. De tijd die u hieraan kwijt bent is eenvoudiger in te schatten. Gemiddeld duurt een aanvraag 4 à 8 weken voordat de hypotheek rond is. Iedere hypotheekofferte is en blijft maatwerk. Vooraf is dus nooit duidelijk hoelang de aanvraag precies gaat duren. Zoals al eerder geschreven, een goede voorbereiding versnelt het proces.

Zorg ervoor dat u vooraf alle benodigde documenten al heeft verzameld. U kunt verder op deze pagina lezen welke allemaal documenten nodig zijn. Een hypotheek aanvragen voor een nieuwe woning bestaat uit een aantal fasen:

 • oriëntatie,
 • hypotheekadvies,
 • aanvragen.

Alle fasen worden hieronder stap voor stap beschreven. Ook je veilig kunt bieden op een woning zal aan bod komen. Denk aan het onder voorbehoud van financiering bieden op een woning.

Oriëntatie fase bij een hypotheek aanvragen

Een deskundig advies op maat is voor de meeste mensen onmisbaar. Een hypotheek aanvragen is niet iets wat u jaarlijks doet. U moet keuzes maken waar u de komende 5, 10 of 30 jaar maandelijks financieel mee te maken krijgt. Kan ik dit huis betalen?

Dit is de fase waarin u zich kunt oriënteren op uw mogelijkheden. Wij bieden u kosteloos hypotheekadviesgesprek aan. Na een inventarisatie van uw financiële situatie en wensen worden uw gegevens geanalyseerd. Wij kijken niet alleen naar uw huidige situatie. Maar net zo belangrijk, ook uw toekomst! Onze onafhankelijkheid maakt het mogelijk om alle aanbieders met elkaar te vergelijken.

U ontvangt een zo gunstig mogelijk en kosteloos hypotheekadvies op maat. In dat hypotheekvoorstel staan tevens helder en transparant de kosten voor het vervolgtraject vermeld. Wij kunnen u begeleiden, adviseren en ondersteunen tijdens het gehele proces.

Is uw hypotheek rond? Ook dan blijft onze service en ondersteuning bestaan. 

Documenten hypotheek aanvragen 

Via het formulier rechts op deze pagina kunt u een afspraak maken voor een gratis hypotheekadviesgesprek. Wij nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met u op voor het maken van een afspraak. Advies Nederland is een landelijk adviesbureau. Wij kunnen elke hypotheek regelen tegen het scherpste tarief.

Waar u ook woont, onze adviseur komt bij u thuis. Geeft u er de voorkeur aan om bij ons op kantoor te komen? U bent van harte welkom. Wij bieden u zelfs de mogelijkheid van een adviesgesprek via de webcam aan. Heeft u een afspraak gemaakt?

Dan is het is van belang om alvast diverse documenten met de volgende informatie mee te nemen: Documenten hypotheek aanvragen

 • inkomensgegevens: salaris, pensioen en/of alimentatie,
 • vermogen: spaarrekening, beleggingen en/of andere documenten met uw vermogen,
 • schulden: leningen en/of studieschuld,

Bent u ZZP’er? Neem dan ook de volgende documenten mee:

 • jaaroverzichten van de afgelopen drie jaar,
 • uittreksel KvK,
 • laatste drie belasting aangiften en aanslagen 

Keuzemogelijkheden hypotheekadvies fase

Wij bieden u een aantal mogelijkheden aan. U bepaalt zelf waar u behoefte aan heeft. Bij ons staat de klant centraal. Iedere klant heeft andere behoefte. Bezit u over voldoende kennis en kunt een hypotheek aanvragen en afsluiten zonder een adviseur? Wilt u de mogelijkheid om gedurende het traject vragen te stellen en advies te vragen? Geeft u de voorkeur aan de persoonlijke begeleiding van een hypotheekadviseur? U heeft de volgende mogelijkheden:

 • De voordeligste optie: Execution Only Hypotheek. Geheel zelfstandig uw hypotheek afsluiten zonder advies van een adviseur.
 • U kunt ook kiezen voor de gulden middenweg. Een online adviestraject. Heeft u vragen of behoefte aan advies? Dan begeleiden en ondersteunen wij u online via de webcam.
 • Geeft u de voorkeur aan een persoonlijke begeleiding? Gesprekken bij u thuis of op ons kantoor? Uiteraard blijft deze mogelijkheid bestaan.

Bij iedere keuze, bieden wij u service en ondersteuning aan. 

Hypotheekadvies fase twee

U heeft tijdens de oriëntatie fase een hypotheekadvies op maat ontvangen. Een advies met de voor u zo gunstig mogelijke keuze qua hypotheek. De meerwaarde van een hypotheekadviseur gedurende het gehele traject en daarna. Plus helder en duidelijk de kosten voor begeleiding, ondersteuning en advies. U krijgt de tijd om het advies rustig thuis te lezen en een besluit te nemen.

Gaat u akkoord? Dan begint het echte en serieuze werk. Het advies wordt uitgevoerd! Het is nu tijd voor een gesprek en actie. Het voorlopig koopcontract is ondertekend. De meest optimale hypotheekvorm, rente en voorwaarden voor uw persoonlijke situatie zijn helder. De benodigde verzekeringen worden besproken.

Onze adviseur vraagt een hypotheekofferte aan bij de gunstigste hypotheekverstrekker. Binnen enkele dagen ontvangt u de offerte. Voor ondertekening, checkt hij samen met u de offerte op juist- en volledigheid. Ook in deze fase moet u documenten inleveren.

Aanvragen van een hypotheek Aanvragen van een hypotheek

Voor het aanvragen en afsluiten van een hypotheek heeft uw hypotheekverstrekker de volgende documenten nodig:

 • paspoort of identiteitskaart,
 • werkgeversverklaring,
 • voorlopig koopcontract
 • aangifte inkomstenbelasting,
 • specificatie van een eventuele verbouwing,
 • taxatierapport,
 • ondertekend contract bij lening of schenking van ouders,
 • paspoort of identiteitskaart van ouders bij lening of schenking,
 • definitieve verbouwingsspecificatie.

Er van uitgaande dat de eerder genoemde documenten in de alinea “Documenten oriëntatie fase, hypotheek aanvragenal zijn ingeleverd. Zorg ervoor dat u alle documenten op tijd heeft klaarliggen. Beter te vroeg dan te laat! Je kunt ook een hypotheek online aanvragen via Advies Nederland. Wij garanderen dan de laagst mogelijke kosten.

Nieuwe hypotheekregels 2016 hypotheek aanvragen

Ter bescherming van u, de consument zijn er vanaf juli 2016 nieuwe Europese hypotheekregels ingevoerd. Nederlandse hypotheken moeten nu voldoen aan de Europese regels. De Mortgage Credit Directive (MCD), richtlijnen om iedere consument op gelijke wijze te beschermen tegen de risico’s van een hypotheek aanvragen en afsluiten. De nieuwe regels:

 • De hypotheekverstrekker mag u geen offerte onder voorbehoud van kredietwaardigheid aanbieden. Men mag u alleen een bindend aanbod doen. U beslist of u hier wel/niet mee akkoord gaat.
 • U heeft maximaal twee weken bedenktijd om na te denken over de offerte. De hypotheekverstrekker mag de offerte niet meer intrekken of wijzigen in uw nadeel.

Uw hypotheekadviseur doet de meeste werkzaamheden. U zult dus weinig merken van deze nieuwe regels. Het gevolg van het bindende aanbod is alleen dat er meer papierwerk bij komt kijken. De hypotheekverstrekker wil nog meer zekerheid over uw financiële situatie.

Hypotheek aanvragen en direct afsluiten

De offerte is door uw hypotheekadviseur bij een hypotheekverstrekker aangevraagd.  U heeft alle eerder genoemde documenten keurig op tijd aangeleverd. De hypotheekverstrekker heeft minimaal twee weken nodig om al uw documenten te controleren en beoordelen. Je kunt bij ons zelfs een hypotheek voor ouderen aanvragen!

Men wil zoveel mogelijk de zekerheid dat u uw hypotheek kunt terugbetalen. U ontvangt na enige tijd een offerte, ook wel een bindend aanbod genoemd. Lees de offerte samen met uw hypotheekadviseur goed door.

Controleer of alle gegevens kloppen en correct zijn. U heeft hier twee weken de tijd voor. Gaat u akkoord met de offerte? Gefeliciteerd, uw hypotheek is rond! De laatste stap in dit proces van hypotheek aanvragen en afsluiten. Het ondertekenen van de hypotheekakte bij de notaris. 

Hypotheek aanvragen notarisHypotheek aanvragen notaris

Alleen een notaris is bevoegd om de juridische en financiële overdracht van uw nieuwe woning te regelen. Hij stelt de koopakte en hypotheekakte op.

Bij het kopen van een woning zijn deze twee aktes altijd verplicht. Op de koopakte staat de officiële overdracht van de vorige eigenaar naar de nieuwe eigenaar. In de hypotheekakte wordt de overeenkomst tussen de hypotheekverstrekker en de nieuwe eigenaar vastgelegd.

Bij deze akte staat ook het geleende hypotheekbedrag en de afgesproken rente vermeld. Uiterlijk vijf werkdagen voor het passeren geeft de notaris de passeer datum door. Na ondertekening van de koopakte, bent u officieel de eigenaar van uw nieuwe woning.

Gefeliciteerd, het proces van een hypotheek aanvragen is succesvol afgerond. U ontvangt de sleutel van uw nieuwe droomhuis!

Meerwaarde Advies Nederland bij een hypotheek aanvragen

U heeft op deze pagina kunnen lezen wat er allemaal komt kijken bij een hypotheek aanvragen. Wij hopen dat u hierdoor een helder beeld heeft gekregen van dit proces. Een belangrijk proces waar de meeste mensen maar één of twee keer in hun leven mee te maken krijgen.

In tegenstelling tot de gevolgen van alle gemaakte keuzes. Hier krijgt u de komende 5, 10 of 30 jaar maandelijks mee te maken. Denk goed na over hoe u dit proces in wilt gaan. Voor alle duidelijkheid, de meerwaarde van ons adviesbureau over huis en hypotheek:

 • maatwerk,
 • onze klant staat altijd centraal,
 • landelijke dekking,
 • onafhankelijk adviesbureau,
 • erkende en competente hypotheekadviseurs,
 • kosteloos een eerste adviesgesprek,
 • voordelige bemiddeling,
 • vrije keuze wat betreft uw behoefte aan ondersteuning/advies,
 • kosten zijn altijd helder en transparant,
 • nazorg

Wilt u meer weten? Lees het dienstverleningsdocument op onze website. Wij zien uw aanmelding graag tegemoet!